21 Μαρτίου 2020

Ο αιρεσιάρχης Πάπας το βιολί του... Μοιράζει συγχωροχάρτια επι τη ευκαιρία του Κορωνοϊού...

Κορωνοϊός: Η απόφαση συμπεριλαμβάνει στην άφεση αμαρτιών και τους επαγγελματίες υγείας και τους συγγενείς που περιθάλπουν τους αρρώστους τους - Ποια είναι η διαδικασία που προβλέπεται για την άφεση.

Η Καθολική Εκκλησία αποφάσισε σήμερα, υπό ορισμένους όρους, την "πλήρη άφεση αμαρτιών" στους πιστούς που έχουν πληγεί από την πανδημία της νόσου Covid-19, είτε είναι στο νοσοκομείο είτε στο σπίτι τους.

Σύμφωνά με διάταγμα που δημοσιοποίησε σήμερα ένα από τα δικαστήρια του Βατικανού, η συγχώρεση αφορά και άλλους καθολικούς πιστούς: τους επαγγελματίες υγείας και τους συγγενείς που περιθάλπουν τους αρρώστους τους που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και εκτίθενται έτσι στον κίνδυνο της μόλυνσης, καθώς και ανθρώπους που προσεύχονται υπέρ της ίασης των ασθενών και του τέλους της πανδημίας.

Για να επωφεληθούν από αυτή την άφεση των αμαρτιών, "οι ασθενείς θα πρέπει να μετάσχουν σ' έναν ορισμένο αριθμό λειτουργιών που μεταδίδονται από απόσταση ή σε άλλους τρόπους ευλάβειας, διατηρώντας επίσης το "πνεύμα απαλλαγμένο από κάθε αμαρτία", ορίζει η Penitenzieria Apostolica, το δικαστήριο της Αγίας Έδρας.

Το ίδιο ισχύει για όσους προσεύχονται υπέρ αυτών, η ανάγνωση της Βίβλου για παράδειγμα πρέπει να γίνεται για "τουλάχιστον μισή ώρα".

Τέλος, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δίνει συγχώρεση στους πιστούς της που είναι ετοιμοθάνατοι, υπό την προϋπόθεση ότι είναι πρόθυμοι και έλεγαν "τακτικά ορισμένες προσευχές κατά τη διάρκεια της ζωής τους".

Στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η άφεση αμαρτιών περιλαμβάνεται στο Κανονικό Δίκαιο. Για να εισέλθει στον παράδεισο, ο θανών πρέπει να έχει επανορθώσει για το κακό που διέπραξε, είτε στη γη πριν από τον θάνατό του, είτε περνώντας μέσα από το καθαρτήριο.

Η καταχρηστική χρήση της άφεσης αμαρτιών από τους πάπες που δεν δίσταζαν να τις ανταλλάσσουν έναντι χρημάτων για να πληρώνουν τα έξοδά τους προκάλεσε τον 16ο αιώνα την προτεσταντική Μεταρρύθμιση.

Σε μια πρόσθετη σημείωση, η Αγία Έδρα επισημάνει επιπλέον ότι η άφεση αμαρτιών θα μπορεί να γίνει "συλλογικά" και "χωρίς προηγούμενη ατομική εξομολόγηση" στα εδάφη που αυτή την περίοδο πλήττονται σκληρότερα από την πανδημία της ασθένειας του νέου κορονοϊού.

Η Εκκλησία δίνει κάποιες πρακτικές συμβουλές γι' αυτό. Μια συλλογική άφεση αμαρτιών θα γίνει για παράδειγμα στην είσοδο των νοσοκομειακών υπηρεσιών όπου βρίσκονται ασθενείς που κινδυνεύουν να πεθάνουν, χρησιμοποιώντας μεγάφωνο για να ακουστούν. Και αν ο ιερέας πρέπει να πλησιάσει αρκετούς πιστούς, θα πρέπει να επιλέξει έναν χώρο που αερίζεται και να φορά προστατευτική μάσκα.  

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ

Ο Πάπας υποκαθιστά τον Θεό....
"Συγχωρεί" αμαρτίες γιατί έτσι του αρέσει και γιατί με τον τρόπο αυτό θα γίνει αρεστός στους πιστούς...
Τα ίδια έκανε και στον Μεσαίωνα όταν εμφανίστηκε η κίνηση των Προτεσταντών...
Είναι τραγικό...
 

Αφεση αμαρτιών μπορεί να δώσει ΜΟΝΟ ο Χριστός μας μέσω ενός Ορθοδόξου Ιερέα μετά από μια ειλικρινή Εξομολόγηση...
Δεν είναι φυσικά προϋπόθεση για να δεχτεί ο χριστιανός άφεση αμαρτιών η δοκιμασία ή το αν βρίσκεται κοντά στον θάνατο...
Αν ίσχυε αυτό για τον Θεό, τότε θα έδινε άφεση αμαρτιών και στον άλλο ληστή που τον κατηγορούσε πάνω στον Σταυρό...

Η Εκκλησία μας λοιπόν συγχωρεί τον ειλικρινώς μετανοημένο και εξομολογημένο χριστιανό και εύχεται υπέρ των ψυχών όλων των κεκοιμημένων χριστιανών ώστε να βρουν ανάπαυση στην μέλλουσα ζωή... 
Αυτό όμως δεν ισχύει για τον Πάπα....
Δίνει άφεση σε όποιον του γουστάρει...

Είναι τραγική η πτώση των αιρετικών....
Προσέξτε το αίσχος.... η άφεση των αμαρτιών δίνεται στους ετοιμοθάνατους υπό την προϋπόθεση ότι είναι πρόθυμοι και έλεγαν "τακτικά ορισμένες προσευχές κατά τη διάρκεια της ζωής τους".


Αλλη προϋπόθεση είναι "οι ασθενείς θα πρέπει να μετάσχουν σ' έναν ορισμένο αριθμό λειτουργιών που μεταδίδονται από απόσταση ή σε άλλους τρόπους ευλάβειας, διατηρώντας επίσης το "πνεύμα απαλλαγμένο από κάθε αμαρτία"...

Αλλά και όσοι προσεύχονται υπέρ αυτών θα σώζονται αν η ανάγνωση της Βίβλου διαρκεί για "τουλάχιστον μισή ώρα"....

Οταν χαθεί η Χάρις του Θεού αρχίζουν τα ευτράπελα... 

Απορία: Τι διαφορά έχουν όσοι πεθαίνουν από τον Κορωνοϊό από όσους πεθαίνουν κάθε μέρα από δεκάδες άλλες ασθένειες; Καρκίνο, καρδιά, λοιμώξεις κλπ... Μάλιστα πολλοί εξ αυτών έχουν ακόμα πιο επώδυνο θάνατο...
Γιατί ο Πάπας δεν συγχωρεί κι αυτούς;
Διότι έτσι του γουστάρει και διότι οι άλλοι δεν ακούγονται από τα ΜΜΕ.... 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.