31 Μαρτίου 2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ THN ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Προς: 
  1. Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη 
  2. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως 
  3. Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια 
  4. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά
Κοινοποίηση:
  1. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο 
  2. Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο 
  3. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη 
  4. Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη 
  5. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη 
  6. Υπουργό Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση 
  7. Υπουργό Πολιτισμού, κα Στυλιανή Μενδώνη 
  8. Υπουργό Υποδομών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή
Αθήνα, 30.03.2020

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, 
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί και Υφυπουργοί,

Πρωτοφανή γεγονότα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην πατρίδα μας, γεγονότα που βιώνουμε ως λαός για πρώτη φορά. Σχολεία κλείνουν, εκκλησίες κλείνουν, μαγαζιά κλείνουν, κι ενώ ο Τούρκος καραδοκεί στα σύνορά μας στον Έβρο και στο Αιγαίο, απειλώντας να μας στείλει με την βία νέες ορδές μεταναστών, κλείνονται και οι πολίτες στα σπίτια τους! Υπό τον φόβο και την απειλή ενός αόρατου εχθρού και με το πρόσχημα της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, επιβάλλεται στρατιωτικός νόμος που απαγορεύει στους πολίτες την ελεύθερη κυκλοφορία, εκτός κι αν έχουν πάνω τους την ειδική «φόρμα μετακίνησης» με τους έξι λόγους για τους οποίους η Κυβέρνησή σας επέτρεψε, κατ’ εξαίρεσιν, να κυκλοφορούν οι έλληνες πολίτες. Μόνο με την ειδική φόρμα όμως! Ως ένοχοι και φοβισμένοι, ως ύποπτοι φορείς και μεταδότες του «ιού», θα κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες οι έλληνες πολίτες, με την Αστυνομία να καραδοκεί και να επιβάλλει πρόστιμα και ποινές σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τα νέα μέτρα.

Αλήθεια, αξιότιμοι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, αυτές τις ημέρες κοντά στην εορτή της εθνικής μας παλιγγενεσίας, μας θυμίσατε πολλά πράγματα, που ως λαός είχαμε ξεχάσει. Βλέποντας τα κλειστά μαγαζιά, τους άδειους δρόμους, τις ερημωμένες πόλεις με τους κλεισμένους στα σπίτια τους κατοίκους υπό τον φόβο του θανάτου που έσπειραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θυμηθήκαμε το «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή…!». Τι αξίζει άλλωστε, αλήθεια, η ζωή, όταν εν καιρώ ειρήνης και υποτιθέμενης δημοκρατίας επιβάλλεται στον πολίτη εκουσίως ή ακουσίως να κλειστεί στα σπίτια του υπό το καθεστώς του τρόμου και της αγωνίας, παρακολουθώντας τα ΜΜΕ να λένε ότι τα ποσοστά των θανόντων αυξήθηκαν στους … ελάχιστους σε πληθυσμό 10 εκατομμυρίων πολιτών, φοβούμενος μήπως είναι και αυτός ένα από τα επόμενα θύματα; Τι αξίζει άραγε η ζωή, όταν κοιτάζουμε τον διπλανό μας με καχυποψία και αλλάζουμε πεζοδρόμιο για να μην μας πλησιάσει, ή του ζητάμε να απομακρυνθεί λίγο από κοντά μας περιμένοντας στην ουρά του σούπερ μάρκετ; Τι αξίζει η ζωή, όταν στους ερημωμένους δρόμους κυκλοφορούν ελάχιστοι πολίτες, αρματωμένοι με γάντια και μάσκες, κοιτώντας γύρω τους επιφυλακτικά μήπως τους πλησιάσει ο … «ιός»; Όλοι κάποτε θα πεθάνουμε, ας ζήσουμε τουλάχιστον με αξιοπρέπεια!

Αγαπητά μέλη της Κυβέρνησης, αυτές τις μέρες, μας κάνατε να θυμηθούμε το «Ελευθερία ή Θάνατος», και να αναρωτηθούμε αν τελικά ο θάνατος είναι καλύτερος από μια ζωή υπό το καθεστώς του τρόμου και την στέρηση των ατομικών ελευθεριών. Διότι πράγματι, αυτό συμβαίνει τις τελευταίες μέρες, μας κόπτετε, ένα ένα, τα συνταγματικά μας δικαιώματα και ελευθερίες: το δικαίωμα στην μάθηση, αφού κλείσατε τα σχολεία, την θρησκευτική μας ελευθερία, αφού κλείσατε τις εκκλησίες, το δικαίωμα να βιοποριζόμαστε και να βγάζουμε τον επιούσιο, αφού κλείσατε τα καταστήματα, και τέλος την ίδια την ελευθερία μας, αφού μας κλείσατε στα σπίτια μας!

Μας κλείσατε στα σπίτια μας, την ώρα που η χώρα μας απειλείται από έναν συνεχιζόμενο εποικισμό παρανόμων μεταναστών που απολαμβάνουν πολύ περισσότερες ελευθερίες και αγαθά από τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Αυτών, που υπό την σκέπη των ΜΚΟ μένουν, στεγάζονται και κυκλοφορούν ελεύθερα στην χώρα μας, και μάλιστα τώρα εφόσον με ΦΕΚ τους επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ 07.00 και 19.00! Αυτών, που κυκλοφορούν ελεύθεροι γιατί δεν είναι ύποπτοι ως φορείς και μεταδότες του «ιού»! Αυτών, που δεν τολμούμε να πούμε ότι δεν τους θέλουμε, διότι θα χαρακτηριστούμε ως φασίστες και απάνθρωποι! Αυτών, για χάρη των οποίων πολύ πρόσφατα κακοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ με σωματική βία και ληγμένα χημικά οι νησιώτες μας, που μάχονται να μην γίνουν ξένοι και παρεπίδημοι στον τόπο τους, κατακτημένοι από αυτούς που από φιλανθρωπία περιέθαλψαν! 

Αξιότιμα μέλη της Κυβέρνησης, μας λέτε ότι μας κλείνετε στα σπίτια μας «για το καλό μας», κι ότι χάριν της δημόσιας υγείας και της αξίας της ανθρώπινης ζωής παίρνετε όλα αυτά τα ακραία μέτρα. Σκεφτήκατε μήπως, σε αντίθεση με όσα σας λένε οι σύμβουλοί σας, τα μέτρα αυτά μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό παρά καλό; Ειδικοί διεθνούς φήμης, όπως ο έγκριτος επιστήμονας Γιάννης Ιωαννίδης λένε ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται «στα τυφλά» χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί αν πράγματι ωφελούν ή, τελικά, βλάπτουν(*). Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, ο νέος αυτός ιός έχει ενδεχομένως λιγότερη θνητότητα από την κοινή γρίπη, και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τα ΜΜΕ ως μέσο τρομοκρατίας των πολιτών! Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από τον κορονοϊό στην Ιταλία είναι τα 81 έτη, και πολλοί από αυτούς έχασαν την ζωή τους ενδεχομένως από άλλα νοσήματα!

[Παραπομπή(*): Εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 με τον Γ. Ιωαννίδη της 23.03.2020]

Αξιότιμοι κύριοι, σκεφτήκατε μήπως, στερώντας από τον λαό την θρησκευτική του ελευθερία και την ελευθερία του γενικότερα, προκαλέσετε νέο κύμα κατάθλιψης και, ενδεχομένως, αυτοκτονιών; Σκεφτήκατε τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά κλεισμένα στα σπίτια, να κλαίνε και να φωνάζουν χωρίς την διέξοδο του σχολείου ή της παιδικής χαράς; Σκεφτήκατε τους οικογενειάρχες με τα κλειστά καταστήματα, πώς θα αντέξουν υπό το βάρος των χρεών και των οικονομικών πιέσεων; Σκεφτήκατε τις γέρους και τις γριούλες που, συχνά φτωχοί και μόνοι, έχουν ως μόνο καταφύγιο την εκκλησία; Σκεφτήκατε τους πολίτες που αγαπούν την πατρίδα τους και την εκκλησία, πώς γιόρτασαν την διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού και της 25ης Μαρτίου κλεισμένοι στα σπίτια τους, χωρίς θεία κοινωνία, χωρίς Χριστό, χωρίς δοξολογία, χωρίς παρέλαση, χωρίς πατρίδα; Μια πατρίδα που, δικαίως, νοιώθουν ότι πια δεν τους ανήκει. 

Αξιότιμα μέλη της Κυβέρνησης, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Βρίσκεστε στο τιμόνι αυτής της χώρας διότι ο ελληνικός λαός σας τίμησε με την ψήφο του, ώστε να τον εκπροσωπήσετε επάξια και να υπηρετήσετε το συμφέρον του! Σας ζητούμε, λοιπόν, να μην πράξετε τα όμοια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που εξαπάτησαν και πρόδωσαν τον λαό που τους εμπιστεύτηκε. Τις κυβερνήσεις που ξεπούλησαν τον δημόσιο πλούτο και την εθνική κυριαρχία, που υποδούλωσαν τον ελληνικό λαό με τα μνημόνια, που χάρισαν ιστορία και πατρίδα με κατάπτυστες συμφωνίες, που κατάντησαν την Ελλάδα ένα ξέφραγο αμπέλι χωρίς σύνορα, που έδιωξαν στο εξωτερικό τους νέους επιστήμονες, τον έμψυχο πλούτο μας, σε ένα νέο κύμα μετανάστευσης… Τις κυβερνήσεις που αλλοίωσαν την παιδεία μας, τα βιβλία θρησκευτικών, ιστορίας, γλώσσας, για να γίνουν οι νέοι μας άβουλα όντα, εύκολα καθοδηγούμενα… 

Αξιότιμα μέλη της Κυβέρνησης, σας ζητούμε να σταθείτε επάξια στο ύψος των περιστάσεων! Ναι, προστατέψετε την δημόσια υγεία, χωρίς όμως να στερείτε από τον λαό την ελευθερία του. Μην στερείτε από τους νέους μας το δικαίωμα στην εκπαίδευση, από τους εργαζομένους το δικαίωμα να βιοπορίζονται, από τους χριστιανούς το δικαίωμα να συμμετέχουν στην θεία λατρεία και στην θεία Μετάληψη! Αυτά δεν έγιναν ποτέ στην ελληνική ιστορία, ακόμη και σε χαλεπότερους καιρούς πολέμων ή πολύ χειρότερων επιδημιών, πόσο μάλλον σε καιρό ειρήνης! 

Σας ζητούμε, λοιπόν, να αποσύρετε το ΦΕΚ 872 Β΄/16-03-2020 και το ΦΕΚ 1082 Β΄/29-03-2020 που απαγορεύει προσωρινά την τέλεση κάθε ιεροπραξίας, καθώς και το ΦΕΚ 986 Β΄/22-03-2020 που περιορίζει προσωρινά την κυκλοφορία των πολιτών! Σεβαστείτε τον ελληνικό λαό και προστατέψτε την δημόσια υγεία χωρίς να του στερείτε τα συνταγματικά του δικαιώματα και ελευθερίες, για τα οποία αγωνίστηκε με το αίμα του!

Με εκτίμηση

Ρεβέκκα Λώλη, Χημικός Μηχανικός 
Αντώνιος Καλόγηρος, Οικονομολόγος
Φαίδρα Λιγνού, Οικιακά
Παναγιώτης Μουζακίτης
π. Θεόδωρος Γρηγοράκης, ιερεύς
Μαρία – Χριστίνα Πολυκρέτη, Στατιστικός / Ιεροψάλτρια
Αρσένιος Πογκοσιάν, Έμπορος
Μαρία Λύκου, Δημ. Υπάλληλος 
Ελευθέριος Γ. Γκεζερλής
Δέσποινα Μανδέλη, Κοινωνιολόγος
Νίκος Διάκος, Οικονομολόγος
Βασιλεία Πάχου, Δικηγόρος
Νικόλαος Θεοτοκάτος, Νομικός - Καθηγητής
Κορίνα Αναστασιάδη
Γεώργιος Α. Τσουκαλάς
Δέσποινα Χατζηανδρέου, Αρχαιολόγος - Φιλόλογος
Παναγιώτης Κατσικερός
Κωνσταντίνα Χαλιάσου, Εκπαιδευτικός
Ανδρέας Κωτούλας, Δημόσιος Υπάλληλος
Βικτωρία Βιλανάκη, Εκπαιδευτικός
Άννα - Αγγελική Σακέλλη
Χρυσοβαλάντω Μαθιούδη, Λογίστρια
Αναστάσιος Ισόπουλος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Δέσποινα Γιαννοπούλου
Χρυσάνθη Γιαννοπούλου
Πηνελόπη Γιαννοπούλου
Κυριακή Γκότση, Επιχειρηματίας
Παρασκευή Βαρδακώστα, Δικηγόρος
Ιωάννης Κουλλιάς, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Γεωργία Μπίλιου
Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Συνταξιούχος
Θεόφιλος Γεωργιάδης, Δημόσιος Υπάλληλος
Ευτέρπη Βουρεξάκη, Συνταξιούχος
Μαρία Βουρεξάκη, Ασκούμενη Δικηγόρος
Χρύσα Πλασσαρά, Φιλόλογος
Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ασφαλιστής
Σοφία Πετρίδη, Μουσικός
Δήμητρα Πέππα
Γεθσημανή Μπόζικα, Οικιακά
Όλγα Ρωμανίδη, Οικιακά
Ιωάννης Λιγνός, Συνταξιούχος
Βασιλική Ζυγουρίτσα, Συνταξιούχος
Κωνσταντίνος Τρεμουλιάρης, Συνταξιούχος
Μαρία Λιγνού, Ιδιωτική Υπάλληλος
Μιχαήλ Γαλάτης, Γεωπόνος
Ιωάννα Χασούρου, Μουσικός
Ιωάννης Αρώνης, Σπουδαστής
Μίνα Σταθακοπούλου, Δημ. Υπάλληλος
Μαρία Σταθακοπούλου, Συνταξιούχος
Γεώργιος Χασούρος, Βιολόγος – Εκπαιδευτικός
Χριστιάννα Χασούρου, Εκπαιδευτικός
Αμαλία Καραγκούνη
Μιχάλης Σπυρόπουλος, Επιχειρηματίας
Γεωργία Κρεμμύδα, Οικιακά
Χριστίνα Δαλιάνη, Οικιακά
Αλεξάνδρα Μπανού, Οικιακά
Ελένη Γιαννάκη, Αισθητικός
Σοφία Δημητρίου, Εκπαιδευτικός
Μαρίνα Γιαννάκη, Οικιακά
Μαρία Γιαλαγκολίδου, Εκπαιδευτικός
Μαρία Πρινέα, Μουσικός
Ευαγγελία Στρατηγάκη, Εκπαιδευτικός

Ουρανία Στρατηγάκη, Οικιακά
Δημήτρης Γεροντάκης
Ευδοξία Τσαμπουνιέρη

Όλγα Σιδηροπούλου
Κυριακή Μαρούντα, Δημ. Υπάλληλος
Σοφία Φορτωμά 
Αφροδίτη Ντούση
Αικατερίνη Ευαγγελοπούλου, Εκπαιδευτικός
Κωνσταντίνος Δαφνομήλης, Εκπαιδευτικός
Ασημίνα Ευαγγελοπούλου, Οικιακά
Γεώργιος Ευαγγελόπουλος, Ταξίαρχος Ε.Α.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.