10 Δεκεμβρίου 2018

«Θέλουμε ηγεσίες με ΙΔΑΝΙΚΑ και όχι δανεικά»

Μπορεί εμείς να το θέλουμε διακαώς, άλλοι όμως δεν το θέλουν γιατί επένδυσαν μεγάλα σχέδια σε τούτο τον τόπο. 
Μπορεί εμείς να επιθυμούμε να νοηματοδοτήσουμε πάλι τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της ανθρωπιάς, όμως άλλοι θέλουν να καταργήσουν τα σύνορα και την οριοθέτηση του σεβασμού των Εθνών. 
Κάποιοι ετοιμάζουν κουστούμια με πολιτικές ραφές. 
άραγε πάμε σε εκλογές ή σε ΟΥΡΑΝΙΕΣ επιλογές; 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλος λόγος για την κατάργηση των συνόρων και την ποσόστωση των μεταναστευτικών ροών δηλ. όπως λέει ο λαός «όλα χύμα στο κύμα» 
Να τι λέει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: 
Ενώ ο Θεός καθορίζει σύνορα εις τους λαούς, που λέγει ο Απόστολος Παύλος στους Αθηναίους, 
«ορίσας προστεταγμένους καιρούς και τας οροθεσίας τοις κατοικίαις αυτών», τα οροθέσια είναι τα σύνορα και ο Θεός κανονίζει, ακόμη, πόσο θα ζήσει ένας λαός. Τους προστεταγμένους, ορίζει δηλαδή, τους προστεταγμένους καιρούς. 

Εμείς εδώ και χρόνια επιμένουμε σε πολιτικές αλόγιστου ανοίγματος των συνόρων εξ αιτίας διεθνών υποχρεώσεων. 
Και δεν γνωρίζουν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, ότι το άνοιγμα των συνόρων μας είναι η δική τους επακόλουθη αυτοκτονία. 
«Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη» Πιέρ Μπουρτάν-1942.» 
Τις φταίει για τις «δανεικές ηγεσίες»; 
Το λέει με γλαφυρό τρόπο ο Σόλων στα Ελεγεία του Σόλωνα (8D-11W) 
«Εάν επάθατε δεινά εξ αιτίας των σφαλμάτων σας,
μην αιτιάσθε τους θεούς διά την τύχην σας.
Διότι σεις είσθε εκείνοι οι οποίοι, υποστηρίζοντες 

όσους σας επιβάλλουν μίαν δουλείαν σκληράν,
τους ενισχύετε κατά τον τρόπον τούτον.
Ο καθείς από σας περιπατεί με το βήμα της Αλεπούς (=είστε πονηροί), 

ομαδικώς όμως είσθε κουφοί και επιπόλαιοι.
Διότι προσέχετε εις τα κολακευτικά λόγια ενός γόητος ανδρός
αλλά τα επακόλουθα που θα προκύψουν δεν σας απασχολούν»  

https://oode.wordpress.com/spiritual-crisis/ 

«Όταν αποδυναμώσεις ένα λαό και τον αφήσεις να έχει άδειο στομάχι δεν μπορεί να σκεφθεί τίποτα παραπάνω από την επιβίωση του. Έγινε δηλαδή ιδανικό το δανεικό χρήμα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Το άδειο στομάχι του Έλληνα είναι ο χειρότερος σύμβουλος του. Βέβαια η Ελλάδα μας δεν έφτασε τυχαία στο χείλος της χρεοκοπίας, αν δεν είναι ήδη χρεοκοπημένη, πράγμα που οφείλεται καθαρά στην ανικανότητα των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών που κυβέρνησαν διαδοχικά από το 1974 και έπειτα. 

Και το χειρότερο όλων είναι ότι απαξιώνονται τα λαμπρά ιδανικά που είχαμε σαν έθνος, τα αυθεντικά ιδανικά που μας έκαναν να σταθούμε όρθιους στις θύελλες και τις συμφορές δια μέσω των αιώνων.» ΑΡΤΕΜΙΟΣ  
http://www.sfeva.gr/598470FD.el.aspx 

Για να περάσουμε όμως από τα ΔΑΝΕΙΚΑ στα ΙΔΑΝΙΚΑ πρέπει να διαβούμε ένα μεγάλο τούνελ δυσκολιών που προορίσθηκε για αυτό το μικρό Έθνος, που έδειξε μια άνευ προηγουμένου επιπολαιότητα εδώ και πολλά χρόνια σε παγίδες εικονικής τρυφής. 

Ας αφήσουμε αυτή την αγνή ψυχούλα από την Σιντική των Σερρών, τον Γέροντα Παπά – Γιάννη Καλαΐδη, που λειτουργούσε στην ίδια πνευματική συχνότητα με τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, του οποίου ήταν πνευματικός συνομιλητής, να μας οδηγήσει, στο τι θα συναντήσουμε, διαβαίνοντας τον επόμενο καιρό αυτό το τούνελ. 
«Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας …Μας κατατρέχουν και μας φθονούν γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν πως ένα μικρό κράτος έχει τόση χάρη από το Θεό. 
Αυτοί μπορεί να έχουν τη δύναμη και τα όπλα, εμείς έχουμε την πίστη και την ελπίδα μας στο Θεό. 

Τους δώσαμε τον πολιτισμό. …θέλουν να μας χτυπήσουν, να μην έχουμε ούτε θρησκεία ούτε γλώσσα ούτε πατρίδα. 
Θέλουν να αφαιρέσουν από τις ταυτότητές μας το Έλληνας Χριστιανός. 
Η ταυτότητα δεν είναι απλό έγγραφο αλλά είναι ο ίδιος μας ο εαυτός μας. Ομολογούμε την πίστη μας όταν ζητάμε να αναγράφεται. 
Και δεν μπορούν με το ζόρι να μας το αφαιρέσουν γιατί αυτό δεν είναι δημοκρατία αλλά δικτατορία… 
Δηλαδή οι βάρβαροι Τούρκοι πεντακόσια χρόνια δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους και τώρα οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας θα μας αλλαξοπιστήσουν… 

Να κάνουμε προσευχή με πίστη και αγάπη ώστε να φωτίσει ο Θεός τους κυβερνώντες, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Πατριάρχη κι όλους για να κάνουν ο,τι καλύτερο για το έθνος και την πίστη μας. 
Η Παναγία δεν θα αφήσει την Ελλάδα μας. Θα περάσουμε δύσκολες μέρες, αλλά δεν θα είναι πολύς καιρός αυτό. 
Να έχετε τρόφιμα στα σπίτια σας, να είστε πάντα κοντά στον Θεό, η Παναγία μας μας αγαπάει, δεν θα μας αφήσει να υποφέρουμε πολύ!! 
Στην Ευρώπη και σε άλλα κράτη θα περάσουν πολύ δύσκολα!.. 
Η Ελλάδα μας έχει συνέχεια αγροτική παραγωγή και με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας θα ευκολύνεται πολύ ο κόσμος στις δύσκολες μέρες. 

Όμως άλλες χώρες βιομηχανικές θα δυσκολεύονται πολύ, θα βλέπουν την Ελλάδα σαν παράδεισο κάποια κράτη!!! 
Ακούστε καλά τι θα σας πω και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας και να το θυμόσαστε: 
«Δοξασµένο να είναι το όνοµα του Κυρίου, που άκουσε τις προσευχές µας κι έδωσε έλεος. τα γεγονότα της παράδοσης της Πόλης στους Έλληνες θα προλάβουν την έκδοση αυτής της ταυτότητας κι έτσι θα σωθούν πολλοί άνθρωποι και πολλοί άλλοι λαοί οι οποίοι θα την παίρνανε… 

Γι’ αυτό το θέμα προσευχήθηκαν πάρα πολλοί – εγώ είμαι ο τελευταίος – και ο Θεός εισάκουσε την προσευχή μας! Θα προλάβουν και θα γίνουν τα γεγονότα της Πόλης για να γλιτώσουμε από την ταυτότητα!» 
Από το βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης), (1925 – 2009), τόμ. Β, σελ. 159  
https://shmantikanea.blogspot.com/2018/12/blog-post_631.html
https://iconandlight.wordpress.com/ 


Να μνημονεύσουμε Κολοκοτρώνη: 
«Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας.» 
«Οι Έλληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν Θεόν φρόνιμον.» 
«Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν.»  
https://www.gnomikologikon.gr/authquotes.php?auth=1280 

άραγε πάμε σε εκλογές ή σε ΟΥΡΑΝΙΕΣ επιλογές; 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.