27 Δεκεμβρίου 2018

Πώς οι χάκερ βγάζουν μισό εκατομμύριο το χρόνο δουλεύοντας για μεγάλες εταιρείες

Η freelance ελίτ των χάκερ μπορεί να βγάζουν περισσότερα από 500.000 δολάρια το χρόνο, ψάχνοντας για ελαττώματα ασφαλείας και αναφέροντας τα θέματα σε μεγάλες εταιρείες όπως η Tesla και σε οργανισμούς όπως το Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με νέα στοιχεία που εξέδωσε η πλατφόρμα hacking Bugcrowd.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2012, είναι μια από τις λίγες των λεγόμενων εταιρειών «bounty bug», οι οποίες παρέχουν μια πλατφόρμα για τους χάκερ για να κυνηγήσουν τις ατέλειες ασφαλείας σε εταιρείες που θέλουν να δοκιμάσουν την ηλεκτρονική τους ασφάλεια, αναφέρει το newmoney.

Οι χάκερ εργάζονται με μια σαφώς καθορισμένη σύμβαση για μια συγκεκριμένη εταιρεία και πληρώνονται γενναιόδωρα όταν είναι σε θέση να βρουν ένα ελάττωμα στην υποδομή μιας επιχείρησης. Το πόσο που πληρώνονται εξαρτάται από το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.

Οι εταιρείες αναζητούν συνεχώς εναλλακτικές λύσεις για τον έλεγχο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα παραμένουν κενές, δήλωσε ο CEO της Bugcrowd, Casey Ellis. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, μέχρι το 2021 μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές έως 3.5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κυβερνοχώρο.

Πέρυσι, η εταιρεία έκανε τη μεγαλύτερη πληρωμή για ένα μόνο ελλάτωμα – 113.000 δολάρια για έναν υιό που βρέθηκε σε μεγάλη εταιρία τεχνολογίας υλικού, δήλωσε ο Ellis. Οι πληρωμές αυξήθηκαν 37% ετησίως το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι μισοί από τους «ηθικούς» χάκερ αναφέρουν ότι έχουν θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με την έρευνα. Περίπου το 80% δήλωσε ότι η προσπάθεια τους βοήθησε να αποκτήσουμ μια θέση εργασίας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Για τους 50 πρώτους χάκερ, οι μέσες πληρωμές ήταν περίπου 145.000 δολάρια, δήλωσε ο Ellis.

Προκειμένου να προστατευθούν από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, οι εταιρείες χρησιμοποιούν μια σειρά μεθόδων που επιτρέπουν σε άτομα με δεξιότητες hacking να δοκιμάσουν την άμυνα τους. Ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν εσωτερικούς δοκιμαστές, συχνά τοποθετώντας τους σε λεγόμενες κόκκινες ομάδες για να παίξουν το ρόλο μιας κακόβουλης συλλογικής προσπάθειας να καταλάβουν εταιρικούς διακομιστές ή να κλέψουν πληροφορίες.

Άλλοι χρησιμοποιούν εταιρείες παροχής συμβουλών που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία, ή εταιρείες bounty bug, όπως οι Bugcrowd, HackerOne, Synack και Cobalt.

Οι IJet και Tesla πληρώνουν χάκερ $1.000 έως $15.000 για την εύρεση προβλημάτων, ανάλογα με τη σοβαρότητα του θέματος. Η Mastercard πληρώνει έως και $3.000. Τον Οκτώβριο, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απένειμε τα συμβόλαια «Hack the Pentagon» σε Bugcrowd και HackerOne για τις υπηρεσίες τους.

Πηγή: Moneypress 
ΑΒΕΡΩΦ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.