29 Δεκεμβρίου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για το Προσύμφωνο των Πρεσπών και την σταλινική κυβέρνηση της Ελλάδας.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός 

Όλοι οι ψηφοφόροι του Σύριζα δεν είναι του ίδιου τύπου και μόνο ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός, γιατί έχει παραμείνει στον παλαιό ιδεολογικό κομματισμό. Αυτός ο σκληρός πυρήνας θέλει να εκμεταλλευτεί την ύπαρξη ψηφοφόρων της Αριστεράς, που δεν έχουν καμία σχέση βέβαια με κάποια σταλινική προσέγγιση. Κι είναι λάθος να θεωρούμε ότι ο Σύριζα είναι μονολιθικός, όσον αφορά στους ψηφοφόρους του. Άλλωστε στα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία υπάρχουν πάρα πολλοί ψηφοφόροι του Σύριζα που θεωρούν δικαίως ότι η ψήφος τους έχει προδοθεί. Ποτέ δεν ψήφισαν τον Σύριζα, για να καταπατήσουν το όνομα της Μακεδονίας. Είναι απλώς πολίτες που έχουν βαρεθεί ή ακόμα και σιχαθεί τα προηγούμενα μεγάλα κόμματα και θέλησαν να δοκιμάσουν μια πολιτική αλλαγή. 

Όμως τώρα αντιλήφθηκαν τι σημαίνει πραγματικά κόκκινη βαρβαρότητα που δεν σέβεται το Έθνος και την Ιστορία. Βλέπουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα έχει εκμεταλλευτεί την ψήφο τους, για να περάσει την δική του παράλογη ιδεολογία, δίχως βέβαια να τους προειδοποιήσει ή να τους ενημερώσει για τις κινήσεις του. Διότι ο σκληρός πυρήνας ξέρει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσουν μαζί του. Έτσι η αλλαγή φάσης που βλέπουμε σε πολιτικό επίπεδο δεν προέρχεται μόνο από τη Δεξιά, αλλά και από την Αριστερά που εκμεταλλεύτηκε με απαράδεκτο τρόπο μια μορφή σταλινισμού. 

πηγή

Πολιτικάντικες κομπίνες 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη δυνατότητα της επιλογής της διαφοροποίησης της κύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών με την κύρωση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μοιρασιάς των ευθυνών. Βέβαια ακόμα ποντάρει πάνω στην κύρωση του Προσυμφώνου γιατί αυτό θέλει ο σταλινικός σκληρός πυρήνας της, χωρίς όμως να υπολογίσει τα άλλα μέλη του κόμματος που είναι απλώς βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν κανένα βουλευτικό μέλλον αν δεν καταψηφίσουν το Προσύμφωνο διότι με την ήττα του Σύριζα δεν θα υπάρχει προς όφελος τους το bonus των πενήντα. 

Με άλλα λόγια γίνονται πολιτικάντικες κομπίνες για να μην υποστεί μόνο ο πυρήνας το κόστος της επιλογής του. Επίσης προσπαθούν να μας πείσουν ότι ακολουθούν αμερικανικές οδηγίες ενώ καθοδηγούνται αποκλειστικά από μια σταλινική προσέγγιση που θέλει να σβήσει κάθε στοιχείο του Ελληνισμού στην περιοχή και γι' αυτό τον λόγο προωθεί τόσο πολύ τα Σκόπια μ' ένα όνομα που εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία δίχως να υπάρχει κανένας ιστορικός λόγος. Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση αδιαφορούν παντελώς για το θέμα του ονόματος από τη στιγμή που η επίσημη Ελλάδα μέσω της κυβέρνησης συμφωνεί. Αλλά τώρα θέλει δεν θέλει η κυβέρνηση, όλοι έχουν πρόσβαση στην θέληση του ελληνικού λαού και στην προστασία που παρέχει στην ιστορία του Ελληνισμού.

πηγή

Σκοπιανά κόλπα

Κάθε φορά που ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει ανάγκη από βουλευτές, για να περάσει μια τροπολογία, ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Έτσι αξιοποιεί το θέμα της γλώσσας και της εθνότητας, για να καλύψει το κενό του ονόματος, το οποίο είναι το μόνο σημείο πάνω στο οποίο υπάρχει μία αντιπαράθεση στα Σκόπια. Κανένα άλλο άρθρο δεν απασχολεί τους Σκοπιανούς. Και αυτό είναι ενδεικτικό για το περιεχόμενό της. Και πάλι η κυβέρνηση στην Ελλάδα τον αφήνει να εκφραστεί ελεύθερα, παρόλο που καταπατεί ακόμα και το Προσύμφωνο, επειδή θεωρεί ότι μπορεί να περάσει γρήγορα όλες τις τροποποιήσεις. 

Με αυτόν τον τρόπο θέλει να βάλει πίεση στην αντιπολίτευση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τώρα όλοι οι Έλληνες ακόμα και οι ψηφοφόροι της κυβέρνησης αντιλαμβάνονται ότι αδιαφορεί για τον σεβασμό του Προσυμφώνου, αφού ουσιαστικά δεν την απασχολεί το θέμα του ονόματος. Έτσι ο μόνος συμβιβασμός που έκανε η κυβέρνηση είναι να μη βάλει μόνη της τη λέξη Μακεδονία, για να χαρακτηρίσει τα Σκόπια. Έτσι τα σκοπιανά κόλπα δεν πιάνουν πια και το ίδιο ισχύει για την κυβέρνηση. Απλώς επισφραγίζεται αυτή η απαράδεκτη συμμαχία που δεν πρόκειται να σωθεί, γιατί ακόμα και η προπαγάνδα έχει τα όριά της με την πραγματικότητα που δείχνει όλο και περισσότερο την αλήθεια της ιδεολογίας. 

πηγή

Τα θύματα της προπαγάνδας 

Κανένας Έλληνας που έχει διαβάσει τα είκοσι άρθρα του Προσυμφώνου των Πρεσπών δεν μπορεί να είναι υπέρ του, διότι πολύ απλά η λογική του είναι η υποβάθμιση του Ελληνισμού σε όλες του τις μορφές, για να μπορέσουν τα Σκόπια να φανούν αντάξια της Ελλάδας. Όμως, θέλει δεν θέλει η κυβέρνηση αυτό δεν γίνεται, διότι υπάρχουν αντικειμενικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών που δεν μπορούν να απαλειφθούν με μερικά άρθρα ενός Προσυμφώνου. Το όλο θέμα είναι να το αντιληφθούν και οι ψηφοφόροι του Σύριζα που δεν επέλεξαν αυτό το κόμμα για να διαπράξει αυτό το έγκλημα κατά του Ελληνισμού. Άλλα είχαν στο μυαλό τους όταν ψήφισαν κι άλλα βλέπουν τώρα. 

Με την ανάγνωση του Προσυμφώνου γίνεται κατανοητό ότι ο σταλινικός σκληρός πυρήνας του κόμματος τούς εκμεταλλεύτηκε, για να περάσει με ύπουλο τρόπο τις ιδέες που θέλει να υλοποιήσει από το 1924 και 1949. Επειδή θέλει να εκδικηθεί την ιστορία του Ελληνικού έθνους και τίποτα άλλο. Ακόμα κι η ιδέα της Βαλκανικής Ένωσης είναι ένας τρόπος να βάλουν φυλακή τον Ελληνισμό σ' ένα σταλινικό σύστημα που νοσταλγεί την εμβέλεια της Σοβιετικής Ένωσης. Η απλή ανάγνωση του Προσυμφώνου διευκρινίζει πολλά πράγματα και γι' αυτό είναι απαραίτητη για να μην πέσουν θύματα της προπαγάνδας οι ψηφοφόροι του Σύριζα. 

πηγή

Ο σταλινισμός στην Ελλάδα

Ενώ ο σταλινισμός έχει πεθάνει στις χώρες που γεννήθηκε, παραμένει ζωντανός στην Ελλάδα. Δεν αποτελεί τη λεγόμενη Αριστερά της Ελλάδας. Λειτουργεί ξεχωριστά γιατί δεν αποδέχεται τις δημοκρατικές δομές των άλλων ιδεών της Αριστεράς και γι’ αυτόν τον λόγο μισεί τον Μίκη Θεοδωράκη, επειδή έχει ανεξάρτητη σκέψη. Αυτός ο σταλινισμός βρίσκεται τώρα στην εξουσία εντός του σκληρού πυρήνα της. Κι αν ακόμα και τώρα αποτελεί μια μειοψηφία, προσπαθεί με έμμεσο τρόπο, όπως είναι παραδείγματος χάρη το Προσύμφωνο των Πρεσπών να περάσει τις ιδέες του κατά του Ελληνισμού. Δεν ασχολείται με μια κλασική αντιπαράθεση μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, θέλει μόνο να επιβάλλει τη δική του ιδεολογία σε όλους και δεν πειράζει αν δεν γίνεται αντιληπτή από τους ψηφοφόρους. 

Με αυτήν την έννοια τούς εκμεταλλεύεται, διότι ξέρει πολύ καλά ότι δεν ψήφισαν τον Σύριζα για τον ίδιο λόγο. Οι ψηφοφόροι του Σύριζα έχουν πέσει στην μεγαλύτερη παγίδα, διότι δεν ήξεραν ότι ο πυρήνας του είναι σταλινικός κι ήθελαν απλώς να δώσουν την ευκαιρία σ’ ένα κόμμα της Αριστεράς να πάρει την εξουσία, είχαν την εντύπωση ότι ήταν το ανάλογο που έγινε με το ΠΑΣΟΚ και δεν είδαν τις θεμελιακές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών ήταν η πρώτη καθαρή διαφορά για όλους και γι’ αυτό οι ψηφοφόροι του είναι πλέον στα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

πηγή  

Η ουσία ενάντια στην εξουσία 

Δεν υπάρχει αποτελεσματικός αγώνας χωρίς γνώσεις. Ο μόνος τρόπος που έχει η ουσία για ν' αμυνθεί ενάντια στις επιθέσεις της εξουσίας, είναι βέβαια οι γνώσεις. Γι' αυτό η ανάγνωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών είναι τόσο σημαντική. Διότι είναι η βάση για μια σοβαρή αντίσταση ενάντια σε μια μορφή σταλινισμού, που προσπαθεί να επιβάλλει απαράδεκτες ιδέες κατά του Ελληνισμού. Ποιος Έλληνας θα ήθελε ν' αλλάξει την ιστορία του, την αρχαιολογία του, την παιδεία του μόνο και μόνο για να είναι επίσημα στο ίδιο επίπεδο με τα Σκόπια; Ποιος Έλληνας θέλει να σβήσει τα ελληνικά ονόματα που υπάρχουν στα Σκόπια; Ποιος Έλληνας θέλει να δώσει πρόσβαση στα Σκόπια στην ελληνική ΑΟΖ για το θέμα της αλιείας, ενώ η Ελλάδα δεν έχει θεσπίσει καν την ελληνική ΑΟΖ; Ποιος Έλληνας θέλει να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες του για ν' αναβαθμιστούν ενεργειακά τα Σκόπια με αγωγούς φυσικού αερίου, με αγωγούς πετρελαίου και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δίχως κανένα αντάλλαγμα; Ποιος Έλληνας θέλει να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν συνεχώς διεκδικούν το όνομα της Μακεδονίας; Το πρόβλημα είναι πόσοι Έλληνες έχουν διαβάσει το Προσύμφωνο των Πρεσπών, για να καταλάβουν πόσες απαράδεκτες ιδέες πέρασε ο σταλινικός σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης; Για αυτό πριν κάθε συζήτηση προηγείται η ανάγνωση. 

πηγή  

Η μικροπολιτική της κυβέρνησης 

Οι προσπάθειες που γίνονται για να ξεχωρίσουν την κύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, από την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την νέα ονομασία, δεν έχουν καμία σχέση με εθνικές αποφάσεις. Η ιδέα είναι απλή. Η κυβέρνηση θέλει να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση επειδή θεωρεί ότι θα υπερψηφιστεί το Προσύμφωνο, στην συνέχεια θα έχουμε εκλογές γιατί θα αποχωρήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και θα νικήσει τις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία, η οποία θα πρέπει να περάσει το πρωτόκολλο επειδή το Προσύμφωνο θα έχει γίνει Συμφωνία και θα έχει αντικαταστήσει την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995. 

Κατά συνέπεια, η νέα κυβέρνηση θα είναι εγκλωβισμένη και θα μοιραστεί το κόστος αυτής της κίνησης. Έτσι επειδή οι επόμενες εκλογές θα είναι αναλογικές, δηλαδή χωρίς το bonus των 50 βουλευτών για την πλειοψηφία, ο Σύριζα θα μπορέσει να έχει δυνατότητες. Όλα αυτά είναι βέβαια του επιπέδου των κομμάτων και μάλιστα μπορεί να υπάρχει και πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ παρατάξεων που δεν έχουν επίσημα ξεκαθαρίσει τη θέση τους για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Αυτά έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση και γι’ αυτό επιθυμεί τόσο πολύ να περάσουν οι τροπολογίες του Συντάγματος των Σκοπίων. Αλλά δεν έχει υπολογίσει ότι θα ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών.

πηγή

Οι βουλευτές του Σύριζα δεν αντιπροσωπεύουν τους ψηφοφόρους 

Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι οι βουλευτές του Σύριζα δεν αντιπροσωπεύουν τους ψηφοφόρους τους, ειδικά πάνω στο θέμα του Σκοπιανού. Άλλωστε πολλοί βουλευτές του Σύριζα δεν συμφωνούν με την κυβέρνηση, αλλά νιώθουν εγκλωβισμένοι από τις κομματικές αποφάσεις που δεν ασχολούνται καν με τη θέληση του ελληνικού λαού. Όμως καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο ότι αν δεν απελευθερωθούν από αυτές τις παράλογες οδηγίες για τον Ελληνισμό, δεν θα έχουν πολιτικό μέλλον ούτε καν στις επόμενες εκλογές, διότι ο λαός δεν ξεχνά. Έτσι βρίσκονται στην άβολη θέση να υποστηρίζουν μια κυβέρνηση που δεν ακολουθεί τα ιδανικά τους αφενός και να μην προστατεύουν τις ιδέες του ελληνικού λαού αφετέρου. Κι όσο δεν παίρνουν την απόφαση ν’ απελευθερωθούν από αυτόν τον κομματικό εγκλωβισμό, τόσο πιο δύσκολη είναι η πολιτική τους θέση. Διότι όλοι θεωρούν ότι επί της ουσίας ταυτίζονται με τον σταλινικό σκληρό πυρήνα του Σύριζα, ο οποίος πιστεύει ότι η Ελλάδα καταπατά τη Μακεδονία και τη Θράκη κι ότι αυτές οι δύο περιοχές πρέπει ν’ απελευθερωθούν από τον ζυγό του Ελληνισμού. 

Αυτά τα απαράδεκτα σχέδια που έρχονται από το 1924 και το 1949, πιστεύουν οι ψηφοφόροι του Σύριζα ότι έχουν τώρα στο μυαλό τους οι βουλευτές τους και γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργείται μία απέχθεια εναντίον τους. Γι’ αυτό πρέπει να πάρουν μια απόφαση για να διαφοροποιηθούν από τα ακραία στοιχεία του σταλινισμού, τα οποία διοικούν τον σκληρό πυρήνα του κόμματος.

πηγή

Η διαφθορά του σκοπιανού καθεστώτος

Επειδή γνωρίζουμε μόνο τα ελληνικά δεδομένα, δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο μεγάλη είναι η διαφθορά του σκοπιανού καθεστώτος πριν το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Τώρα όμως που βλέπουμε πώς λειτουργούν επί του πρακτέου οι ψηφοφορίες για τις τροπολογίες του σκοπιανού συντάγματος, έχουμε καταλάβει πόσο διεφθαρμένο είναι το όλο καθεστώς, που συνεχίζει να λειτουργεί με την προηγούμενη κομμουνιστική νοοτροπία παρόλο που επίσημα έγινε μια αλλαγή. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί που παίζουν κάποιο ρόλο έχουν ένα κομμουνιστικό παρελθόν και δεν μπόρεσαν ποτέ να απελευθερωθούν από αυτό. 

Επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων είναι πρόθυμος να παρουσιάσει με τη δική του ερμηνεία το Προσύμφωνο των Πρεσπών ακόμα κι αν αυτή δεν ακολουθεί το πνεύμα του, πράγμα το οποίο είναι ενδεικτικό για τον τρόπο με τον οποίο θα το διαχειρίζεται όταν περάσουν όλες οι συνταγματικές τροπολογίες, που βέβαια δεν αγγίζουν ποτέ την ουσία αφού το σκοπιανό σύνταγμα αμφισβητεί ακόμα και την ύπαρξη των Ελλήνων στα Σκόπια. 

Με άλλα λόγια η ελληνική κυβέρνηση έχει υποτίθεται διαπραγματευτεί με μια κυβέρνηση που είναι ακόμα πιο αναξιόπιστη από την ίδια και θα ήθελε να μας πείσει ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών θα είναι καθοριστικό για την ευρύτερη περιοχή. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι το Προσύμφωνο καταπατά τον Ελληνισμό και τίποτα άλλο. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να ακυρωθεί, αλλά επίσης γιατί δεν υπάρχει λόγος να δεσμευτούμε με μια τέτοια κυβέρνηση από την πλευρά των Σκοπίων. 

πηγή 

Η σκοπιανή κρισιμότητα 

Τα Σκόπια δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα κι αποτελούν μία από τις πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης. Παρόλα αυτά θέλουν ως συνέχεια του προηγούμενου κομμουνιστικού καθεστώτος να έχουν άποψη για τα τεκταινόμενα της ευρύτερης περιοχής. Έτσι μετά την υπογραφή του Προσυμφώνου των Πρεσπών, συνεχίζουν μια πορεία αμφισβήτησης των ιστορικών δεδομένων. Αποφάσισαν λόγω της πίεσης των βουλευτών αλβανικής καταγωγής να αναγνωρίσουν επίσης ότι συνορεύουν με την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Αλβανία αλλά και με το Κοσσυφοπέδιο. 

Το γεγονός ότι αυτή η απόφαση αμφισβητεί άμεσα την ακεραιότητα της Σερβίας δεν τους απασχολεί, διότι θεωρούν ότι τα εσωτερικά προβλήματα που έχουν με το αλβανικό στοιχείο έχουν προτεραιότητα. Αυτή η διάσταση δεν έχει γίνει αντιληπτή στην Ελλάδα λόγω της κυβερνητικής προπαγάνδας. Όμως τώρα που η Αλβανία αποφάσισε επίσημα την άρση των εμπορικών συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο, είναι δύσκολο να κρυφτεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή. Κι αν δεν υπήρχε το Βορειοηπειρωτικό, στην Ελλάδα, θα λέγαμε ότι όλα τα πράγματα πάνε καλά κι ότι το Προσύμφωνο έχει διευκολύνει την όλη κατάσταση. Ενώ στην πραγματικότητα βλέπουμε ότι το αλβανικό στοιχείο έχει ξεθαρέψει τόσο στα Σκόπια όσο και στη Σερβία, γιατί θέλει πάση θυσία να ενωθεί με το Κοσσυφοπέδιο δίχως να χάσει ταυτόχρονα τη Βόρεια Ήπειρο. Έτσι τα Σκόπια προσπαθούν να σωθούν από έναν προγραμματισμένο διαμελισμό μέσω του Προσυμφώνου των Πρεσπών και τίποτα άλλο. 

πηγή

Η θέση των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό 

Η θέση των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό είναι ξεκάθαρη από την αρχή, αφού δεν θέλουν τη χρήση της λέξης Μακεδονία στη νέα ονομασία των Σκοπίων. Με αυτήν την έννοια είναι πιο ξεκάθαροι ακόμα και από τη Νέα Δημοκρατία. Το πρόβλημα είναι ότι λειτουργούν ως συγκυβέρνηση, που υποστηρίζει μια κυβέρνηση, που θέλει να περάσει το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Έτσι βρισκόμαστε σε μία παράδοξη κατάσταση που βρίσκεται πολύ κοντά στο παράλογο. Διότι το επιχείρημα είναι ότι πρέπει να περάσουν άλλους νόμους μέσω της συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ των ΑΝΕΛ και του Σύριζα. Με άλλα λόγια το Σκοπιανό δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα για αυτό το κόμμα και ότι θα πάρουν οι βουλευτές του την τελική τους θέση μόνο και μόνο όταν εισαχθεί στη Βουλή των Ελλήνων. Με άλλα λόγια θέλουν να κερδίσουν χρόνο και να παραμείνουν στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Από την άλλη ο Σύριζα θέλει να περάσει το Προσύμφωνο όσο πιο γρήγορα γίνεται, για ν’ αξιοποιήσει κομματικά το αποτέλεσμα και μάλιστα με κάθε τρόπο. Έχουμε λοιπόν μια συγκρουσιακή κατάσταση και χρειάζεται να βρεθεί μία ισορροπία, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος της ήττας στις επόμενες εκλογές. Θα υπάρξει λοιπόν ένας συμβιβασμός μεταξύ των δύο. Απλώς απ’ ό,τι φαίνεται και τα δύο κόμματα δεν ξέρουν ότι αυτό το πρόβλημα λύνεται μαθηματικά και ξέρουμε πώς θα τελειώσει η διαπραγμάτευση. Είναι λοιπόν καθαρά επικοινωνιακό το όλο θέμα. Γίνονται από τώρα άλλες επαφές για ν’αντικατασταθούν οι ΑΝΕΛ και αυτοί το ξέρουν ότι βοηθούν έμμεσα σε αυτές τις εξελίξεις. Απλώς δεν πρέπει να φανεί στον ελληνικό λαό για να μην υπάρξει μεγαλύτερο κόστος.

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επισης
Ν. Λυγερός - Νέες απαντήσεις στο Προσύμφωνο. Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική Νέου Μακεδονικού Αγώνα". St. John the Baptist Greek Orthodox Church, Chicago, 15/12/2018 ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.