7 Δεκεμβρίου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για την Δυτική Αρμενία και την Γενοκτονία της Ναμίμπια

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η νέα Βουλή της Δυτικής Αρμενίας

Μετά το τέλος της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στη Δυτική Αρμενία που γίνονται για δεύτερη φορά στην πρόσφατη ιστορία αυτής της χώρας, έχουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Η προηγούμενη Βουλή είχε 64 βουλευτές. Η νέα Βουλή θα έχει 77 βουλευτές και μάλιστα για πρώτη φορά θα έχει 3 βουλευτές Έλληνες και 1 βουλευτή Ασσυροχαλδαίο, πράγμα που αποδεικνύει έμπρακτα το όραμα της Δυτικής Αρμενίας, το οποίο σέβεται τους διαφορετικούς λαούς που ζουν μαζί και παλεύουν για το ίδιο μέλλον. Με αυτήν την έννοια η νέα Βουλή της Δυτικής Αρμενίας είναι ιστορική αφού υλοποιεί τις αρχικές ιδέες του Εθνικού Συμβουλίου του 2004. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Βουλή έχει εθνικό χαρακτήρα και δεν αποτελείται από κόμματα αφού όλοι οι βουλευτές συμμετέχουν στον ίδιο αγώνα δηλαδή την απελευθέρωση των πάτριων εδαφών από τον ζυγό της βαρβαρότητας όπως αυτά έχουν καθοριστεί από την οριοθέτηση του Προέδρου Wilson. Έχουμε λοιπόν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για το μέλλον αυτής της χώρας και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε διότι ανοίγει δρόμο για πολλές διεκδικήσεις που κανείς δεν είχε φανταστεί πριν την ψηφοφορία των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Αυτοχθόνων Λαών το 2007. Έτσι λαοί που έχουν υποστεί μια τριάδα γενοκτονιών, αγωνίζονται μαζί στη νέα Βουλή της Δυτικής Αρμενίας.

πηγή 

Στη Γενεύη και Γιερεβάν, η πρώτη συνεδρίαση της Βουλής της Δυτικής Αρμενίας

Με το τέλος των βουλευτικών εκλογών έχουμε τη συνέχεια μίας αδιανόητης πραγματικότητας αφού ο αρμενικός λαός κατάφερε να εκλέξει τη δεύτερη εθνική Βουλή. Η έννοια της εθνικής είναι κυριολεκτική αφού δεν υπάρχουν κόμματα στη Βουλή. Όλοι οι βουλευτές παλεύουν για την ίδια απελευθέρωση. Έτσι έχει ήδη καθοριστεί ότι η πρώτη συνεδρίαση της Βουλής της Δυτικής Αρμενίας θα γίνει τον Ιανουάριο του 2019 στη Γενεύη και στο Γιερεβάν. Οι δύο πόλεις παίζουν έναν καθοριστικό ρόλο αφού η πρώτη σχετίζεται με την αντιπροσωπεία της Δυτικής Αρμενίας και το παλάτι των Ηνωμένων Εθνών ενώ η δεύτερη έχει βέβαια ιστορική σημασία. 

Είναι επίσης σημαντικό ότι σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση θα παρευρεθούν τρεις Έλληνες Βουλευτές και ένας Ασσυροχαλδαίος, γεγονός που δηλώνει έμπρακτα το πολυπολιτισμικό μοντέλο της Δυτικής Αρμενίας και τον σεβασμό προς τους ιστορικούς λαούς της περιοχής. Έτσι όσοι δεν πίστευαν στην υλοποίηση αυτού του οράματος του Εθνικού Συμβουλίου πρέπει τώρα να παραδεχθούν την ύπαρξή του και την επιρροή του στα δεδομένα της Δυτικής Αρμενίας που δεν έχει ξεχάσει ούτε την Συνθήκη Σεβρών, ούτε τη συμβολή του Αμερικανού Προέδρου Woodrow Wilson για τη χάραξη των συνόρων.

πηγή

Τα επιτεύγματα της Δυτικής Αρμενίας

Η νέα Βουλή της Δυτικής Αρμενίας θα πρέπει να χειριστεί τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης της Δυτικής Αρμενίας. Ανάμεσα σε αυτά, έχουμε την ανακήρυξη του Lemkin και του Wilson ως Δίκαιους της Δυτικής Αρμενίας. Υπάρχει ήδη προετοιμασία ανάλογη για τον Aznavour. Με προεδρικό διάταγμα έγινε η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και η ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Δυτικής Αρμενίας. Επίσης η Δυτική Αρμενία δημιούργησε Επιτροπή Σοφών για τα συνταγματικά θέματα και τοποθέτησε Έλληνα στη θέση του Προέδρου της. 

Υπάρχει επίσης προετοιμασία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας στην Ναμίμπια που έγινε μεταξύ 1904 και 1908. Όλα αυτά τα δεδομένα που ήταν ανύπαρκτα πριν μερικά χρόνια, θα αποτελέσουν την πλατφόρμα για τη νέα Βουλή της Δυτικής Αρμενίας που θα πρέπει να φανεί αντάξια, αλλά και να συνεχίσει αυτό το έργο χωρίς καθυστερήσεις, αφού αυτά τα στοιχεία επιτρέπουν και την επίσημη θεμελίωση της Δυτικής Αρμενίας. Αυτή η έμπρακτη ένωση των Αρμενίων, των Ασσυροχαλδαίων και των Ελλήνων με τη συμμαχία που υπάρχει με τον κουρδικό λαό, αποτελεί τη συνέχεια μιας ιστορίας που βασίζεται πάνω στα δικαιώματα των Αυτόχθονων Λαών. 

πηγή

Γενοκτονικές τεχνικές και Ξεχασμένη Γενοκτονία

Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι οι γενοκτονικές τεχνικές που χρησιμοποίησε η Γερμανία ενάντια στον λαό της Ναμίμπια, προέρχονται από τα προβλήματα που είχε για ν΄αντιμετωπίσει τους Γάλλους υπό γερμανική κατοχή στην Αλσατία και τη Λωρέν. Οι Γερμανοί αξιωματούχοι είχαν καταλάβει ότι είναι άσκοπο να επιβάλλουν τον τρόπο σκέψης που είχαν αφού ο λαός παρέμενε ανυπάκουος. Έτσι στη Ναμίμπια δεν περίμεναν να έχουν αντιδράσεις αλλά ξεκίνησαν εξ αρχής γενοκτονικές τεχνικές για να αφανίσουν τον πληθυσμό κι όχι μόνο να τον αφοπλίσουν. Ο γερμανικός στρατός εξόντωσε το 50% των Νάμα και το 80% των Ερέρο. 

Η αποστολή του στρατηγού Lothar von Trothα ήταν ξεκάθαρη. Δεν ήθελε να παραμείνει ζωντανός ούτε ένας Ερέρο εντός της γερμανικής κυριαρχίας στη Ναμίμπια. Δεν ήθελε ν’ αφήσει κανένα περιθώριο στους Ερέρο και στη συνέχεια έγινε το ίδιο με τους Νάμα. Η γενοκτονία που προκάλεσε άφησε στίγματα. Διότι τα κράνη των νεκρών στάλθηκαν στη Γερμανία για να γίνουν αντικείμενο επιστημονικής έρευνας εντός εισαγωγικών. Διότι τα ρατσιστικά σχόλια του ιατρού Eugen Fisher που αναζητούσε τη διαφορά μεταξύ του άγριου και του πολιτισμένου, επηρέασε τον Adolf Hitler κι ήταν βοηθός του ο βάρβαρος Josef Mengele. Έτσι η ξεχασμένη γενοκτονία άφησε ίχνη με ουρά για επόμενες γενοκτονίες. 

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης Φωτογραφίες - Ν. Λυγερός: "Ευρωπαϊκές και Νατοϊκές Υπερδομές Ιστορίας". ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Λ. Κηφισίας 125, Αθήνα. Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.