9 Νοεμβρίου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για το Σκοπιανό

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Σκοπιανές παρατυπίες και Μακεδονική Ταυτότητα

Η σκοπιανή κυβέρνηση για λόγους κομματικούς, έχει αρχίσει να παραβιάζει το Προσύμφωνο των Πρεσπών και να μιλά ανοιχτά περί διασφάλισης της Μακεδονικής Ταυτότητας. Με άλλα λόγια έχει εκφυλίσει εντελώς το erga omnes του ΥπΕξ και του Πρωθυπουργού. Διότι επιδιώκουν μια μακεδονική εθνότητα που δεν είχαν κατοχυρώσει ποτέ πριν. Έτσι οι ενστάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας είναι όλο και πιο σεβαστές αφού αποδεικνύεται ότι τα Σκόπια θέλουν κατά πολύ να ξεπεράσουν τα όρια του Προσυμφώνου. Στην αρχή, η ελληνική κυβέρνηση το δικαιολόγησε, ενώ ήταν ήδη απαράδεκτο, λόγω της διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος. 

Όμως τώρα που πέρασε αυτό το προσωρινό δημοψήφισμα η σκοπιανή κυβέρνηση συνεχίζει απολύτως τα ίδια και εντός βουλής των Σκοπίων, πράγμα που ενισχύει και με την απόφαση και του υπουργικού συμβουλίου να μην αλλάξει το Άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων. 

Με άλλα λόγια, ο Πρωθυπουργός κάνει σαν να μη βλέπει ότι ο ομόλογος του συνεχίζει ανενόχλητος την προπαγάνδα του χωρίς να σέβεται ούτε το προσύμφωνο. Και η πρόταση που έγινε για την ερμηνευτική δήλωση αποδεικνύει ότι το προσύμφωνο δεν είναι πλήρες διότι χρειάζεται άλλα στοιχεία για να δηλώσει κάτι το συγκεκριμένο που να σέβεται επί της ουσίας τις ελληνικές θέσεις.

πηγή 

Η έξοδος των Σκοπίων

Τα Σκόπια προσπαθούν να ξεφύγουν με διάφορα τερτίπια από την παγίδα του Προσυμφώνου των Πρεσπών διότι βλέπουν ότι δεν έχει την αποδοχή του λαού εκτός από το αλβανικό στοιχείο. Έτσι δεν μιλούν καν για τη Βόρεια Μακεδονία αλλά επενδύουν πάνω στη μακεδονική εθνότητα και δίνουν την εντύπωση στους ψηφοφόρους ότι θα ενισχύσουν μόνο και μόνο το μακεδονικό πλαίσιο. Βέβαια αν στην Ελλάδα δεν είχαν γίνει τόσα συλλαλητήρια, η διατύπωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών θα ήταν διαφορετική και θα μιλούσαμε αποκλειστικά για τη Μακεδονία σε επίπεδο κράτους, έθνους και γλώσσας. 

Έτσι βλέπουμε ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού για αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων είναι μια έξοδος από το Προσύμφωνο αφού θέλει να διατηρήσει το Άρθρο 36 για λόγους ιστορικούς ενώ αυτό προδίδει ξεκάθαρα το αλυτρωτικό στοιχείο της χώρας. Βέβαια ο Πρωθυπουργός και ΥπΕξ της χώρας μας δεν έχει πει απολύτως τίποτα για αυτήν την παράλογη εκδοχή του απαράδεκτου Προσυμφώνου. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να πάρει θέση όχι μόνο αυτός αλλά η Ελλάδα μέσω κοινοβουλίου και θα πρέπει να αποδεχθεί ή όχι αυτές τις παραλλαγές του Προσυμφώνου που το χειροτερεύουν όλο και περισσότερο. 

πηγή 

Το Σκοπιανό δεν έχει λυθεί

Όσο δυνατή και παράλογη να είναι η κρατική προπαγάνδα δεν μπορεί να κρύψει ότι το Σκοπιανό δεν έχει λυθεί, ούτε να αποδείξει ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών έχει νόημα για τα Βαλκάνια. Όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, έχουν απλώς νοητική υστέρηση γιατί έχουν επηρεαστεί από ιδεολογίες του παρελθόντος που δεν λειτουργούν πια στις ελεύθερες χώρες. Έχουν ξεχάσει επίσης ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποδεχθεί το απαράδεκτο γιατί δεν έχει να κρατήσει καμία έδρα ή καρέκλα. Ακόμα και στα Σκόπια υπάρχει πρόβλημα με το Προσύμφωνο και δεν επαρκεί η προπαγάνδα του Πρωθυπουργού για ν’ αλλάξει όλα τα δεδομένα. 

Η ιστορική πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από τα τεχνάσματα μιας κομματικής προπαγάνδας. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων να παραβιάζει ανενόχλητα ακόμα και αυτά που έχει υπογράψει ο Υπουργός Εξωτερικών και να μιλά για Μακεδονική Ταυτότητα ή ακόμα και Εθνότητα. Διότι ακυρώνει επί της ουσίας κάθε υποτιθέμενη αξία του απαράδεκτου Προσυμφώνου. Στην πραγματικότητα με την πάροδο του χρόνου αυτό το κείμενο καταρρέει και φαίνεται και από το κόλλημα που υπάρχει για το Άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων. Ας μάθουν λοιπόν όλοι ότι ο κλειδωμένος στόχος είναι απλώς η ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών για να περάσουμε επιτέλους στο επόμενο στάδιο.

πηγή 

Άλλο Συμφωνία και άλλο Πλαίσιο Συμφωνίας

Αυτή η κυβέρνηση λόγω κομματικής προπαγάνδας έχει την τάση να ανακοινώνει συμφωνίες ακόμα κι αν είναι μόνο στο πλαίσιο συμφωνίας. Το έχει κάνει ήδη με το Σκοπιανό για να δώσει την εντύπωση ότι όλα έχουν τελειώσει και τώρα το επιχειρεί με εκκλησιαστικό θέμα. Της αρέσει επίσης η μυστικότητα και το έχει ήδη κάνει με το Προσύμφωνο των Πρεσπών και την Αιγιαλίτιδα Ζώνη. Και τώρα προσπάθησε να κρύψει τα πάντα στο Πατριαρχείο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, αλλά και στις Νέες Χώρες.

Μόνο που πάντα ξεχνά αυτούς που αντιστέκονται στα παράλογα. Για το Σκοπιανό, ξέχασε τον ελληνικό λαό. Για την Αιγιαλίτιδα ζώνη, ξέχασε τους ειδικούς. Και για την εκκλησία ξέχασε τον Πατριάρχη, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο της Κρήτης. Δεν υπάρχει ακόμα καμία Συμφωνία, υπάρχει μόνο πλαίσιο που αυτό θα αλλάξει επειδή είναι απαράδεκτο να μην είναι ενημερωμένο το σύνολο της Εκκλησίας. Σε κάθε περίπτωση η κομματική κυβέρνηση βιάστηκε να ανακοινώσει μία ιστορική Συμφωνία που δεν έγινε. Ας την αφήσουμε λοιπόν ν' ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματική Εκκλησία και πραγματική Ιστορία μέσω της αντιπαράθεσης που θα έχει με τους ειδικούς και τους πιστούς, διότι κανείς δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να αποδεχτεί και αυτό το απαράδεκτο.

πηγή 

Και τα εγκλήματα κατά του Ελληνισμού τιμωρούνται

Δεν φτάνει στον Πρώην ΥπΕξ να έχει κάνει όλα όσα έκανε στη θέση του. Δεν επαρκεί που τον έδιωξε ο Πρωθυπουργός, θέλει να μας πει ότι αδικήθηκε κι ότι ήταν πάντα πατριώτης. Όμως κανένας δεν του ζήτησε να προσπαθήσει να επιλύσει το Σκοπιανό με το Προσύμφωνο των Πρεσπών που είναι απλά απαράδεκτο και μάλιστα τόσο όσο ήταν το Σχέδιο Ανάν. Κανείς δεν του είπε να σβήσει τη Βόρειο Ήπειρο από την ιστορία του Ελληνισμού. Κανείς δεν του είπε ότι πρέπει να σκοτώσει την ιστορία μόνο και μόνο για να ζήσει η καθυστερημένη ιδεολογία του. 

Τώρα φαίνεται ότι κοιτάζει με άλλο μάτι τους εκλεγμένους στη Βουλή των Ελλήνων ενώ παλιά θεωρούσε ότι ήταν επίλεκτος της κυβέρνησης. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά όσους επιχείρησαν να πληγώσουν τον Ελληνισμό με τις πράξεις βαρβαρότητας. Άρα όσα και να λέει σε όσους θέλουν να τον ακούσουν, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όλα όσα έχει προσπαθήσει να κάνει ενάντια στην έννοια του Ελληνισμού. Θα έπρεπε να έχει συνειδητοποιήσει πως τον βλέπει ήδη η ιστορία και να κάνει απλώς πέρα αλλά η αλαζονεία δεν σταματιέται τόσο εύκολα και θα πρέπει να υποστεί άλλη μια ήττα για να καταλάβει ότι δεν βρίσκεται σε μια χώρα που αποδέχεται την κόκκινη βαρβαρότητα διότι η Ελλάδα ζει μόνο με την ελευθερία αλλιώς προτιμά τον θάνατο παρά τη σκλαβοσύνη. Ας το μάθει επιτέλους. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.