27 Νοεμβρίου 2018

ΟΡΟΣΗΜΟ ΥΠΑΡΞΗΣ Ή ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα
 

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2018

Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία ενός λαού που αποτελούν ορόσημα, με την έννοια της έναρξης ή του τέλους μιας χρονικής περιόδου στην ιστορική διαδρομή του, μιας περιόδου ακμής ή παρακμής. Ένα τέτοιο ορόσημο είναι και η συμφωνία των Πρεσπών. Η κύρωσή της, εάν τελικά υλοποιηθεί, αποτελεί το τέλος μιας παρακμιακής περιόδου του ελληνικού λαού, που θα οδηγήσει τους Έλληνες και την Ελλάδα στην πλήρη καταστροφή και τον όλεθρο. Εάν όμως ακυρωθεί αποτελεί υπέρβαση αυτού του κατήφορου και αρχή της αντίστροφης πορείας και πορείας ανάκαμψης. Εξ ου και ο όρος «ορόσημο». Η επανάσταση του 21 ήταν ένα τέτοιο ορόσημο, η καταστροφή της Μικράς Ασίας ένα δεύτερο, η δημιουργία της Ελλάδας των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών ένα τρίτο και ο διχαστικός εμφύλιος ένα τέταρτο. Η συμφωνία των Πρεσπών ένα πέμπτο και τελευταίο!

Ο λόγος; Η συμφωνία των Πρεσπών είναι και παραμένει η τελική κατάληξη του εμφυλίου. Αναίρεση αυτού του εμφυλίου σημαίνει ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Κύρωση της συμφωνίας σημαίνει πλήρη επικύρωση της καταστροφικής και εγκληματικής πορείας του εμφυλίου. Η αναγωγή των αιτίων της σημερινής καθολικής κρίσης, όπου για πρώτη φορά κρίνεται η επιβίωσή μας ως έθνους και ως λαού, εάν κάνουμε αναγωγή στο παρελθόν, έως το λεγόμενο ανυπόθετο, με την έννοια ότι πέραν αυτής της κύριας αιτίας δεν υπάρχει άλλη να υποθέσουμε, που να έχει τέτοιας αρνητικής σημασίας έννοια, ελλοχεύει στον εμφύλιο.

Τι σημαίνουν όλα αυτά, τα ολίγα και σημαδιακά; Απλούστατα. Η ευθύνη για όσους επωμίζονται τον αγώνα για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι τεράστια και απαιτεί συγκεκριμένη στρατηγική με μελετημένες και καλά σχεδιασμένες τακτικές κινήσεις για την πλήρη ακύρωσή της, πλην επέλθει το «μοιραίο», δηλαδή o όλεθρος και η καταστροφή. 

Στην εμπροσθοφυλακή της ευθύνης είναι οι Μακεδόνες και οι Μακεδονικές Οργανώσεις εν Ελλάδι και ανά την Υφήλιο. Αυτές πρέπει και οφείλουν να σηκώσουν το βάρος αυτής της ευθύνης και όλοι οι άλλοι Έλληνες να συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας από την πλήρη καταστροφή, γιατί η Μακεδονία αποτελεί το ανάχωμα στα σχέδια των ντόπιων και ξένων παραγόντων που στοχεύουν την εδαφική της συρρίκνωση και την πληθυσμιακή της αποδυνάμωση, ακυρώνοντας την συνθήκη της Λωζάννης. Στην ουσία περί αυτού πρόκειται. Εάν χαθεί η Μακεδονία, χάθηκε η Ελλάδα, γιατί θα αποτελέσει την χιονοστιβάδα που θα συμπαρασύρει στην καταστροφή ολόκληρη την χώρα. 

Το εμείς πρέπει να πρυτανεύσει στις ενέργειές μας, αντικαθιστώντας τις ποικίλες καταστροφικές μορφές του υπερτροφικού εγώ που καθόρισε την παρασιτική μεταπολιτευτική περίοδο και «μακαριότητα» των Ελλήνων. Το έναυσμα για την αφύπνιση από τον λήθαργο, ως σωτήριο σάλπισμα έδωσε ο Ίων Δραγούμης, που τα λόγια του θα πρέπει να φλογίζουν κάθε πατριωτική καρδιά: «Να ξέρετε, πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.