29 Νοεμβρίου 2018

Αυτιστική η Προσέγγιση των Ιδιωτικών ΑΕΙ

Του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου - Σχολιογράφου)

Η Παιδεία μας (κυρίως ως καλλιέργεια/κουλτούρα) έχει υποστεί πολλά και πολυεπίπεδα δεινά. Ακαλλιέργητοι περιστασιακοί ή και περαστικοί επιβήτορες, καθώς και ιδεοληπτικοί βιαστές της, την εξευτέλισαν, την απαξίωσαν. Διαχρονικό, αχρείαστο, ασύγγνωστο εθνικό έγκλημα!!!.

Θα σταθώ στο συζητούμενο άρθρο 16 για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια (Ι.Π) όπου η προσέγγιση του θέματος γίνεται με ... αυτιστικό και ανυπόκριτα υποκριτικό τρόπο.

1. Υπάρχουν σε όλες τις πλούσιες και φτωχές χώρες του πλανήτη.

2. Σε καμιά περίπτωση δεν εμποδίζει η ύπαρξη του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου την επιτυχή λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου (=Δ.Π). Είναι έωλος /ανυπόστατος ο ισχυρισμός ότι εξαιτίας των Ι.Π θα υποβαθμιστούν τα Δ.Π (!). Θα αναβαθμιστούν!

Αντίθετα -επειδή θα λειτουργήσει ο φυσιολογικός ανταγωνισμός - θα βελτιωθεί και το επίπεδο του Δ.Π. Εξυπακούεται ότι εάν το Ι.Π δεν είναι καλύτερο από το Δ.Π θα κλείσει.

3. Κάποιοι ιδεοληπτικοί υποκριτές, λαϊκιστές, ψηφοθήρες πολιτικάντηδες προβάλλουν νηπιακά επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα όπως ότι:

"Δεν επιτρέπεται να έχουμε Παιδεία δύο ταχυτήτων γιατί έτσι παρέχεται η καλύτερη μόρφωση στα παιδιά των κληρονόμων, από τα άλλα τα ... παιδιά του Θεού".
Εδώ ας ανοίξουμε μια ... ψυχαγωγική παρένθεση:

- Ποιοί είναι οι κληρονόμοι και ποιά τα παιδιά του Θεού; 
- Πόσα "παιδιά του Θεού" δεν σπούδασαν σε Ι.Π του Εξωτερικού;
Που τα βρήκαν τα λεφτά για τις σπουδές οι γονείς τους; 

Τα πήραν από το παγκάρι της Εκκλησίας; Τι δουλειές και τι συναλλαγές - θεμιτές ή αθέμιτες - έκαναν; Μήπως πάλι δούλευαν μερικοί γονείς σε 2 ή 3 δουλειές για να τα σπουδάσουν; 

- Πόσοι από τους Υπουργούς και Βουλευτές οι οποίοι λάβροι ξιφουλκούν εναντίον των Ι.Π, σπούδασαν σε παρόμοια ξένα; 
-Πόσοι από αυτούς στέλνουν τα παιδιά τους εδώ σε δημόσια δημοτικά, γυμνάσια; Ελάχιστοι υποθέτω. (Σ.Σ Εκτιμώ πως η φοίτηση των παιδιών τους σε Ι. Σχολεία, είναι ο λόγος που αυτά δεν καταργούνται.

Πόσο φαιδρολάγνοι, υποκριτές πρέπει να είναι κάποιοι Κρατούντες ! ... Ναι στα ιδιωτικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Όχι στα ιδιωτικά ΑΕΙ (!). 
Θλιβερό, απολύτως ιδιοτελές. Το ίδιο αίτιο.
Θα προσυπογράψω την μη κατάργηση των Ι. Σχολείων, επειδή θεωρώ πως θα ήταν παιδοκτονία να στέλνουν τα μικρά τους παιδάκια στο Εξωτερικό). 
- Είναι άραγε μύθος ότι η ανισότητα -οικονομική ή άλλη είναι ο νόμος της φύσης;
- Ποιός έχει (εκτός και αν είναι καθυστερημένος, ιδεοληπτικός, υποκριτής, ή ανίκανος να παραγάγει αξιόλογο έργο) το δικαίωμα: Να μας υποδείξει πως, σε τι θα ξοδέψουμε τα χρήματά μας; (αγορές αγαθών, αυτοκίνητα, παπούτσια, ταβέρνες ή σε εκπαιδευτικά Ιδρύματα για τα παιδιά μας;). 
- Με αυτή την νοοτροπία θα πρέπει σύντομα να μας επιβάλλουν και ομοιόμορφη ενδυμασία (σας θυμίζει κάτι;).
- Είναι, επιεικώς ντροπή, οι ανίκανοι, αποτυχημένοι Εξουσιαστές μας να παραπλανούν. Επειδή αδυνατούν να ανεβάσουν το επίπεδο- όπως οφείλουν - της Δ.Π μάχονται τα Ι.Π. γιατί, δήθεν η λειτουργία τους θα ...βλάψει τα Δ.Π (;). 
Ως προς τι έβλαψαν τα Δημόσια Σχολεία τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια; 

- Απορία: Σεβαστό το ενδιαφέρον για τα "παιδιά του Θεού" αλλά εδώ υπάρχει διαχωρισμός /ρατσισμός, σε βάρος των παιδιών άθεων γονέων - ή και ουδετερόθρησκων τοιούτων -. Αυτά γιατί δεν αναφέρονται πουθενά; Είναι διαφορετικής, τρίτης κατηγορίας; (ή μήπως τρίτης διαλογής, λόγω υποκριτικής ένταξης τους σε εκείνα ... του Θεού;).

4. Αν μελετήσουν οι αρμόδιοι την κατάταξη /αξιολόγηση (τώρα και πριν 50 χρόνια) των ΑΕΙ μας θα εκπλαγούν. Πιάνουμε πάτο. Δεν διαθέτουμε περαιτέρω περιθώρια υποβάθμισης. Άρα; 

5. Περίπου 500.000 δικοί μας νέοι επιστήμονες μετανάστευσαν και προσφέρουν τις γνώσεις τους, όπως και τις φοροδοτικές τους υποχρεώσεις εκτός Ελλάδος. 

6. Οικονομική Αιμορραγία από τις χιλιάδες των νέων μας που πηγαίνουν σε ξένα Ι.Π για να σπουδάσουν.

Αν διαθέταμε εδώ Ι.Π θα πήγαιναν;

7. Όταν ακόμη και τριτοκοσμικές χώρες κερδίζουν συνάλλαγμα από τα Ι.Π τους, εμείς τι παριστάνουμε; Τους .....ευφυείς κρετίνους; 

ΥΓ Πολλαπλά τα οφέλη -υλικά και άυλα - από την ίδρυση των Ιδιωτικών ΑΕΙ. Ιδίως αν δεν καταργηθεί η αριστεία!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.