Τελευταίες αναρτήσεις

9 Νοεμβρίου 2018

Ημουν κι εγώ εκεί στην κηδεία του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα. (φωτογραφίες)

Κείμενο και φωτογραφίες Γιάννης Κατσέας

Ζήσαμε απίστευτες στιγμές Εθνικής περηφάνειας και συγκίνησης στην ΚΗΔΕΙΑ του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες Βορείου Ηπείρου, που αν μη τι άλλο ήταν για όσους ήταν παρόντες μια τεράστια υπενθύμηση για το δράμα των αδερφών μας ΒορειοΗπειρωτών.Φτάσαμε με αρκετές ώρες καθυστέρηση καθώς οι αλβανοί είχαν "φροντίσει" να μας προετοιμάσουν με τις γνωστές αθλιότητες στα σύνορα. Εγινε σχολαστικός "έλεγχος"  σωματικός, αλλά και σε ότι φορούσαμε και είχαμε μαζί μας.

Ακόμα και στο αν έχει κάνει κάποιος ένα τατουάζ με την Ελληνική σημαία ή κάποιο Εθνικό σύμβολο ΚΟΒΟΤΑΝ και γυρνούσε πίσω στα Ελληνικά σύνορα.


Ενα παλληκάρι που ήταν μαζί μας κόπηκε γιατί έκανε το "λάθος" να φορέσει μια μπλούζα από την υπηρεσία του στον Ελληνικό Στρατό που είχε ένα μικρό σκιαγράφημα ενός άρματος.... Οπως μάθαμε στην επιστροφή, αυτοί που φρόντισαν να κοπούν τα Ελληνόπουλα από τον "έλεγχο" των αλβανών ήταν η ΙΔΙΑ "ελληνική αστυνομία" που έδωσε καταστάσεις με τα ονόματα όσων είχαν την ατυχία να είναι μέλη σε διάφορους αθλητικούς συλλόγους, σαν επικίνδυνοι εξτρεμιστές, όπως και πολλά Κυπριόπουλα που ήρθαν να τιμήσουν τον Ηρωα.

Η επίσημη δικαιολογία, "ΔΕΝ είχαν μαζί τους πάνω από ΤΡΙΑΝΤΑ ευρώ και αυτό θα τους οδηγούσε να κλέψουν για να φάνε" ....ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ!

Οι δε έλεγχοι της "ελληνικής αστυνομίας" ήταν πολλοί ακόμα και στην διαδρομή για αποφυγή όπως μας είπαν, "ακραίων εξτρεμιστών" κατά την είσοδο στην Αλβανία.

Τελικά είναι πολύ περίεργο ΠΟΙΟΥΣ προστατεύουν αυτοί που πληρώνονται από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και ΠΟΙΕΣ ήταν οι εντολές που είχαν αυτοί.
Φτάνοντας στους Βουλιαράτες κατεθυνθήκαμε στο σπίτι του Ηρωα περνώντας από την κατάμεστη από Πατριώτες, πλατεία του χωριού.


Εκεί στο σπίτι αντηχούσαν τα Ηπειρώτικα μοιρολόγια της χαροκαμμένης ΜΑΝΝΑΣ, ο κόσμος ήταν χιλιάδες μπορώ να πω σε αριθμό, καθώς όλοι θέλαμε να προσκυνήσουμε το Παλληκάρι αυτό που έδωσε την ζωή του, δολοφονημένος ΑΝΑΝΔΡΑ, από τους αλβανούς των ειδικών δυνάμεων ΧΩΡΙΣ να πειράξει ούτε έναν από αυτούς καθώς είχε και την εκπαίδευση, αλλά και την ορμητικότητα του νεαρού της ηλικίας του να το κάνει.

Πιστεύω ακράδαντα οτι αυτό ήταν και το στοιχείο που τον ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΕ ανάμεσα στην λαίκη σοφία, καθώς προτίμησε να φύγει στο ΓΥΜΝΟ βουνό για να ΜΗΝ πειραχθεί κανείς από το χωριό από την αλβανική αστυνομία.Ηταν απίστευτο το πὀσο ζωντανός ήταν μέσα στο λευκό φέρετρο του και πόσο είχε την νεανική του όψη, νόμιζες οτι θα ανοίξει τα μάτια του και θα σου μιλήσει μετά από ΔΩΔΕΚΑ ολόκληρες μέρες που ήταν κατά παγκόσμια πρωτοτυπία ΑΤΑΦΟΣ!

Τα παλληκάρια του χωριού αλλά και νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν ξεδιπλώσει την τεράστια ΔΙΚΗ του Ελληνική Σημαία, που είχε φτιάξει ο ίδιος και είχε φερει στα συλλαλητήρια που έγιναν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας σε Θεσσαλονίκη και Αθηνα.


Η νεκρική πομπή έγινε με χιλιάδες κόσμου ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο και πολλά ακόμα με αποκορύφωμα το Ηρωας και την Βόρεια Ηπειρο.

Η μεγαλύτερη στιγμή κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν κατά την διάρκεια της πομπής όταν είχαν απλώσει τα παιδιά την Σημαία στην πλατεία και πέρασε ΟΛΗ η πομπή κατώ από αυτήν....

Ακολούθησε η Κηδεία στον Αγιο Αθανάσιο που είναι η παλιά Ηπειρώτικη Εκκλησία και Κοιμητήριο των Βουλιαράτων, ο Ενταφιασμός με το μοιρολόι του Σάββα και όλοι μαζί με μπροστάρη την τεράστια Ελληνική Σημαία του Ηρωα κάναμε την πορεία πεζή από τα Μνήματα εως την κεντρική οδό που ενώνει την Κακαβιά με το Αργυρόκαστρο.


Περιττό να αναφέρω οτι ήταν μια ατελείωτη ούρα από χιλιάδες κόσμου και στην συνέχεια αυτοκινήτων, η οδός έκλεισε για ώρα καθώς η Σημαία ήταν από μονή της αρκετή να καλύψει το οδόστρωμα αλλά και οι χιλιάδες του κόσμου που έψαλλαν συνεχώς τον Εθνικό Υμνο.

Ενα έχω μόνο να πω, υποκλίνομαι σε αυτήν την περήφανη γη αλλά ΚΑΙ τους γονείς που γέννησε, γεννάει και ΘΑ ΓΕΝΝΑΕΙ τέτοιους ΗΡΩΕΣ.

Ας αναλογιστούμε για λίγο τα γεγονότα και ας ξεσκόνισουμε την μνήμη μας για να συνειδητοποιήσουμε οτι είναι ο ΜΟΝΟΣ άνθρωπος που με απώλεια της ζωής του, προσπάθησε να προστατέψει την Ελληνική Σημαία τις τελευταίες δεκαετίες.

Στα τελευταία χρόνια που ζούμε έναν απίστευτο παραλλογισμό των "κυβερνώντων" που μας ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ να είμαστε "πολιτικώς ορθοί" με τις "ευαίσθητες" κοινωνικές ομάδες θα ήθελα να τους ρωτήσω ΓΙΑΤΙ δεν είπαν ούτε ΜΙΑ ελάχιστη ανακοίνωση για το ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ Παλληκάρι μας "κυβἐρνηση αλλά ΚΑΙ αντιπολίτευση";

ΓΙΑΤΙ έτρεξε ο κατά τα άλλα λαλίστατος "πρωθυπουργος" μας, να στείλει επιστολή στην μητέρα του Ζακ εκφράζοντας την συμπαράσταση του στο δράμα που ζει;

Η ζωή του Κωνσταντίνου Κατσίφα ΔΕΝ ειχε καμμιά αξία για αυτον-ους;;
Αλλωστε αποδείξανε εμπράκτως τα γνωστά ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ της "πολιτικής ορθότητας" το άκρατο μίσος τους για οποιονδήποτε έχει το σθένος για οτιδήποτε Ελληνικό, όπως ΚΑΙ σε αυτήν την Αιματοβαμένη περίπτωση που βιάστηκαν ολοί τους να τον ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ εξτρεμιστή, τρελλό, προβληματικό και γενικώς άτομο με ψυχολογικά προβλήματα. Ας ΜΗΝ αναφέρω την "βιασύνη" της "ελληνικής αστυνομίας" να τον βαφτίσει έμπορο ναρκωτικών παρόλο που αποδείχτηκε πανηγυρικά οτι ΔΕΝ ΗΤΑΝ στην δίκη!

Οτι όμως και να κάνουν το απέρριψε έμπρακτα ο απλός Ελληνικός αλλά και Αλβανικός λαός που ηταν παρών στην Κηδεία του Ελληνόπουλου, ναι κυρίες και κύριοι ήταν πολλοί αυτοί που ήρθαν να ανάψουν ένα κερί στον ΗΡΩΑ και ανάμεσα τους πολλοί και πολλές Αλβανοι στην καταγωγή που το έλεγαν φωναχτά οτι ΔΕΝ συμφωνούν καθόλου με αυτά που συμβαίνουν στην Αλβανία.

Φυσικά για τα "ελληνικά" μέσα ενημέρωσης είμασταν μια χούφτα τρελλοί και εξτρεμιστές όσοι πήγαμε στην Κηδεία, άλλωστε έχουν πείρα τα τσακάλια της ενημέρωσης να βαφτίζουν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε μερικές εκατοντάδες με τρανό παράδειγμα την διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη και Αθήνα για την Μακεδονία, το συλλαλητήριο του Πισοδερίου, το συλλαλητήριο στην ΔΕΘ και τόσα άλλα.....

ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΣ!!!

(ευχαριστούμε πολύ τον καλό μας φίλο Γιάννη για το εξαιρετικό κι επαγγελματικό φωτορεπορτάζ από την κηδεία του ήρωά μας, που μας οδήγησε νοερά εκεί....)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.