19 Νοεμβρίου 2018

"Κυνηγάμε όλη νύχτα δυο Λίβυους, τους πιάνουμε και τους αφήνουν!" Κράτος και δικαστές προδίδουν την πατρίδα μας....

Ακολουθεί μήνυμα προς το meaculpa.gr από φίλο αστυνομικό, που περιγράφει με τον πιο ξεγυμνωτικό τρόπο την κατάντια της ΕΛΑΣ με ΣΥΡΙΖΑ: 

"Κυριακή ξημερώματα 2 Λίβυοι κλέβουν μηχανή στις 1:20 στα Λαδάδικα...
Στις 2:00 απόπειρα Ε52 στο κέντρο...
3:30 απόπειρα Ε8 σε όχημα στην Μ.Αλεξανδρου...
4:20 τους πιάνουμε πάνω στην κλεμμένη μοτοσικλέτα με το κατσαβίδι στα χέρια...

Αποτέλεσμα; 12 μήνες με αναστολή, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ οι κύριοι - και χωρίς χαρτιά φυσικά...

Τρυπήστε τα στομάχια σας από τους καφέδες παιδιά, δεν αξίζει ούτε χιλιόμετρο περιπολίας δυστυχώς..."

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. Το μήνυμα τα λέει όλα. Η πολιτεία καταρρακώνει το ηθικό των στελεχών της ΕΛΑΣ με τον πιο εγκληματικό τρόπο, αφήνοντας το σώμα και την κοινωνία να εμπαίζονται από κακοποιούς - ιδίως λαθρομετανάστες.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απευθύνουμε στους άνδρες και της γυναίκες της αστυνομίας τα αισθήματα αλληλεγγύης μας και να διαμαρτυρόμαστε μαζί τους από το διαδίκτυο και όσα μέσα παραμένουν ελεύθερα.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κουραστούμε να καταγγέλουμε, να αναρτούμε, να κάνουμε share και retweet.

Tο οφείλουμε στους ανθρώπους που θέτουν τη ωή και την ακεραιότητά τους σε κίνδυνο για εμάς.

ΥΓ: Τα στοιχεία του αποστολέα είναι, εννοείται, στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών.

meaculpa 

Το μήνυμα (χθεσινό) πρoέρχεται από βαθμοφόρο της Αστυνομίας.

Κύριε Τζήμερε, σήμερα στην Υπηρεσία μιλήσαμε για την μεθαυριανή επέτειο του πολυτεχνείου. Λίγο πολύ, οι εντολές του αρχηγείου που μας μετέφεραν οι αξιωματικοί μας ήταν "να μην προκαλούμε"! Για το τριήμερο αυτό να είμαστε προσεκτικοί, να μην απαντάμε σε προκλήσεις, να είμαστε ευγενικοί σε κάποιον που ενδεχομένως θα μας πει μια κουβέντα και να κρίνουμε τα σήματα που μας δίνει το κέντρο.
Ναι, εμείς οι χαμηλόβαθμοι να κρίνουμε τις εντολές! Να κρίνουμε σχετικά με το σημείο που πρέπει να μεταβούμε, το ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι, τι μας καταγγέλλεται - με δικιά μας κρίση και μόνο!!! Nα μην μεταβούμε αν θεωρούμε ένα σήμα ύποπτο και επικίνδυνο.


Παράδειγμα: κοντά στο πανεπιστήμιο, σε μια πολυκατοικία κάνουν "επαναστατικό" πάρτι το βράδυ της 16ης κάποιοι φοιτητές. Επειδή είναι κοντά στο Πανεπιστήμιο και επειδή είναι φοιτητές και επειδή δεν έγινε και φόνος, να κρίνουμε εμείς οι ίδιοι αν πάμε ή όχι. Αν δεν πάμε και την άλλη μέρα αυτός που ενοχλείται μάς καταγγείλει για παράβαση καθήκοντος, η Υπηρεσία νίπτει τας χείρας της.

Εμείς τους είπαμε να πάνε, αν δεν πήγαν δικό τους θέμα. Αν πάμε και μας τουλουμιάσουν στο ξύλο, θα πει η Υπηρεσία, εμείς τους είπαμε να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και να κρίνουν. Θέλω να μπείτε στη θέση ενός χαμηλόβαθμου αστυνομικού που θα είναι αυτές τις μέρες στο περιπολικό και να σκεφτείτε όλα αυτά. Έτσι θα αναπτερώσουν το ηθικό μας λέγοντας πως "εγώ σε στέλνω, αλλά αν στραβώσει κάτι πρόβλημά σου"; Πού είναι οι σαφείς οδηγίες, πού οι κανόνες εμπλοκής; Είναι δυνατόν να θεωρούμε την αστυνομική παρουσία πρόκληση;

Ας πούμε ότι κάποιος με βρίζει θεωρώντας ότι η αστυνομία σήμερα είναι όπως την περίοδο της χούντας, εποχή που δεν ήμουν καν σκέψη των γονιών μου. Εγώ, βάσει των οδηγιών πρέπει να είμαι ευγενικός, να τα ακούσω και να χαμογελάσω, ασχέτως αν προσβάλλομαι ή όχι. Ασχέτως αν μπορεί ιδεολογικά να ανήκω στο χώρο αυτού που με βρίζει.

Ξέρετε τι εντολές περιμένω; Ξέρετε πως θα ανέβει κατευθείαν το ηθικό μας; Ένας να βγει και να πει "παιδιά εσείς δείξτε αυτοσυγκράτηση και επαγγελματισμό και αν κάποιος προβεί σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια εναντίον σας θα τιμωρηθεί παραδειγματικά."

Από πολιτικό όμως, όχι αξιωματικό γιατί και αυτοί ακολουθούν άνωθεν εντολές.
Να μας πει"παιδιά θα πάτε εκεί που είναι να πάτε, δουλειά σας είναι καθήκον και υποχρέωσή σας. Και αν τυχόν δεχθείτε επίθεση, ενημερώστε και αμέσως θα τρέξουν ενισχύσεις, θα συλληφθούν οι υπαίτιοι της επίθεσης και θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Επαγγελματισμό και αυτοσυγκράτηση χωρίς προκλήσεις εσείς και αν γίνει κάτι εμείς στο πλευρό σας έμπρακτα."


Σήμερα βγαίνουμε για υπηρεσία κάνοντας τον σταυρό μας, όχι για να μην πάθουμε τίποτα, αλλά να μην μπλέξουμε με ΕΔΕ και ιστορίες. Είναι δυνατό κύριε Τζήμερε μέχρι και στα κανάλια να έφτασε η πληροφορία ότι σε πανεπιστημιακά ιδρύματα φτιάχνονται και φυλάσσονται μολότοφ και υλικά με τα οποία μπορεί να γίνει επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις και παρακείμενα καταστήματα και να μην κουνιέται φύλλο; Είναι δυνατόν να λέμε στον αστυνομικό "μην περνάς από εδώ και από εκεί επειδή προκαλείς με την παρουσία σου;" Γιατί; Επειδή κάνω την δουλειά μου; Και να το ακούω αυτό συνεχώς άνωθεν και μάλιστα να μας το λένε με σκυμμένα κεφάλια, μιας και οι αξιωματικοί μας όπως είπα εκτελούν απλά εντολές; Σας το λέω για να έχετε εικόνα. Αν το δημοσιεύσετε αυτούσιο ή πάρετε κομμάτια παρακαλώ χωρίς το όνομά μου για ευνόητους λόγους. 

Thanos Tzimeros 
πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.