21 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Το μεταναστευτικό κύμα από τους λαούς της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη, εδώ που έφθασε είναι πλέον ανεξέλεγκτο. 

Η συμπεριφορά και τα μέτρα της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ομοιάζουν σαν τον βαριά άρρωστο που του δίνουμε ασπιρίνες για να θεραπευθεί. 

Κατά την γνώμη των σκεπτόμενων ανθρώπων, το κύμα αυτό της μαζικής μετακίνησης των πληθυσμών αυτών, εάν δεν πρόκειται για κάποιο καταχθόνιο σχέδιο, αυτών που κινούν τα νήματα της παγκοσμιοποίησης, οφείλεται αφ’ ενός στην έκρυθμο κατάσταση στις χώρες των και αφ’ ετέρου στην φαινομενικά ανθρωπιστική συμπεριφορά των Ευρωπαίων, χωρίς βέβαια να εκτιμήσουν το μέγεθος του προβλήματος και χωρίς να καθορίσουν ενιαία στρατηγική των χωρών της Ευρώπης. 

Είναι λογικό, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, πρέπει να θεραπεύσουμε τα Αίτια που δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν το πρόβλημα, χωρίς δυστυχώς να φαίνεται στον ορίζοντα φως αντιμετωπίσεως. Ένα δεύτερο θέμα, όπως είναι η κατάσταση στη Μ. Ανατολή, φαίνεται πλέον ότι δεν είναι μόνο Ευρωπαϊκό, αλλά Παγκόσμιο. 

Είναι γεγονός ότι την ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρουν οι μεγάλες δυνάμεις, αφού αναμείχθησαν στα εσωτερικά των χωρών αυτών, στη συνέχεια τα εγκατέλειψαν στο έλεος. 

Τι συμβαίνει σήμερα και μια ανατομία της κατάστασης: 

ΠΡΩΤΟΝ: Οι δύο μεγάλες Δυνάμεις οι μεν υποστηρίζουν τους Κυβερνητικούς στην Συρία, οι δε τους ευρισκόμενους στην αντιπολίτευση. Η λογική λέει πρέπει οι δύο μεγάλες Δυνάμεις να συνεργασθούν για να λυθεί κάποτε το πρόβλημα της Συρίας. Γιατί δεν συνεργάζονται; άρα κάποια συμφέροντα των Κρατών των επιδιώκουν, ειλικρινά δεν μπορώ να φαντασθώ γιατί. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Έχει δημιουργηθεί στα Κράτη αυτά που αναμείχθησαν οι μεγάλες Δυνάμεις το Ισλαμικό αυτό Κράτος, με κίνδυνο κατά της ανθρωπότητας και του παγκόσμιου πολιτισμού. Αυτούς τους ανθρώπους ποιος τους εξοπλίζει; και γιατί; Γιατί δεν συνεργάζονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις να επαναφέρουν την ηρεμία στις περιοχές αυτές; Τέλος, γιατί δεν βοηθούν τους λαούς αυτούς, χωρίς ν’ αναμιγνύονται στα εσωτερικά των, ώστε να παραμείνουν και να επιβιώσουν στον εστίες τους; Είναι ερωτήματα κάθε σκεπτόμενου Ανθρώπου. 

ΤΡΙΤΟΝ: Είναι δυστυχώς απαράδεκτη λύση, ο βομβαρδισμός της Συρίας από τους μεν τον δε και από τον δε τους μεν, καταστρέφοντας σπίτια, περιουσίες και διαλύοντας κυριολεκτικά το Κράτος. Και! έτσι επικρατεί η αλογία από την λογική, γιατί; είναι τόσο δυσεύρετη η λογική στις Μεγάλες Δυνάμεις; 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Είναι απορίας άξιον, γιατί τα κύματα αυτά των μεταναστών κατευθύνονται προς τον δύσκολο και επικίνδυνο δρόμο προς την Ευρώπη και δεν κατευθύνονται προς τα πλούσια Αραβικά Εμιράτα, που είναι και ομόθρησκά των, γιατί;

ΠΕΜΠΤΟΝ: Ο ύπουλος και καιροσκοπικός, αυτό πάντα συμβαίνει, ρόλος της Τουρκίας. Ασφαλώς ανθρωπιστικά σκεπτόμενοι οι Τούρκοι δεν κλείνουν τα σύνορά των, όπως οι βάρβαροι Ούγγροι και τους επιτρέπουν να μπουν στη χώρα των. Γιατί; δεν τους καταγράφουν και να τους προωθούν στις χώρες της επιθυμίας των με οδηγίες και συνδρομή της Ε. Ένωσης; και αφήνουν αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους, στα χέρια και στην εκμετάλλευση των εγκληματικών λαθροδιακινητών;

Δεν είναι έγκλημα ο θάνατος στο Αιγαίο τόσων αθώων ανθρώπων, που οφείλεται καθαρά στην αβελτηρία και στην αδικαιολόγητη συμπεριφορά του Τουρκικού Κράτους; 

Εάν! με κανονικά σκάφη Τουρκίας και Ελλάδας ακόμη, έναντι εισιτηρίου προωθούντο επισήμως αυτοί οι άνθρωποι θα θρηνούσαμε τόσα θύματα στο Αιγαίο, την θάλασσα της ειρήνης; Όχι! και δεν θα υπήρχε αυτή η άθλια εκμετάλλευση των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων, από κοινωνικά παράσιτα της Τουρκίας και της Ελλάδος ακόμη. 

ΕΚΤΟΝ: Εις ότι αφορά την συμπεριφορά της Γερμανίας, είναι πλέον βέβαιο ότι, τα συμφέροντά τους μπορεί να τους κάνουν να καθορίζουν ενέργειες στο θέμα αυτό, που αντίκεινται ακόμη και στην απλή λογική. Προ ημερών, πρότεινε με μεικτές περιπολίες στο Αιγαίο (FRONTEX, Έλληνες και Τούρκοι), να ελέγχουν τον θαλάσσιο χώρο στα νησιά μας και στις μικρασιατικές ακτές• ρωτάω με ποια αποστολή; αφού ο κόσμος αυτός έρχεται από τις ακτές της Τουρκίας• και! γιατί η αποστολή αυτή δεν γίνεται από την Τουρκία μέσα στο έδαφός της; αφού τους διακινούν και τους εκμεταλλεύονται, οι Τούρκοι εγκληματίες λαθροδιακινητές και εμείς τρέχουμε να τους σώσουμε. Υπάρχει λογική; Ευτυχώς η Ελληνική Κυβέρνηση τους έδωσε την πρέπουσα απάντηση. 

ΕΒΔΟΜΟ: Οι ενέργειες των Ελληνικών Κυβερνήσεων, πλην της ανθρώπινης συμπαράστασης του Ελληνικού Λαού στους δυστυχείς αυτούς, την τεράστια προσπάθεια των Οργάνων ασφαλείας (Λιμενικό και Αστυνομία), χαρακτηρίζονται από σπασμωδικές κινήσεις, πρόχειρες σκέψεις, άνευ ουσίας και τίποτε άλλο. 

Και! εξηγούμαι, γιατί μέχρι σήμερα δεν ανεπτύχθησαν οι απαιτούμενοι χώροι διαλογής και προώθησης στα νησιά και χώροι προσωρινής διαμονής αυτών στην ηπειρωτική Ελλάδα; Γιατί μαζεύονται οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι στην πλατεία Βικτωρίας, στο Πεδίον του Άρεως και αλλαχού, αναμένοντας τον άθλιο διακινητή αυτών; Δεν μπορούσε το έργο της διακινήσεως αυτών να το αναλάβει επισήμως το Κράτος; μια και δεν υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Έστω έναντι αντιτίμου εισιτηρίου (όσοι έχουν). 

Δυστυχώς! η έλλειψη ηγετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ως αποτέλεσμα την ανυπαρξία κοινού σχεδίου και οργάνωσης. Έτσι! δημιουργήθηκε αυτή η θλιβερή και με τεράστιο κόστος Βαβυλωνία στην συμπεριφορά των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Λέει ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ: «Όσο περισσότερο κοιτάζει κανείς αυτόν τον Κόσμο, τόσο πιο πολύ τον βλέπει γεμάτον ασυνέπειες και αντινομίες». 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντγος ε.α.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.