27 Οκτωβρίου 2015

ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΟΧΙ και τι κοστίζει ένα ΝΑΙ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΦΩΤΟ από την Λιτανεία του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ http://veteranos.gr/ 

Πόσο θα άξιζε η καθημερινότητα μας αν το μεγαλειώδες ΟΧΙ της 5 Ιουλίου του 2015 γινόταν διαχειρίσιμη πραγματικότητα;

Και ήρθε η μπόρα και τα σήκωσε όλα … 
¨Παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων που έμειναν άνεργοι ενώ επιδοτούν το ενοίκιο των λαθρομεταναστών ...Την ίδια στιγμή απειλούν με φορολογικά μέτρα από το πρώτο ευρώ ,άνεργους, συνταξιούχους του ΟΓΑ, αγρότες καταργούν το ΕΚΑΣ και απειλούν με φυλακή τους Επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν αφού δεν έχουν! 

Το κράτος επιβάλει 23% στα γηροκομεία, παίρνει τα αποθεματικά των κουρεμένων ταμείων με το έτσι θέλω, όπως θα πάρει και τα Στρατόπεδα για τους λαθρομετανάστες και όχι για τους Άστεγους Έλληνες! 

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διαβεβαίωσε οτι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να δημιουργήσει συνολικά 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, με την οικονομική συνδρομή της ΕΕ, εκ των οποίων οι 30.000 θα δημιουργηθούν ως το τέλος του 2015. 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η διαχείριση των συνόρων στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία. 

Στα 17 σημεία στα οποία συμφώνησαν οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη σύνοδο περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία άλλων 50.000 θέσεων σε χώρες που βρίσκονται στην «οδό των Δυτικών Βαλκανίων», την κλιμάκωση της επιχείρησης Ποσειδών στην Ελλάδα μέσω της παρουσίας της Frontex στο Αιγαίο! 

Την έναρξη μιας νέας επιχείρησης της Frontex στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων και Ελλάδας-Αλβανίας που θα επικεντρωθεί στην έξοδο και την καταγραφή προσφύγων που δεν έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.¨ http://veteranos.gr/ 26 Οκτωβρίου 2015 

Η Ελλάδα δέχτηκε τη λύση της Μέρκελ 

¨Η Ελλάδα, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της, αναγκάστηκε να δεχθεί την απόφαση που επέβαλε η Ανγκελα Μέρκελ και θα δημιουργήσει επιπλέον κέντρα υποδοχής για 50.000 πρόσφυγες. Αρχικά, η πρόταση των Ευρωπαίων ήταν η δημιουργία μιας «πόλης» 50.000 προσφύγων στο εσωτερικό της Ελλάδας.¨ http://www.iefimerida.gr/news 26 Οκτωβρίου 2015 

¨Στα δυτικά Βαλκάνια και στην Ελλάδα το βάρος των μεταναστευτικών ροών. 

Χθες στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, που βρίσκονται στον μεταναστευτικό δρόμο από την Ελλάδα προς την Ευρώπη, θεσπίστηκαν 100 χιλιάδες θέσεις για διαμονή και φροντίδα των προσφύγων ενόψει του επερχόμενου χειμώνα και από αυτές τις θέσεις οι 50 χιλιάδες αναφέρονται στα δυτικά Βαλκάνια και 50 χιλιάδες στην Ελλάδα.¨ The Hellenic Information Team 26 Οκτωβρίου 2015 

Και η μπόρα έφερε από την Δύση μία πυκνή σκόνη αβεβαιότητας… 

¨Αποσύρει τις αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών η Credit Suisse λόγω αβεβαιότητας Αναμένει περαιτέρω αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ¨Την άρση των συστάσεων και των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών, Alpha Bank, Εθνικής και Eurobank, αποφάσισε η Credit Suisse, λόγω του υψηλού επιπέδου αβεβαιότητας γύρω από το μέγεθος και τη μορφή των αυξήσεων κεφαλαίου. Σύμφωνα με την τελευταία 16σέλιδη ανάλυση της με τίτλο «Uncertainty reigns» (Η αβεβαιότητα βασιλεύει), η Credit Suisse επισημαίνει ότι ο κλάδος θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για την ομαλοποίηση της κερδοφορίας του, εξαιτίας των δυσμενέστερων μακροοικονομικών συνθηκών.¨ .26/10/2015 - 14:23 http://www.bankingnews.gr/ 

Και η μπόρα έφερε ενεργειακή γύμνια; 

«Τέλος τα Ψέματα: Η Ελλάδα ενεργειακά γύρισε την πλάτη στη Ρωσία» : ¨Με τον τίτλο ‘Τέλος τα ψέματα: η Ελλάδα ενεργειακά γύρισε 180 μοίρες από τη Ρωσία’, το δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ‘Ρέγκνουμ’ επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει πεισθεί από τους Αμερικανούς να αποχωρήσει από το έργο του ρωσικού αγωγού. ¨The Hellenic Information Team 25 Οκτωβρίου 2015. 

Και η μπόρα έφερε και άλλα πλέον επικίνδυνα πράγματα. 

¨Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο έτοιμες είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να αποτρέψουν μία αποβατική επιχείρηση των Τούρκων σε κάποια από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η κατάσταση όπως παραδέχθηκε ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης είναι δύσκολη καθ' ότι η δύναμη ταχείας αντίδρασης που δοκιμάστηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. 

Και εκεί έρχεται το επόμενο κρίσιμο ερώτημα. Τι μπορεί να γίνει δεδομένου ότι οι αμυντικές δαπάνες περικόπτονται συνεχώς και περιθώρια για νέες επιλογές οπλικών συστημάτων δεν υπάρχουν; 

Άσκηση-προσομείωση απόβασης σε ελληνικό νησί κάνουν οι Τούρκοι με τη συμμετοχή μεγάλων ναυτικών δυνάμεων και υποστήριξη από αέρα, σε περιοχή απέναντι από το βόρειο Αιγαίο τη στιγμή που ο θόρυβος που ξέσπασε μετά τις αποκαλύψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω των μνημονίων δεν έχει κοπάσει. 

Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση των τουρκικών Δυνάμεων Egemen-2015 με βασικό σενάριο την κατάληψη ελληνικού νησιού με αποβατικές δυνάμεις και την υποστήριξη από αεροπορικά πυρά. Η ολοκλήρωση της μάλιστα γίνεται (τυχαία;) την 28η Οκτωβρίου, ανήμερα δηλαδή της εθνικής επετείου.¨ http://www.defencenet.gr/defence 26/10/2015 

Μέσα σε εαυτή την δαιμονική μπόρα σηκώνει το ανάστημα του ο κυρ. Φώτης Κόντογλου και λέει ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ πριν ικανούς χρόνους όταν τα πρώτα συννεφάκια της πύκνωναν στον Ελληνικό Ορίζοντα προερχόμενα από Δυσμάς. 

«Έλα μάρτυρα του Χριστού, σε μας που έχουμε μεγάλη ανάγκη από τη συμπονετικιά σου την επίσκεψη και γλύτωσέ μας από τις τυραννικές φοβέρες και από την δεινή μανία της αιρέσεως που μας κατατρέχει σαν νάμαστε σκλάβοι και περπατούμε γυμνοί δώθε και κείθε κι αλλάζουμε ολοένα τόπο με τόπο και πλανιόμαστε σαν τα” αγρίμια στα βουνά και στα σπήλαια. Λυπήσου μας, πανεύφημε και δος μας ανάπαυση, πάψε τη ζάλη και σβύσε την αγανάκτηση που σηκώθηκε καταπάνω μας, παρακαλώντας τον Θεό, που δίνει στον κόσμο το μέγα έλεος» 

¨Ο Άγιος Δημήτριος περισκεπάζει όλη την οικουμένη, όπως λέγει το τροπάρι του, αλλά ιδιαίτερα προστατεύει τη Θεσσαλονίκη, που τη γλύτωσε πολλές φορές και στέκεται κι ανθίζει ως τα σήμερα, καινούριος Μέγας Αλέξανδρος, που η δύναμή του κ” η ανδρεία του δεν χαθήκανε με τον θάνατό του, όπως έγινε στον Αλέξανδρο, αλλά ζει και φανερώνεται στον αιώνα, σ” όσους τον παρακαλάνε με θερμή καρδιά. Η πατρίδα του βρίσκεται ολοένα σε κίνδυνο και σε σκληρές περιστάσεις.¨ Γιώτα Παμπάλου, GreekPress.gr 

Μπορεί μέσα στην μπόρα που ζούμε να φαίνεται ΑΠΕΛΠΙΔΑ προσπάθεια να φτιαχτεί ένας τόπος γεμάτο τρύπες. 

Όμως μετά την μπόρα την δαιμονική θα έρθει λιακάδα θεϊκή… όπως έλεγε ιδιογράφως ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης. 

Και οι ξενιτεμένοι Έλληνες ΝΕΟΙ μας θα ξαναγυρίσουν στην Πατρίδα λόγω του γονιδίου του ΟΔΥΣΣΕΑ. 

Και θα πιάσουν το νόημα της ζωής από εκεί που το άφησαν οι πρόγονοι μας ώστε να γίνουν μια μεγάλη πνευματική προσκομιδή με σπουδαία καταξίωση. Φωτισμένοι με τον προβολέα Παγκοσμίου φήμης που λέγεται Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός με στόχο να ελευθερωθεί η ΑΓΑΠΗ που είναι κλεισμένη στην καρδιά κάθε ανθρώπου.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.