11 Ιανουαρίου 2009

Ο Ισραηλινός στρατός πλησιάζει στο κέντρο της πόλης της Γαζας. Το τέλος ειναι κοντά.




Στο κέντρο της πόλης της Γάζας προωθούνται αργά από τα δυτικά περίχωρα μονάδες πεζικού και τεθωρακισμένα άρματα του ισραηλινού στρατού, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά να προσπαθούν να εγκαταλείψουν την περιοχή.Ήδη έξι άμαχοι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό κατοικίας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις, ενώ οι σοροί δέκα ανθρώπων εντοπίστηκαν σε ερείπια στις συνοικίες Ταλ αλ-Χάουα και Σέιχ Αζλίν, στα νότια περίχωρα της πόλης της Γάζας , σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πέντε ανήκουν σε μέλη της Χαμάς. Κάτοικοι ανέφεραν την είσοδο των τεθωρακισμένων αρμάτων τα ξημερώματα στη συνοικία Σέιχ Αζλίν, στα περίχωρα της πόλης της Γάζας και πυρά αρμάτων μάχης στη συνοικία Ταμ Ελ-Χάους, στο κέντρο της πόλης και στη συνοικία Ζευτούν.Δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά εγκατέλειψαν τη συνοικία Ταμ Ελ-Χάους.Οι οργανώσεις Χαμάς και Τζιχάντ ανακοίνωσαν ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις στο Σέιχ Αζλίν. Οι παλαιστίνιοι μαχητές τοποθετούν βόμβες στις άκρες των δρόμων για να εμποδίσουν την επέλαση των ισραηλινών τανκς, σύμφωνα με τις δύο οργανώσεις.Το Σάββατο, η ισραηλινή αεροπορία πέταξε εκατομμύρια προκηρύξεις στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας τους κατοίκους για κλιμάκωση των επιχειρήσεων.Η αιματοχυσία συνεχίζεται...Εν τω μεταξύ, νέες επιθέσεις με άρματα μάχης και από αέρος πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.Πληροφορίες αναφέρουν πως οι θάνατοι σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά τη ρίψη των φυλλαδίων.Παλαιστίνιοι νοσηλευτές στην περιοχή δήλωσαν ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί εγκαύματα και έχουν εισπνεύσει δηλητηριώδη αέρια, συμπτώματα που όπως εκτιμούν οφείλονται σε έκθεση σε λευκό φώσφορο, κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί.Από τη Συρία, ο ηγέτης της Χαμάς, Χαλίντ Μεσάαλ δήλωσε ότι οι συγκρούσεις στη Γάζα κατέστρεψαν κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν έχει πετύχει κανέναν από τους στρατιωτικούς στόχους του» στη Γάζα, τονίζοντας ότι ο εχθρός απέτυχε εντελώς.«Απευθύνομαι στους σιωνιστές, στους Ισραηλινούς, τους ρωτάω: τι πετύχατα με αυτόν τον πόλεμο; Εκτός από το να σκοτώσετε παιδιά και αθώους;», πρόσθεσε.Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του εκτιμά ότι από την έναρξη των επιχειρήσεών του στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 550 Παλαιστίνιοι μαχητές.
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έριξε το Σάββατο εκατομμύρια φυλλάδια στην Πόλη της Γάζας, προειδοποιώντας τους κατοίκους για μία προσεχή «εντατικοποίηση των επιχειρήσεών της». Ο στρατός θα εντατικοποιήσει σύντομα τις επιχειρήσεις σε σήραγγες, αποθήκες όπλων και εναντίον τρομοκρατών σε όλη την Λωρίδα της Γάζας, αναγράφουν τα φυλλάδια στα αραβικά.«Για την ασφάλειά σας και αυτή των οικογενειών σας ζητάμε να μη πλησιάζετε σε τρομοκράτες, σε αποθήκες και σε ενόπλους» προστίθεται στο κείμενο που αποστέλλεται και σε μήνυμα προς το κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Γάζας.
«Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δεν στρέφεται κατά του λαού της Γάζας, αλλά μόνο κατά της Χαμάς και των τρομοκρατών. Μείνετε ασφαλείς ακολουθώντας τις οδηγίες μας» λέει το Ισραήλ στα φυλλάδια που αποτελούν εν μέρει τακτική ψυχολογικού πολέμου.
Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει έτοιμος για την τρίτη φάση της επιχείρησης, κατά την οποία οι στρατιώτες θα προωηθηθούν βαθύτερα στη Γάζα, αλλά αναμένει την έγκριση της κυβέρνησης. Αμυντικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ανωνύμως ότι ο στρατός έχει έτοιμο και τέταρτο στάδιο της επιχείρησης, το οποίο περιλαμβάνει πλήρη ανακατάληψη της Γάζας και ανατροπή της Χαμάς.

πηγή strategy-geopolitics.blogspot.com



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βαθια στη γαζα ε? χμμμ!


http://theamapati.wordpress.com/2009/01/09/youth/#comment-21288

Ακόμα μία -άσχετη- παρατήρηση για τον Μπρεζίνσκυ. Το μακρινό 1970 είχε γράψει ένα βιβλίο “μελλοντολογίας”, Technotronics ή κάπως έτσι ήταν ο τίτλος του -υπάρχει στο διαδίκτυο-, στο οποίο έγραφε και για τις slum cities, αυτό που θα λέγαμε στα ελληνικά “παραγκουπόλεις” - αν και είναι κάτι παραπάνω. Ας πούμε ότι η Λωρίδα της Γάζας είναι μια slum city, ή η Βαγδάτη. Και γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση σε στρατιωτικούς κύκλους στις ΗΠΑ και αλλού, για το πώς “επιβάλλεται η τάξη” σε μια τέτοια πόλη.

Οι Αμερικανοί είχαν “πάθει το σοκ της ζωής τους” πριν από καμιά δεκαετία στη Σομαλία, προσπαθώντας να ελέγξουν τέτοιες πόλεις. Μετά ανέλαβαν να τους εκπαιδεύσουν οι Ισραηλινοί, που διέθεταν μια κάποια εμπειρία από -πού αλλού;- τη Γάζα. Οι Αμερικανοί δοκιμάζουν διάφορες τακτικές αυτή τη στιγμή στη Βαγδάτη, και δεν αποκλείω η τελευταία εισβολή των ισραηλινών στη Γάζα να έχει και μια τέτοια παράμετρο. Δηλαδή, εν μέρει, να γίνεται και για λόγους δοκιμής διαφόρων μεθόδων ελέγχου μιας “εχθρικής” πόλης.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ενδιαφέρουσα οι θεωρία σου φίλε "ανωνυμε" αλλά μπαζει λιγο κατα την γνώμη μου.
Αν οι Ισραηλινοί γνωριζαν πως να διεξαγουν πολεμο εντος κατοικημένων περιοχών δεν νομιζω ότι θα πάθαιναν τετοια νιλα περυσι απο την Χεζμπολαχ στον Ν. Λίβανο.
Πιστεύω οτι κι αυτοι ακομα που διαθέτουν πολυ ικανες ενοπλες δυναμεις δεν μπορούν ευκολα να νικήσουν εναν καλα οργανωμενο ανταρτικό στρατό με βαρυ φορητό οπλισμό εντός κατοικημένων πόλεων.
Οσο για τους Αμερικανούς, αυτοί δεν μπορούν να νικησουν κατι ξυπόλητους Αφγανούς πανω στα βουνά.....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.