3 Ιανουαρίου 2009

Στειλαμε στις γιορτες 311,5εκατ. SMS

Δυσπιστούμε κάθε φορά που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανακοινώνουν τον αριθμό των γραπτών μηνυμάτων που έστειλαν οι συνδρομητές τους (δηλαδή, όλοι εμείς) στη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς, αλλά μετά βλέπουμε τι γίνεται και στο εξωτερικό και δεν έχουμε και πολλές απορίες.

Το 2009, λοιπόν, έκανε ποδαρικό με τους κατοίκους της Ελλάδας να στέλνουν 63,8 εκατ. μηνύματα, 10% περισσότερα σε σύγκριση με πέρυσι. Βέβαια, αρκετοί ήταν εκείνοι που επέμειναν να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας την... παλιά, καλή υπηρεσία φωνής με αγαπημένα τους πρόσωπα στις πρώτες ώρες της νέας χρονιάς και όσοι το κατάφεραν με την πρώτη, μάλλον θα ένιωσαν περίπου σαν να τους έπεσε το φλουρί της βασιλόπιτας. Τα τρία δίκτυα της χώρας (Cosmote, Vodafone, Wind) ανέφεραν πως σε κάποιες στιγμές η τηλεπικοινωνιακή κίνηση που κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν ξεπερνούσε ώς και κατά 200% την κίνηση που καταγράφεται στη διάρκεια μιας κανονικής ημέρας.

Συνολικά στην περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας διανεμήθηκαν 311,5 εκατ. μηνύματα. Αυτό είναι το εύκολο, το δύσκολο είναι να υπολογίσει κανείς πόσο κόστισε η αποστολή όλων αυτών των SMS, αφού οι εταιρείες έχουν διάφορα εκπτωτικά προγράμματα. Με ένα μέσο όρο, πάντως, και με σχετικά μετριοπαθείς υπολογισμούς, φαίνεται πως για τις ευχές μας μέσω κινητού ξοδέψαμε κάπου μεταξύ 18 και 22 εκατ. ευρώ.

Ανά εταιρεία, η Cosmote σημειώνει ότι κατά την εορταστική περίοδο πραγματοποιήθηκαν 1,25 εκατ. λεπτά βιντεο-κλήσεων, ενώ μέσω του δικτύου της διακινήθηκαν δεδομένα συνολικού όγκου 35 ΤΒ, το ισοδύναμο δηλαδή 8.900 DVD.

Η Vodafone αναφέρει πως στη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς εξυπηρέτησε την αποστολή 17,2 εκατ. μηνυμάτων, 122% περισσότερα σε σχέση με μια κανονική ημέρα. Κατά την πρώτη ώρα του 2009, προσθέτει η εταιρεία, πραγματοποιήθηκαν 5,7 εκατ. τηλεφωνικές κλήσεις.

Η Wind, από την πλευρά της, επισημαίνει πως μόνο κατά τις 3 πρώτες ώρες του 2009 πραγματοποιήθηκαν από τους συνδρομητές της 4,9 εκατ. κλήσεις φωνής και 6,62 εκατ. μηνύματα. Σε σύγκριση με μια τυπική καθημερινή, προσθέτει η εταιρεία, η υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων είχε 200% αύξηση στη χρήση της.

Απιστευτα ποσα, και να σκεφτουμε ποσα παιδια πεθαινουν καθε μερα απο την πεινα, γιατι τους λειπει ενα κομματι ψωμι.Share

1 σχόλιο:

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Πραγματικά απιστευτη κατασταση.
Ο συγχρονος Ελληνας ειναι homo telefonicus.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.