12 Ιανουαρίου 2009

Το ίδιο σενάριο. Οι Τούρκοι απειλούν, αμφισβητούν, παραβιάζουν, κι εμεις ως υποτελείς, τους παραχωρούμε χώρους και Πεδία Βολής για ασκήσεις στο Αιγαίο


Ξανά άρχισε τα αίσχη η Ελληνική κυβέρνηση. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελανι μας στην ανάρτηση για τον Μεϊμαράκη και την ατυχή επιλογή του Πρωθυπουργού να μην τον αποπέμψει και η πρωτη εξευτελιστική και ραγιάδικη πραξη ειναι πλέον γεγονός.
Σύμφωνα με το έγκυρο ιστολόγιο strategy-geopolitics.blogspot.com, "oι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει έξι περιοχές στο FIR Αθηνών, για την πραγματοποίηση αεροναυτικών ασκήσεων. Στο κεντρικό Αιγαίο και νότια της Ρόδου, για τις 13, 21, 26 και 29 Ιανουαρίου 2009. Οι δεσμεύσεις έχουν διάρκεια έως τις 30 Ιανουαρίου 2009."
Την ίδια στιγμή ακόμα και το ΚΥΣΕΑ διεπίστωσε την τουρκική προκλητικότητα και μαλιστα ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση ότι πριν από λίγη ώρα έγινε υπερπτηση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι, είπε την αμιμητη ατάκα «πιστεύω ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τέτοιες υπερπτήσεις».

Η επίσης απαράδεκτη κ. Υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείσα σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα και εάν μπορεί να προκύψει επεισόδιο, σημείωσε ότι χρειάζεται σοβαρότητα και νηφαλιότητα, επαναλαμβάνοντας ότι αναλύεται η στάση της Τουρκίας και από το υπουργείο Εξωτερικών και από το υπουργείο Άμυνας και από το ΓΕΕΘΑ. Επίσης επανέλαβε ότι υπάρχει στασιμότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημειώνοντας ότι δυστυχώς υπάρχουν παραβάσεις και παραβιάσεις τα τελευταία χρόνια, τις οποίες η Ελλάδα αξιολογεί και ταυτόχρονα αξιολογεί και τη βούληση της Τουρκίας να γίνει μέλος της ΕΕ, καθώς δύο ελληνικές κυβερνήσεις έχουν υποστηρίξει την Άγκυρα στην πορεία αυτή αλλά ανάμεσα στις προϋποθέσεις είναι και η καλή γειτονία. Δηλαδή απάντησε άλλη ερώτηση.....
Οπως διαπιστώνουμε βρισκονται και οι δύο αν μη τι αλλο στον κόσμο τους ή μας δουλεύουν. Οι ακρίτες μας βλέπουν καθημερινα τα τουρκικά μαχητικά πανω απο τα κεφάλια τους κι αυτοί μιλανε για νηφαλιότητα=υποτέλεια και ψυχραιμία=δειλία.

Συνεχίζοντας το strategy-geopolitics σημειώνει τα κατωθι:
Οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει και περιοχές του Ελληνικού Πεδίου βολής ΄Ανδρου.
Το Πεδίο Βολής ΄Ανδρου, έχει μπει στο στόχαστρο των Τούρκων, οι οποίοι επιθυμούν την κατάργηση των ενεργών Πεδίων Βολής στο Αιγαίο.
Κύριος στόχος της ΄Αγκυρας είναι η κατάργηση των Πεδίων Βολής της ΄Ανδρου και της Σιθωνίας, τα οποία δεσπόζουν από στρατηγικής άποψης στο Αιγαίο.
Πρωταρχικός στόχος της ΄Αγκυρας είναι με τις αδιάλειπτες και συνεχείς της προκλήσεις, να επιβάλει καθεστώς «συνδιοίκησης - συνδιαχείρισης» στα Πεδία Βολής .
Η ΄Αγκυρα, επικαλούμενη την ύπαρξη τμημάτων του διεθνούς εναερίου χώρου, εντός των Πεδίων Βολής, αξιώνει με συστηματικές ενέργειές της, να υπάρξει κοινή απόφαση για την οριοθέτησή τους.
Η Ελλάδα προ ετών, έθεσε θέμα και αυτή προς την Τουρκία για το Τουρκικό Πεδίο Βολής, έμπροσθεν των Στενών των Δαρδανελίων, γεγονός που μείωσε εν μέρει τις Τουρκικές προθέσεις, αλλά το Ελληνικό αίτημα εγκαταλείφθηκε στην συνέχεια…
Η Τουρκία επιθυμεί την «απεθνικοποίηση» των Πεδίων Βολής μας και την μελλοντική τους κατάργηση, για να έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων στην καρδιά του Αιγαίου.
Κατά καιρούς η ΄Αγκυρα (π.χ. 2004, 2005, 2007, 2008) εν ώρα ασκήσεων των Ελληνικών δυνάμεων στα ως άνω Πεδία Βολής, «εισβάλλει» εντός τους, προκαλώντας συνθήκες «θερμού επεισοδίου» . Τα τελευταία έτη 2007, 2008, η ΄Αγκυρα έχει εντείνει κατακόρυφα τις αξιώσεις επί των Ελληνικών Πεδίων Βολής.
Πρόσφατα, στις 16 Δεκεμβρίου 2008, δύο Τουρκικά F 16, εισήλθαν εντός του Πεδίου Βολής της ΄Ανδρου, την ώρα που 16 Ελληνικά Πολεμικά Πλοία, εκτελούσαν βολές με πραγματικά πυρά. Ο κίνδυνος πρόκλησης «θερμού επεισοδίου» ήταν προφανής.
Ακολούθησε, η υπερπτήση τεσσάρων Τουρκικών F 16 πάνω από το Αγαθονήσι, στις 29
Δεκεμβρίου 2008, και η διπλή τους διέλευση από το Πεδίο Βολής ΄Ανδρου, καταδεικνύοντας τον «διπλό της στόχο». Πέραν των Αγαθονησίου-Φαρμακονησίου, και η αμφισβήτηση της κυριότητος του Πεδίου Βολής ΄Ανδρου.

Το Τουρκικό αίτημα για την κατάργηση των Ελληνικών Πεδίων Βολής που καλύπτουν εθνικό και διεθνή εναέριο χώρο, κατατέθηκε στον Διεθνή Οργανισμό Αεροναυτιλίας (ICAO), το 200. Ως αιτιολογικό η Τουρκία επικαλέστηκε τον κανονισμό του ICAO, που αναφέρει ότι χρειάζεται «περιοχική συμφωνία» για Πεδία Βολής υπεράνω ανοιχτής θαλάσσης.
Η Ελλάδα τότε είχε αντιτείνει, την αμοιβαία κατάργηση τέτοιου είδους Πεδίων Βολής, προτείνοντας την κατάργηση του Τουρκικού Πεδίου Βολής των Στενών των Δαρδανελίων, με αποτέλεσμα την υπαναχώρηση της Τουρκίας. Η Τουρκία επανέφερε πρόσφατα εκ νέου το αίτημά της, χωρίς όμως να υπάρξει καμία Ελληνική αντίδραση.
Η Τουρκία με την πρόφαση των ασκήσεων, δεσμεύει ολόκληρες περιοχές του Αιγαίου για όλο το έτος.

Το Αιγαίο Αρχιπέλαγος, είναι πλέον σε μόνιμη βάση «δεσμευμένο» από τους Τούρκους, ακόμη από την εποχή του «Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ» και παρά τα Μ.Ο.Ε και τις συμφωνίες για την θερινή περίοδο.
Η Τουρκική στρατηγική αμφισβήτησης και διεκδίκησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, είναι διαχρονική και σταθερή, καθώς δεν επηρεάζεται από τις κατά καιρούς
διμερείς συμφωνίες με την Ελλάδα, οι οποίες στην ουσία είναι κενές περιεχομένου, καθώς η Τουρκία ποτέ δεν έχει τηρήσει και εφαρμόσει!
Μια από τις περιοχές που δέσμευσε η Τουρκία για να «ασκηθεί» τον Ιανουάριο, με την πλήρη συναίνεση της Ελλάδος, βρίσκεται κοντά στην νήσο Καλόγεροι βορείως της ΄Ανδρου. Το σημείο αυτό είναι το «εναρκτήριο» για την αμφισβήτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, από τον 25ο Μεσημβρινό και ανατολικά. Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2001, η Τουρκία ψήφισε νόμο και ονομάζει ολόκληρη την περιοχή «ως αποκλειστικού Τουρκικού Ελέγχου», φυσικά χωρίς καμία Ελληνική αντίδραση…

Απίστευτο κι ομως πραγματικό!!!!!!!!

Η περιοχή του Πεδίου Βολής της ΄Ανδρου εμπεριέχεται στους «χώρους εφαρμογής» του Τουρκικού νόμου του 2001, και του 25ου Μεσημβρινού. Η συναίνεση της Ελλάδας, στην δέσμευση της περιοχής για την πραγματοποίηση των ασκήσεων από την Τουρκία, ουσιαστικά «επικυρώνει» εμμέσως, τον Τουρκικό νόμο του 2001.
Τα Υπουργεία Εξωτερικών και ΄Αμυνας, συναποφάσισαν στις 04.12.2008, να επιτρέψουν στην Τουρκία να διεξάγει τις ασκήσεις της και να δεσμεύσει τις περιοχές, που σύμφωνα με τον δικό της νόμο του 2001, θεωρεί «ελεγχόμενες από αυτήν».

Αλλη μια εθνική επιτυχία του δίδυμου Μεϊμαράκη-Μπακογιάννη

Παραχωρήθηκε μέρος του Ελληνικού Πεδίου Βολής της ΄Ανδρου, το οποίο μάλιστα απέχει, μόλις 6 ν.μ. απ0ό τους Καλόγηρους και 6 ν.μ. από την Μύκονο!
Το οξύμωρο είναι πως εγκρίναμε την διεξαγωγή της άσκησης «πέραν των 10 ν.μ. για τις πτήσεις των Τουρκικών αεροσκαφών, ενώ η περιοχή που αιτήθηκε η ΄Αγκυρα, βρίσκεται εντός των 6-10 ν.μ.!

Και το πολυ καλό αρθρο του κ. Φωτιάδη στο strategy-geopolitics καταλήγει :

Ο πάγιος «κατευνασμός» μας, έχει καταντήσει πλέον «υποτέλεια», και το φαινόμενο της πλήρους «Φινλάνδοποίησης» μας , είναι γεγονός. Πέραν τούτου, η υποτέλειά μας, συνοδεύεται και από άλλο «σύνδρομο» αυτό της «Στοκχόλμης», όπου δεν χάνουμε ευκαιρία, να στηρίζουμε τον «Εθνικό μας αμφισβητία» και «Περιφερειακό ταραξία», παντού διεθνώς και χωρίς μάλιστα να μας το ζητήσει!
Εθνική Στρατηγική και Πολιτική, αγκυλωμένη σε «σύνδρομα» και υποτελείς συμπεριφορές, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ποτέ!
Η Τουρκία σταθερά πετυχαίνει τους στρατηγικούς της στόχους και μάλιστα με την Ελληνική συναίνεση. Πρωτίστως είναι πολύ κοντά πλέον στο να ισχύσει στο Αιγαίο ένα άτυπο προς το παρών καθεστώς «συγκυριαρχίας-συνδιοίκησης», λόγο της ανεπάρκειας της διαχρονικής Ελληνικής καθεστηκυίας πολιτικής τάξης.
Θα μπορούσε έστω και για μια φορά η Ελλάδα να αρνηθεί κάθετα στην Τουρκία, την έγκριση και συναίνεση πραγματοποίησης ασκήσεων, οιασδήποτε μορφής σε περιοχές που εγνωσμένα η Τουρκία αμφισβητεί την Εθνική και Εδαφική μας κυριαρχία.
Από τις πρόσφατες εγκρίσεις, θα μπορούσε να εξαιρέσει και να αρνηθεί την διενέργεια ασκήσεως στα τμήματα του Πεδίου Βολής της ΄Ανδρου.
Να δοκιμάσει τα Τουρκικά αντανακλαστικά, έστω και για μια φορά! Να υπερασπίσει τα Εθνικά μας Δίκαια, προληπτικά και όχι εκ των υστέρων με ανούσια «διαβήματα διαμαρτυρίας», τα οποία ουδεμία αξία έχουν και ως πρακτική καταλογίζονται πλέον ως «παιδαριώδεις αντιδράσεις» μέσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Αντί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας, προς την «Ανατολή» και τις ενέργειες της Τουρκίας, το έχουμε μόνιμα στραμμένο προς την «Δύση» και σε τι θα μας πούνε, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Με στραμμένο μονίμως το βλέμμα μας, «δυτικά» εθελοτυφλούμε δίδοντας το δικαίωμα στην αδηφάγο Τουρκία, να ατενίζει και να έχει μονίμως το δικό της βλέμμα, στα δικά μας «οπίσθια». Ουδέποτε η Τουρκία αντιμετώπισε κατάματα το «Ελληνικό βλέμμα» και την σταθερή μας θέληση για την υπεράσπιση του Αιγαίου μας.
Δεκαετίες τώρα ακούμε, πως τα σύνορα της ΕΕ είναι τα σύνορα της Ελλάδος. Πως μέσα στα πλαίσια των φορέων της ΕΕ θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα. Πως το ΝΑΤΟ εξετάζει με «κατανόηση» τις Ελληνικές διαμαρτυρίες. Πως η Τουρκία θα αλλάξει τακτική, ενόψει της πιθανής εισόδου της στην ΕΕ και τόσα άλλα…
Τρέφουμε ψευδαισθήσεις, καθώς αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με ρεαλισμό και σθένος. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και θα απαλλαγούμε, από τα κάθε είδους και μορφής «σύνδρομα»?
Οι Τουρκικές ασκήσεις του Ιανουαρίου έχουν ως στόχο, την κατάργηση του Πεδίου Βολής της ΄Ανδρου και την αμφισβήτηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, σε όλο το Αιγαίο από τον 25ο Μεσημβρινό και ανατολικά.
Συναινέσαμε στις προθέσεις και επιδιώξεις της Τουρκίας, για ακόμη μια φορά. Θα δούμε και πάλι «διαβήματα διαμαρτυρίας» σε λίγες ημέρες. Θα ακούσουμε και πάλι δηλώσεις διαμαρτυρίας, και θα χαρακτηρίσουμε την Τουρκία, παράγοντα που δεν επιθυμεί την φιλία μας και τις σχέσεις καλής γειτονίας κλπ.
Η Τουρκία επιθυμεί να προκαλέσει «θερμό επεισόδιο», λόγο της δικής μας υποτέλειας και υποχωρητικότητας, η οποία πλέον κυμαίνεται σε αδιανόητα επίπεδα…Σε επίπεδα «Εθνικής μειοδοσίας», όσο και εάν φαντάζει υπερβολικός ο χαρακτηρισμός.
Η Ελληνική πραγματικότητα τις τελευταίες εβδομάδες, εξελίσσεται σε μια «επικίνδυνη ρουτίνα»…Η Τουρκία να υπερίπταται συνεχώς του Αιγαίου, του FIR Αθηνών και του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας κι εμείς να διαμαρτυρόμαστε υποβαθμίζοντας τα γεγονότα και συστήνοντας ψυχραιμία…Προς ποιόν απευθύνεται η σύσταση της «ψυχραιμίας» κανείς δεν μας εξήγησε…Τι εννοούν «ψυχραιμία» ετυμολογικά και πάλι δεν μας λένε…
Οι λέξεις έχουν την σημασία τους, την δυναμική τους. Από πότε η υποτέλεια αντικατέστησε την ψυχραιμία κανείς δεν μας εξήγησε…




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.