30 Ιανουαρίου 2009

Συγχαρητήρια στα παλικάρια της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Κατατρόπωσαν τους Αμερικανούς συναδέλφους τους στην κορυφαία άσκηση RED FLAG.Κυριακή, 18 Ιανουάριος 2009

Μια από τις καλύτερές πολεμικές αεροπορίες του κόσμου, η Ελληνική, επικράτησε σε απίστευτο βαθμό της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ γνωστής ως USAF, στην πλέον σκληρή, δύσκολη, απαιτητική άσκηση στον πλανήτη RED FLAG!

Tο 2008 ηταν μια σημαδιακή χρονιά για την Ελληνική πολεμική Αεροπορία αφού ειναι η πρώτη χρονιά που έλαβε μερος στην πλέον απαιτητική άσκηση σε παγκόσμιο επίπεδο, την περιβόητη RED FLAG, που διοργανώνει η αεροπορία των ΗΠΑ (USAF).
Η αεροπορία μας συμμετείχε με το αστέρι της την 343 Μοίρα, το διάστημα από 18 Οκτωβρίου έως 01 Νοεμβρίου. Τα αποτελέματα ήταν άκρως οδυνηρά για τους Αμερικανούς πιλότους.
Η πρώτη ημερα έληξε με το απίστευτο 11-0 υπέρ των Ελληνικών μαχητικών, απέναντι σε F-15, F-16 και αναβαθμισμένα F-15 με χειριστές με τους πλέον εξειδικευμένους Αμερικανούς πιλότους της 64ης Μοιρας Aggressors.
Την τέταρτη μέρα (μεσολάβησαν 2 μερες μικτων πακέτων) οι Αμερικανοί εστειλαν ότι ειχαν και δεν ειχαν, δηλ. συνολικά 13 αεροσκαφη εναντίον 4 Ελληνικών στην περιοχή οπου επιχειρούσαν τα αεροσκάφη με την γαλανολευκη. Το αποτέλεσμα, αναλογικά ήταν ακομα χειρότερο για την USAF : 6 καταρρίψεις αμερικανικών αεροσκαφών έναντι μόλις 3 ελληνικών που μαχονταν σε αναλογία ....3,2 προς 1 !!!!!!!
Συνολικά δλδ αν δεν επρόκειτο περί ασκησης αλλά κανονικού πολέμου με πραγματικά πυρά, οι Αμερικανοι θα θρηνούσαν 17 αεροσκάφη και χειριστές έναντι 3 Ελληνικών !!!!
Για πρώτη φορά στην ιστορία της RED FLAG υπήρξε τέτοια ευρείας έκτασης επικράτηση ξένης αεροπορίας απέναντι στους Αμερικανούς και γενικά ειναι εξαιρετικά σπάνια η επικρατηση έστω και με μια καταρριψη διαφορά.
Η ασκηση που πραγματοποιείται στην αμερικανική βαση Nellis της Νεβαδα, θεωρειται παγκοσμίως η πλέον ρεαλιστική και σκληρή.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.