Σελίδες

30 Ιανουαρίου 2009

Συγχαρητήρια στα παλικάρια της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Κατατρόπωσαν τους Αμερικανούς συναδέλφους τους στην κορυφαία άσκηση RED FLAG.



Κυριακή, 18 Ιανουάριος 2009

Μια από τις καλύτερές πολεμικές αεροπορίες του κόσμου, η Ελληνική, επικράτησε σε απίστευτο βαθμό της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ γνωστής ως USAF, στην πλέον σκληρή, δύσκολη, απαιτητική άσκηση στον πλανήτη RED FLAG!

Tο 2008 ηταν μια σημαδιακή χρονιά για την Ελληνική πολεμική Αεροπορία αφού ειναι η πρώτη χρονιά που έλαβε μερος στην πλέον απαιτητική άσκηση σε παγκόσμιο επίπεδο, την περιβόητη RED FLAG, που διοργανώνει η αεροπορία των ΗΠΑ (USAF).
Η αεροπορία μας συμμετείχε με το αστέρι της την 343 Μοίρα, το διάστημα από 18 Οκτωβρίου έως 01 Νοεμβρίου. Τα αποτελέματα ήταν άκρως οδυνηρά για τους Αμερικανούς πιλότους.
Η πρώτη ημερα έληξε με το απίστευτο 11-0 υπέρ των Ελληνικών μαχητικών, απέναντι σε F-15, F-16 και αναβαθμισμένα F-15 με χειριστές με τους πλέον εξειδικευμένους Αμερικανούς πιλότους της 64ης Μοιρας Aggressors.
Την τέταρτη μέρα (μεσολάβησαν 2 μερες μικτων πακέτων) οι Αμερικανοί εστειλαν ότι ειχαν και δεν ειχαν, δηλ. συνολικά 13 αεροσκαφη εναντίον 4 Ελληνικών στην περιοχή οπου επιχειρούσαν τα αεροσκάφη με την γαλανολευκη. Το αποτέλεσμα, αναλογικά ήταν ακομα χειρότερο για την USAF : 6 καταρρίψεις αμερικανικών αεροσκαφών έναντι μόλις 3 ελληνικών που μαχονταν σε αναλογία ....3,2 προς 1 !!!!!!!
Συνολικά δλδ αν δεν επρόκειτο περί ασκησης αλλά κανονικού πολέμου με πραγματικά πυρά, οι Αμερικανοι θα θρηνούσαν 17 αεροσκάφη και χειριστές έναντι 3 Ελληνικών !!!!
Για πρώτη φορά στην ιστορία της RED FLAG υπήρξε τέτοια ευρείας έκτασης επικράτηση ξένης αεροπορίας απέναντι στους Αμερικανούς και γενικά ειναι εξαιρετικά σπάνια η επικρατηση έστω και με μια καταρριψη διαφορά.
Η ασκηση που πραγματοποιείται στην αμερικανική βαση Nellis της Νεβαδα, θεωρειται παγκοσμίως η πλέον ρεαλιστική και σκληρή.

Η ομιλία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στις 30-01-2005 ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, σε φοιτητές.



Αγαπητέ φοιτητά, εκπρόσωπε των άλλων φοιτητών, που μαζί με εμάς γιορτάζουμε σήμερα τη μνήμη των τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας μας.
Θέλω, παιδί μου, να σε συγχαρώ για τις επισημάνσεις τις οποίες έκανες στη διάρκεια της ομιλίας σου, επισημάνσεις που ξεπερνούν, θα έλεγε κανείς, τα ενδιαφέροντα πολλών σημερινών νέων, ενώ αποτελούν πραγματικά την εντελέχεια, πάνω στην οποία μπορούμε να στηρίξουμε και να στηρίξετε και εσείς την ζωή σας.
Τα διδάγματα των Αγίων Τριών Ιεραρχών είναι διαχρονικής αξίας και σπουδαιότητας. Μπορεί να διατυπώθηκαν στον 4ο χρυσόν αιώνα της Εκκλησίας, αλλά και σήμερα στον 21ο αιώνα έχουνε πολύ μεγάλη ισχύ. Το βλέπουμε αυτό καθώς η κοινωνία μας, οι ανθρώπινες γενικότερα κοινωνίες, διολισθαίνουν προς το κακό, καθώς εκείνο που επικρατεί και αποτελεί θεότητα στους ανθρώπους σήμερα είναι το χρήμα, είναι η δόξα, είναι η ηδονή.
Όπως έλεγε και ο Μακρυγιάννης, ο μεγάλος ήρωας της επανάστασης μας, αν δεν μεταφερθούμε από το εγώ στο εμείς, όπως είπες και εσύ προηγουμένως, εάν δηλαδή δεν εξορίσουμε το εμόν και το σον, όπως λέγει τόσο ο Μ. Βασίλειος όσο και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, τότε οι κοινωνίες μας θα είναι κοινωνίες ανθρώπων μισάνθρωπων. Ανθρώπων που ο καθένας θα υπηρετεί το ατομικό του συμφέρον και θα αδιαφορεί για την τύχη όλων των άλλων.
Αυτά, παιδί μου, τα μαθαίνουμε στην Εκκλησία, αλλά πρέπει να τα μαθαίνουμε και στο σχολείο. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, σε χρόνους δύσκολους για το γένος μας, όταν επικρατούσε η Τουρκοκρατία εδώ πέρα, αυτός περιήλθε όλα τα μέρη της τότε Ελλάδος και εδίδασκε τους ανθρώπους ότι πρέπει να ανοίγουνε σχολεία. Και έλεγε, ότι τα σχολεία είναι αυτά τα οποία διδάσκουν στα παιδιά, το ήθος, τη σεμνότητα, την αρετή γιατί το σχολείο είναι αυτό το οποίο θα σε μάθει ότι υπάρχει ένας Θεός, Πατέρας, Παντοκράτορας, ότι υπάρχει η Παναγία, ότι υπάρχουν οι Άγιοι, ότι υπάρχουν οι Άγγελοι. Το σχολείο είναι εκείνο το οποίο διαπλάθει χαρακτήρες, γι’ αυτό και ο σκοπός της Παιδείας είναι ανθρωποπλαστικός, όπως αυτό το είχε επισημάνει από τα αρχαία ακόμα χρόνια ο δικός μας Έλληνας φιλόσοφος Πλάτωνας.
Αυτή η παιδεία, λοιπόν, πρέπει να αναγνωρίζει την αληθινή της σκοποθεσία. Πρέπει δηλαδή να καταλήγει επιτέλους, ποιόν τύπον ανθρώπου θέλει να διαμορφώσει στην νεοελληνική κοινωνία, γιατί αυτό νομίζω είναι εκείνο το οποίο μας χρειάζεται, και αυτό είναι εκείνο που απουσιάζει. Απουσιάζει δηλαδή η οριστική και σταθερή και στερεή διατύπωση ακριβώς της εννοίας του Ανθρώπου, όπως τον χρειάζεται η σημερινή κοινωνία.
Υπήρξε μια εποχή κατά την οποίαν οι πάντες επίστευαν ότι η τεχνολογία είναι αυτή που θα σώσει τον κόσμο. Γι’ αυτό και η εκπαίδευση μας είχε αποκτήσει έναν προσανατολισμό προς την τεχνολογία. Όμως η πείρα της ζωής έχει διδάξει όλους μας ότι παράλληλα με αυτήν χρειάζονται και οι ανθρωπιστικές επιστήμες. Χρειάζεται η εσωτερική καλλιέργεια του έσω της καρδίας του ανθρώπου, χωρίς της οποίας, μπορεί να αποκτήσουμε εγκεφαλικούς τύπους από τους οποίους όμως θα απουσιάζει η καρδιά.
Εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός μεσογειακός, ένας λαός για τον οποίο το συναίσθημα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και βάση του συναισθήματος είναι το φιλότιμο μας, είναι η αγάπη μας στους θεσμούς, η αγάπη μας στις αξίες και στις αρχές αυτού του πολιτισμού. Εδώ γεννήθηκαν αυτές οι αρχές και οι αξίες και από εδώ μεταδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Γι’ αυτό είναι, θα έλεγε κανείς, απορίας άξιο, εάν εμείς οι Έλληνες απολακτίσουμε αυτή μας την παράδοση και θελήσουμε να την αντικαταστήσουμε και να την υποκαταστήσουμε με άλλους σκοπούς οι οποίοι μπορεί να θηρεύουν βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά ουσιαστικά θα αφήνουν τον άνθρωπο ακαλλιέργητο.
Οι Άγιοι τρεις Μεγάλοι Ιεράρχες της Εκκλησίας ετόνισαν αυτήν την αναγκαιότητα και νομίζω ότι κάθε σώφρων και λογικός άνθρωπος είναι εκείνος, ο οποίος παραδέχεται ότι μέσα από την εκπαίδευση μας, καθώς επίσης και μέσα από την Εκκλησία και μέσα από την οικογένεια, θα πρέπει οι άνθρωποι να αρύονται και να αντλούν τις βασικές εκείνες αρχές και αξίες, που θα αποτελούν οδηγούς για τη ζωή τους την περαιτέρω.
Επλεόνασεν ο κόσμος από ανθρώπους της επιστήμης, από ανθρώπους του πλούτου, από ανθρώπους της δόξας, από ανθρώπους των πολέμων και των ανταγωνισμών. Επιτέλους, πρέπει να διδαχτούμε ότι αυτός ο κόσμος έχει ανάγκη από ανθρώπους της καρδιάς, από ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν, από ανθρώπους που σέβονται τον Θεό, από ανθρώπους οι οποίοι υπολογίζουν τον διπλανό και δεν τον θεωρούν σκεύος εκμετάλλευσης και μόνο.

Αυτά είναι τα διαχρονικά διδάγματα των Τριών Ιεραρχών και θέλω να σας επαινέσω εσάς, τους σύγχρονους φοιτητές, που δεχτήκατε την πρόσκληση της Εκκλησίας μας και είστε σήμερα εδώ παρόντες σε αυτήν την λατρευτική σύναξη, στην οποία, παρίσταται και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Και βλέπω εδώ και τα παιδιά των στρατιωτικών σχολών, της στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων και της σχολής των Αστυνόμων.

Τους βλέπω εδώ από το πρωί που ήρθαν και μένουν ακίνητα τα παιδιά αυτά τόσες ώρες. Και θέλω όλους σας να σας επαινέσω. Θέλω να διακηρύξω σε όλον τον ελληνισμό, σε όλη την πατρίδα ότι υπάρχουν ακόμα όρθιοι άνθρωποι, αγωνιστές του καλού, υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι δεν έκαψαν μόσχον στον Βάαλ, εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν, εκείνοι οι οποίοι έχουν αρχές στην ζωή και για τις οποίες είναι έτοιμοι να θυσιαστούν.
Αυτά είναι τα μεγάλα κεφάλαια του γένους μας, αυτά είναι τα μεγάλα κεφάλαια του έθνους μας. Εάν δεν τα είχαμε αυτά, θα ήμασταν πολλοί φτωχοί, αγαπητοί μου. Διότι αυτά είναι που πλουτίζουν, πλουτίζουν την πατρίδα μας, πλουτίζουνε τον πολιτισμό μας, πλουτίζουνε τις κοινωνίες μας. Γιατί αλλιώς θα γίνουμε κοινωνία αγρίων ανθρώπων, που ο ένας θα πατάει πάνω στο πτώμα του άλλου για να ανέβει λίγο υψηλότερα.

Γι’ αυτό, η σημερινή γιορτή είναι, θα έλεγε κανείς, γιορτή αυτογνωσίας, αυτοσυνειδησίας, επειδή πιστεύουμε ότι η παιδεία του έθνους παίζει σημαντικότατο ρόλο στη διαμόρφωση του ανθρωπίνου χαρακτήρα.

Γι’ αυτό προσευχόμαστε ο Θεός να δώσει, ώστε αυτή η πατρίδα να μείνει πραγματικά πιστή στα πιστεύματα των Πατέρων της, αυτή η πατρίδα να μην αποστατήσει ποτέ, αυτή η Εκκλησία να είναι πάντοτε οδηγός και κυβερνήτης στις ψυχές των ανθρώπων. Και οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι ηγέτες του οι εκκλησιαστικοί αποτελούν στόχο στο στόχαστρο σκοτεινών δυνάμεων, οι οποίες δυνάμεις επιδιώκουν να καταρρεύσει μέσα στην ψυχή του λαού μας η εμπιστοσύνη προς την Εκκλησία.
Μπορεί να υπάρχουν και μέσα στην Εκκλησία άνθρωποι επίορκοι, όπως υπάρχουν σε όλα τα περιβάλλοντα των ανθρώπων. Αλλά δεν μας φταίει σε τίποτα η Εκκλησία. Γιατί η Εκκλησία έχει τη δυνατότητα ως η Νύφη του Χριστού, η Μία και Αγία και Άσπιλος, έχει τη δυνατότητα της αυτοκάθαρσης, έχει τη δυνατότητα να δίνει και προς τα έξω το μήνυμα, ένα μήνυμα το οποίο πραγματικά προέρχεται από την εσωτερική συγκρότηση της ορθόδοξης πνευματικότητας.
Εύχομαι σε όλους σας την ευλογία του Θεού, τη δύναμη του Θεού και σας καλώ όλους να μείνετε συσπειρωμένοι γύρω από την πνευματική σας ηγεσία και γύρω από την πνευματική υπόσταση των ανθρώπων, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δίκαιο μας και μόνο έτσι μπορούμε πραγματικά όρθιοι στην έπαλξη του ο καθένας μας, να διεκδικήσουμε το δίκαια μας. Και από εκεί και πέρα υπάρχει ο Θεός ο Οποίος βλέπει, ο Οποίος κυβερνά, ο Οποίος καθοδηγεί τη ζωή μας και τη σκέψη μας.

Να έχετε την ευλογία του Θεού, τη δύναμη του Θεού. Οι δε νέοι μας να έχετε και το φωτισμό του Θεού και να προοδεύετε στις σπουδές σας για να αναγορευτείτε σιγά-σιγά παράγοντες αυτής της κοινωνίας και να συμβάλετε ο καθένας με τον δικό του τρόπο στη διαμόρφωση αυτής της πνευματικότητας από την οποία όλοι μας έχουμε ανάγκη.


Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα.


πηγή agiabarbarapatras.blogspot.com

Αιωνία του η μνήμη...

Συνέλαβαν Σέρβο φιλέλληνα στα Σκόπια επειδή έλεγε την αλήθεια που δεν τους συμφέρει.

Για προσβολή του «μακεδονισμού» συνελήφθη ο Σέρβος ακτιβιστής, Βάσκο Γκλιγκόροβιτς, από τις Αρχές της ΠΓΔΜ. Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα και διαδόθηκε αστραπιαία σε ελληνικά, σερβικά και ξένα blogs.

O Βάσκο Γκλιγκόροβιτς σύστησε πρόσφατα το «ΣΛΑΒΙΚΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» στα Σκόπια, μια ΜΚΟ, που στόχο έχει να παραθέσει σοβαρά επιστημονικά επιχειρήματα στους ισχυρισμούς των γειτόνων, για… απευθείας καταγωγή τους από το Μέγα Αλέξανδρο και το Βουκεφάλα.

Φοιτητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων, ο Βάσκο Γκλιγκόροβιτς, έγινε γνωστός τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν παρουσιάστηκε σε συμβολαιογράφο της πρωτεύουσας, προκειμένου να καταγράψει επίσημα την άποψή του, για την ταυτότητα των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων» της ΠΓΔΜ.

Ο ίδιος, μετά από δικαστικό αγώνα, έλαβε και πάλι τη σερβική κατάληξη στο επίθετό του και από… Γκλιγκόροφ επανήλθε στο Γκλιγκόροβιτς.
Τον περασμένο Ιούνιο, η zougla.gr ειχε φιλοξενήσει τις απόψεις του Σέρβου φιλέλληνα για τη σκοπιανή διαμάχη, γύρω από το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Στα γειτονικά Σκόπια, που ζουν το δικό τους... «μακεδονικό» μύθο, είναι σε ισχύ νόμος του 1996, που απαγορεύει οποιαδήποτε επιστημονική έρευνα για την εθνική ταυτότητα των κατοίκων της χώρας.

πηγή strategy-geopolitics.blogspot.com

Η απάντηση στο Ελληνοϊρακινό μνημείο του Μ. Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα.
Μπειτε στο blog και στην ιστοσελίδα του.

http://www.vardaraxios.info/

http://vardaraxios.wordpress.com/

Πόσο σημασία δίνουμε στα ωραία και σημαντικά πράγματα τις ακατάλληλες ώρες;

Κάποιο κρύο πρωινό του Ιανουαρίου, ένας άντρας κάθησε σε ένα κεντρικό σταθμό του μετρό και ξεκίνησε να παίζει το βιολί του. Έπαιξε για περίπου 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτών των 45 λεπτών, δεδομένου ότι ήταν ώρα αιχμής, πέρασαν από μπορστά του αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι πηγαίνοντας στη δουλειά τους.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της μουσικής, ένας μεσήλικος κύριος παρατήρησε ότι υπήρχε ένας μουσικός που έπαιζε βιολί, τον κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα και συνέχισε το βιαστικό του βηματισμό. Ένα λεπτό αργότερα, ο βιολιστής εισέπραξε το πρώτο του δολλάριο, από μια κυρία που το πέταξε στο καπέλο του καθώς περνούσε από μπροστά του χωρίς να σταματήσει καθόλου. Λίγο αργότερα, κάποιος ακούμπησε στον τοίχο και τον άκουσε για λίγο, αλλά μετά κοίταξε το ρολόι του και έφυγε βιαστικός.

Πιο πολύ από όλους τους περαστικούς, ασχολήθηκε μαζί του ένα τρίχρονο αγόρι που ήθελε να σταματήσει για να ακούσει, αλλά η μητέρα του τον τράβηξε για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους. Το παιδί κοιτούσε συνεχώς προς τα πίσω καθώς απομακρυνόταν. Το ίδιο επαναλήφθηκε και με άλλα παιδιά και τους γονείς τους, οι οποίοι – χωρίς καμία εξαίρεση – τα τράβαγαν για να συνεχίσουν το δρόμο τους.Στα 45 λεπτά μουσικής, συνολικά σταμάτησαν για να ακούσουν – έστω και για λίγο – μόνο 6 άνθρωποι. Περίπου 20 άνθρωποι έριξαν λεφτά στο καπέλο καθώς συνέχιζαν να περπατούν, χωρίς να ελαττώσουν την ταχύτητα του βηματισμού τους. Η συνολική είσπραξη ήταν 32 δολλάρια.

Όταν η μουσική σταμάτησε και υπήρξε σιωπή, κανείς δεν το πρόσεξε. Κανείς δε χειροκρότησε, ούτε υπήρξε κανενός άλλου είδους αναγνώριση.

Αυτό που δεν ήξερε κανείς ήταν ότι ο συγκεκριμένος βιολιστής ήταν ο Joshua Bell, ένας από τους καλύτερους μουσικούς του κόσμου, και έπαιζε με ένα βιολί Stradivarius αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολλαρίων, κατασκευασμένο από τον ίδιο τον Antonio Stradivari το 1713. Δύο ημέρες νωρίτερα, ο Joshua Bell έπαιξε σε ένα κατάμεστο θέατρο της Βοστώνης και η τιμή ενός κάτω-του-μετρίου εισητηρίου ήταν 100 δολλάρια. Ο Bell αμοίβεται με περίπου 1000 δολλάρια το λεπτό! Το συγκεκριμένο πείραμα, δηλαδή το να παίξει ο Joshua Bell στο σταθμό του μετρό incognito, οργανώθηκε από την εφημερίδα Washington Post, ως μέρος μιας κοινωνικής μελέτης περί του τι εκλαμβάνουμε ως σημαντικό, τι μας αρέσει, και σε τι δίνουμε προτεραιότητα. Η γενική περιγραφή του πειράματος ήταν: « Σε ένα συνηθισμένο περιβάλλον, σε μια ακατάλληλη ώρα, αντιλαμβανόμαστε το ωραίο; Σταματάμε για να το ευχαριστηθούμε; Αναγνωρίζουμε το ταλέντο σε ένα μη-αναμενόμενο περιβάλλον;»

απο την εφημερίδα Washington Post

Ευχαριστούμε την φίλη μας Λένα Χ. για την αποστολή του παραπάνω θέματος.

29 Ιανουαρίου 2009

ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ

Ένα άτομο γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος, για να βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.

ΓΙΟΣ : «Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»
ΜΠΑΜΠΑΣ : «Ναι βεβαίως, τι είναι;»
ΓΙΟΣ : «Μπαμπά, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»
ΜΠΑΜΠΑΣ : «Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;» ρώτησε θυμωμένα
ΓΙΟΣ : «Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»
ΜΠΑΜΠΑΣ : «Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω 50 € την ώρα»
ΓΙΟΣ : «Ωχ, απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω.
ΓΙΟΣ : «Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις 25 €;»

Ο πατέρας εξαγριωμένος, «εάν ο μόνος λόγος που εσύ ρώτησες είναι, ώστε να δανειστείς κάποια χρήματα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να πας κατ' ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεβάτι σου. Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.»
Το μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα.
Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε περισσότερο. Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα;
Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται:
Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα 25 € και δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά. Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.

«Κοιμάσαι γιε μου;» Ρώτησε.
«Δεν κοιμάμαι » απάντησε το αγόρι.
«Σκεφτόμουν ,ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα» είπε ο μπαμπάς. «Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα. Εδώ είναι τα 25 € που μου ζήτησες.»
Το παιδί έτρεξε κατ' ευθείαν επάνω του χαμογελώντας. «Σε ευχαριστώ μπαμπά!» φώναξε. Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα.
Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να νευριάζει.
Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του, και κοιτάζει τον μπαμπά του.
«Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά;» ο πατέρας του γκρινιάζει.
«Επειδή δεν είχα αρκετά, αλλά τώρα έχω,» το μικρό παιδί απάντησε.
«Μπαμπά, έχω 50 € τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου;
Σε παρακαλώ, έλα νωρίς αύριο σπίτι . Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί.»

Ο πατέρας συντρίφθηκε. Αγκάλιασε τον μικρό γιο του και ικέτευσε για τη συγχώρεσή του.
Είναι ακριβώς μια σύντομη υπενθύμιση σε όλους σας που εργάζεστε τόσο σκληρά στη ζωή. Δεν πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να περνάει από τα χέρια μας χωρίς να περνάμε χρόνο με εκείνους που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εμάς, εκείνους που είναι κοντά στις καρδιές μας. Θυμηθείτε να μοιραστείτε εκείνη την αξία 50 € του χρόνου σας με κάποιους που αγαπάτε.

"Εάν πεθάνουμε αύριο, η επιχείρηση για την οποία εργαζόμαστε θα μπορέσει εύκολα να μας αντικαταστήσει μέσα σε λίγες ώρες. Αλλά η οικογένεια και οι φίλοι που αφήνουμε πίσω θα αισθανθούν την απώλεια για το υπόλοιπο της ζωής τους."

Επιτέλους μια καλή είδηση απο το Υπουργείο Εξωτερικών. Ελληνοϊρακινό Μνημείο για τον Μ. Αλέξανδρο στα Γαυγάμηλα.


Αθήνα και Βαγδάτη συμφώνησαν στην κατασκευή μνημείου για το Μέγα Αλέξανδρο, στο νότιο Ιράκ, στην περιοχή που δόθηκε στην αρχαιότητα η μάχη στα Γαυγάμηλα.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τις συνομιλίες που είχε σήμερα στην Αθήνα η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον Ιρακινό ομολογό της, Hoshyar Zebari. Οι δύο υπουργοί τόνισαν πως το μνημείο θα υπογραμμίσει την αλληλεπίδραση των πολιτισμών στην ανατολή. Όπως ανέφερε ο Ιρακινός υπουργός, «το μνημείο θα υποδηλώνει την πολιτιστική αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο λαών».
Το μνημείο θα κατασκευαστεί κοντά στην πόλη Μοσούλη, όπου στην αρχαιότητα βρισκόταν τα Γαυγάμηλα και το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος πέτυχε ισχυρή νίκη κατά των Περσών.
Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα και εκπρόσωποι της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ είχαν προσεγγίσει τη Βαγδάτη, προκειμένου να κατασκευάσουν μνημείο για το Μέγα Αλέξανδρο στην περιοχή Αρμπίλ στο Βόρειο Ιράκ.

από strategy-geopolitics.blogspot.com

Οπως πολυ συχνά κατακρίνω τις ενεργειες ή τις μη ενεργειες της κ. Μπακογιάννη, ήρθε η ώρα να της πώ κι ενα μπράβο για την μεγάλη επιτυχία, της εν λογω συμφωνίας με την κυβέρνηση του Ιράκ. Ελπίζω να μπεί η Ελληνική σημαία πλάι στην Ιρακινή δίπλα στο μνημείο.
Η συμφωνία ερχεται σε μια στιγμή οπου η προκλήσεις των Σκοπιανών εχουν λαβει την μεγαλύτερη εντασή τους.
Παντα τετοια κ. Μπακογιάννη.....

28 Ιανουαρίου 2009

Το τέλος των αντιβιοτικών

Αχρηστα θα είναι σε λίγα χρόνια τα αντιβιοτικά. Η κατάχρησή τους, κυρίως σε χώρες όπως η Ελλάδα, οδηγεί σε ανάπτυξη πολυανθεκτικών μικροβίων. Ολο και περισσότεροι παθογόνοι μικροοργανισμοί δεν αντιμετωπίζονται πλέον με τις υπάρχουσες θεραπείες και οι ειδικοί κάνουν λόγο για το «τέλος των αντιβιοτικών». Αν συμβεί αυτό, ο άνθρωπος θα επιστρέψει στην προ των αντιβιοτικών εποχή, όταν απλές λοιμώξεις μπορούσαν να τον οδηγήσουν στον θάνατο!

Τα παραπάνω ανέφεραν χθες ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου, η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου και οι πρόεδροι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Γιάννης Πιερρουτσάκος και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Η κ. Γιαμαρέλλου έκανε λόγο για ακραία φαινόμενα κατάχρησης αντιβιοτικών στη χώρα μας, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης. Η Ελλάδα, η Κύπρος και οι μεσογειακές χώρες - είπε - κρατούν τα πρωτεία στην κατανάλωση αντιβιοτικών και στην αντοχή των μικροβίων στα νοσοκομεία και στην κοινότητα. Σύμφωνα με την κ. Γιαμαρέλλου, το 75% των αντιβιοτικών που καταναλώνονται εκτός νοσοκομείων στην Ελλάδα αφορούν λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως φαρυγγοαμυγδαλίτιδες, κρυολογήματα, ιγμορίτιδες και βρογχίτιδες. Στο 70% των περιπτώσεων αυτών, τα αντιβιοτικά χορηγούνται άσκοπα, καθώς οι λοιμώξεις οφείλονται σε ιούς έναντι των οποίων τα αντιβιοτικά δεν είναι δραστικά.

Στο 95% των ενηλίκων με φαρυγγοαμυγδαλίτιδα χορηγούνται αντιβιοτικά. Οι στρεπτόκοκκοι, όμως, εναντίον των οποίων δίνονται τα συγκεκριμένα φάρμακα, σπανιότατα «ενοχοποιούνται» για φαρυγγοαμυγδαλίτιδες στους ενηλίκους!

Η κατάχρηση των αντιβιοτικών ξεκινά από την παιδική ηλικία. Επικαλούμενη στοιχεία πρόσφατων ερευνών, η καθηγήτρια είπε ότι το 50% έως 60% των Ελληνίδων μητέρων έχουν εφεδρικά αντιβιοτικά στο φαρμακείο του σπιτιού.

Χορήγηση
Το 20% έως 40% των μητέρων χορηγούν στα παιδιά τους αντιβιοτικά, χωρίς να ζητήσουν τη συμβουλή του παιδιάτρου. Στην περίπτωση που τον συμβουλευτούν και αυτός απαντήσει ότι δεν χρειάζεται αντιβιοτικό, μία στις πέντε του ασκεί πίεση, ώστε να αλλάξει άποψη και - αν αυτό δεν συμβεί - αλλάζουν γιατρό...

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι η χώρα μας εμφανίζει τεράστια περιθώρια να βελτιώσει την εικόνα. Αν υπάρξει συμμόρφωση των πολιτών - εξήγησε - η κατανάλωση αντιβιοτικών εκτός νοσοκομείων μπορεί να μειωθεί έως 70%.

Ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι η κατάχρηση των αντιβιοτικών ξεκινά από τους γιατρούς, οι οποίοι τα συνταγογραφούν. Ευθύνη, ωστόσο, έχουν και οι πολίτες, οι οποίοι με τη στάση τους ευνοούν την ανάπτυξη πολυανθεκτικών μικροβίων.

πηγη ethnos.gr

27 Ιανουαρίου 2009

Επικίνδυνα τρόφιμα για την υγεία μας

Τρόφιμα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία φτάνουν στα πιάτα των Ελλήνων καταναλωτών, λόγω των ελλιπών ελέγχων που διενεργούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Από οπωρολαχανικά και κηπευτικά με φυτοφάρμακα και υπολείμματα λιπασμάτων και άρρωστα ζώα μέχρι και αλλοιωμένα εισαγόμενα τρόφιμα περιλαμβάνει το άκρως ανθυγιεινό διατροφικό μενού...

Οι επιθεωρητές της Ευρ. Επιτροπής μετά από ελέγχους που έκαναν το διάστημα 1 με 5 Δεκεμβρίου του 2008 στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέγραψαν επτά βασικές αδυναμίες του ελεγκτικού συστήματος της χώρας και η έκθεση αποτελεί «κόλαφο» για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στην εποπτεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ειδικότερα, η γενική διεύθυνση Υγείας και Προστασίας Καταναλωτή της Ευρ. Επιτροπής στην έκθεσή της περιγράφει τις αδυναμίες:
-Ανεπαρκείς έλεγχοι σε κτηνιατρικά φάρμακα και υπολείμματα.
-Ελλείψεις στο σύστημα ελέγχων φυτοϋγείας.
Αυτές οι δύο επισημάνσεις των κοινοτικών επιθεωρητών αναδεικνύουν τεράστιο θέμα αναφορικά με την καταλληλότητα των οπωρολαχανικών και των φρούτων.
-Προβληματική εφαρμογή των προγραμμάτων εξάλειψης της βρουκέλωσης και φυματίωσης.
Πρόκειται για ζωονόσους που προσβάλλουν ιδίως τα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή. Η μη εξάλειψή τους εγκυμονεί κινδύνους για τα γάλατα και τα τυριά.
-Μη εφαρμογή των κοινοτικών κανονισμών για την υγιεινή των τροφίμων στα σφαγεία.
Οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες στα σφαγεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.
-Κακή εφαρμογή των ελέγχων για την ευζωία των ζώων.
Δεν ελέγχεται επαρκώς η διατροφή των ζώων.
-Σύστημα ζωικών υποπροϊόντων- Αδυναμίες στο χειρισμό, τη μεταφορά και τη διάθεσή τους.
-Ελλείψεις στο σύστημα ελέγχων στις εισαγωγές.
Αφορά στα συνοριακά κέντρα, δηλαδή δεν γίνονται επαρκείς έλεγχοι ως προς τα εισαγόμενα από τις Τρίτες χώρες τρόφιμα και κρέατα.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του ΕΦΕΤ, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση λέγοντας ότι «η μετακόμιση και μόνο του Φορέα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς να συνοδεύεται από την ενιαιοποίηση και των υπολοίπων αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών όπως το υπουργείο Υγείας, τις Νομαρχίες, το Γενικό Χημείο του Κράτους και τα τελωνεία, το μόνο που πετυχαίνει είναι η διατήρηση του κατακερματισμένου εθνικού συστήματος ελέγχου και η μόνιμη έκθεση των καταναλωτών στα διατροφικά σκάνδαλα».
Επίσης οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή ελεγκτικού μοντέλου αντίθετου με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Για παράδειγμα η πλειονότητα των κρατών ? μελών της Ε.Ε. έχουν αυτόνομο ελεγκτικό φορέα τροφίμων, ο οποίος υπάγεται είτε στο υπουργείο Ανάπτυξης είτε στο υπουργείο Υγείας. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν τα κράτη της Τσεχίας, της Εσθονίας και της Ουγγαρίας, χώρες οι οποίες τώρα μπήκαν στην Ε.Ε.

πηγη imerisia.gr

Προσεχουμε τι τρωμε απο εδω και περα.

Αθλιο δημοσίευμα στο "ΒΗΜΑ". Οι εφιάλτες βρίσκονται παντού.

από την στήλη "ΠΑΝΔΩΡΑ" της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Προτού καταλάβουμε αν επρόκειτο για αληθή εξομολόγηση λόγω βλακείας ή για φαντασιοπληξία ενός βλακός (προτού, δηλαδή, καταλάβουμε με τι είδους βλακεία είχαμε να κάνουμε...), ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για θέματα υπουργείου Εξωτερικών κατέληξε στα εξής: α) ότι η ομολογία του Αττίλα Ολγκάτς ήταν αληθής, β) ότι το περιστατικό αφορούσε «ενέργειες στρατιώτη με εντολή του διοικητή του» και γ) ότι η ομολογία συνιστά απόδειξη των κατακτητικών προθέσεων της Τουρκίας στην εισβολή του 1974. Ωραία όλα αυτά, για να συντηρούν τη μονόπλευρη αλήθεια που μας βολεύει. Αν όμως βρεθεί αύριο ένας δικός μας, Ελληνας ή Ελληνοκύπριος, και κελαηδήσει και για τα δικά μας κατορθώματα στην ιστορία του Κυπριακού,τι θα έχει να πει τότε ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ;


Μπράβο. Τι να τους κανουμε τους εχθρούς οταν υπαρχουν τέτοιοι "φίλοι";
Δηλαδή μηπως ψαχνετε δουλειά στην τουρκική εφημ. "Χουριέτ" γιατι σας πληροφορούμε οτι επιτύχατε. Προσλαμβάνεστε.
Δηλαδή κι ενα παιδάκι να βαλουμε να διαβασει την εξελιξη του θέματος και τις δηλώσεις του δολοφόνου Τουρκομογγόλου φίλου σας, με απλή, απλούστατη λογική θα καταλάβει οτι αρχικά ειπε την αλήθεια και κατόπιν όταν κινδύνεψε να εξαφανιστεί και να καταποντιστεί με πέτρα δεμένη στον λαιμό στην μεση της Μαυρης Θάλασσας, τα ανασκέυασε και προσπάθησε να τα συμμαζέψει. Ακομα και μερικοί Τούρκοι δημοσιογράφοι αναρωτήθηκαν και διατύπωσαν τις αμφιβολίες τους για το πισωγύρισμα του Τούρκου, και αφησαν να εννοηθεί οτι θα πρέπει να παραπεμφθει στην δικαιοσύνη !!!!! Κι εσεις τον απαλλάξατε;
Ενταξει μην βιάζεστε τόσο.....
Και τωρα ας έρθουμε στην μονοπλευρη αλήθεια. Αφού λοιπόν η αλήθεια δεν ειναι μονοπλευρη, αλλά και οι Ελληνες εκαναν μεγαλα και φοβερά αίσχη, να πάτε να διαμαρτυρηθείτε με τις τουρκαλες μανες που ψαχνουν τα παιδιά τους που ειναι αγνοούμενοι απο το 1974, να πατε να διαμαρτυρηθείτε μαζί με τις βιασμένες τουρκάλες κοπέλλες της Κύπρου, να ζητήσετε αποζημιώσεις για τις περιουσίες των Τουρκοκυπρίων που καταπατήθηκαν στο νησί, να κλάψετε μαζί με τους εγκλωβισμένους Τουρκοκύπριους που ζουν στην ελεύθερη Κύπρο, να αρχισετε να σκάβετε παντού στο νησί για να βρείτε τους ομαδικούς ταφους των Τουρκοκυπρίων και Τούρκων στρατιωτών που εκτελέστηκαν ενω βρίσκονταν αιχμάλωτοι των Ελλήνων και τέλος να απαιτήσετε την αμεση αποχώρηση των 40.000 πάνοπλων Ελληνων στρατιωτών που κατεχουν δια της βίας απο το 1974 το 38% του κυπριακού εδάφους.
Τι σιχαμένες και εφιαλτικές προδοτικές ψυχές κρυβεται μεσα σας. Αυτη την δημοκρατία τι να την κάνουμε; Στην Αυστρία πριν λίγο καιρό καταδικάσθηκε συγγραφέας επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει το εβραϊκό "ολοκαύτωμα" από τους Ναζί !!!! Αυτή ειναι η συγχρονη Ευρωπαϊκή αντίληψη της ελευθερίας του λόγου. Αλλά κι εδω πριν λίγο καιρό καταδικάσθηκε γνωστός δικηγόρος και ιστορικός σχολιαστής επειδή έξεδωσε βιβλίο κατα των Εβραίων.
Πρέπει λοιπον να αναλογιστούμε πρέπει ή δεν πρέπει να αντιδρούμε σε παρόμοια σχόλια, που δεν πλήττουν καποιους άλλους τρίτους λαούς, αλλά την πατριδα, τον λαό μας και την ιστορία μας;

Καταδικάσθηκε ο Τούρκος πιλότος που ευθύνεται για τον θάνατο του ήρωα πιλότου μας Κώστα Ηλιάκη, σε 4 χρόνια φυλακή από Ελληνικό δικαστήριο!!!!!


Ερήμην δικάσθηκε και καταδικάσθηκε ο δολοφόνος του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Συγκεκριμένα, ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια επέβαλε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον Τούρκο πιλότο μαχητικού αεροσκάφους, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο του Ελληνα πιλότου του F-16, Κώστα Ηλιάκη, το Μάιο του 2006.
Ο κατηγορούμενος ήταν φυσικά απών, ενώ η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, μετά από μηνυτήρια αναφορά δύο δικηγόρων από την Κόρινθο.
Δεν υπάρχει καμία δήλωση από την Ελληνική κυβέρνηση, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως ο ηρωικός θάνατος του Έλληνα πιλότου ουσιαστικά αποτελεί πρόβλημα για κάποιους αρμόδιους ανευθυνο-υπεύθυνους των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Εσωτερικών.

Η απόφαση ωστόσο αποτελεί χλεύη στη νοημοσύνη αλλά και στα συναισθήματα ολων των Ελλήνων και όχι μόνο της οικογένειας Ηλιάκη. Η χλεύη και το όνειδος όμως επιστρέφονται άμεσα σε εκείνους τους εμπλεκόμενους που δεν έχουν πράξει μέχρι στιγμής αυτά που όφειλαν να πράξουν στη μνήμη του νέου αδικοχαμένου πιλότου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και απέναντι στην υποχρέωσή τους σε αυτά που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.
Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από τα αναμενόμενα... Δυστυχώς, το Ελληνικό κράτος δεν τιμωρεί και ούτε καν επιδιώκει την τιμωρία των δολοφόνων Ελλήνων πολιτών ή στρατιωτών...
Μπορεί η δικαιοσύνη να είναι τυφλή, αλλά μάλλον είναι και κουφή, επειδή δεν ακούει τις φωνές των νεκρών που ζητούν την δικαίωσή τους! Για τους Έλληνες δικαστές, τέσσερα χρόνια φυλάκισης ήταν η ποινή που αντιστοιχεί στην δολοφονία ενός Έλληνα Ίκαρου!!! Με τέσσερα χρόνια ποινής, που ποτέ δεν πρόκειται να εκτίσει ο εν ψυχρώ Τούρκους πιλότος-δολοφόνος, αποτιμάται η αξία ενός ήρωα!!! Με τέσσερα χρόνια ποινής, προσπαθούν να μαλακώσουν τις καρδιές των συγγενών του αδικοχαμένου παλικαριού...
Με πόσα άραγε χρόνια ποινής θα τιμωρούσαν τον δολοφόνο ενός δικαστή ή τον δολοφόνο του παιδιού ενός δικαστή;
Ελλάς το μεγαλείο σου..

πηγή strategy-geopolitics.blogspot.com

Σιγουρα γελανε οι Τούρκοι μαζί μας......μπραβο στην ελληνική δικαιοσύνη.

Tι γίνεται κ. Ντόρα θα αντιδράσουμε σε κάτι;


Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία! Για μία ακόμη φορά το Υπουργείο Εξωτερικών συνελήφθη να κοιμάται ομαδικώς!!! Κι αυτό, το ισχυρίζομαι επειδή έχει κυκλοφορήσει χάρτης ο οποίος καταγράφει τις ομιλούσες γλώσσες σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης...

Τι έγινε με την Ελλάδα; Υπέρβαση κάθε ορίου της λογικής. Για μία ακόμη φορά διαστρεβλώθηκε η πραγματικότητα και πήρε μία μορφή τελείως διαφορετική χάρις στο "ταλέντο" των υπευθύνων σύνταξης του συγκεκριμένου χάρτη.
Και καλά τα Αλβανικά στην Ήπειρο, τα Ρουμάνικα (τσιγγάνους ανακάλυψαν;) και τα Βουλγαροσκοπιανά στην Φλώρινα, τα Τούρκικα στην Πέλλα (;) και στον Έβρο (η πλάκα είναι ότι στην Κομοτηνή αντίθετα, όλοι Ελληνικά μιλάνε), τα Βουλγάρικα σε Κιλκίς, Σέρρες και Δράμα, τέτοιου είδους γλωσσικές ανακαλύψεις τις έχουμε συνηθίσει.
Αλλά αυτές οι κόκκινες κηλίδες (Αλβανικά) που έχουν εμφανιστεί σε Πελοπόννησο και Στερεά δεν ενοχλούν κανέναν;
Έτσι όπως μας έχουν καταντήσει αυτές δεν είναι μακρυά απ' την πραγματικότητα. Και εξαπλώνονται.
Και δεν είναι ο μόνος χάρτης που κυκλοφορεί φυσικά. Το Πανεπιστήμιο του Κολοράντo μας ενημερώνει ότι κάπου κοντά σε Καρδίτσα - Τρίκαλα μιλάνε Ρουμάνικα, το Indo-European Language Assosiation κηλιδώνει την μισή χώρα με ένα κόκκινο χρώμα που δεν ξέρω σε ποιες ακριβώς γλωσσικές μειονότητες αναφέρεται, ενώ σύμφωνα με το eurominority λίγοι μιλάμε τελικά Ελληνικά, εμείς είμαστε η γλωσσική μειονότητα της Ελλάδας.
Τί είπατε;
Το υπουργείο και η υπουργός δεν κοιμούνται;
Συγνώμη, λάθος μου... απέχουν, απλά απέχουν από όλα όσα γίνονται εις βάρος της χώρας...

από kostasxan.blogspot.com

Αντιδραστε κ. Μπακογιάννη. Μην αφηνετε αναπάντητες τις προκλήσεις. Η μήπως δεν θελετε......

26 Ιανουαρίου 2009

Να δικαστεί ο Ολγκάτς θέλει η Τουρκία

Άγκυρα: Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δικαστεί ο ηθοποιός Ατίλα Ολγκάτς είτε ευσταθούν είτε όχι οι πρώτες του δηλώσεις με τις οποίες είχε υποστηρίξει ότι σκότωσε δέκα άτομα κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αναφέρει σήμερα ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας ''Χουριέτ'', Μεχμέτ Γιλμάζ.
Ο αρθρογράφος γράφει:- ''σε ποιο από τα δύο που είπε ο Ατίλα Ολγκάτς θα πιστέψουμε; Σε ποια από τις δύο εκδοχές νομίζετε ότι θα πιστέψει η παγκόσμια κοινή γνώμη; Είναι η αλήθεια ότι προσωπικά πιστεύω ότι οι πρώτες του δηλώσεις είναι παραμύθια. Ωστόσο η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που δεν μπορεί να εξηγηθεί με προσωπικές απόψεις'' και σημειώνει ότι ''θα πρέπει να γίνει σοβαρή έρευνα για το γεγονός και την περίοδο που αναφέρθηκε ο Ολγκάτς''.

Σύμφωνα με τον τούρκο αρθρογράφο, ''εάν αυτά που είπε ο Ολγκάτς είναι αλήθεια, τότε, εκτός από τον ίδιο, θα πρέπει να δικαστούν με την κατηγορία του πολεμικού εγκλήματος και οι διοικητές του που παράβλεψαν. Εάν πάλι αποδειχθούν ψέματα τα όσα είπε, ο Ολγκάτς και πάλι πρέπει να δικαστεί, επειδή έφερε σε δύσκολη θέση την Τουρκία, ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης''.

Ο ίδιος αρθρογράφος, μια μέρα μετά τη δήλωση του ηθοποιού ότι σκότωσε δέκα άτομα, είχε γράψει στη στήλη του ότι ''αν δεν τα σκαρφίστηκε όλα αυτά, για λόγους προβολής, ο Ολγκάτς πρέπει να δικαστεί με την κατηγορία του πολεμικού εγκλήματος''.

Ο Τούρκος ηθοποιός, την περασμένη Πέμπτη είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι σκότωσε δέκα άτομα, με πρώτο έναν αιχμάλωτο στρατιώτη κατά την εισβολή, μετά από εντολή του διοικητή του. Στη συνέχεια είπε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και ότι πρόκειται για σενάριο ταινίας που έχει γράψει ο ίδιος.

πηγη philelefteros.gr

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.Εγώ δεν καταλαβαίνω πως μετά από τόσα χρόνια έκανε αυτές τις δηλώσεις. Ποιος είναι ο σκοπός του και τι θέλει να αποδείξει μετά από τόσο καιρό.

25 Ιανουαρίου 2009

Το MEGA βλάπτει σοβαρά την υγεία.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ

Τελικά, ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο εφοπλιστής είπε πως το μόνο κανάλι που μπορούσε να δει ήταν το Mega. Είναι ολοφάνερο πως οι απαγωγείς δεν ήθελαν να μαθαίνει ο εφοπλιστής τι συμβαίνει στον έξω κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της 8ημερης ομηρείας του, ο Περικλής Παναγόπουλος παρακολουθούσε Mega "επί 24ωρου βάσεως" και "θέλοντας και μη", όπως δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους μετά την απελευθέρωσή του. Τα αποτελέσματα τα βλέπετε στις φωτογραφίες. Μη βλέπετε Mega γιατί θα γεράσετε γρήγορα. Όσοι όμως θεωρούν πως υπάρχει η πιθανότητα να πέσουν θύματα απαγωγής, καλό θα ήταν να παρακολουθούν λίγες ώρες Mega κάθε ημέρα, ώστε να συνηθίσουν και να μην πάθουν σοκ όταν οι απαγωγείς θα τους δέσουν χειροπόδαρα μπροστά σε μια οθόνη που θα δείχνει την Τρέμη, τον Πρετεντέρη και τον Σόμπολο. Υπάρχει ο κίνδυνος να σας απελευθερώσουν οι απαγωγείς αλλά να μη σας βάζουν στο σπίτι σας οι δικοί σας επειδή δεν θα σας αναγνωρίζουν.

Προβληματισμό δημιούργησε η συγκλονιστική αποκάλυψη που έκανε ο Πάνος Σόμπολος ότι η οικογένεια του κυρίου Παναγόπουλου τον υποχρέωσε να φάει με το ζόρι κοτόσουπα. Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του κ. Παναγόπουλου, η κοτόσουπα είναι το τέλειο αντίδοτο στις 8 μέρες παρακολούθησης Mega που υπέστη ο άτυχος εφοπλιστής. Η κυρία Παναγοπούλου δήλωσε πως ο σύζυγός της δεν ήθελε να φάει με τίποτα την κοτόσουπα, και τελικά -για να τον αναγκάσουν να την φάει- υποχρεώθηκαν να τον απειλήσουν πως θα τον βάλουν να δει Mega. Ο κ. Παναγόπουλος πεινούσε σαν λύκος αλλά δεν ήθελε κοτόσουπα - μετά από 8 μέρες σε ένα δωμάτιο με μια τηλεόραση που έδειχνε μόνο Mega, ήθελε να φάει τον Γιάννη Πρετεντέρη με πατάτες στο φούρνο.

από το pitsirikos.blogspot.com

Συγκλονιστικές μαρτυρίες και στοιχεία για τους Ελληνες αγνοουμένους και αιχμαλώτους της εισβολής του 1974. Αυτοί ειναι οι Τούρκοι........

Φωτογραφία που απεικονίζει τους 5 Ελληνοκυπρίους τοτε αιχμαλώτους πολέμου και σημερα αγνοουμένους της περίπτωσης 3 (πριν το τέλος του άρθρου).
Πιθανώς εκτελέστηκαν.


Tο μένος των εισβολέων ξέσπασε ειδικά σε όσους συλλαμβάνονταν, λόγω των εξαιρετικά μεγάλων απωλειών που υπέστησαν στις μάχες κατά την πρώτη φάση της εισβολής «Αττίλας 1». Στον μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων συμπεριλαμβάνονται και 83 Ελλαδίτες αξιωματικοί και οπλίτες. Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ένας μεγάλος αριθμός από τους 1.619 αγνοουμένους έπεσε στα πεδία των μαχών ή εκτελέστηκε εν ψυχρώ. Οι μαρτυρίες διασωθέντων εθνοφρουρών και πολιτών είναι δεκάδες, με συγκλονιστικότερες τις καταγγελίες για τις μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων στο στάδιο «Πράξανδρος» της Κυρήνειας, μετά την κατάληψη της πόλης από τους Τούρκους στις 22 lουλίου. Μαζικές εκτελέσεις έγιναν και στα χωριά ανατολικά της Λευκωσίας, όταν, κατά τον «Αττίλα 2», στις 14 Αυγούστου, διασπάστηκαν οι γραμμές της Εθνικής Φρουράς στον τομέα του χωριού Μια Μηλιά, οπότε εγκλωβίστηκαν στην περιοχή 301 αξιωματικοί και οπλίτες, οι οποίοι έκτοτε αγνοούνται (οι μαρτυρίες των διασωθέντων συγκλίνουν στο ότι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ). Εκτελέσεις αναφέρονται και στο χωριό Παλαίκυθρο, καθώς και σε γειτονικές τοποθεσίες. Επειδή δεν αποδόθηκαν οι σοροί τους, όλοι θεωρούνται αγνοούμενοι, με υπαρκτό το ενδεχόμενο ορισμένοι να κρατήθηκαν εν ζωή και να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία. Αυτή η κατάσταση είναι έγκλημα όχι μόνο εις βάρος της Κύπρου, αλλά και της μητροπολιτικής Ελλάδας.

Οι Αποκαλύψεις των εγκλημάτων

Οι πρώτοι αιχμάλωτοι που απελευθερωθήκαν από τις τουρκικές φυλακές επέστρεψαν στις 23 Σεπτεμβρίου 1974. Αμέσως κατέθεσαν (όπως και όσοι απολύονταν από τους Τούρκους κατά το επόμενο δίμηνο) ότι δεκάδες συγκρατούμενοι τους κρατούντο στις ίδιες φυλακές. Οι καταγγελίες τους για τα όσα διεπράχθησαν εις βάρος τους ήταν συγκλονιστικές. Είχαν υποστεί τα πάνδεινα: ταπεινώσεις, ξυλοδαρμούς, καταναγκαστικά έργα. Επί αρκετές εβδομάδες οι Τούρκοι τούς περίφεραν σε πόλεις και χωριά της Ανατολίας, ως «τρόπαιο»της νίκης τους, ενώ ο όχλος απειλούσε να τους λιντσάρει πιο κάτω θα βρείτε ορισμένες καταγεγραμμένες μαρτυρίες στρατιωτών και αξιωματικών που επέστρεψαν.

1) Α.Φ., λοχαγός της Εθνικής Φρουράς: «Αιχμαλωτίστηκα στον Άγιο Γεώργιο Κυρήνειας, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Μας μετέφεραν στον θύλακα, συνολικά 153 άτομα. Στη συνέχεια, μας πήγαν σε ένα καράβι και μας έριξαν στο αμπάρι χέρια, πόδια, μάτια δεμένα. Μας χτυπούσαν συνεχώς, καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, φτάσαμε σε κάποια φυλακή της Τουρκίας 385 αιχμάλωτοι . Εκεί μας έκλεισαν σε κατασκότεινα κελιά. Μας έβγαζαν στην αυλή να πάρουμε αέρα κάθε 10 ημέρες. Αν κάποιος ζητούσε γιατρό, η συνταγή ήταν το γρονθοκόπημα. Η ζωή μας ήταν ανυπόφορη».

2) Σ.Ζ., Κύπριος καταδρομέας: «Αιχμαλωτίστηκα στην Κυρήνεια. Πρόλαβα και μπήκα σε κάποιο σπίτι, άλλαξα τη στολή μου με πολιτικά. Έτσι συνελήφθην ως πολίτης, όχι ως λοκατζής. Τους λοκατζήδες τους εκτελούσαν επί τόπου. Μας έριξαν σε ένα καράβι και μας μετέφεραν στις φυλακές Αδάνων. Έπειτα από ένα μήνα, μας πήγαν σιδηροδρομικώς στις φυλακές Αμάσειας. Καθ' οδόν, σε κάποια πόλη, οι κάτοικοι που έμαθαν πως θα περνούσαμε από εκεί, μας επιτέθηκαν με χασαπομάχαιρα και σίδερα για να μας δολοφονήσουν. Οι στρατιώτες που μας συνόδευαν όρμησαν εναντίον τους και με πολύ κόπο κατάφεραν να τους απωθήσουν».

3) Γ.Φ., πολίτης, από το Κάρμι Κuρήνειας: «Μας μετέφεραν στη Μερσίνα, έπειτα στα Άδανα. Ήμαστε περίπου 450 άτομα. Πριν επιβιβαστούμε στο τρένο, στρατιώτες και αστυνομικοί μας χτυπούσαν με κλωτσιές και με τους υποκόπανους των όπλων τους. Σε κάθε σταθμό όπου σταματούσε το τρένο, οι κάτοικοι μας έφτυναν, μάς έβριζαν και μας απειλούσαν πως &α μας κόψουν τον λαιμό. Σε μία περίπτωση, το αφιονισμένο πλήθος όρμισε εναντίον μας. Με τα πολλά, φτάσαμε στην πόλη της Αμάσειας».

Σύμφωνα με μαρτυρίες από άτομα που επέστρεψαν, η πορεία των αγνοουμένων εντός της τουρκικής επικράτειας οδηγείτο σε δύο γενικές κατευθύνσεις. Μια ομάδα κατευθύνθηκε προς την δύση (από την Κυρήνεια στη Μερσίνα, στα Αδανα, στο Τοκάτ και στο Ντενιζλί) και μια άλλη προς την ανατολή (από την Κυρήνεια στη Μερσίνα, στα Άδανα, στο Καχραμάν Μαράς, στην Αμάσεια, στο Καρς και στο Βαν). Το πιο συγκλονιστικό από όλα ήταν ότι, όσοι επέστρεψαν ανέφεραν την ύπαρξη των υπολοίπων, οι οποίοι αγνοούνται μέχρι σήμερα. Οι Τούρκοι αρνήθηκαν κατ' επανάληψιν ότι μετέφεραν αιχμαλώτους στη χώρα τους και παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή ερευνών στην Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο. Όμως τους Τούρκους τους διαψεύδουν δεκάδες μαρτυρίες και ντοκουμέντα, τα οποία σας γνωρίζουμε πιο κάτω :
- Τον Δεκέμβριο του 1974, η Διεθνής Αμνηστία απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ, ζητώντας εξηγήσεις για τους αιχμαλώτους. Δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Στο μεταξύ, οι οικογένειες των αγνοουμένων συνέστησαν δύο επιτροπές, μία παγκύπρια και μία για τους αγνοουμένους από την Ελλάδα.
- Το 1976 δημιουργήθηκε ερευνητική επιτροπή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η ύπαρξη όμως της οποίας επισημοποιήθηκε το 1981, λόγω της εσκεμμένης κωλυσιεργίας της Αγκύρας, που παρεμπόδιζε συνεχώς τη διενέργεια επιτόπιων ερευνών. Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι με συνεχείς δηλώσεις τους, αρνιόντουσαν την ύπαρξη αιχμαλώτων.
- Το 1989, ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε: «Δεν υπάρχουν Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι, ούτε στην Κύπρο ούτε στην Τουρκία. Οι Ελληνοκύπριοι προπαγανδιστές δημιούργησαν τέτοιες ιστορίες. Οι αγνοούμενοι σκοτώθηκαν, είτε στις συγκρούσεις του πραξικοπήματος, μεταξύ τους, είτε κατά τις μάχες με τους Τούρκους».
- Τον Μάρτιο του 1996, ο Ραούφ Ντενκτάς, δίνοντας συνέντευξη στον ιδιωτικό κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ», επανέλαβε συχνά αυτούς τους ισχυρισμούς που αναφέρθηκαν πιο πάνω, μέχρι την στιγμή που ομολόγησε ότι πολλοί αγνοούμενοι δολοφονηθήκαν από Τουρκοκύπριους ατάκτους. Αρνήθηκε όμως ότι είχαν πραγματοποιηθεί εκτελέσεις από τον Τουρκικό Στρατό (όπως είχε συμβεί στις περισσότερες περιπτώσεις). Αρνήθηκε επίσης την αποδεδειγμένη μεταφορά και ύπαρξη αιχμαλώτων στις φυλακές της Τουρκίας.
- Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών lνάλ Μπατού δήλωσε: «Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι, ούτε στην Τουρκία ούτε στην Κύπρο. Οι Έλληνες εκμεταλλεύθηκαν ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα για πολιτικούς λόγους».
- Ένα έτος αργότερα ο Τουργκούτ Οζάλ, ο τότε πρω&υπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, επανέλαβε μονότονα ότι δεν υπήρχαν αγνοούμενοι. Όμως οι αιχμάλωτοι που μεταφέρθηκαν στα κάτεργα της Ανατολίας, δεν ήταν ότι «αγνοούντο» από την Τουρκία, αλλά και από την ίδια την Ελλάδα.

Το τουρκικό επιχείρημα περί μη ύπαρξης αγνοουμένων στην Τουρκία κατέστη διάτρητο από δεκάδες μαρτυρίες, Επίσης, σαθρό αποδείχθηκε το επιχείρημα, σύμφωνα με το οποίο, όλοι όσοι αγνοούνται, φονευθήκανε στις μάχες. Δυστυχώς για τους Τούρκους, υπήρξαν πολλές και αδιάσειστες μαρτυρίες, η διασταύρωση των οποίων στοιχειοθέτησε το σώμα του εγκλήματος, που ταλαιπωρεί έως σήμερα τις οικογένειες των αγνοουμένων.

Μέσα στα ντοκουμέντα που μας αποδεικνύουν την παράνομη μεταφορά και κατακράτηση αιχμαλώτων στην Τουρκία είναι και οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1) Περίπτωση Χρηστάκη Λοϊζου: Ο πιο μικρός από τους αγνοούμενους , από το χωριό Παλαίκυρο, τότε ηλικίας 5 ετών. Στις 17 Αυγούστου 1974 πυροβολήθηκε από Τούρκο στρατιώτη. Η μητέρα του, είδε για τελευταία φορά το παιδί της την επόμενη μέρα, σε ένα πρόχειρο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, την πληροφόρησαν ότι το παιδί μεταφέρθηκε στη Λευκωσία, ενώ ο ίδιος ο Ντενκτάς δήλωσε στις 20 Ιανουαρίου 1975 ότι ο Χρηστάκης ζούσε και βρισκόταν σε νοσοκομείο της Αγκυρας. Το παιδί αγνοείται έως σήμερα, όπως και ο πατέρας του, Ανδρέας Λοϊζου.

2) Μαρτυρία Φρόσως Δήμου από τον «Αττίλα 2» : Η Φρόσω Δήμου έκρυψε στο σπίτι της, στο χωριό Βώνη, δώδεκα πολίτες και στρατιώτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από Τούρκους στρατιώτες και έγινε η σύλληψη παρουσία Τουρκοκύπριων. Όλοι τους αγνοούνται έως σήμερα.

3) Περιπτώσεις Λεοντίου Λεοντίου και Ανδρέα Κασάπη: Ο Γιώργιος Παπαλεοντίου μεταφέρθηκε στις φυλακές Αδάνων και Αμάσειας. Στις 23 Οκτωβρίου 1974, ημέρα της απελευθέρωσης του, ενώ εξερχόταν από τη φυλακή, άκουσε από παρακείμενο κελί κραυγές απόγνωσης: «Είμαι ο Λεόντιος Λεοντίου, μαζί με τον κουνιάδο μου Ανδρέα Κασάπη. Γιατί δεν μας στέλνουν μαζί σας στην Κύπρο;». Οι Λεόντιος Λεοντίου και Ανδρέας Κασάπης αγνοούνται έως σήμερα.

4) Περίπτωση Γιώργου Νικολάου: Υπηρετούσε ως ναύτης στον Ναυτικό Σταθμό Κυρήνειας. Τον Οκτώβριο του 1974, ο πατέρας του μίλησε τηλεφωνικά μαζί του. Ο Γιώργος τού είπε πως μαζί του, ήταν υπό κράτηση άλλοι 23 Ελληνοκύπριοι. Στη συνέχεια, θεάθηκε από τον πατέρα και την αδελφή του σε λεωφορείο στην Κυρήνεια, αλλά αγνοείται έως σήμερα.

5) Περίπτωση Μιχάλη και Ηλία Λάμπη: Τα δύο αδέλφια, 17 και 19 ετών αντίστοιχα, τους πιάσανε στις 13 Σεπτεμβρίου 1974 στο χωριό Χάρτζια Κυρήνειας. Μετά από δύο ημέρες, τους επισκέφθηκαν οι γονείς τους και συνομίλησαν μαζί τους. Από τότε αγνοούνται και οι δύο.

6) Περίπτωση Νίκου Γιαννακόπουλου: Ο Νίκος Γιαννακόπουλος από το Μουζάκι Καρδίτσας υπηρετούσε ως ανθυπασπιστής στην ΕΛΔΥΚ. Τον Μάιο του 1993 ένας οδηγός φορτηγού ενημέρωσε τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες ότι καθ' οδόν προς το Ιράκ τον συνάντησε, στην άκρη ενός τσιφλικιού, περιφραγμένου με συρματόπλεγμα. Ο Γιαννακόπουλος πρόλαβε να του πει ότι μεταφέρθηκε στις φυλακές Αδάνων μαζί με εκατοντάδες άλλους αιχμαλώτους. Ήταν ανάπηρος, με ένα πόδι. Αγνοούμενος.

7) Περίπτωση Παύλου Κουρούπη: Ο ταγματάρχης Παύλος Κουρούπης, διοικητής του 251 Τάγματος Πεζικού, αγνοείται από τις 22 lουλίου 1974, όταν οι Τούρκοι εξαπέλυσαν τη μεγάλη επίθεση τους κατά της Κυρήνειας. . Στις 27 Μαρτίου 1995, ο δημοσιογράφος Πέτρος Κασιμάτης αποκάλυψε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» το συγκλονιστικότερο, έως τότε, ντοκουμέντο. Η ΕΥΠ είχε εντοπίσει, μέσω ενός Έλληνα συνταγματάρχη ο οποίος προσποιείτο τον ιχθυέμπορο, έξι αγνοουμένους στο Μπολού της Τουρκίας και άλλους επτά στο Ντενιζλί. Ο συνταγματάρχης, ονόματι Γιαννόπουλος, μίλησε για λίγο με την πρώτη ομάδα, αφού δωροδόκησε τους δεσμοφύλακες. Όλοι τους ήταν σε άθλια κατάσταση. Ένας από αυτούς ήταν ο ταγματάρχης Παύλος Κουρούπης. Κατά τον Κασιμάτη, η ΕΥΠ οργάνωσε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους, η οποία απέτυχε, και ένας από τους άνδρες που έλαβαν μέρος έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με τους Τούρκους. Ο συγγραφέας Ιωάννης Βαρνάκος γράφει σχετικά: «Στον σχεδιασμό της ΕΥΠ υπήρχε ειδικό κεφάλαιο για τον απεγκλωβισμό των αγνοουμένων. Εγιναν και επαφές με τα ειδικά τμήματα επιχειρήσεων της «Mossad». Απέμενε το τελευταίο σκέλος, η εκτέλεση της επιχείρησης. Όμως κάποιοι δεν θέλησαν να διαταράξουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

8) Περίπτωση Στυλιανού Καλμπουρτζή: Ήταν ο διοικητής της 181 Μοίρας Πυροβολικού αρχικό θεωρήθηκε νεκρός. Όμως, την 1η Αυγούστου 1974 έστειλε μήνυμα από τον σταθμό «Μπαϊράκ». Όπως επιβεβαιώθηκε 3 χρόνια αργότερα, το 1977, από έναν υπάλληλο του ΟΤΕ Σερρών με γραπτή αναφορά ο αντισυνταγματάρχης Στυλιανός Καλμπουρτζής ... φρόντισε και επικοινώνησε με την Ελλάδα και, στην προσπάθεια του αυτή, «έβγαλε» νούμερο Καβάλας και είπε: «Ειδοποιήστε στις Σέρρες τον γαμπρό μου Δημήτρη Τσιαούση πως είμαι αιχμάλωτος, τηλεφωνώ από Κωνσταντινούπολη».
Αυτές οι περιπτώσεις συσχετίζονται με δεκάδες παρόμοιες, που μας δείχνουν ότι οι Τούρκοι συνέχιζαν να κατακρατούν αιχμαλώτους, 32 ολόκληρα χρόνια μετά την εισβολή.

Υπάρχουν και άλλες ακόμα διαπιστώσεις και κινήσεις για τους αγνοουμένους που είδαν το φως της Δημοσιότητας και για το σύνολο των εγκλημάτων που διέπραξαν οι δυνάμεις της κατά την εισβολή τα οποίες αναφέρονται και τεκμηριώνονται ανατριχιαστικές περιπτώσεις φόνων, βιασμών, εκτοπίσεων και ωμοτήτων πάσης φύσεως από τις δυνάμεις Τουρκικές δυνάμεις :

1. Περίπτωση του φιλμ του BBC: Στις 4 Σεmεμβρίου 1974, το BBC προέβη στη λήψη αποκαλυπτκών σκηνών στις φυλακές Αδάνων. Στα στιγμιότυπα που κινηματογραφήθηκαν, αναγνωρισθήκανε αγνοούμενοι, όπως ο Χαράλαμπος Στεφανίδης, ο Ανδρέας Γεωργίου και άλλοι. Ελήφθησαν ακόμη στιγμιότυπα από τα τουρκικά ειδησιογραφικά πρακτορεία «VISNEWS» και «AKTUR», επίσης στις φυλακές Αδάνων. Οι προαναφερθείσες ταινίες προβληθήκαν στο Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώπιον συγγενών των αγνοουμένων που αναγνώρισαν τουλάχιστον 30 δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι όμως αγνοούνται έως σήμερα.

2. Μηνύματα από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Μπαϊράκ»: Δεκάδες Ελληνοκύπριοι έστειλαν μηνύματα στους δικούς τους μέσω του παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού των Τουρκοκύπριων «Μπαϊράκ». Προφανώς οι Τούρκοι το επέτρεψαν, διότι τότε είχαν την πρόθεση να τους απελευθερώσουν. Μεταξύ αυτών οι οποίοι μίλησαν και απέστειλαν μηνύματα στους συγγενείς τους ήταν οι Γιώργος Μιχαήλ, Χρήστος Καλαποδάς, Γιώργος Χατζηκυριάκου, Κώστας Κωνσταντίνου, Γιώργος Γιωργαλλάς, Σωτήρης Ανδρέου . Όλοι τους αγνοούνται.

3. Περίπτωση φωτογραφιών στην εφημερίδα Μlλλιέτ: Στις 23 lουνίου 1976 η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ» αποκάλυψε ένα σημαντικό ντοκουμέντο: μία σειρά φωτογραφιών που απεικόνιζαν τον εγκλωβισμό και τη σύλληψη πέντε ανδρών της Εθνικής Φρουράς από τουρκικά τεθωρακισμένα, κοντά στο χωριό Τζαούς. Επρόκειτο για τους: Κώστα Νικολάου, Γιάννη Παπαγιάννη, Αντώνη Κορέλλη, Φίλιππο Χατζηκυριάκου και Χριστόφορο Σκορδή,. Όλοι τους αγνοούνται.

4. Περίπτωση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Έθνος»: Στις 13 Φεβρουαρίου 1988, η εφημερίδα «Έθνος» δημοσίευσε τα εξής: «Άδανα, Χριστούγεννα 1987. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, το αυτοκίνητο ενός Έλληνα ταξιδιώτη έπαθε βλάβη. Ξαφνικά, ένας άνθρωπος πατάχθηκε από τα συρματοπλέγματα ενός τσιφλικιού και φώναξε στον οδηγό: «Φίλε, με λένε Πιάστηκα αιχμάλωτος στην Κύπρο. Όταν γυρίσεις στην πατρίδα, ειδοποίησε τους δικούς μου πως ζω». Πριν ο οδηγός συνέλθει από την ταραχή του, τρεις φύλακες του τσιφλικιού φώναξαν τον Έλληνα αγνοούμενο πίσω». Ο οδηγός ανέφερε το περιστατικό και το όνομα. Πιστοποιήθηκε ότι ο άνθρωπος αυτός, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, (από τα Τρίκαλα Ημαθίας), ήταν όντως καταχωρημένος στους καταλόγους αγνοουμένων και ενημερώθηκε σχετικά η ΚΥΠ (τα στοιχεία του αγνοουμένου διατηρούνται στην εφημερίδα Έθνος).


πηγή strategy-geopolitics.blogspot.com

Αυτοί ειναι οι Τούρκοι. Μην αυταπατάστε ειναι ιδιοι κα απαραλλακτοι με την εποχή που πάτησαν το πόδι τους για πρώτη φορά στην Ελληνική Μ. Ασία. Τοτε σχιστομάτηδες (οπως τους περιγραφουν οι Βυζαντινοί προγονοί μας, καθότι μογγολικό φύλο) και σήμερα με μπολικα μεσογειακα χαρακτηριστικά απο τις προσμίξεις με τους λαούς της περιοχής. Δεν ιδρυσαν καμια καινουργια πολη, δεν δημιουργησαν κανενα πολιτισμό. Αντιθετα κατεστρεψαν κατεσφαξαν και εξανδραπόδισαν ολοκληρους λαούς που βρηκαν εδω. Ελληνες, Αρμενίους και σημερα Κουρδους.

23 Ιανουαρίου 2009

Νέες μαρτυρίες του Τούρκου ηθοποιού

Ως “έγκλημα πολέμου” βλέπουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την δολοφονία 19χρονου αιχμαλώτου κατά την εισβολή του 1974, την οποία ομολόγησε ο Τούρκος ηθοποιός Ατίλα Ολγκάντς, προκαλώντας σοκ στην Τουρκία. Ο Ολγκάντς αποκαλύπτει και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κάνοντας λόγο ακόμη και σε επιχείρηση εκκαθάρισης μετά τον τέλος του πολέμου.

Ο Μεχμέτ Γιλμάζ της εφημερίδας Χουριέτ δηλώνει συγκλονισμένος από τις αποκαλύψεις του γνωστού Τούρκου ηθοποιούν σχολιάζοντας ότι αν δεν είναι προϊόν της φαντασίας του τότε θα ανοίξει ο δρόμος της φυλακής για τον Ολγκάντς. “Δεν γνωρίζω να υπάρχει παραγραφή εγκλήματος πολέμου”, γράφει ο Γιλμάζ και προσθέτει ότι μπορεί να φανταστεί με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιήσουν οι ελληνοκύπριοι αυτές τις δηλώσεις.

“Η ασφάλεια των στρατιωτών που αιχμαλωτίζονται στον πόλεμο, η απομόνωσή του μέχρι το τέλος του πολέμου και η αποστολή τους στην πατρίδα τους χωρίς να υποστούν καμιά βλάβη υποδεικνύεται από τις διεθνείς συνθήκες και αποτελεί τιμή αυτών που τους έχουν αιχμαλωτίσει”, σχολιάζει ο αρθρογράφος της Χουριέτ.

Πάντως ο Τούρκος ηθοποιός μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αρνιόταν χθες να μιλήσει με δημοσιογράφους. Μίλησε όμως στην Ραντικάλ το βράδυ της Πέμπτης αποκαλύπτοντας τον λόγο που σκότωσε τον 19χρονο αιχμάλωτο. “Ο διοικητής μας μας είπε να τον κάνουμε να μιλήσει. Δεν μίλησε. Μας έφτυσε στο πρόσωπο. Τότε ο διοικητής είπε σκοτώστε τον. Κι εγώ ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω”.

Μάλιστα ο Τούρκος ηθοποιός προσπάθησε να αλλάξει την πρώτη του δήλωση λέγοντας ότι δεν ήταν αιχμάλωτος των Τούρκων ο 19χρονος νεαρός και πως τον είχαν αλυσοδέσει οι ελληνοκύπριοι για να μην φύγει!

Ρωτήθηκε ακόμη πως σκότωσε τους άλλους εννέα ελληνοκυπρίους. Ο Τούρκος ηθοποιός είπε ότι ο πόλεμος είχε τελειώσει και είχε αρχίσει επιχείρηση εκκαθάρισης, ωστόσο ο ανταρτοπόλεμος συνεχιζόταν και γίνοντας ακόμη και μάχες μέσα στα ναρκοπέδια.

Σκοτώθηκαν, είπε, άνθρωποι και από τις δύο πλευρές σε εκείνες τις μάχεις.
Ο Ατίλα Ολγκάντς είπε ότι τότε δεν αισθανόταν τίποτα. “Δεν είναι καλό πράγμα ο πόλεμος. Ξεχνάς ότι είσαι άνθρωπος”, ομολογεί ο Τούρκος ηθοποιός, λέγοντας ότι ακόμη και την ώρα που μιλά παιρνούν οι σκηνές μπροστά από τα μάτια του.

πηγη ΤΑ ΝΕΑ on-line

Υπέρ των αμβλώσεων τάσσεται ο Ομπάμα

Υπέρ των αμβλώσεων τάσσεται, ουσιαστικά, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αφού δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την ελευθερία των γυναικών να επιλέγουν εάν θ΄ αποκτήσουν ή όχι παιδί.

«Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ την ελευθερία των γυναικών να επιλέξουν», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ομπάμα με την ευκαιρία της 36ης επετείου από την κρίσιμη απόφαση που πήρε η αμερικανική δικαιοσύνη για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

«Η επέτειος μας θυμίζει την ορθότητα αυτής της απόφασης, η οποία προστατεύει την υγεία των γυναικών και την ελευθερία στην αναπαραγωγή» συμπληρώνει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Και καταλήγει, επισημαίνοντας μια ευρύτερη αρχή την οποία, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, συμβολίζει η απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης: <<Η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει λόγο στις προσωπικές, οικογενειακές υποθέσεις>>

πηγη ΤΑ ΝΕΑ On-line

Άρχισε τα παρατράγουδα ο Πλανητάρχης μας..... Αίσχος!!!

"Ειμαι" λέει, "αποφασισμένος να υπερασπιστώ την ελευθερία των γυναικών να επιλέξουν",

και τι γίνεται με την ελευθερία των εμβρύων να ζήσουν; Αλλά ξέχασα αυτά δεν ....ψηφίζουν.

Μαρτυρία σοκ για τις αγριότητες της Τούρκικης εισβολής

«Έχω ακόμη στο μυαλό μου τα  παιδιά που σκότωσα»,  εξομολογείται ο Αττίλα Ολγκάτς  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ κατέθεσε σε τηλεοπτική εκπομπή Τούρκος ηθοποιός: «Σκότωσα δέκα ανθρώπους» στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Το πρώτο θύμα του ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος ο οποίος δεν αποκλείεται σήμερα να είναι ακόμη στη λίστα των αγνοουμένων. Ο Τούρκος ηθοποιός δηλώνει ότι από τότε έχει ακόμη εφιάλτες.

Ο Αττίλα Ολγκάτς είναι ηθοποιός εδώ και 45 χρόνια. Τον κάλεσαν σε εκπομπή του Κανάλ Τουρκ για να μιλήσει για τη σειρά «Κοιλάδα των Λύκων», την πιο δημοφιλή σειρά στην Τουρκία, στην οποία παίζει. Τελικά μίλησε για τη δική του ζωή σοκάροντας και τον παρουσιαστή και τους τηλεθεατές. «Στο σενάριο της σειράς σκότωσα έναν άνθρωπο, αλλά τι κρίμα, στην πραγματική ζωή σκότωσα για την πατρίδα δέκα»! Και τότε ο Ολγκάτς άρχισε να εξιστορεί τα γεγονότα. Του είχε μείνει μια μέρα για να απολυθεί και τότε ακριβώς ξεκίνησε η εισβολή στην Κύπρο. Η εντολή ήταν να πάει στην Κύπρο να πολεμήσει. Έφερε αντίρρηση. «Εγώ είμαι καλλιτέχνης, δεν μπορώ να σκοτώσω άνθρωπο», είπε στον διοικητή του. Ο διοικητής όμως είχε άλλη άποψη: «Εδώ τελειώνει η τέχνη. Εδώ είναι η πραγματική ζωή, ο πόλεμος. Από τη στιγμή που δόθηκε η διαταγή θα σκοτώσεις».

Ο Ολγκάτς μαρτυρεί ότι το πρώτο παιδί που σκότωσε ήταν 19 χρόνων, ένας στρατιώτης αιχμάλωτος. «Όταν του έτεινα το όπλο με έφτυσε στο πρόσωπο. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο. Μετά σκότωσα άλλους εννέα. Κάθε φορά που σκότωνα κάποιον πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα. Την άλλη μέρα ξανασκότωνα», μαρτυρεί ο Τούρκος ηθοποιός. Λέει ότι από τότε δεν τον εγκατέλειψαν οι εφιάλτες, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεχόταν ψυχολογική στήριξη. «Γι΄ αυτό ακόμη δεν τρώω κρέας. Δεν μπορώ να δω αίμα. Έχω ακόμη στο μυαλό μου τα παιδιά που σκότωσα, τα τρομακτικά πτώματα», εξομολογείται ο Αττίλα Ολγκάτς. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια εξολομογείται αυτήν την αλήθεια. «Η Τουρκία μπήκε σε έναν τρομακτικό πόλεμο. Είμαι ο πρώτος καλλιτέχνης που σκότωσε άνθρωπο», λέει μετανιωμένος ο Τούρκος ηθοποιός, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος αυτός επηρέασε ακόμη και την επαγγελματική του ζωή αφού για αρκετό διάστημα δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τίποτα. Θυμάται ακόμη τα λόγια του διοικητή του: «Νομίζεις ότι θα σκοτώνεις πάντα μόνο πάνω στη σκηνή; Πάρε το όπλο και σκότωσε κάποιον να δεις στ΄ αλήθεια πώς είναι»!

πηγη ΤΑ ΝΕΑ on-line

Απίστευτη μαρτυρία του Τούρκου, εμένα προσωπικά με συγκλόνησε.

22 Ιανουαρίου 2009

Παραλύει η χώρα. Οι αγρότες απέκλεισαν εθνικές οδούς και δεν λένε να φύγουν. Οι 4 διαστασεις της κρισης.

Οι αγρότες εχουν κόψει την χωρα σε "φέτες" και μαλιστα εχουν εφοδιασθει με σκηνές κατι που δείχνει ότι δεν προκειται να φύγουν για πολυ καιρό....
Τα τρακτερ στα μπλόκα εχουν φτασει τα 10.000 και συνεχώς αυξάνονται. Ολοι ξερουμε πανω κατω τα αιτήματά τους.
Το θέμα ειναι οτι ολοι αυτή η κινητοποίηση εχει 4 διαστάσεις κατα την γνώμη μου.

Η πρώτη διάσταση ειναι αυτή των αγροτών οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να καταποντίζεται και τα προιόντα τους να πωλούνται σχεδόν τσαμπα σε εμπόρους που τα καπελώνουν ακομα και με 900 %. Γι αυτούς τίθεται θεμα πλέον επιβίωσης και ειναι αποφασισμένοι να φτασουν στα άκρα. Φυσικά τα 500 εκατομ. που αποφάσισε σημερα να τους χορηγήσει η κυβέρνηση τα θεωρούν ψιχουλα, καθως ζητούν τουλαχιστον 2 δις ΕΥΡΩ. Φυσικά βλέπουν και το ότι η κυβέρνηση εδωσε με συνοπτικές διαδικασίες 28 δις ΕΥΡΩ στις τραπεζες και με 500 εκατομ. προσπαθεί να δελεάσει τους αγρότες!

Η δευτερη διάσταση ειναι της κυβέρνησης η οποία προσπάθησε με πρωτοβουλία του ιδιου του Πρωθυπουργού να κανει ότι καλύτερο μπορεί δινοντας τα 500 εκατομ. ωστε να φτάσει στο όριο πριν "φαει" το πρόστιμο απο την Ε.Ε. η οποία παρακολουθεί με προσοχή την ελληνική οικονομία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Και όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση οτιδήποτε παραπάνω θα εξοργίσει τους οικονομολόγους της Ε.Ε.

Η τριτη διάσταση ειναι των απλών εκατομμυρίων Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων που ζουν στις πόλεις, οι οποίοι χρόνια ολοκληρα βλέπουν τις τραπεζες να τρωνε με χρυσα κουτάλια, τους 600.000 αγρότες να κανουν καθε τόσο κινητοποιήσεις (και κατα περίεργο τροπο οταν δεν υπαρχουν σπορές, συγκομιδές και τετοια) και να παίρνουν επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, βοηθήματα και φοροαπαλλαγές εκατομμυρίων ΕΥΡΩ σε καθε στραβοπάτημα τους....... Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που επωμίζονται το μεγαλύτερο μερος των δημοσίων εσόδων και πληρώωνουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μερος των αμεσων και εμμεσων φόρων, "ψωμολυσάνε" στην κυριολεξία και ειναι αυτοί (ειδικα οι νεοι και οι γυναίκες) που υποφέρουν απο την ανεργία. Φυσικά θα έλεγε κανεις ότι θα μπορούσαν κι αυτοί να κλείσουν την εθνική και να διεκδικήσουν όπως και οι αγρότες κατι. Ομως η διαφορά ειναι ότι αυτοί δεν μπορούν να ζήσουν ουτε λιγες ωρες χωρις μεροκάματο, ποσω μαλλον μερες...κατι που δεν ισχύει για τους αγρότες....

Η τεταρτη διάσταση ειναι των επαγγελματιων οδηγών και άλλων πολιτών, οι οποίοι καθε τόσο βλέπουν αποκλεισμενες τις εθνικές οδους που μοσχοπλήρωσαν για να φτιαχθούν και θα τις πληρώνουν μια ζωή μεσω των υπερογκων διοδίων, απο τους αγρότες. Αυτοί φυσικά δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα αιτήματα των αγροτών ή τις θέσεις της κυβέρνησης και το μονο που ξερουν ειναι ότι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους καπου στην εθνική, χάνουν τις δουλειές τους, τα προιόντα τους, τα επαγγελματικά ραντεβού τους και κατα συνεπεια το ψωμί των παιδιών τους. Μην ξεχνάμε φυσικά οτι το μεγαλύτερο μερος απο αυτούς ανήκει στην κατηγορία των μισθωτών που οπως προείπα ζουν υπο το καθεστώς μονιμης εκμετάλλευσης και φόβου απολυσης χωρις να τους "ακούει" κανεις.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι (συμφωνα με δημοσιογραφικες πληροφορίες) πλεον παμε για εκλογές.......

21 Ιανουαρίου 2009

Πιθανό θερμό επεισόδιο τύπου ΙΜΙΑ ετοιμάζουν οι Τούρκοι. Ας είμαστε έτοιμοι...


Με ένα εντελώς εξωφρενικό σχέδιο, φέτος οι Τούρκοι ξεπερνούν κάθε όριο αφού τα μαχητικά τους θα απογειώνονται από τουλάχιστον ΠΕΝΤΕ αεροπορικές βάσεις. Πρόκειται για τα πολεμικά αεροδρόμια του Μπαλίκεσιρ, Νταλαμάν, Μπαντίρμα, Εσκί Σεχίρ, και Τσίλι ...
Με το γνωστό «κόλπο» της μεταστάθμευσης πολεμικών αεροσκαφών από την ενδοχώρα όπως η 151 και 152 μοίρα AJU , σε βάσεις της Μικράς Ασίας ξεκινούν σήμερα οι τούρκοι την άσκηση «Ατσάλινη Πένσα» («Cevik Pence»). Με ένα εντελώς εξωφρενικό σχέδιο, φέτος οι Τούρκοι ξεπερνούν κάθε όριο αφού τα μαχητικά τους θα απογειώνονται από τουλάχιστον ΠΕΝΤΕ αεροπορικές βάσεις. Πρόκειται για τα πολεμικά αεροδρόμια του Μπαλίκεσιρ, Νταλαμάν, Μπαντίρμα, Εσκί Σεχίρ, και Τσίλι.
Οι Aegean Times είχαν αποκαλύψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 2002, ότι οι Τούρκοι μετασταθμεύουν μεγάλες δυνάμεις αεροσκαφών από την ενδοχώρα, στο αεροδρόμιο (τότε) του Μπαλικεσίρ, με σκοπό να μειώσουν το κόστος των παραβιάσεων στο Αιγαίο και ουδείς από την (τότε) πολιτική ηγεσία είχε σχολιάσει το αποκαλυπτικό αυτό άρθρο. Σήμερα οι Τούρκοι παρά το γεγονός ότι στο Μπαλικεσίρ σταθμεύει Νατοϊκή δύναμη, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας, χρησιμοποιούν αυτή τη βάση ως προπύργιο της παραβατικότητας και της παρανομίας τους στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα ίδια συμβαίνουν και στην αεροπορική βάση της Μπαντίρμα απ όπου αναμένεται να εκτελέσουν πτήσεις «κοκορέτσι» στο Αιγαίο κατά τις ώρες διεξαγωγής της άσκησης. Το Ελληνικό επιτελείο αναμένει ότι κατά τις ώρες 5:30 έως τις 3:00 το μεσημέρι σωρεία τουρκικών μαχητικών θα παραβιάσουν διεθνείς συνθήκες και κανόνες ασφαλείας πτήσεων.

Αυτά στον αέρα ! Στην θάλασσα τα πράγματα είναι τα ίδια αν όχι χειρότερα! Οι Τούρκοι θα αποπλεύσουν από τρεις τουλάχιστον ναυτικές βάσεις και θα κατευθυνθούν σε περιοχές που έχουν δεσμεύσει στο Αιγαίο. Πρόκειται για ναυτικές βάσεις στον Ελλήσποντο, στη Σμύρνη και στο Ακσάζ καθώς και η βάση της Μερσίνας.
Ετσι, τρία υποβρύχια καθώς και πλοία επιφανείας θα κινούνται κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας στις δεσμευμένες περιοχές από τη Χίο τη Λέσβο και μέχρι τη Σαμοθράκη, αλλά παράλληλα θα κινούνται και νοτίως της Ρόδου κοντά στην περιοχή όπου εκτελούσε ασκήσεις το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»
Το πρόβλημα με αυτή την άσκηση των Τούρκων είναι στην ουσία διπλό:
Oι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει αρκετές περιοχές πίσω ακριβώς από το FIR Αθηνών, αλλά μέσα στο δικό τους εναέριο χώρο, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Αυτό και μόνο αποτελεί μια επικίνδυνη κατάσταση μιας και οι Τούρκοι πιλότοι, οπλισμένοι, θα αντιμετωπίσουν τα επίσης οπλισμένα Ελληνικά μαχητικά, αφού οπωσδήποτε θα παραβιάσουν τον Εθνικό μας εναέριο χώρο!
Το δεύτερο ζήτημα αφορά στις περιοχές νοτίως της Ρόδου! Διότι πέραν της περιοχής που νόμιμα έχουν δεσμεύει οι Τούρκοι εντός του FIR Αθηνών, έχουν σχεδιάσει γυμνάσια σε ακόμη πέντε περιοχές που είναι στα όρια ή επικαλύπτουν τμήμα του FIR Αθηνών και δεν δόθηκε έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας! Τα πολεμικά πλοία των τούρκων, κυρίως οι φρεγάτες, φέρουν ελικόπτερα, τα οποία πολλές φορές έχει παρατηρηθεί να απονηώνονται εκτελώντας πτήση γύρω από το πλοίο (αυτό σημαίνει αυτομάτως παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας).

Η αυξημένη δραστηριότητα των γειτόνων στην περιοχή προκαλεί σκέψεις μήπως οι Τούρκοι επιχειρήσουν να μετατοπίσουν το επίκεντρο της έντασης από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι στη Ρόδο και το Καστελλόριζο. Εκεί ακριβώς όπου πριν μερικούς μήνες είχαν προσπαθήσει να εκτελέσουν πετρελαϊκές έρευνες εντός του FIR Αθηνών!!!
Τα «γεράκια» της Αγκυρας ζήτησαν πολλές περιοχές άδεια για την συγκεκριμένη Ασκηση, αλλά αρνήθηκε η Ελλάδα κι έτσι οι περιοχές που δέσμευσαν τελικά εντείνονται δεξιά του 25ου Μεσημβρινού, από την βόρεια (θαλάσσια περιοχή) της Λήμνου έως και τη … Ρόδο !!! Παράλληλα, διατήρησαν ως ενεργές πέντε περιοχές ακόμη και μετά το πέρας της ασκήσεώς τους γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στην Ελληνική πλευρά!
Πρόκειται για μια από τις θερμότερες εβδομάδες στην ιστορία των δύο κρατών μετά το 1996, αφού εκφράζονται φόβοι για θερμό επεισόδιο, μιας και η προκλητικότητα των Τούρκων είχε αυξηθεί κατακόρυφα ακόμη και στην περίοδο των εορτών, γεγονός που αντιβαίνει κάθετα στο μνημόνιο συνεργασίας Παπούλια-Γιλμάζ! Οι προκλήσεις των Τούρκων κορυφώθηκαν με τις υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι κατά την επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια (τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την υπογραφή του Μεσούτ Γιλμάζ απ ότι φαίνεται) ενώ δεν έλειψαν οι ναυτικές προκλήσεις στην Λέσβο πριν από μερικές μέρες από τουρκική ακταιωρό που παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού μας!
Η Ελληνική πλευρά έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού με αυξημένα μέτρα ετοιμότητας, σε ολόκληρη την αεράμυνα ενώ τα παρατηρητήρια των νησιών μας έχουν ενισχυθεί με προσωπικό. Οι στρατιωτικές μονάδες έχουν τεθεί σε κατάσταση υψίστου βαθμού ετοιμότητας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι Τούρκοι προτίθενται να δημιουργήσουν ένα θερμό επεισόδιο, έτσι ώστε να προβούν στην δημιουργία ενός «τετελεσμένου γεγονότος» στο Αιγαίο από την μια, αλλά κυρίως θα προσπαθήσουν να κάνουν μια κατά το κοινώς λεγόμενο «εξαγωγή» της εσωτερικής τους κρίσης με την υπόθεση «Εργκενκόν». Ετσι, θα προσπαθήσουν να καταγράψουν άλλη μια «ποιοτική» πρόκληση στο ζήτημα που εγείρουν για συνδιαχείριση στο Αιγαίο αλλά επιπλέον, ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να «χρυσώσει το χάπι» στα γεράκια της Αγκυρας, αποφεύγοντας την ευθεία σύγκρουση μαζί τους, τώρα που κορυφώνεται η υπόθεση «Εργκενεκόν».
Γιώργος Αδαλής

πηγή strategy-geopolitics.blogspot.com

Το τέλος των Golden Boys. Εχει ο καιρός γυρίσματα. Δειτε το βιντεο.



Κατι κακόμοιρους αλλοδαπούς Κουρδους ή Πακιστανούς μου θυμίζουν. Αρκετά έφαγαν.......

Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας απο την πλευρά του Λύκου. Η επικίνδυνη διαστρελωμένη οπτική.

Το δάσος ήταν το σπιτικό μου. Ζούσα εκεί και νοιαζόμουν γι' αυτό.

Προσπαθούσα να το διατηρώ ταχτικό και καθαρό.

Κάποτε, μια ηλιόλουστη μέρα, ενώ προσπαθούσα να συμμαζέψω κάτι σκουπίδια που είχε παρατήσει ένας κατασκηνωτής, άκουσα βήματα. Πήδηξα πίσω από ένα δέντρο και είδα ένα μικρό κορίτσι να έρχεται από ένα μονοπάτι, κρατώντας ένα καλάθι. Μου φάνηκε ύποπτη από την αρχή γιατί φορούσε αστεία ρούχα ολοκόκκινα, και το κεφάλι της ήταν καλυμμένο με μια κουκούλα σαν να μην ήθελε να την αναγνωρίσουν.

Φυσικά την σταμάτησα για να ερευνήσω το ζήτημα. Την ρώτησα ποια ήταν, που πήγαινε, από που ερχόταν κ.τ.λ. Μου είπε μια ιστορία για κάποια γιαγιά που πήγαινε να την επισκεφθεί και να της πάει φαγητό.

Έδειχνε βασικά έντιμο άτομο, αλλά βρισκόταν στο δάσος μου και έδειχνε ύποπτη μ'αυτά τα ρούχα. ΄Έτσι αποφάσισα να της δείξω πόσο σοβαρό ήταν να εισβάλλει έτσι, χωρίς ειδοποίηση, ντυμένη αστεία.

Την άφησα να συνεχίσει αλλά έτρεξα πριν από αυτήν στο σπίτι της γιαγιάς της. Όταν συνάντησα την συμπαθητική γριούλα της εξήγησα το πρόβλημά μου και συμφώνησε ότι η εγγονή της χρειαζόταν ένα μάθημα. Η γριούλα συμφώνησε να κρυφτεί ώσπου να την φωνάξω. Έτσι, κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι. Όταν έφτασε το κορίτσι την κάλεσα να μπει στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόμουν στο κρεβάτι ντυμένος σαν τη γιαγιά. Το κορίτσι ήρθε με τα κόκκινα μαγουλά της και είπε κάτι άσχημο για τα μεγάλα μου αυτιά. Με είχαν προσβάλλει κι άλλοτε και έτσι προσπάθησα να πω κάτι θετικό. Είπα ότι, ίσως, τα μεγάλα μου αυτιά, μου επέτρεπαν να την ακούω καλύτερα. Δηλαδή έδειχνα ότι την συμπαθούσα και ήθελα να προσέχω αυτά που λεει. Αλλά έκανε άλλο ένα καλαμπούρι για τα γουρλωτά μου μάτια. Τώρα καταλαβαίνετε πώς άρχισα να αισθάνομαι γι' αυτό το κορίτσι που έβαζε ένα ευγενικό προσωπείο αλλά ήταν τόσο κακοήθης. Παρ' όλα αυτά έχω την τακτική να γυρίζω και το άλλο μάγουλο και της είπα ότι τα γουρλωτά μου μάτια με βοηθούν να την βλέπω καλύτερα. Η επόμενη προσβολή στ' αλήθεια με νευρίασε. Έχω κάποιο σύμπλεγμα για τα μεγάλα μου δόντια κι αυτό το κορίτσι έκανε μία προσβλητική παρατήρηση. Ξέρω ότι θα έπρεπε να μην χάσω την ψυχραιμία μου αλλά πήδηξα από το κρεβάτι και της φώναξα πως τα μεγάλα μου δόντια ήταν χρήσιμα για να την φαω καλύτερα.

Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς λύκος δεν θα έτρωγε ποτέ ένα κορίτσι, όλοι το ξέρουν αυτό, αλλά αυτό το τρελοκόριτσο άρχισε να τρέχει γύρω-γύρω ουρλιάζοντας κι εγώ προσπαθούσα να την φτάσω για να την ηρεμίσω. Έβγαλα και τα ρούχα της γιαγιάς αλλά αυτό φάνηκε να χειροτερεύει τα πράγματα. Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε με δυνατό κρότο και ένας μεγαλόσωμος τύπος στεκόταν εκεί με το τσεκούρι του. Τον κοίταξα και κατάλαβα ότι είχα βρει τον μπελά μου. Υπήρχε ένα ανοιχτό παράθυρο πίσω μου και την κοπάνησα.


Θα ήθελα να μπορούσα να πω πως εδώ τελειώνει η ιστορία. Όμως αυτή η γριούλα γιαγιά ποτέ δεν είπε την δική μου πλευρά της κατάστασης. Σύντομα κυκλοφόρησε η φήμη ότι ήμουν κακός και μοχθηρός. ΄Όλοι άρχισαν να με αποφεύγουν. Δεν ξέρω τι έγινε το κοριτσάκι με τα αστεία κόκκινα ρούχα, όμως εγώ δεν έζησα από τότε καλά. Έτσι αποφάσισα να σας γράψω την ιστορία μου.

Με εκτίμηση

Ο λύκος


Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός ξεκινούν από την ιδέα ότι δίκιο υπάρχει μόνο στη μία πλευρά. Προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην αναγνώριση της σύνθεσης, των απόψεων σας χαρίζουμε σήμερα το παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας από την πλευρά του δυσφημισμένου λύκου.

Καλή διασκέδαση....

Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας από την πλευρά του λύκου
παρουσιάστηκε από τη Ν. Ρουμπάνη σε Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Σχόλιο ανώνυμης φίλης
Πριν καιρό, σε συζήτηση μια νηπιαγωγός, μου διηγήθηκε τις αντιδράσεις των παιδιών της τάξης της όταν παρουσίασε το συγκεκριμένο παραμύθι από την πλευρά του λύκου. Είναι μια εκπαιδευτική άσκηση αυτή, όπως μου είπε, για να καταλάβουν τα παιδιά ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα...Αυτό που μου έμεινε είναι ότι τα παιδιά σχεδόν εξαγριώθηκαν, και δεν μπορούσαν να διανοηθούν πώς γίνεται ο λύκος να είναι ο καλός της υπόθεσης!!! Διαμαρτύρονταν και φώναζαν "μα πώς κυρία, ο λύκος φταίει, ο λύκος είναι κακός, η κοκκινοσκουφίτσα δεν έφταιγε" κτλ κτλ!!!


Σχόλιο αλλης ανώνυμης φίλης
Εγώ ήμουν παντα με τον κακό τον Λύκο, με τον Συλβέστρο και όχι με τον Τουίτυ, με το Κογιοτ και ποτέ με το Μπιπ-μπιπ, με τον Τζέρι και όχι με τον Τομ,λάτρευα τον Φέρθι και τον Ντόναλντ ( οι αιωνιοι αποτυχημένοι) και ήθελα η Ψιψινέλ να φάει όλα τα στρουμφάκια!

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ

Ενδιαφέρουσα η "άλλη" οπτική του γνωστού παραμυθιού (απο λογοτεχνικής βέβαια αποψης).
Διαφωνώ όμως με το τελικό συμπέρασμα το οποίο ειναι άσχετο και κρύβει ύποπτα υπονοούμενα....

Η "άλλη" οπτική για να ειπωθεί παραποίησε και διατρέβλωσε την "παραμυθένια πραγματικότητα" σε πάρα πολλά σημεία (και πως αλλοιώς θα μπορουσε να γίνει άλλωστε), όπως ακριβως την παραποιούν και την διαστρεβλώνουν διάφοροι φασιστοπροοδευτικοκουλτουριάρηδες, τύπου Λαζόπουλου, Βαλλιανάτου κλπ.

Η δασκάλα θέλησε να "διδάξει" τα παιδιά ότι "δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα", παραποιώντας ενα αγαπημενο παιδικό παραμύθι που μαζί με άλλα πολλά, μας έλεγαν οι γονείς, οι παπουδες και οι προγονοί μας ωστε να καταλάβουμε την διαφορά ανάμεσα σε δίκαιο και άδικο, τιμιότητα και ατιμία, αρετή και κακία, ειρήνη και πόλεμο, ηρωισμό και προδοσία, φυσιολογικό και ανώμαλο, σωστό και λάθος και το σημαντικότερο, αγάπη και μίσος. Γιατί μονο έτσι το παιδί μπορούσε να αναπτύξει κριση, ηθος, αρχές, ιδανικά και αρετές. Η άποψη ότι "δεν υπάρχει καλό και κακό" ειναι επικίνδυνη και δηλητηριαζει τις ψυχές ειδικα των μικρών παιδιών. Το κριτικό πνεύμα παει περίπατο μαζί με την εγκράτεια και την αρετή. Ολα "βαπτίζονται" δίκαια και σωστά κάτω απο μιά "νέα οπτική". Τα παιδιά αρχίζουν να βλέπουν την "διαστρεβλωμένη" πραγματικότητα σαν σωστή, πιθανή, θεμιτή και σαν κάτι "διαφορετικο" μια άλλη "επιλογή", και οδηγούνται προς την ασυδοσία την αλλοτρίωση και την απάθεια. Αρχίζουν να μην μπορούν να διακρίνουν το καλό απο το κακό που υπάρχει παντού γύρω μας και το συναντάμε καθημερινά. Αρχίζουν να μην αντιλαμβάνονται το δίκαιο και το άδικο που βλέπουμε ακόμα και μεσα στις τηλεοράσεις μας.

Γι αυτο τα παιδιά (μαθημενα απο το σπιτι τους) αντέδρασαν στις βλακίες της μηδενίστριας "δασκαλας". Μηδενίστριας διοτι όταν προσπαθείς να αντιτάξεις στο +1 το -1 (την άλλη οπτική) οδηγήσε αναπόφευκτα στο ΜΗΔΕΝ. Δηλαδή στην ανυπαρξία ιδεολογίας, κρισης, ιδανικών κλπ όσα αναφέραμε και παραπάνω. Κι ετσι η "καλή" κυρία "δασκάλα" γίνεται παραγωγός κουκουλοφόρων, αναρχικών, αθέων, αλητών και κακοποιών ατόμων, τα οποία στερούμενα γενικώς αποψης ακολουθούν χωρις την παραμικρή κριση, με φανατισμό, αυτούς που τα καθοδηγούν "Σπάσε κι αυτό το περίπτερο", "πυροβόλα αυτον τον αστυφύλακα με το Καλασνικωφ", "τραβα το οπλο και ριξε σε αυτο το προκλητικό παλιόπαιδο", "ριξε μερικες βόμβες σε αυτο το σχολείο που εχει σημαία του ΟΗΕ" και αλλα "όμορφα"!!!!

Οταν είμασταν μικροί, οι περισσότεροι απο εμάς αγαπούσαμε και υποστηρίζαμε, στα καρτούν του Ντίσνευ, τον αδικημένο και μόνιμα "ριγμενο" Ντόναλντ. Ετσι ειχαμε μαθει απο τους γονείς μας. Να συμπονούμε και να υποστηρίζουμε τον αδικημενο. Μαλιστα όταν καποιες φορές δικαιωνόταν (ο Ντόναλντ) χαιρόμασταν. Ακόμα και ο πλούσιος, τσιγκούνης, συμφεροντολόγος, αδιστακτος και αξεστος θείος του, ο Σκρούτζ τον αδικούσε και τον κακομεταχειριζόταν. Τωρα επειδή "πρέπει" να μαθουν τα παιδιά μας την "άλλη" οπτική πρέπει να ειμαστε με τον Σκρούτζ, και να ξαναπούμε την ιστορία υπέρ του;

Λυπάμαι αλλά διαπιστώνω ότι πισω απο τις εναλλακτικές αυτές ιστοριούλες κρύβονται άλλες ιδεολογίες και οι κύκλοι που τις προωθούν ειναι λιγο-πολυ γνωστοι σε όλους μας.
Λυπάμαι αλλά εγώ στο παιδί μου έμαθα ότι ο Μπούς ειναι ΚΑΘΑΡΜΑ και τα παιδιά της Γαζας, ΑΘΩΑ. Και την πραγματικότητα αυτή δεν μπορεί να την αλλάξει κανείς. Και δεν επιτρέπω σε καμιά κυρία "δασκάλα" να προσπαθήσει εστω και να δείξει την δική της "αλλη" οπτική του καλού και δικαίου Μπούς και των ενόχων παιδιών της Γαζας !!!!!

19 Ιανουαρίου 2009

Κλήρωση της Ευρωλίγκας

Οι νέοι τέσσερις όμιλοι

E Group: Τάου, Ολυμπιακός, Μιλάνο, Πρόκομ

F Group
: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μακάμπι, Άλμπα

G Group: Μάλαγα, Ρόμα, Παναθηναϊκός, Παρτιζάν

H Group: ΤΣΣΚΑ, Σιένα, Φενέρμπαχτσε, Τσιμπόνα

* Η β' φάση αρχίζει στις 28 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων

1η αγωνιστική (28, 29/1)
Μιλάνο-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Παρτιζάν

2η αγωνιστική (4,5/2)
Μάλαγα-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Ταού

3η αγωνιστική (11, 12/2)
Πρόκομ-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Ρόμα

4η αγωνιστική (25,26/2)
Ολυμπιακός-Πρόκομ
Ρόμα-Παναθηναϊκός

5η αγωνιστική (4,5-3)
Παρτιζάν-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Μιλάνο

6η αγωνιστική (11-12,3)
Ταού-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Μάλαγα

πηγη contra.gr

Καλη η κληρωση και για τους δυο εκπροσωπους της Ελλαδος.Οι ομαδες που συμμετεχουν και στους δυο ομιλους,τοσο του Ολυμπιακου οσο και του Παναθηναικου ειναι στα μετρα τους.Η προκριση στις 8 καλυτερες ομαδες της ευρωπης ειναι στα χερια τους, αφου περνανε οι δυο πρωτες απο καθε ομιλο.Καλη επιτυχια.

Νέες προκλήσεις της Τουρκίας

Το σημαντικό ρόλο της Τουρκίας, ως παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου και των Βαλκανίων, αλλά και «ως κρίσιμο ενεργειακό κόμβο για τη ροή των πρώτων υλών προς την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για επίσκεψη που πραγματοποιείται τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία φορά που βρέθηκε στις Βρυξέλλες και προφανής στόχος της είναι η προώθηση της τουρκικής υποψηφιότητας για ένταξη στην ΕΕ.

Υποστήριξε ότι «ένα από τα οκτώ κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που «μπλοκάρει» η Κύπρος, είναι και αυτό της ενέργειας, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την κατασκευή του ευρωπαϊκού αγωγού αερίου, Nabuco, ο οποίος περνάει μέσα από την Τουρκία. Επιπλέον, ερωτηθείς σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει η Τουρκία, σε ό, τι αφορά το κεφάλαιο της ενέργειας, ο Τ. Ερντογάν, απείλησε ότι εάν η ΕΕ δεν φροντίσει να ανοίξει το κεφάλαιο για την ενέργεια, η χώρα του δεν θα διστάσει να αναθεωρήσει τις θέσεις της αναφορικά με την κατασκευή του αγωγού.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η ΕΕ θεωρεί προτιμότερο να ταχθεί με το μέρος μιας χώρας 700 χιλιάδων κατοίκων, από μια χώρα με 70 εκατομμύρια κατοίκους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τ. Ερντογάν.

Για την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ο Τ. Ερντογάν τόνισε ότι είναι βασική προτεραιότητα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Ανέφερε, μάλιστα, ότι παρά την εντεινόμενη απογοήτευση της τουρκικής κοινής γνώμης από τις ευρωπαϊκές επικρίσεις σε βάρος της τουρκικής ένταξης, στόχος της κυβέρνησής του είναι η πλήρης ένταξη.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρωθυπουργός αναγνώρισε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το 2007 και 2008, λόγω των εκλογών και άλλων εσωτερικών θεμάτων στην Τουρκία, υπήρξε επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα του. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το 2009 η κατάσταση θα αλλάξει και το μεταρρυθμιστικό έργο θα συνεχιστεί πιο δυναμικά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι επί Τσεχικής και Σουηδικής προεδρίας θα υπάρξει νέα δυναμική στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

«Δεν ζητάμε από την ΕΕ προνομιακή μεταχείριση, αλλά ίση μεταχείριση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τ. Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η ΕΕ έχει «μπλοκάρει» ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων υπό διαπραγμάτευση.

Για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο κ. Ερντογάν είπε πως «θα είναι καλύτερες σε περίπτωση που εκλείψουν τα στοιχεία της πρόκλησης».

πηγη e-tipos.com

Οι ανθρωποι δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο.

18 Ιανουαρίου 2009

Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε από σήμερα στην Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία, μεθαύριο Τρίτη.

Δεκάδες δεξιώσεις έχουν διοργανωθεί με αφορμή το μεγάλο γεγονός, πολλές από τις οποίες από τα μέλη της αφροαμερικανικής κοινότητας των Ην.Πολιτειών.

Η αυλαία άνοιξε σήμερα με μια μεγάλη συναυλία στο κέντρο της πόλης, στο Μνημείο Λίνκολν. Το παρών έδωσε και η οικογένεια Ομπάμα που έφτασε λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας. Στη συναυλία συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Μπιγιονσέ Νόουλς, ο Μπρους Σπρίνγκστιν, οι U2 και ο Στίβι Γουόντερ-από τους αγαπημένους καλλιτέχνες της Μισέλ Ομπάμα.

Από τους τραγουδιστές ζητήθηκε να μην επικεντρωθούν στις μεγάλες τους επιτυχίες αλλά σε κομμάτια που θα ταιριάζουν με την περίσταση.

Λαμπρή γιορτή
Η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών για τις προεδρικές ορκωμοσίες ενώ παρά την οικονομική κρίση, περικοπές στο κόστος των εκδηλώσεων πιστεύεται ότι δεν θα γίνουν.

Το πλήθος των θεατών της τελετής και της παρέλασης στο κέντρο της Ουάσιγκτον αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ανθρώπους και να φτάσει ακόμη και τα δύο εκατομμύρια. Η αυριανή μέρα είναι ημέρα αργίας στις Ην.Πολιτείες, αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Το κόστος των εκδηλώσεων είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλη παρόμοια εκδήλωση στο παρελθόν και θα φτάσει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα 150 εκατομμύρια δολάρια αν και πάλι έχουν γίνει οικονομίες όπου είναι δυνατόν.

Πολλά από τα έξοδα των εκδηλώσεων θα καταβληθούν από την επιτροπή ορκωμοσίας ενώ ο κατάλογος των δωρητών έχει δημοσιοποιηθεί. Λόγω του τεράστιου αριθμού των ανθρώπων που θα παραστούν στις εκδηλώσεις έχουν αυξηθεί τα έξοδα αλλά και το προσωπικό ασφάλειας.

Ήδη στην Ουάσιγκτον
Μετά από ένα σύντομο ταξίδι με το τρένο οι οικογένειες του Μπαράκ Ομπάμα και του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν έφτασαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πρωτεύουσα. Το συμβολικό ταξίδι ήταν το ίδιο με αυτό που είχε κάνει το 1861 ο Αβραάμ Λίνκολν, λίγο πριν το ξέσπασμα του Εμφυλίου Πολέμου. Το πρωί της Κυριακής, ο εκλεγμένος πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των Αγνώστων Στρατιωτών στο Εθνικό Νεκροταφείο του Αρλιγκτον.

Την Τετάρτη, ουσιαστικά την πλήρη πρώτη ημέρα της θητείας του, ο Μπαράκ Ομπάμα θα παραβρεθεί νωρίς σε λειτουργία στο Καθεδρικό Ναό ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα θα ανοίξουν οι πόρτες του Λευκού Οίκου και το προεδρικό ζεύγος θα υποδεχτεί καλεσμένους.

Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με την υπόσχεση που είχε δώσει, θα καλέσει τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και θα συζητήσουν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ μέχρι το καλοκαίρι του 2010. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων.

Η οικονομική κρίση, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο επίσης είναι ανοιχτά ζητήματα για τον νέο πρόεδρο που έχει υποσχεθεί πρωτοβουλίες από τις πρώτες ημέρες της θητείας του.

πηγη τα Νεα On-line

Σχολιο

Μακαρι να ειναι αξιος και να μπορεσει να ανταπεξελθει στα προβληματα που βασανιζουν ολοκληρο τον πλανητη.