Σελίδες

23 Ιανουαρίου 2009

Νέες μαρτυρίες του Τούρκου ηθοποιού

Ως “έγκλημα πολέμου” βλέπουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την δολοφονία 19χρονου αιχμαλώτου κατά την εισβολή του 1974, την οποία ομολόγησε ο Τούρκος ηθοποιός Ατίλα Ολγκάντς, προκαλώντας σοκ στην Τουρκία. Ο Ολγκάντς αποκαλύπτει και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κάνοντας λόγο ακόμη και σε επιχείρηση εκκαθάρισης μετά τον τέλος του πολέμου.

Ο Μεχμέτ Γιλμάζ της εφημερίδας Χουριέτ δηλώνει συγκλονισμένος από τις αποκαλύψεις του γνωστού Τούρκου ηθοποιούν σχολιάζοντας ότι αν δεν είναι προϊόν της φαντασίας του τότε θα ανοίξει ο δρόμος της φυλακής για τον Ολγκάντς. “Δεν γνωρίζω να υπάρχει παραγραφή εγκλήματος πολέμου”, γράφει ο Γιλμάζ και προσθέτει ότι μπορεί να φανταστεί με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιήσουν οι ελληνοκύπριοι αυτές τις δηλώσεις.

“Η ασφάλεια των στρατιωτών που αιχμαλωτίζονται στον πόλεμο, η απομόνωσή του μέχρι το τέλος του πολέμου και η αποστολή τους στην πατρίδα τους χωρίς να υποστούν καμιά βλάβη υποδεικνύεται από τις διεθνείς συνθήκες και αποτελεί τιμή αυτών που τους έχουν αιχμαλωτίσει”, σχολιάζει ο αρθρογράφος της Χουριέτ.

Πάντως ο Τούρκος ηθοποιός μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αρνιόταν χθες να μιλήσει με δημοσιογράφους. Μίλησε όμως στην Ραντικάλ το βράδυ της Πέμπτης αποκαλύπτοντας τον λόγο που σκότωσε τον 19χρονο αιχμάλωτο. “Ο διοικητής μας μας είπε να τον κάνουμε να μιλήσει. Δεν μίλησε. Μας έφτυσε στο πρόσωπο. Τότε ο διοικητής είπε σκοτώστε τον. Κι εγώ ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω”.

Μάλιστα ο Τούρκος ηθοποιός προσπάθησε να αλλάξει την πρώτη του δήλωση λέγοντας ότι δεν ήταν αιχμάλωτος των Τούρκων ο 19χρονος νεαρός και πως τον είχαν αλυσοδέσει οι ελληνοκύπριοι για να μην φύγει!

Ρωτήθηκε ακόμη πως σκότωσε τους άλλους εννέα ελληνοκυπρίους. Ο Τούρκος ηθοποιός είπε ότι ο πόλεμος είχε τελειώσει και είχε αρχίσει επιχείρηση εκκαθάρισης, ωστόσο ο ανταρτοπόλεμος συνεχιζόταν και γίνοντας ακόμη και μάχες μέσα στα ναρκοπέδια.

Σκοτώθηκαν, είπε, άνθρωποι και από τις δύο πλευρές σε εκείνες τις μάχεις.
Ο Ατίλα Ολγκάντς είπε ότι τότε δεν αισθανόταν τίποτα. “Δεν είναι καλό πράγμα ο πόλεμος. Ξεχνάς ότι είσαι άνθρωπος”, ομολογεί ο Τούρκος ηθοποιός, λέγοντας ότι ακόμη και την ώρα που μιλά παιρνούν οι σκηνές μπροστά από τα μάτια του.

πηγη ΤΑ ΝΕΑ on-line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.