Σελίδες

26 Ιανουαρίου 2009

Να δικαστεί ο Ολγκάτς θέλει η Τουρκία

Άγκυρα: Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δικαστεί ο ηθοποιός Ατίλα Ολγκάτς είτε ευσταθούν είτε όχι οι πρώτες του δηλώσεις με τις οποίες είχε υποστηρίξει ότι σκότωσε δέκα άτομα κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αναφέρει σήμερα ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας ''Χουριέτ'', Μεχμέτ Γιλμάζ.
Ο αρθρογράφος γράφει:- ''σε ποιο από τα δύο που είπε ο Ατίλα Ολγκάτς θα πιστέψουμε; Σε ποια από τις δύο εκδοχές νομίζετε ότι θα πιστέψει η παγκόσμια κοινή γνώμη; Είναι η αλήθεια ότι προσωπικά πιστεύω ότι οι πρώτες του δηλώσεις είναι παραμύθια. Ωστόσο η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που δεν μπορεί να εξηγηθεί με προσωπικές απόψεις'' και σημειώνει ότι ''θα πρέπει να γίνει σοβαρή έρευνα για το γεγονός και την περίοδο που αναφέρθηκε ο Ολγκάτς''.

Σύμφωνα με τον τούρκο αρθρογράφο, ''εάν αυτά που είπε ο Ολγκάτς είναι αλήθεια, τότε, εκτός από τον ίδιο, θα πρέπει να δικαστούν με την κατηγορία του πολεμικού εγκλήματος και οι διοικητές του που παράβλεψαν. Εάν πάλι αποδειχθούν ψέματα τα όσα είπε, ο Ολγκάτς και πάλι πρέπει να δικαστεί, επειδή έφερε σε δύσκολη θέση την Τουρκία, ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης''.

Ο ίδιος αρθρογράφος, μια μέρα μετά τη δήλωση του ηθοποιού ότι σκότωσε δέκα άτομα, είχε γράψει στη στήλη του ότι ''αν δεν τα σκαρφίστηκε όλα αυτά, για λόγους προβολής, ο Ολγκάτς πρέπει να δικαστεί με την κατηγορία του πολεμικού εγκλήματος''.

Ο Τούρκος ηθοποιός, την περασμένη Πέμπτη είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι σκότωσε δέκα άτομα, με πρώτο έναν αιχμάλωτο στρατιώτη κατά την εισβολή, μετά από εντολή του διοικητή του. Στη συνέχεια είπε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και ότι πρόκειται για σενάριο ταινίας που έχει γράψει ο ίδιος.

πηγη philelefteros.gr

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.Εγώ δεν καταλαβαίνω πως μετά από τόσα χρόνια έκανε αυτές τις δηλώσεις. Ποιος είναι ο σκοπός του και τι θέλει να αποδείξει μετά από τόσο καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.