Σελίδες

30 Ιανουαρίου 2009

Συγχαρητήρια στα παλικάρια της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Κατατρόπωσαν τους Αμερικανούς συναδέλφους τους στην κορυφαία άσκηση RED FLAG.



Κυριακή, 18 Ιανουάριος 2009

Μια από τις καλύτερές πολεμικές αεροπορίες του κόσμου, η Ελληνική, επικράτησε σε απίστευτο βαθμό της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ γνωστής ως USAF, στην πλέον σκληρή, δύσκολη, απαιτητική άσκηση στον πλανήτη RED FLAG!

Tο 2008 ηταν μια σημαδιακή χρονιά για την Ελληνική πολεμική Αεροπορία αφού ειναι η πρώτη χρονιά που έλαβε μερος στην πλέον απαιτητική άσκηση σε παγκόσμιο επίπεδο, την περιβόητη RED FLAG, που διοργανώνει η αεροπορία των ΗΠΑ (USAF).
Η αεροπορία μας συμμετείχε με το αστέρι της την 343 Μοίρα, το διάστημα από 18 Οκτωβρίου έως 01 Νοεμβρίου. Τα αποτελέματα ήταν άκρως οδυνηρά για τους Αμερικανούς πιλότους.
Η πρώτη ημερα έληξε με το απίστευτο 11-0 υπέρ των Ελληνικών μαχητικών, απέναντι σε F-15, F-16 και αναβαθμισμένα F-15 με χειριστές με τους πλέον εξειδικευμένους Αμερικανούς πιλότους της 64ης Μοιρας Aggressors.
Την τέταρτη μέρα (μεσολάβησαν 2 μερες μικτων πακέτων) οι Αμερικανοί εστειλαν ότι ειχαν και δεν ειχαν, δηλ. συνολικά 13 αεροσκαφη εναντίον 4 Ελληνικών στην περιοχή οπου επιχειρούσαν τα αεροσκάφη με την γαλανολευκη. Το αποτέλεσμα, αναλογικά ήταν ακομα χειρότερο για την USAF : 6 καταρρίψεις αμερικανικών αεροσκαφών έναντι μόλις 3 ελληνικών που μαχονταν σε αναλογία ....3,2 προς 1 !!!!!!!
Συνολικά δλδ αν δεν επρόκειτο περί ασκησης αλλά κανονικού πολέμου με πραγματικά πυρά, οι Αμερικανοι θα θρηνούσαν 17 αεροσκάφη και χειριστές έναντι 3 Ελληνικών !!!!
Για πρώτη φορά στην ιστορία της RED FLAG υπήρξε τέτοια ευρείας έκτασης επικράτηση ξένης αεροπορίας απέναντι στους Αμερικανούς και γενικά ειναι εξαιρετικά σπάνια η επικρατηση έστω και με μια καταρριψη διαφορά.
Η ασκηση που πραγματοποιείται στην αμερικανική βαση Nellis της Νεβαδα, θεωρειται παγκοσμίως η πλέον ρεαλιστική και σκληρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.