Σελίδες

22 Ιανουαρίου 2009

Παραλύει η χώρα. Οι αγρότες απέκλεισαν εθνικές οδούς και δεν λένε να φύγουν. Οι 4 διαστασεις της κρισης.

Οι αγρότες εχουν κόψει την χωρα σε "φέτες" και μαλιστα εχουν εφοδιασθει με σκηνές κατι που δείχνει ότι δεν προκειται να φύγουν για πολυ καιρό....
Τα τρακτερ στα μπλόκα εχουν φτασει τα 10.000 και συνεχώς αυξάνονται. Ολοι ξερουμε πανω κατω τα αιτήματά τους.
Το θέμα ειναι οτι ολοι αυτή η κινητοποίηση εχει 4 διαστάσεις κατα την γνώμη μου.

Η πρώτη διάσταση ειναι αυτή των αγροτών οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να καταποντίζεται και τα προιόντα τους να πωλούνται σχεδόν τσαμπα σε εμπόρους που τα καπελώνουν ακομα και με 900 %. Γι αυτούς τίθεται θεμα πλέον επιβίωσης και ειναι αποφασισμένοι να φτασουν στα άκρα. Φυσικά τα 500 εκατομ. που αποφάσισε σημερα να τους χορηγήσει η κυβέρνηση τα θεωρούν ψιχουλα, καθως ζητούν τουλαχιστον 2 δις ΕΥΡΩ. Φυσικά βλέπουν και το ότι η κυβέρνηση εδωσε με συνοπτικές διαδικασίες 28 δις ΕΥΡΩ στις τραπεζες και με 500 εκατομ. προσπαθεί να δελεάσει τους αγρότες!

Η δευτερη διάσταση ειναι της κυβέρνησης η οποία προσπάθησε με πρωτοβουλία του ιδιου του Πρωθυπουργού να κανει ότι καλύτερο μπορεί δινοντας τα 500 εκατομ. ωστε να φτάσει στο όριο πριν "φαει" το πρόστιμο απο την Ε.Ε. η οποία παρακολουθεί με προσοχή την ελληνική οικονομία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Και όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση οτιδήποτε παραπάνω θα εξοργίσει τους οικονομολόγους της Ε.Ε.

Η τριτη διάσταση ειναι των απλών εκατομμυρίων Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων που ζουν στις πόλεις, οι οποίοι χρόνια ολοκληρα βλέπουν τις τραπεζες να τρωνε με χρυσα κουτάλια, τους 600.000 αγρότες να κανουν καθε τόσο κινητοποιήσεις (και κατα περίεργο τροπο οταν δεν υπαρχουν σπορές, συγκομιδές και τετοια) και να παίρνουν επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, βοηθήματα και φοροαπαλλαγές εκατομμυρίων ΕΥΡΩ σε καθε στραβοπάτημα τους....... Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που επωμίζονται το μεγαλύτερο μερος των δημοσίων εσόδων και πληρώωνουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μερος των αμεσων και εμμεσων φόρων, "ψωμολυσάνε" στην κυριολεξία και ειναι αυτοί (ειδικα οι νεοι και οι γυναίκες) που υποφέρουν απο την ανεργία. Φυσικά θα έλεγε κανεις ότι θα μπορούσαν κι αυτοί να κλείσουν την εθνική και να διεκδικήσουν όπως και οι αγρότες κατι. Ομως η διαφορά ειναι ότι αυτοί δεν μπορούν να ζήσουν ουτε λιγες ωρες χωρις μεροκάματο, ποσω μαλλον μερες...κατι που δεν ισχύει για τους αγρότες....

Η τεταρτη διάσταση ειναι των επαγγελματιων οδηγών και άλλων πολιτών, οι οποίοι καθε τόσο βλέπουν αποκλεισμενες τις εθνικές οδους που μοσχοπλήρωσαν για να φτιαχθούν και θα τις πληρώνουν μια ζωή μεσω των υπερογκων διοδίων, απο τους αγρότες. Αυτοί φυσικά δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα αιτήματα των αγροτών ή τις θέσεις της κυβέρνησης και το μονο που ξερουν ειναι ότι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους καπου στην εθνική, χάνουν τις δουλειές τους, τα προιόντα τους, τα επαγγελματικά ραντεβού τους και κατα συνεπεια το ψωμί των παιδιών τους. Μην ξεχνάμε φυσικά οτι το μεγαλύτερο μερος απο αυτούς ανήκει στην κατηγορία των μισθωτών που οπως προείπα ζουν υπο το καθεστώς μονιμης εκμετάλλευσης και φόβου απολυσης χωρις να τους "ακούει" κανεις.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι (συμφωνα με δημοσιογραφικες πληροφορίες) πλεον παμε για εκλογές.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.