Τελευταίες αναρτήσεις

11 Σεπτεμβρίου 2019

Oι Άγγλοι φεύγουν, η ΕΕ τρίζει, το Βερολίνο ανησυχεί - Ο αλληλοσπαραγμός των ελίτ

Γράφει ο Απόστολος Αποστολόπουλος 

Το Brexit μπορεί να συνοψιστεί σε ελάχιστες λέξεις: Η ΕΕ τρίζει, οι Άγγλοι φεύγουν. Με τις ευλογίες του Στέμματος και τη συμφωνία σαφούς λαϊκής πλειοψηφίας. Ο Τζόνσον με το πόδι στο τραπέζι να δείχνει τη σόλα του παπουτσιού του φάτσα στον Μακρόν, αποκαλύπτει απόλυτη περιφρόνηση σε μια Γαλλία "τσιράκι" του Βερολίνου. Μετά ψέλλισαν ότι έκαναν αστειάκια, δικαιολογίες για να απαλύνουν την ωμή προσβολή.

Αλλά, μερίδα της ελίτ, πχ ο Κόρμπιν, ο αποκαλούμενος και "κότα" από βρετανικά ΜΜΕ, το Εργατικό Κόμμα (αλά ΣΥΡΙΖΑ) και αρκετοί συντηρητικοί βουλευτές, ενσωματωμένοι στην "Ομάδα Ομπάμα-Κλίντον", μάχονται για ένα συμφωνημένο Brexit ώστε Βρυξέλλες-Βερολίνο να διατηρήσουν, ως εκπρόσωποι της Παγκοσμιοποίησης, ερείσματα στη Βρετανία. Βρυξέλλες-Βερολίνο αποφεύγουν να αναφερθούν στις επιπτώσεις του Brexit στην ΕΕ.

Αντίθετα, εκφοβίζουν, ενίοτε χυδαιολογώντας και ψευδόμενες για τις εικαζόμενες αρνητικές επιπτώσεις του Brexit (χωρίς συμφωνία) στα εισοδήματα του κοσμάκη. Όπως όταν έλεγαν ότι για τα Μνημόνια έφταιγαν οι "τεμπέληδες Έλληνες" και όχι ότι εξανδραπόδισαν την Ελλάδα για να σώσουν τις χρεοκοπημένες τους τράπεζες. Οι Βρυξέλλες φοβούνται ότι οι Εγγλέζοι, ξεροκέφαλοι αλλά με τριακόσια χρόνια αυτοκρατορική, αποικιακή πείρα στην υποδούλωση και διοίκηση χωρών και λαών, ανοίγουν με το Brexit διάπλατα την πόρτα της διάλυσης της "Ενωμένης Ευρώπης", έτσι όπως κατάντησε, θλιβερό εξάρτημα του Βερολίνου.

Πιθανόν, αν δεν πήγαινε στραβά η οικονομία δεν θα υπήρχε πρόβλημα, όχι άμεσα. Τα πράγματα, όμως, δεν πάνε καλά, επειδή στον οξύτατο ανταγωνισμό με Κίνα-Ρωσία η Δύση χάνει, βήμα-βήμα αλλά αναπότρεπτα, τον έλεγχο της εξουσίας στον πλανήτη. Το μερίδιό της στον παγκόσμιο πλούτο μειώνεται και το απορροφούν οι ολιγάρχες. Πρόσφατα έγινε γνωστή ανακοίνωση του ΟΗΕ ότι το 1% των κροίσων στις ΗΠΑ είναι πλουσιότερο από το 50% των εκατομμυρίων φτωχών Αμερικανών. Η ενδοοικογενειακή σύγκρουση των ελίτ είναι τόσο άγρια, ώστε ο Ομπάμα ανάθεσε την ηγεσία της Δύσης στη Μέρκελ, απορρίπτοντας τον εκλεγμένο Τραμπ. Αλληλοσπαραγμός.

Pax Americana 

Το Brexit απειλεί τη "γερμανική Ευρώπη" με τους Άγγλους να είναι η αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ του Τραμπ. Το τρίγωνο Λονδίνο-Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Μόσχα θυμίζει τις δολοπλοκίες παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για τους Αγγλοσάξωνες (ΗΠΑ- Βρετανία) πρώτος στόχος είναι να αποκατασταθεί η παραπαίουσα ηγεμονία των ΗΠΑ στο δυτικό χώρο.

Δεύτερος στόχος είναι να αποσπαστεί το Παρίσι από την αγκαλιά του Βερολίνου, ή αλλιώς να εξευτελιστεί. Τρίτος είναι να αποτραπεί πάση θυσία προσέγγιση του Βερολίνου με τη Μόσχα. Η τελική έκβαση της αναμέτρησης ΗΠΑ-Βρετανία με Ρωσία, Κίνα και Γερμανία θα κριθεί από το ποιος θα επικρατήσει στην εσωτερική παρατεταμένη και οξύτατη διαμάχη των ελίτ εντός των ΗΠΑ.

Χωρίς τον άλλοτε γαλλογερμανικό ανταγωνισμό δεν θα υπήρχε η πολιτική του διαίρει και βασίλευε. Για να κυριαρχούν στην Ινδία, οι Άγγλοι όφειλαν να ελέγχουν την Ευρώπη, τα μετόπισθεν. Στην ίδια ανάγκη υπακούουν και οι ΗΠΑ. Μόνο που αντί να διαιρούν είχαν την ισχύ να επιβάλλουν σε νικητές και ηττημένος την Pax Americana. Οι ευρωπαϊκοί ανταγωνισμοί σίγησαν και η Αγγλία έχασε τον ρόλο της.

Για να επιβληθούν μακροπρόθεσμα οι ΗΠΑ θα έπρεπε τα ιστορικά ευρωπαϊκά κράτη, νικητές και ηττημένοι, να χάσουν όχι μόνο την αυτόνομη, εθνική, στρατιωτική τους ισχύ, αλλά να αλλοιωθούν στη ρίζα τους, στην υπόστασή τους ως κρατών με εθνική κυριαρχία και κουλτούρα και να μετατραπούν σε απρόσωπη μάζα. Π.χ. η αμερικανική εισβολή και επιβολή στη μουσική και στο σινεμά ήταν μαζική και καταλυτική, ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος και η μουσική ηττήθηκαν ολοσχερώς. Εξαίρεση ήταν η Ελλάδα όπου χάρη στο δίδυμο Χατζηδάκι-Θεοδωράκη και στους διαδόχους, διατηρήθηκε η ιδιοτυπία της ελληνικής μουσικής αν και εδώ εμφανίζονται σημάδια ραγδαίας εξασθένησης.

Ένωση-χυλός 

Ο νέος ρόλος της Βρετανίας εντός της ΕΕ, ως υπασπιστής των ΗΠΑ, ήταν να μετατρέψει την Ευρώπη σε πολτό. Οι Άγγλοι επέβαλλαν την επέκταση αντί για την εμβάθυνση της ΕΕ. Η συμπερίληψη των Ανατολικοευρωπαίων στην ΕΕ εξυπηρετούσε την πολιτική των ΗΠΑ για περικύκλωση της Ρωσίας και ταυτόχρονα έβαζε τις βάσεις για μια Ένωση-χυλό με το σκεπτικό ότι όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει.

Οι Ευρωπαίοι είχαν σκύψει και έτρωγαν με βουλιμία από την αμερικανική χούφτα. Κι όποιος τρώει δεν (αντι)μιλάει. Το αντίδοτο του Βερολίνου ήταν να επιβάλλει τη "γερμανική Ευρώπη" έναντι της "ευρωπαϊκής Γερμανίας". Οι ΗΠΑ, με το τυφλό πάθος τους εναντίον της Ρωσίας, ενίσχυσαν ασυλλόγιστα το Βερολίνο, σαν μπαμπούλα για το Κρεμλίνο. Το Βερολίνο γονάτισε το Παρίσι και "ενοποίησε" την ΕΕ οπότε η Αγγλία εντός της Ένωσης έμπαινε στη γωνία σαν ανορθογραφία.

Τώρα τρίζει το οικοδόμημα με το όνομα "ΕΕ", επειδή επικρατεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα:
  • Πρώτον, κανείς δεν ξέρει αν και πως θα λήξει η εσωτερική σύγκρουση στις ΗΠΑ, αν και πότε η Δύση θα αποκτήσει αναμφισβήτητο ηγέτη. 
  • Δεύτερον, κανείς δεν ξέρει το τέλος της σύγκρουσης των κατεστημένων δυνάμεων με τον Σαλβίνι, ίδιας φύσης με τη σύγκρουση για το Brexit, ενώ άγνωστη παραμένει η διαδοχή του Μακρόν, χωρίς να αποκλείεται διάδοχος να είναι η Λεπέν. 
  • Τρίτον κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα θα χαλιναγωγούνται οι μάζες με το σύνθημα "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι φασίστας". 
  • Τέταρτον. κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν ξεσπάσει μια νέα οικονομική κρίση ή μια σοβαρή γεωπολιτική σύγκρουση.
Για όλα αυτά οι Άγγλοι θέλουν να εγκαταλείψουν το οικοδόμημα "EE". Για να έχουν τα χέρια ελεύθερα όταν θα είναι η ώρα να δώσουν στο επηρμένο Βερολίνο την τελική θανατηφόρα μαχαιριά.

https://slpress.gr
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.