Τελευταίες αναρτήσεις

7 Σεπτεμβρίου 2019

Μερικές σκληρές αλήθειες για το προσφυγικό

Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη 

Αν η Ευρώπη θέλει να επιδείξει την αλληλεγγύη και την ευαισθησία της απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τότε έχει έναν πολύ απλό τρόπο να το κάνει.

Όσοι εισέρχονται, παράνομα, στην Ελλάδα να κατανέμονται στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε χώρας.

Και επειδή το "παιχνίδι" αυτό δεν είναι εντελώς αθώο, η Ελλάδα πρέπει να το πάρει απόφαση και να προστατέψει αποτελεσματικά τα σύνορά της και τον ελληνικό λαό.

Τελεία και παύλα!

Αρκετά με τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες μας.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σ΄ ένα απέραντο Hot Spot, ούτε έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων να συντηρεί στρατιές προσφύγων σε άθλιες συνθήκες.

Αυτό δεν είναι αλληλεγγύη.
Είναι ντροπή και αποτελεί εμπόριο ανθρώπινων ψυχών.
Η Ελλάδα αδυνατεί να σηκώσει αυτό το βάρος.

Γκετοποιούνται οι πόλεις της, εποικίζονται τα νησιά, πόλεις και χωριά της Βορείου Ελλάδος, υποβαθμίζονται τα δημόσια σχολεία της, ενώ ούτε το δημόσιο σύστημα υγείας αντέχει να παρέχει στοιχειώδεις υπηρεσίες.
Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να καταπιεί την Ελλάδα.
Όσοι δεν το βλέπουν, απλώς εθελοτυφλούν.

Η ευαγγελιζομένη ενσωμάτωση δεν γίνεται με ευχολόγια, αλλά με βάση συγκεκριμένες μελέτες, οι οποίες θα απαντάνε στο βασικό ερώτημα: πόσους πρόσφυγες έχει την δυνατότητα να ενσωματώσει η ελληνική κοινωνία χωρίς ν' αλλοιωθεί ο χαρακτήρας η φυσιογνωμία της και ο πολιτισμός της;

Δεν γίνεται σ' ένα χωριό της Βορείου Ελλάδος, με 70 κατοίκους, να μεταφέρονται 1000 πρόσφυγες!

Έλεος!
Μια χώρα, που μόλις εξέρχεται από μια δεκαετή κρίση που την διέλυσε, με ανοιχτά εθνικά μέτωπα και προκλητικές διεκδικήσεις από τους εξ ανατολών γείτονες, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Καλές οι προθέσεις για επίδειξη αλληλεγγύης και φιλοξενίας, αλλά πρέπει να έχεις την δυνατότητα και τους πόρους να το κάνεις και πρωτίστως να έχεις φροντίσει τους πολίτες σου, που είναι και η προτεραιότητα κάθε οργανωμένου κράτους.

Θυμίζω ότι και ο... Καλός Σαμαρείτης του Ευαγγελίου ήταν ένας... εύπορος πολίτης ο οποίος έκανε τις... αγαθοεργίες του, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει τα του οίκου του! 

AntiNewsShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.