Τελευταίες αναρτήσεις

8 Αυγούστου 2019

Oι τούρκοι έδωσαν το πράσινο φως για την δημιουργία κουρδικού κράτους για αυτό τρυπούν ανεμπόδιστα στην Κυπριακή ΑΟΖ; Αύριο που;

Πολλά είπαμε και γενήκαμε κουραστικοί, αλλά δεν θα γινόμασταν, αν καθημερινά δεν έζωναν την φίλτατη πατρίδα φίδια και δράκοντες όλων των ειδών έτοιμοι να την καταπιούν.

Ένα ψυχοπαθή τον παρακολουθείς μήπως κάνει ξαφνικά καμιά ζημιά, την στιγμή που κυκλοφορεί ελεύθερος. Το αυτό ισχύει με την εξωτερική πολιτική του γείτονα, όταν μάλιστα οι πρώην και νυν σύμμαχοι του (βλ. Δυτικοί και Ρώσοι) του έδωσαν εξιτήριο για να κάνει ότι θέλει στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Αν. Μεσόγειο. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Παράδοξα πράγματα συμβαίνουν στις μέρες μας, η επικαιρότητα μας προθερμαίνει για οικονομική ανάπτυξη και για τυχόν επεισόδιο με την τουρκία εν όψει των παράνομων γεωτρήσεων της. 

Τώρα πως πάνε αυτά τα δύο μαζί, μάλλον ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας τα πει, όταν θα έχει μπροστά τα αποτελέσματα αυτών. 

Η δημιουργία του κουρδικού φέρνει αντιπαροχές και πόλεμο στο ΑΙΓΑΙΟ το φωνάζουν εδώ και πάνω από μια δεκαετία πολλοί. 

Από το ένα αυτί έμπαινε και από το άλλο έβγαινε, την στιγμή που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στέναζαν από την μιζέρια των μνημονίων καθότι τις συμπεριέλαβαν και αυτές μέσα σε αυτά. Γιατί άραγε; 

Οι τούρκοι γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια για τις αντιπαροχές αυτές, όπως βγήκε πρόσφατα τον Ιούλιο ένας τούρκος στρατηγός και τα ξεφούρνισε. 

«Ο απόστρατός αντιστράτηγος Εργκίν Σαϋγκούν, ο οποίος διετέλεσε Β΄ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Διοικητής 1ης Στρατιάς, με αφορμή την κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις είπε ότι οι S-400 είναι ένα μικρό πρόβλημα και ότι υπάρχουν άλλα θέματα που πρέπει να δοθεί προσοχή. 
Αναφερόμενος στο θέμα των S-400, ο Σαϋγκούν είπε ότι «Φοβάμαι ότι τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ είναι πολύ περισσότερα από τους S-400. Κατά την άποψή μου οι S-400 είναι ένα μικρό πρόβλημα». 
«Αν δεχτούμε να τελειώσουμε το πρόβλημα των S-400, τότε είμαι σίγουρος ότι θα μπουν στο τραπέζι άλλες απαιτήσεις. Θα μας πουν 
«Μην κάνεις συμφωνίες με το Ιράν», 
αν πούμε κι εδώ ναι, μετά θα μας πουν «εντάξει, τώρα δεχτείτε το κουρδικό κράτος που κάνουμε στη Β. Συρία». 
Αν πούμε όχι σ’ αυτό, τότε θα μας πούνε «δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε έρευνες στην Αν. Μεσόγειο».  
https://www.sigmalive.com/news/international/579863/meta-tin-katastrofi-tou-irak-kai-tis-syrias-seira-exei-i-tourkia-vinteo 

Δηλ. σύμφωνα με τα παραπάνω λεχθέντα του τούρκου στρατηγού για να τρυπούν σήμερα ανεμπόδιστα τα κόκκινα τουρκικά γεωτρύπανα (ο Πορθητής και το Γιαβούζ) στην Κυπριακή ΑΟΖ οι τούρκοι έδωσαν το πράσινο φως για την δημιουργία κουρδικού κράτους; 

Όλα τα άλλα που προαναγγέλλουν οι τούρκοι, μπες- βγες στην Βόρεια Συρία είναι για το θεαθήναι και για τις ανάγκες του παιχνιδιού. 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ «δεν θέλουν να πάμε απλώς σε διαπραγματεύσεις με την τουρκία, αλλά να πάμε γονατιστοί σε αυτές». 
Αυτά μας είπαν μαζί με άλλα που θα αναφέρουμε στο τέλος και όποιος αντέξει τις συγκινήσεις. 
Πάμε πρώτα να δούμε τι λέει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, που ταυτίζεται με τα λεγόμενα των αγίων πατέρων μας. 
«Σχεδιάζουν κρίση στό Αἰγαῖο γιά νά μᾶς σύρουν σέ διαπραγματεύσεις 
Γιά νά ἐξυπηρετηθεῖ ὁ στόχος νά ὑπάρξει διαπραγμάτευσις ξεδιπλώνεται μία κλιμακουμένη προκλητικότης ἡ ὁποία ἐμπεριέχει τήν δυναμική κρίσεως. 
Οἱ Τοῦρκοι γνωρίζουν πλέον ὅτι δέν μποροῦν νά ἐπιτύχουν κάτι τέτοιο κάνοντας κινήσεις στήν ΑΟΖ τῆς Κύπρου. 
Μᾶλλον δέν θά θελήσουν νά διακινδυνεύσουν στέλλοντας γιά δεύτερη φορά μίαν ἀσυνόδευτη πλατφόρμα ἐρευνῶν κοντά στό Καστελλόριζο. Ἀπεναντίας, ἐπειδή τό νησιωτικό σύμπλεγμα τοῦ Καστελλορίζου εἶναι τό σημεῖο στό ὁποῖο τούς περιμένουμε («περιοχή μεγίστης προσμονῆς» κατά τούς στρατηγιστές), μᾶλλον θά κατευθυνθοῦν ἀλλοῦ. 
Καί ἐπειδή δέν ὑπάρχουν καί πολλές ἐπιλογές, πρέπει νά εἴμεθα βέβαιοι ὅτι θά ἔλθουν στό Αἰγαῖο. 
Στό Αἰγαῖο ἄλλωστε ἔχουν κλιμακωθεῖ οἱ δύο μείζονες κρίσεις τῶν τελευταίων δεκαετιῶν· ἡ κρίσις τοῦ Μαρτίου τοῦ 1987 καί ἡ κρίσις τῶν Ἰμίων. 
Ὅ,τι λοιπόν κι ἄν κάνουν οἱ Τοῦρκοι στήν Κύπρο ἤ τό Καστελλόριζο θά τό συνδέσουν μέ ἀντίστοιχη κλιμάκωση στό Αἰγαῖο. 
Πιστεύουν ὅτι μόνον αὐτή ἡ ἐξέλιξις μπορεῖ νά προκαλέσει ἀνησυχίες στήν Ἑλλάδα, ὥστε νά μπορέσουν νά τήν σύρουν σέ διαπραγματεύσεις. 
Ἐκεῖ εὐελπιστοῦν ὅτι θά ἔχουν καί τήν συνδρομή «φίλων» καί «συμμάχων», οἱ ὁποῖοι καλῆ (ἤ καί κακῆ) τῆ πίστει θά συστήσουν ὅτι ὁ διάλογος δέν βλάπτει οὐδένα.» 
Ἀπειλές γιά τήν Κύπρο μέ τά μάτια στήν Ἀθήνα Εφημερίς Εστία Αυγ 05, 2019  
http://www.estianews.gr/kentriko-thema/schediazoyn-krisi-sto-aigaio-gia-na-mas-syroyn-se-diapragmateyseis/ 

Τι μας συμπλήρωσε αδελφοί ο σεβάσμιος Γέροντας πάνω σε όλα αυτά; 
- Για να γλυτώσουμε τον απόλυτο ιστορικό ξεφτιλισμό που θέλουν κάποιοι , θα αρπαχτούμε με τον τούρκο όχι εκείνη την στιγμή που προκαθορίστηκε, αλλά ξαφνικά που δεν το περιμένει κανένας. 
- Μετά όμως από αυτό το τυχαίο συμβάν θα εισέλθουμε σε ταχύτατη κλιμάκωση. 
- Ο τούρκος επειδή θα έχει χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού θα αναπτύξει όλα τα στρατηγικά του σχέδια, έτσι όχι όπως τα ήθελε, αλλά άτσαλα και θα κτυπήσει με σφοδρότητα πολλές νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας. 
- Οι πυραυλικές επιθέσεις θα είναι το κυρίως μενού του. 
- Αλλά μέσα σε αυτή την συγκυρία που θα μας κοστίσει, θα γλυτώσουμε από το να συρθούμε στα γόνατα να διαπραγματευθούμε μαζί του. 
- Κάτι είναι και αυτό για να μπορούμε να βλέπουμε στα μάτια τα παιδιά μας. 
- Τα μάτια όλων των Ελλήνων μέσα σε λίγες ώρες θα τα δούνε όλα και θα καταλάβουν
περισσότερα. 
- Αυτά που σχεδίασαν να μας κάνουν οι αντίχριστοι μέσω των τούρκων δεν θα πετύχουν. 
- Αλλά δεν μπορώ να σου πω.. άφησε να μιλήσουν οι εξελίξεις από μόνες τους.» 

Η ΠΑΝΑΓΙΑ αδελφοί να μας σώζει και να μας κάνει να αισθανθούμε σαν τους προγόνους μας.  
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.