Τελευταίες αναρτήσεις

10 Ιανουαρίου 2019

Τα σκουπίδια ανήκουν στους σκουπιδοντενεκέδες

Γράφει ο Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης 

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εδώ και μέρες τη μούργα από το βαρέλι με το κρασί ποικιλίας Καμμένου- Τσίπρα. Το οποίο, όπως όλα τα κακά κρασιά, αντί να γίνεται κονιάκ γίνεται ξύδι. Και το διακύβευμα δεν είναι οι εκλογές ή η πτώση της κυβέρνησης. Είναι η ποιότητα των προσώπων που πρωταγωνιστούν, και τα οποία είναι επιλογής του ελληνικού λαού. Και εκεί είναι το πρόβλημα. Για το αύριο.

Υποτίθεται ότι η πολιτική και τα κόμματα στηρίζονται πάνω σε ιδεολογίες. Και με βάση αυτές ψηφίζουν οι πολίτες τους αντιπροσώπους τους. Αυτή η πάγια αρχή, από παλιά, δεν υπάρχει πλέον!

Ακόμα και όταν οι πολίτες ψηφίζουν με ιδεολογικά κριτήρια, το αποτέλεσμα δεν είναι πια ιδεολογικό! Δεν χρειάζονται πολλές αποδείξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε ιδεολογικά από τους αριστερούς ψηφοφόρους που δεν επιλέγουν το ΚΚΕ, και από όσους πασόκους ψηφοφόρους είναι αντιδεξιοί. Χωρίς να προσμετρήσουμε σ αυτούς, τους τυχοδιώκτες και τους μικροαπατεώνες της πάγιας ελληνικής κουτοπονηριάς του εξυπνάκια που ψηφίζει αυτόν που του τάζει τα περισσότερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε μέσα σε 6 μήνες σε ένα ανιδεολογικό κόμμα εξουσίας, χωρίς καμιά ιδεολογία, έχοντας ξεπουλήσει κάθε αρχή ισονομίας, ισοπολιτείας και δικαιοσύνης που διέπει την ανανεωτική αριστερά, προχωρώντας ακόμα πιο πέρα. Σαν υπηρέτης ξένων συμφερόντων και απόλυτα αντιαριστερής οικονομικής πολιτικής, μόνο και μόνο για να διατηρήσει την εξουσία.

Από την άλλη πλευρά, οι ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου εκλέχτηκαν από δεξιούς ψηφοφόρους, που αντιτίθονταν στη ΝΔ που ψήφιζε και εφάρμοζε μνημόνια, πιστεύοντας σε μια «λαϊκή δεξιά», πιο κοντά στον κοσμάκη.

Δεν πέρασαν ούτε 6 μήνες από τις εκλογές του 2015 για να αποδειχτεί ότι αυτοί οι υπέρμαχοι του κοσμάκη έγιναν οι πιστότεροι εφαρμοστές των μνημονίων, αλλά και κάτι χειρότερο: Συγκυβέρνησαν και συγκυβερνούν με έναν ιδεολογικό τους αντίπαλο χωρίς να του έχουν εναντιωθεί ποτέ σε τίποτε. Και δεν φταίει που ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την πολιτική που θα εφάρμοζε και ο Σόιμπλε αν ήταν εδώ, δηλαδή μια δεξιά πολιτική.

Φταίει που αποδείχτηκε ότι πίσω από τους ΑΝΕΛ και τον αρχηγό τους δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμιά ιδεολογία Παρά μόνο η ιδεολογία της καρέκλας της εξουσίας. Αυτό αποδεικνύεται με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο από τις δηλώσεις όσων εγκαταλείπουν τη βάρκα του κόμματός τους προκειμένου να ξανακερδίσουν μια θέση στη βουλή, προσκολλημένοι στην «ισχυρότερη» κυβέρνηση, όπως τους υπόσχεται το λιγοστό μυαλό που τους απέμεινε! Ποιος από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τα ορφανά του Καμμένου;

Αλλά, όπως αποδεικνύεται από τις τρέχουσες εξελίξεις και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, των υπουργών και των βουλευτών από άλλα κόμματα, ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και αμοραλισμός πρωταγωνιστεί σε όλο του το μέγεθος όχι μόνο στη συγκυβέρνηση.

Οι βουλευτές του Ποταμιού, που υποτίθεται ότι ανήκουν στη σοσιαλδημοκρατία και στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, και που ψηφίστηκαν από τους ψηφοφόρους τους μ αυτό το κριτήριο, αποδείχτηκε ότι δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τη σοσιαλδημοκρατία ούτε με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλο που κάποιοι προσπαθούν να διατηρήσουν ένα πολιτικό, ιδεολογικό προφίλ, αυτό αποδεικνύεται απολύτως ατομικό. Δεν εκφράζει το κόμμα. Του οποίου η εικόνα παραπέμπει πλέον σε παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στην κοινοβουλευτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Και δεν είναι απλώς παρακολούθημα. Αλλά, από τις δηλώσεις και τη στάση βουλευτών του φαίνεται καθαρά η απόπειρα συναλλαγής είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ, όχι για λόγους ιδεολογικούς. Για λόγους επανεκλογής στις επόμενες εκλογές!

Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη βρίσκεται επί ξυρού ακμής. Η απολύτως ανιδεολογική του υπόσταση στέλνει τους βουλευτές του να φλερτάρουν με τα δύο πρώτα κόμματα προκειμένου να μη χάσουν το στασίδι. Μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με εγκατάλειψη ιδεολογίας ή θέσεων. Εδώ τουλάχιστον δεν υπήρχε ιδεολογία. Εγκαταλείπεται ο αρχηγός που «δεν τραβάει».

Τι έχει απομείνει από το ιδεολογικό πολιτικό σκηνικό; Δηλαδή, από τα κόμματα που πιστεύουν σε κάτι έμπρακτα; Το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ πρώην και πάντα ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει τουλάχιστον μια σταθερή γραμμή κακοποίησης της σοσιαλδημοκρατίας και του κρατικού προϋπολογισμού. Όπως σχεδόν όλες οι σοσιαλδημοκρατίες. 

Αλλά, τι πρωταγωνιστεί πια στη νοοτροπία των Ελλήνων πολιτών και ψηφοφόρων; Τι ακριβώς τους έχει μάθει η ελληνική πολιτική σκηνή, τα κόμματα, με τη στάση τους; Όλο και πιο πολύ ότι δεν υπάρχουν ιδεολογίες. Δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά, πρόοδος και συντήρηση, αυταρχισμός και αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις και δικαιώματα, ανάπτυξη και ύφεση, προστατευτισμός και ελευθερία. Υπάρχει μόνο «ό,τι αρπάξουμε». Χωρίς κανόνες. Με όποιο τρόπο μπορούμε. Αυτό μαθαίνουν τα κόμματα στους πολίτες.

Και αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα που παίζεται στο θέατρο Τσίπρα- Καμμένου και των άλλων παιδιών του πολίτικού σκηνικού. Ότι μαθαίνουν τους Έλληνες να είναι τυχοδιώκτες πολιτικά όπως είναι οι ίδιοι. Να είναι ανιδεολόγοι όπως είναι οι ίδιοι. Να έχουν ακόμα λιγότερες απαιτήσεις κανόνων δικαίου και ισότητας. Να συνηθίζουν στο νόμο της ζούγκλας. Τελικά, μαθαίνουν τους Έλληνες να αποδέχονται την πολιτική και κομματική βρώμα που πρωταγωνιστεί στη ζωή τους. Ψηφίζοντάς την κι όλας. Για να τους διοικούν οι σαν τα μούτρα τους.

Αλλά, μόνο οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αντιδράσουν και να σωθούν από όλη αυτή τη βρώμα. Στέλνοντάς την στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.  

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.