31 Ιανουαρίου 2019

Νέοτερα άρθρα του Ν. Λυγερού για την Μακεδονία μας και την προδοτική κυβέρνηση.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Το τέλος του Προέδρου της Δημοκρατίας

Όσοι πίστευαν ακόμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας τώρα ξέρουν ότι ήρθε το τέλος του αφού και αυτός δεν αντιστάθηκε και υπέγραψε για να μετατραπεί η ψήφιση σε νόμο της Ελλάδας και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γινόταν, ακόμα κι αν ο Πρόεδρος των Σκοπίων δεν έχει καν υπογράψει τις τροπολογίες του Συντάγματος των Σκοπίων. Έτσι ο Πρόεδρος της Ελλάδας όχι μόνο δεν παραιτήθηκε για να πέσει η Κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές, αλλά διευκόλυνε την όλη διαδικασία με τη σύμφωνη γνώμη του χωρίς ενδοιασμούς. Μπορεί αυτό να αποτελεί μία απογοήτευση σε όλους τους Έλληνες που πίστευαν σε αυτόν, αλλά για τους άλλους είναι απλώς η λογική συνέχεια μιας πορείας με απόκλιση σε σχέση με την στρατηγική της πατρίδας μας. 

Φάνηκε τώρα επίσημα ότι ήταν κατώτερος των περιστάσεων και ότι δικαιολογημένα είχε επιλεχθεί από αυτήν την κυβέρνηση για να παίξει αυτόν τον ρόλο και όχι βέβαια τον ρόλο ενός ηγέτη που πονά και προστατεύει την Ελλάδα. Έτσι δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο που έσωσε την Κύπρο από την επιβολή του Σχεδίου Ανάν μέσω της απόρριψής του. Δεν πειράζει όμως, διότι η ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών θα γίνει χωρίς την βοήθεια του Προέδρου και αυτός θα μείνει στην ιστορία ως συνεργάτης μιας βάρβαρης κυβέρνησης που προσπάθησε να πληγώσει τον Ελληνισμό.

πηγή 

Ενάντια στο Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων

Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε πάνω στο Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Διότι μετά την ενημέρωση τα 29 κράτη μέλη θα πρέπει να το υπογράψουν για να έρθει και πάλι νέα ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί θα πρέπει όλοι όσοι είναι στο κυβερνών κόμμα να την υπερψηφίσουν και να παραδεχθούν επίσημα ότι όλα αυτά τα χρόνια που κατηγορούν το ΝΑΤΟ ήταν απλώς για να κερδίσουν ψηφοφόρους, αλλά όχι ότι το πίστευαν και πραγματικά. Αλλά μερικοί ακόμα και μερικές μονάδες θα πρέπει να αντισταθούν σε αυτήν την απόφαση, γιατί είναι τόσο βαθιά αγκυροβολημένοι μέσα στο κόμμα αλλά και στην ιδεολογία τους που θα ομολογήσουν ότι δεν μπορούν ν’ αλλάξουν τώρα με το θέμα του ΝΑΤΟ. 

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ασκηθεί μια πίεση πάνω σε κάθε βουλευτή τέτοιου τύπου για να αναγκαστεί να εκτεθεί με αυτήν την ψηφοφορία, για να υποστεί ένα κόστος πολιτικό ακόμα κι αν δεν περάσει το Πρέπον. Διότι στις επόμενες εκλογές θα έχει στιγματιστεί από αυτήν την ψήφο και οι ψηφοφόροι του θα απέχουν από τις κάλπες. Είναι λοιπόν απαραίτητο να δώσουμε έμφαση στη θέση τους για να μην τους διευκολύνουμε με μια ανώδυνη ψηφοφορία. Το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων λειτουργεί συμπληρωματικά με το Προσύμφωνο, το οποίο δεν επαρκεί για να ενεργοποιηθούν οι τροπολογίες του Σκοπιανού Συντάγματος. Αυτό θα πρέπει να φανεί και μέσω της συλλογής υπογραφών για δημοψήφισμα, αλλά βέβαια και μέσω μεγάλου Συλλαλητηρίου που θα εκφράσει τον ελληνικό λαό που προστατεύει τη Μακεδονία και γενικότερα τον Ελληνισμό. 

πηγή 

Δεν τελείωσε ο αγώνας, τώρα αρχίζει!

Όσο και να θέλει η κυβερνητική προπαγάνδα να μας πείσει ότι το Σκοπιανό τελείωσε ενώ δεν υπάρχει ακόμα ούτε το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Η σταλινική προσέγγιση των πραγμάτων θα μας βρει εναντίον της, διότι πολύ απλά δεν μας αντιπροσωπεύει μία κυβέρνηση μειοψηφίας. Είναι η κυβέρνηση που τελείωσε και τώρα επιλέγει το τέλος της έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει το πολιτικό της κόστος. Όμως αυτό θα είναι τεράστιο, διότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά αυτούς που προσπαθούν να πληγώσουν την πατρίδα και τον Ελληνισμό μέσω της ισοπέδωσης της ιστορίας. Έτσι θα θυμάται ονομαστικά όλους όσους υπερψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών, για να τους τιμωρήσει στις εκλογές όπου και να τολμήσουν να εμφανιστούν. 

Η ψήφος του Ελληνικού λαού θα στιγματίσει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Έτσι όσοι δεν δήλωσαν ότι είναι εναντίον του Προσυμφώνου των Πρεσπών στις δημαρχιακές και στις περιφερειακές εκλογές κι όχι μόνο στις βουλευτικές εκλογές θα υποστούν μία πολιτική ήττα από την οποία δύσκολα θα σηκωθούν. Επίσης λόγω της επόμενης ψηφοφορίας που θα έρθει στη Βουλή των Ελλήνων, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα αποκαλυφθούν και στους ψηφοφόρους τους, αφού τόσα χρόνια ήταν πάντα αντι-νατοϊκοί και τώρα θα πρέπει να υποστηρίξουν αυτόν το οργανισμό μόνο και μόνο επειδή θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή. Όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξουν όλοι αυτό το κόστος, διότι βλέπουν τώρα τη μεγάλη ήττα που έρχεται στις εκλογές κι ότι βέβαια θα χάσουν και το bonus των 50 βουλευτών. Έτσι ο αγώνας για την Μακεδονία δεν τελείωσε, αλλά είναι σίγουρο ότι αυτό το κόμμα και οι βουλευτές του τέλειωσαν. 

πηγή 

Από την κυβέρνηση της καθυστέρησης στην καθυστερημένη κυβέρνηση

Όσο η κυβέρνηση είχε μαζί της τη συγκυβέρνηση λειτουργούσε ως κυβέρνηση της καθυστέρησης σε όλους του τομείς, για να μην εκτεθεί αφού καμιά από τις υποσχέσεις της ειδικά στα θέματα της ενέργειας δεν μπορούσε να υλοποιηθεί λόγω οικονομίας. Έτσι έκανε ό,τι μπορούσε για να μην φανεί ότι έκανε το αντίθετο από αυτά που έλεγε κερδίζοντας χρόνο μέσω της απραξίας. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν εκκρεμότητες με τον λιγνίτη, τη ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΠΑ, τη Λάρκο, τον ΑΔΜΗΕ και το Euroasia Interconnector και βέβαια με τους υδρογονάνθρακες. Τώρα όμως που έφυγε η συγκυβέρνηση, για αυτά τα θέματα η κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη των στρατηγικών λαθών της. Έτσι έχει πλέον μεταμορφωθεί σε καθυστερημένη κυβέρνηση, διότι ήδη βλέπει το πολιτικό κόστος των θέσεών της για το Προσύμφωνο των Πρεσπών και την πολιτική ήττα που θα ακολουθήσει σε όλες τις φετινές εκλογικές αναμετρήσεις. 

Δεν μπορεί λοιπόν να προχωρήσει σε όλα αυτά τα ενεργειακά θέματα χωρίς να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα που υπάρχει μεταξύ της και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βρισκόμαστε λοιπόν στην κατάσταση όπου μια κυβέρνηση χωρίς πλειοψηφία, που προσπαθεί να πληγώσει τον Ελληνισμό μέσω του Σκοπιανού λόγω ιδεολογίας, να κάνει ό,τι μπορεί ως καθυστερημένη να σωθεί μέσω δηλώσεων προπαγάνδας που δεν πείθουν πια κανένα. Όσοι λοιπόν πίστεψαν ότι αποτελούσε μια ελπίδα για τη χώρα κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τι καταστροφές μπορεί να κάνει σε εθνικό επίπεδο ή τουλάχιστον να προσπαθήσει, πώς θα μπορούσαν να την εμπιστευτούν για τα ενεργειακά, ειδικά τώρα που περιμένουμε τι θα γίνει με τις θαλάσσιες περιοχές της Ελληνικής ΑΟΖ. 

πηγή 

Δεν είναι η Ελλάδα που θα πέσει αλλά η κυβέρνηση

Όταν είσαι ένα κόμμα ανίκανο και την εξουσία δεν ξέρεις τι να την κάνεις. Και αυτό φαίνεται, διότι ακόμα και στην κυβέρνηση λειτουργείς αποκλειστικά ως κόμμα. Διότι η μόνη σου πατρίδα είναι το κόμμα σου. Δεν είσαι καν διεθνιστής αλλά μόνο κομματιστής. Κι όταν το βλέμμα σου δεν μπορεί να ξεπεράσει το τυφλό του προέδρου σου δεν είναι ανάγκη να μιλάς για φως, αφού δεν βρίσκεσαι στο τούνελ αλλά σ’ ένα πηγάδι. Ούτε είναι ανάγκη να υπογράφεις κοντά σε λίμνη ένα κείμενο που μπορεί να σε πνίξει πολιτικά.

Βέβαια αν ακολουθείς πιστά, αν έχει κάποια σημασία αυτή η λέξη για σένα, μια καθυστερημένη ιδεολογία, πώς θες να μην είσαι μια καθυστερημένη κυβέρνηση που είναι ανίκανη να παράγει κάποιο έργο για την πατρίδα. Κι αφού δεν πιστεύεις σε αυτήν την έννοια, ούτε στον Ελληνισμό, ούτε στην Ιστορία γιατί δεν πας αλλού αφού υπάρχουν τόσες χώρες που θαυμάζεις και αποτελούν μοντέλο για σένα όπως είναι η Κούβα, η Βενεζουέλα ή ακόμα και η Βόρεια Κορέα; Γιατί κάθεσαι στην Ελλάδα που δεν μπορεί ν’ αποδεχθεί τέτοια βάρβαρα καθεστώτα, επειδή είναι η πατρίδα της δημοκρατίας και της ελευθερίας; 

Μήπως πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις; Εμείς διώξαμε από τη γη μας τον εθνικοσοσιαλισμό που ήταν πολύ πιο ισχυρός από σένα. Επίσης δεν αφήσαμε τον Σοβιετικό Σοσιαλισμό να εγκατασταθεί στην πατρίδα μας. Γιατί λοιπόν να κάνουμε εξαίρεση με σένα. Όλοι είδαμε και βλέπουμε τι προσπάθησες και τι προσπαθείς να κάνεις για τη Μακεδονία μας και δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε ήδη έτοιμη την περιοχή που θα σαπίσουν οι ιδέες σου, γιατί είναι μόνο για λίπασμα για τα λουλούδια της ελευθερίας, που θα ανθίσουν για να ζήσουν όλοι την απελευθέρωση της πατρίδας από τη βαρβαρότητα. 

πηγή 

Ομιλία στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Η Βουλή των Ελλήνων είναι εδώ κι όχι απέναντι, εμείς θα αποφασίσουμε τι θα γίνει. Μπορεί μερικοί από εσάς να φοβούνται και να αναρωτιούνται τι θα γίνει, θέλω να ξέρετε ότι ακόμα κι αν κυρώσουν το Προσύμφωνο θα το ακυρώσουμε ό,τι και να κάνουν. Δεν πρόκειται να υπογράψουμε το Πρωτόκολλο Εισδοχής για τα Σκόπια ό,τι και να κάνουν. Άρα αυτοί που είναι τώρα κρυμμένοι στην Βουλή ξέρουν ότι έχουν τελειώσει. Οι μόνοι που είναι μαζί μας είναι εδώ, όλοι οι άλλοι φοβούνται, βλέπουν το τέλος και εμείς θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά, ακόμα και στο τέλος όταν θα έχουν φύγει και θα τους βοηθήσουμε να φύγουν. 

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το θέμα της Μακεδονίας για εμάς δεν είναι μια λεπτομέρεια, είναι η ουσία. Περιμένουν μετά τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο. Αν δεν τους σταματήσουμε στη Μακεδονία δεν θα μας σώσει η Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι η ασπίδα μας. Όσοι πιστεύουν ότι είναι απλώς μια Βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους, να πάνε να ξαναδιαβάσουν την ιστορία. Αυτοί που δεν κατάφεραν ποτέ να μάθουν τίποτα, επειδή ποτέ δεν πίστεψαν ούτε στο Έθνος ούτε στην Ιστορία, ήρθε τώρα η ώρα να μάθουν. Ο Ελληνικός λαός δεν γονατίζει, αντιστέκεται, δεν κάνει πίσω, δεν δίνει την Ιστορία του.

Όλα αυτά που ακούτε είναι εργαλείο προπαγάνδας, είναι μερικοί νοσταλγικοί της Γιουγκοσλαβικής Ένωσης, της Σοβιετικής Ένωσης, είναι σταλινικοί. Απλώς πρέπει να καταλάβουν ότι ο σταλινισμός δεν μπόρεσε ποτέ να ζήσει στην Ελλάδα γιατί είμαστε η χώρα της ελευθερίας και δεν είναι τώρα που θα σταματήσουμε τον αγώνα. Άρα θέλω να σας πω ότι όλοι μαζί θα δείτε και την επόμενη φορά αν χρειαστεί, θα ακυρώσουμε τα πάντα, δεν θα μείνει ίχνος από το πέρασμά τους. Καλή συνέχεια.

Πλατεία Συντάγματος, 20/01/2019


πηγή

Παράνομη λογοκρισία

Το γεγονός ότι το Υπουργείο Άμυνας προέβη σε απαγόρευση μιας εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, η οποία ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό με άδεια διεξαγωγής, κάνοντας χρήση του Άρθρου 6 εδάφιο 1, είναι άκρως απαράδεκτο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά αποτελεί επίσης και παράνομη λογοκρισία αφού το Προσύμφωνο των Πρεσπών δεν είναι ακόμα σε ισχύ, με την έννοια ότι λείπει ακόμα η υπογραφή και η αποδοχή του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα επιτρέψει την ενεργοποίηση των τροπολογιών του Συντάγματος των Σκοπίων. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος απαγόρευσης της εκδήλωσης. 

Όμως σε κάθε περίπτωση αυτή η λογοκρισία θέτει ένα θέμα περί του Προσυμφώνου των Πρεσπών, αφού βλέπουμε χειροπιαστά πλέον ότι μπορεί να αποτελεί κι ένα εργαλείο ενάντια στον Ελληνισμό και να απαγορεύει λόγω της βαρβαρότητας του ακόμα και διαλέξεις ή συνέδρια ιστορίας, με το πρόσχημα ότι τα βλέπει ως αναθεωρητικά δεδομένα. Με άλλα λόγια, το κείμενο του Προσυμφώνου που υπέγραψε και υπερψήφισε η κυβέρνηση, είναι όργανο λογοκρισίας πλέον. 

Πιο συγκεκριμένα το Άρθρο 6 εδάφιο 1 απαγορεύσει εκδηλώσεις οργανωμένες από κρατικούς φορείς ή από φορείς που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το κράτος και το εδάφιο 2 απαγορεύει το ίδιο αλλά σε ιδιώτες. Θα έχει ενδιαφέρον τώρα για όσους πίστευαν ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι δημοκρατική, πώς θα ερμηνέψουν αυτήν την νέα πράξη και στη συνέχεια την εφαρμογή του Άρθρου 6 του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Διότι πλέον τα αποδεικτικά στοιχεία θα υπάρχουν και θα αφορούν ακόμα και συνέδρια για τον Μακεδονικό αγώνα και τους Μακεδονομάχους. Επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε και το Άρθρο 8 εδάφιο 5, που δημιούργησε μια κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων ικανή να αναθεωρήσει δεδομένα της αρχαιολογίας, της ιστορίας και της παιδείας, το οποίο λειτουργεί και πριν να είναι σε ισχύ το Προσύμφωνο, επειδή το προβλέπει το Άρθρο 20 εδάφιο 4. Διότι αυτή η επιτροπή θα μπορεί να επεκτείνει σε πρακτικό επίπεδο της δράσεις της κυβέρνησης, μέσω της εφαρμογής του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

πηγή

Το κυβερνητικό μένος ενάντια στον Ελληνισμό

Μπορεί να είναι δύσκολο να το παραδεχθούν προηγούμενοι ψηφοφόροι της κυβέρνησης, αλλά το κυβερνητικό μένος ενάντια στον Ελληνισμό είναι όλο και πιο εμφανές. Φαίνεται επίσης με ξεκάθαρο τρόπο ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών δεν είχε σκοπό να βοηθήσει τα Σκόπια, αλλά να πλήξει τον Ελληνισμό με άρθρα που του απαγορεύουν να εκφραστεί ελεύθερα μέσω επίσημης λογοκρισίας. Η κυβέρνηση δεν ζήτησε καμία αλλαγή του εθνικού ύμνου των Σκοπίων, που αναφέρεται πολλαπλές φορές στην Μακεδονία και δεν ζήτησε αυτή η λέξη να αντικατασταθεί με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία. 

Αλλά είναι ήδη ικανή να εφαρμόσει στην Ελλάδα το Άρθρο 6 του Προσυμφώνου που επιτρέπει τη λογοκρισία. Είναι όλο και περισσότεροι τώρα αυτοί που βλέπουν ότι οι δημιουργοί του Προσυμφώνου των Πρεσπών είχαν και έχουν μια αποκλειστική ιδεολογική προσέγγιση των πραγμάτων και των καταστάσεων, διότι πολύ απλά δεν πιστεύουν στην έννοια του Έθνους και της Ιστορίας. Έτσι αν δεν αντισταθούμε, το κυβερνητικό μένος θα εκφράζεται μ’ ένα τρόπο όλο και πιο ισχυρό, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει το αντίβαρο της συγκυβέρνησης. 

Μέσω του Προσυμφώνου των Πρεσπών η κυβέρνηση θέλει να μετατραπεί σε σύστημα λογοκρισίας στα θέματα της αρχαιολογίας, της ιστορίας και της παιδείας, για να μπορεί να προωθεί ελεύθερα το μένος της ενάντια στον Ελληνισμό. Η εξήγηση είναι ότι η ιδεολογία της κυβέρνησης δεν πιστεύει θεμελιακά στις έννοιες του Έθνους και της Ιστορίας, έτσι ερμηνεύει τον Ελληνισμό ως αντιπαράδειγμα της θεωρίας της. Άλλωστε αν θυμηθούμε τι έγινε με την επανάσταση του 1917 θα αντιληφθούμε ότι η λέξη Ρωσία εξαφανίστηκε από την επίσημη ονομασία της Σοβιετικής Ένωσης. Έτσι μπορούμε να φανταστούμε χωρίς δυσκολία ότι αυτή η κυβέρνηση σε δεύτερη τετραετία θα εξαφάνιζε τη λέξη Ελλάδα από την επίσημη καινούργια ονομασία. Ας έχουμε και αυτό στο μυαλό μας. 

πηγή 

Εθνική πολυπαραγοντική στρατηγική

Με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν πρέπει να σκεφτούμε επιτέλους μια εθνική πολυπαραγοντική στρατηγική που να ενσωματώνει ταυτόχρονα πολλά στοιχεία, τα οποία θα αποτελούν τα συστατικά ενός στρατηγικού μείγματος. Είναι φανερό ότι πρέπει να συνεχίσουμε το έργο των Συλλαλητηρίων που άλλαξαν δραστικά και δραματικά το πολιτικό σκηνικό. Πρέπει επίσης να υπάρχουν και ανοιχτές διαλέξεις, όπου ο κόσμος θα ενημερώνεται πραγματικά για τις επιπτώσεις των άρθρων του Προσυμφώνου των Πρεσπών αλλά και του Πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων. 

Έτσι αυτές πρέπει να αγγίζουν πολύ κόσμο, γιατί πολλοί είναι αυτοί που δεν κατέχουν το αντικείμενο. Σε επίπεδο του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να γίνουν μόνο και μόνο επαφές, αλλά αληθινή ενημέρωση για την αληθινή κατάσταση της Ελλάδας αυτή την περίοδο με τον νέο Mακεδονικό αγώνα. Είναι σημαντικό να ασκηθεί πίεση πάνω στους βουλευτές που τόσα χρόνια ήταν κατά του ΝΑΤΟ, διότι τώρα πρέπει να τους ξεμπροστιάσουμε αφού είναι έτοιμοι να απορρίψουν τις θέσεις των ψηφοφόρων τους, για ν' ακολουθήσουν τη νέα πολιτική γραμμή. Σε επίπεδο Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είναι θεμελιακές οι σχέσεις που θα έχουμε με διάφορα κράτη και ειδικά με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ειδικά της Γαλλίας, αφού είναι η μοναδική χώρα αυτού του πλαισίου που ποτέ δεν αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία, πράγμα το οποίο μπλοκάρει οποιαδήποτε διαδικασία ψηφοφορίας στην ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών. 

Αυτή η πολυπαραγοντική στρατηγική δεν βασίζεται μόνο σε αυτές τις κορυφές αλλά και στις δομές αυτού του γεωστρατηγικού γράφου. Και το όλο πρέπει να συμπληρωθεί και με τη δράση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε να πάρει κι αυτή μια αντίθετη άποψη σε σχέση με το Σκοπιανό. Με όλα αυτά τα επίπεδα είναι εφικτό να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική στρατηγική για την Ελλάδα εντός Ευρώπης. Και βέβαια θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και τα ενεργειακά μας στη θαλάσσια περιοχή Ιόνιο, Δυτικά Κρήτης και Νότιο Δυτικά Κρήτης, για να μην είμαστε πια ένα εξαρτημένο κράτος και να είμαστε ικανοί να δώσουμε ακόμα και παράδειγμα προς μίμηση.

πηγή 

Η αντίσταση του Ελληνισμού

Η αντίσταση του Ελληνισμού πρέπει να φανεί σε κάθε επίπεδο. Κάθε σύλλογος πρέπει να απορρίψει το Προσύμφωνο των Πρεσπών, για να βοηθήσει και στη διαδικασία ακύρωσης του. Οι καταλήψεις στα σχολεία είναι και αυτές ενδεικτικές για την κατάσταση που υπάρχει. Επίσης το γεγονός ότι φέτος θα έχουμε εκλογικές αναμετρήσεις σε πολλαπλό επίπεδο θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρον, για να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Θα πρέπει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κι όχι μόνο οι Δήμαρχοι να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών. 

Το ίδιο θα πρέπει να γίνει για τους Περιφερειάρχες και τους Αντιπεριφερειάρχες, διότι και αυτοί θα παίξουν έναν ρόλο πρακτικό σε αυτόν τον αγώνα. Έχει επίσης τεράστια σημασία και το ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού η αντίσταση του Ελληνισμού θα πρέπει να εκδηλωθεί και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του ευρωπαϊκού κεκτημένου και το θέμα της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων. Δεν είναι λοιπόν μόνο πάνω στο θέμα των βουλευτικών εκλογών που πρέπει να επικεντρωθούμε. Κάθε εκλογική αναμέτρηση θα έχει τη σημασία της και θα πρέπει να εξεταστεί υπό του πρίσματος του Προσυμφώνου των Πρεσπών και του Πρωτοκόλλου Εισδοχής στο ΝΑΤΟ, που είναι απαραίτητα για τα Σκόπια. 

Χάρη στα μεγάλα και πολλά Συλλαλητήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το Σκοπιανό που ήταν παλαιότερα ένα θέμα μόνο και μόνο για γραφικούς, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και αξιολογία για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Κατά συνέπεια πρέπει να δοθεί ο αγώνας του Ελληνισμού σε όλες αυτές τις πολιτικές μάχες, για ν’ αλλάξει το σκηνικό στην ελληνική πολιτική, έτσι ώστε να είναι έτοιμο το υπόβαθρο της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών αφού αυτό το κείμενο είναι απλώς απαράδεκτο για τον Ελληνισμό, όχι μόνο επειδή είναι αντισυνταγματικό και αναθεωρητικό, αλλά επειδή αποτελεί ύβρη για την ιστορία και τη συνέχεια του Ελληνισμού.

πηγή


Η αυταρχική κυβέρνηση

Μέσω της λογοκρισίας αλλά και όλων των εργαλείων που διαθέτει η κυβέρνηση, γίνεται όλο και πιο αυταρχική διότι θέλει να υπαγορεύσει τα θέλω της όσο αφορά στο Σκοπιανό. Βιάζεται να εφαρμόσει το Προσύμφωνο των Πρεσπών ενώ δεν έχει τελειώσει η διαδικασία, αφού είμαστε ακόμα στο στάδιο των κυρώσεων από τα 29 κοινοβούλια των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δείχνει όλο και περισσότερο το αληθινό της πρόσωπο αφού φτάνει στο επίπεδο να απαγορεύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Έτσι όσοι πίστεψαν σε αυτήν την κυβέρνηση και στις αλλαγές που θα έφερνε, τώρα ξέρουν ότι μια από αυτές θα ήταν η απαγόρευση της Μακεδονίας. Ήδη προσπαθεί να εκφοβίσει τους Έλληνες με απαγορεύσεις και ΕΔΕ αλλά επειδή έχουν ξεχάσει οι ίδιοι τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, δεν θυμούνται ότι οι επαναστάσεις στην Ελλάδα αρχίζουν με τις απαγορεύσεις από την εξουσία. Σε κάθε απαγόρευση της αυταρχικής κυβέρνησης οι Έλληνες θα απαντούν με άλλες δέκα προκλήσεις, διότι ξέρουμε ότι το Δίκαιο είναι μαζί μας. Έτσι η κυβέρνηση θα καταλάβει τώρα τι σημαίνει επί του πρακτέου η αντίσταση του Ελληνισμού.  

πηγή 

Σε κάθε νομοσχέδιο, μπλόκο!

Αφού η κυβέρνηση επιμένει και θέλει να παραμείνει στην εξουσία ενώ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας, σε κάθε νομοσχέδιο πρέπει να υπάρξει μπλόκο από όλα τα άλλα κόμματα, για να δείξουν επί του πρακτέου τι σημαίνει αυτή η τεχνητή κυβέρνηση. Όλοι όσοι λένε ότι αντιστέκονται πραγματικά ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών θα πρέπει να αποδείξουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με το κυβερνών κόμμα, το οποίο θεωρεί ότι ο Ελληνικός λαός θα ξεχάσει το Σκοπιανό μετά από μερικές ημέρες. Δεν ξέρει τίποτα από αντίσταση και δεν ξέρει ότι ο Χρόνος είναι μαζί μας και κάθε μέρα που περνά, ο λαός μας βλέπει τα σχέδια του αυταρχικού συστήματος και η αντίστασή του θα γίνει όλο και πιο ισχυρή. 

Έτσι θα ήταν καλό για τους πολιτικούς και ειδικά για τους βουλευτές να δείξουν το παράδειγμα της αντίστασης και εντός της Βουλής. Διότι ο Ελληνικός λαός θα δει ποιος είναι μαζί του και ποιος θα τολμήσει να είναι εναντίον του. Βέβαια όσοι είναι σταλινικοί θα επιχειρήσουν τα πάντα για να διατηρήσουν όσο περισσότερο γίνεται την εξουσία, αλλά ακόμα και γι’ αυτό θα αναγκαστούν να θυσιάσουν πολλούς συνεργάτες κι όχι μόνο πρόθυμους. Για αυτό είναι θέμα χρόνου να πέσουν.  

πηγή 

Τα λάθη του Προσυμφώνου δεν διορθώνονται

Τα λάθη του Προσυμφώνου είναι θεμελιακά και δεν μπορούν να διορθωθούν. Με αυτά θα έχουμε όχι μόνο πατήματα, αλλά ισχυρά επιχειρήματα για την ακύρωση του Προσυμφώνου. Έτσι όσο και να θέλει η κυβερνητική προπαγάνδα να μας πείσει ότι αποτελεί μια διπλωματική επιτυχία, εμείς με την ανάλυσή μας όχι μόνο ξέρουμε ότι θα την ακυρώσουμε αλλά θα κατηγορήσουμε και όλους όσους συνέβαλαν στη διατύπωσή της.

Βέβαια οι υπεύθυνοι είναι σίγουρα ο Πρωθυπουργός και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσουμε και όλους όσους τα υποστήριξαν υπηρεσιακά με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Ας το μάθουν λοιπόν όσοι δεν αναμείχθηκαν σε αυτή τη διαδικασία για να μην πέσουν θύματα της άγνοιας τους, αν τους ζητηθεί να βοηθήσουν ακόμα και εκ των υστέρων στο πλαίσιο του χρονικού διαστήματος της επικύρωσης από τα 29 κοινοβούλια των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, έως τη τελική ρηματική διακοίνωση εκ μέρους της Ελλάδας στα Σκόπια. Διότι τα λάθη που έχουν γίνει δεν κάλυψαν ούτε τα κενά της προσέγγισης του κυβερνώντος κόμματος. Έτσι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών, θέλει δεν θέλει η κυβέρνηση.

πηγή 

Η εικόνα ενάντια στην εξουσία

Όταν είσαι ικανός να ψεύδεσαι για τον λαό σου ενώ είσαι Πρωθυπουργός και μιλάς σε ξένους ηγέτες, σημαίνει ότι δεν αξίζεις αυτή τη θέση διότι η εξουσία χωρίς ουσία δεν έχει νόημα. Όσο και να προσπαθείς να μειώσεις τη συμμετοχή του Ελληνικού λαού στα πάμπολλα και μεγάλα Συλλαλητήρια, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα διότι υπάρχουν εικόνες και βίντεος. Έτσι το κυβερνών κόμμα έχει ένα σοβαρό πρόβλημα, διότι η εικόνα είναι ενάντια στην εξουσία. Είναι η εικόνα της αλήθειας και η εξουσία του ψεύδους. Έτσι ακόμα και οι ξένοι ενημερώνονται από την αλήθεια και δεν πέφτουν στην παγίδα της κρατικής προπαγάνδας, που δεν μπορεί άλλο να καλύψει τα κενά της εξουσίας. 

Επίσης το Προσύμφωνο είναι με τα λάθη του τα δομικά το ευάλωτο σημείο της εξουσίας και θα της κοστίσει πολλά κι όχι μόνο τις επόμενες εκλογές. Αν δεν σέβεσαι τον Ελληνικό λαό όχι μόνο δεν πρόκειται να σ’ ακολουθήσει, αλλά θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στη βάρβαρη εξουσία, διότι το οφείλει στους προγόνους του δηλαδή στο παρελθόν και στους απογόνους του δηλαδή στο μέλλον. Διότι ακόμα κι αν υπάρχουν δυσκολίες στο παρόν θα τις ξεπεράσουμε όπως πάντα κάνουμε, διότι η πίστη αλλάζει τα πάντα. Έτσι η εικόνα είναι του φωτός και το δείχνει σε όλους.

πηγή 

Το Σχέδιο Ανάν και το Προσύμφωνο των Πρεσπών

Όταν ο υπέρμαχος του Σχεδίου Ανάν συγχαίρει για το έργο του τον υπέρμαχο του Προσυμφώνου Πρεσπών πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα κουμπώνουν, αλλά όχι με τον τρόπο που το προβλέπουν αυτοί που είναι στην εξουσία. Το Σχέδιο Ανάν αρχικά είχε την πλειοψηφία των κομμάτων μαζί του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, αλλά τελικά το απορρίψαμε με το Δημοψήφισμα και δεν έμεινε τίποτα από το Σχέδιο όσο και να το ήθελαν τα μεγάλα κόμματα, όσο και να ήταν ένας δήθεν έντιμος συμβιβασμός. 

Το ίδιο θα γίνει και με το Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι ακόμα κι αν το θέλει η εξουσία και η κυβερνητική προπαγάνδα, είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που βλέπουν τα στρατηγικά λάθη που εμπεριέχουν τα άρθρα και αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να δώσουμε συνέχεια σε αυτό, γιατί είναι κατά της Μακεδονίας, κατά της Ελλάδας και κατά του Ελληνισμού. Έτσι και να βρίσκονται μαζί οι δύο ηγέτες του συμβιβασμού με τα ίδια απαράδεκτα στοιχεία πολιτικής ηθικής, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Διότι ακόμα και η προπαγάνδα έχει τα όριά της όταν τα κενά απέναντι στους λαούς είναι τόσο μεγάλα. Έτσι ό,τι και να λένε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ακύρωση του Προσυμφώνου, ακριβώς όπως έγινε και με το Σχέδιο Ανάν. Διότι δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε τίποτα όρθιο από το Προσύμφωνο των Πρεσπών.

πηγή 

Πέφτουν οι Μπολσεβίκοι της κυβέρνησης

Από τότε που η κυβέρνηση έχασε την πλειοψηφία, ετυμολογικά επανήλθε στο επίπεδο των Μενσεβίκων κι έχουν αρχίσει να πέφτουν οι Μπολσεβίκοι. Άρχισαν από τώρα τα πρακτικά προβλήματα της κυβέρνησης, που δεν μπορεί πια να βασιστεί στην προηγούμενη συγκυβέρνηση κι έχει πρόβλημα ακόμα και για να περάσει τυπικά θέματα. Με τη διάλυση άλλης μιας κοινοβουλευτικής ομάδας όχι μόνο δεν τα βρίσκει με τα κουκιά, αλλά δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί ούτε τους πρόθυμους βουλευτές. 

Ακόμα και θέματα στο επίπεδο του ΑΣΕΠ ή της επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης προκαλούν φθορά στην εξουσία διότι ακόμα και με 10 ψήφους θετικές, οι 6 αρνητικές και τα 5 “παρών” αποτελούν εμπόδιο. Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει καλά την επόμενη περίοδο. Μάλλον είχε ξεχάσει ότι η Ελλάδα είναι και πατρίδα της δημοκρατίας κι ότι όλα δεν γίνονται μόνο και μόνο με τις απαιτήσεις της κυβέρνησης. Διότι τώρα θέλει δεν θέλει έχει μόνο το επίπεδο μιας ψευδοκυβέρνησης, έτοιμη για κάθε έντιμο συμβιβασμό αλλά μάταια. 

πηγή 

Οι ευθύνες των βουλευτών

Οι ευθύνες των βουλευτών είναι τεράστιες αυτήν την περίοδο, επειδή δεν υπάρχει πια κυβέρνηση πλειοψηφίας. Κατά συνέπεια κάθε φορά που ένας βουλευτής παίρνει θέση για την κυβέρνηση, σημαίνει ότι κατά βάθος επικροτεί τις αποφάσεις της και την πορεία της, ακόμα και μετά το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να θεωρηθεί ως συνεργάτης αυτής της κυβέρνησης της μειοψηφίας, διότι της επιτρέπει να ξεπεράσει με τεχνητό τρόπο θεσμικά εμπόδια. 

Έτσι και ο Ελληνικός λαός θα μπορεί να καταδικάσει αυτές τις πράξεις στη συνέχεια, ειδικά σε προεκλογική περίοδο. Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται ειδικά στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι οποίοι καταψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών αλλά συνεχίζουν, τουλάχιστον μερικοί από αυτούς να παίζουν ένα διπλό παιχνίδι για άλλες ψηφοφορίες. Είναι λοιπόν απαραίτητο να ξεκαθαρίσει το όλο τοπίο και να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, διότι λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων που θα έχουμε, οι βουλευτές που θα θέλουν την ψήφο του Ελληνικού λαού, θα πρέπει ως ευθύνοντες να πουν ποια είναι η ατομική θέση και πορεία σε σχέση με αυτό το εθνικό θέμα.

πηγή 

Ο ρόλος του Ποταμιού για το Προσύμφωνο

Όσο και να θέλει να το κρύψει η ηγεσία του Ποταμιού, ο ρόλος του κόμματος ήταν σκοτεινός για το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Ακολουθήθηκε από την αρχή μια συνωμοσία με το κυβερνών κόμμα για να περάσει το Προσύμφωνο. Απλώς το ίδιο το Ποτάμι δεν μπόρεσε ν' αντέξει τις αποκλίσεις εντός του. Στην πραγματικότητα δεν εκτιμήθηκαν σωστά οι δυνάμεις που υπήρχαν και οι πιέσεις που ασκήθηκαν. Πάντως αν το Ποτάμι έχασε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, οφείλεται στην ίδια του τη λανθασμένη στρατηγική. 

Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίζει, αφού τελικά αποδείχθηκε ότι πρόκειται για ένα κόμμα που δεν είχε εθνική αντίληψη και λειτουργούσε μόνο οπορτουνιστικά. Επίσης το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του κόμματος είχε δηλώσει ότι θα είχε υπερψηφίσει ακόμα και το Σχέδιο Ανάν, πάλι καλά που δεν είναι Κύπριος και δεν μπορούσε να κάνει κακό στον Κυπριακό λαό και στον Τάσσο Παπαδόπουλο. Όμως αυτό έγινε με το Προσύμφωνο των Πρεσπών και δεν πρόκειται να το ξεχάσει ακόμα και μετά την ακύρωσή του. Έτσι όσοι πίστεψαν σε αυτό το κόμμα ας σκεφτούν ότι έπεσαν σε μια παγίδα από την οποία πρέπει να ξεφύγουν τώρα, για να συμμετέχουν στην απελευθέρωση της Ελλάδας.
 

πηγή 

Καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε για τη γλώσσα

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ομολόγησε ανοιχτά πλέον ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση για το θέμα της γλώσσας. Με αυτήν την δήλωση διευκρίνισε επί της ουσίας ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι αυτονόητο ότι έχουν τη δική τους γλώσσα κι είναι αυτό που κατέγραψε το Άρθρο 1 του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Έχουμε λοιπόν μια επιπλέον απόδειξη ότι το κυβερνών κόμμα ακολούθησε πιστά τις οδηγίες της Κομμουνιστικής Διεθνούς τις οποίες υιοθέτησε το ΚΚΕ από το 1924 έως το 1949. Τότε μάλιστα είπε στις Πρέσπες και πάλι ότι η Ελλάδα καταπατά τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες. 

Στη συνέχεια το ΚΚΕ απέσυρε από το δόγμα αυτή τη θέση, αλλά φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την υποστηρίζει ακόμα και τώρα. Γι' αυτό το λόγο μάλιστα ο Ελληνισμός αποτελεί εχθρό για αυτό το κόμμα, διότι είναι το αντιπαράδειγμα της θεώρησης του, αφού αυτή δεν εμπεριέχει ούτε την έννοια του Έθνους, ούτε της Ιστορίας. Έτσι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ομολογεί σε όλους χωρίς φοβίες το ιδεολογικό υπόβαθρο του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Άλλωστε και ο ίδιος προέρχεται από τον ίδιο χώρο, αφού είναι ο πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης Μακεδονίας που αποτελεί μετεξέλιξη της Ένωσης Κομμουνιστών Μακεδονίας τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Έτσι το θέμα της γλώσσας των Σκοπίων δεν είχε λόγο να μπει σε διαπραγματεύσεις με τέτοιο ιδεολογικό υπόβαθρο.


πηγή

Το Προσύμφωνο των Πρεσπών ενάντια στην Αρχαιολογία, την Ιστορία και την Παιδεία

Το Προσύμφωνο των Πρεσπών προέρχεται από ένα ιδεολογικό υπόβαθρο που δεν σχετίζεται με το Έθνος και την Ιστορία και γι’ αυτό τον λόγο το Άρθρο 8 Εδάφιο 5 προσπαθεί να αναθεωρήσει την Αρχαιολογία, την Ιστορία και την Παιδεία με μια κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών. Δίνει σημασία αποκλειστικά στη γεωγραφία για την επιχειρηματολογία του και η ρητορική του βασίζεται σε μια ριζοσπαστική αντίληψη των πραγμάτων, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι δεν υπάρχει συνέχεια. 

Έτσι κατά τους δημιουργούς της το Προσύμφωνο μπορεί να λειτουργήσει με το μαθηματικό μοντέλο της αλυσίδας του Markov, όπου το μέλλον εξαρτάται αποκλειστικά από το παρόν και κατά συνέπεια δεν έχει καμιά σχέση με το παρελθόν. Αυτοί που υπέγραψαν το Προσύμφωνο κανόνισαν να λειτουργεί το Άρθρο 8 Εδάφιο 5 χάρη στο Άρθρο 20 Εδάφιο 4 ακόμα και πριν την κύρωση από τις δύο χώρες έτσι ώστε να προλάβει η επιτροπή ν’ αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας για τον Σεπτέμβριο του 2019. Και αυτή η βιασύνη συμπίπτει και με όλες τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί το κυβερνών κόμμα για να περάσει το απαράδεκτο κείμενο και να το εφαρμόσει όσο πιο γρήγορα γίνεται πριν πέσει λόγω εκλογών σε βουλευτικό επίπεδο.

πηγή 

Η Βουλγαρία υποχωρεί και παίρνει πόντους

Όσες αντιδράσεις και να είχε η Βουλγαρία για το θέμα της γλώσσας των Σκοπίων, είδαμε με την απόφασή της να υπογράψει το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ότι τελικά τα λόγια σε διπλωματικό επίπεδο δεν έχουν καμία αξία και μόνο τα κείμενα παραμένουν στην Ιστορία. Έτσι όσοι είχαν ποντάρει πάνω στην αντίσταση της Βουλγαρίας ενώ η ίδια μας η κυβέρνηση προωθούσε το όλο θέμα, αντιλήφθηκαν ότι δεν έχουν νόημα αυτές οι ζαριές διότι τα Βαλκάνια είναι μία γεωπολιτική σκακιέρα κι όχι βέβαια ένα ελληνικό τάβλι με πούλια. Οι χώρες εξετάζουν τα δικά τους συμφέροντα πρώτα και μετά το θέμα των συμμαχιών. 

Έτσι αποκαλύφθηκε ότι η Βουλγαρία δεν έχει σοβαρό θέμα επειδή μέσω διαβατηρίων που εκδίδει για του Σκοπιανούς τους μετατρέπει όλο και περισσότερο σε Βούλγαρους. Και μάλιστα θεωρεί ότι κάνει και αποτελεσματική άμυνα ενάντια στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας μέσω την Μεγάλης Βουλγαρίας αφού η επίσημη Ελλάδα φαίνεται να έχει όχι μόνο παραιτηθεί από την περιοχή αλλά και να έχει αποφασίσει να ονομάσει με σκοπιανά ονόματα τις ελληνικές περιοχές και πόλεις των Σκοπίων μέσω του Άρθρου 8 του Προσυμφώνου των Πρεσπών. 

πηγή 

Το βάρβαρο όνειρο του κυβερνώντος κόμματος

Το κυβερνών κόμμα είναι τόσο ανιστόρητο που έχει ως όνειρο τη Βαλκανική Ένωση, διότι έχει ταυτόχρονα τη νοσταλγία της Γιουγκοσλαβικής Ένωσης και της Σοβιετικής Ένωσης. Για αυτό το κόμμα το θέμα των Σκοπίων είναι ιδεολογικό πείραμα που έπρεπε να πετύχει σώνει και καλά, για ν’ ακολουθήσουν και άλλες χώρες της περιοχής, έτσι ώστε ο Ελληνισμός να περιοριστεί στην Ελλάδα και να εξαφανιστεί από όλες τις άλλες περιοχές, για να λειτουργήσει καταλυτικά εναντίον του. Το κυβερνών κόμμα εκμεταλλεύτηκε τη συγκυβέρνηση για να προετοιμάσει το έδαφος αυτών των αλλαγών, για να λειτουργήσει το όλο θέμα ως Δούρειος Ίππος εντός ΝΑΤΟ και στη συνέχεια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλει το κυβερνών κόμμα να κάνει το ίδιο που έκανε και στην Ελλάδα για να μετατρέψει έναν σκληρό πυρήνα σε ιδεολογικό επίπεδο σε κόμμα ικανό ν’ αλλάξει τις υπάρξεις των Ελλήνων, χάρη στην καταπάτηση της Ιστορίας. Δεν είχε προβλέψει όμως ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα ακολουθούσε πιστά και τυφλά τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων. Αντιθέτως είναι αυτός που έδωσε το παράδειγμα της αντίστασης και της αντεπίθεσης. Έτσι το όνειρο του κυβερνώντος κόμματος θα τελειώσει με αυτό.

πηγή

Η κυβερνητική απαγόρευση

Η κυβερνητική απαγόρευση θα είναι όλο και πιο πιεστική προς όλες τις κατευθύνσεις και τα επίπεδα για να τρομοκρατήσει τους Έλληνες που αντιστέκονται, εφαρμόζοντας όλο και πιο σκληρά τα τρία εδάφια του Άρθρου 6 του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Όμως δεν έχει υπολογίσει σωστά το κυβερνών κόμμα πώς λειτουργούν οι Έλληνες. Έτσι το πρώτο του πρόβλημα θα είναι η αντιδραστικότητά τους. Διότι όσο πιο πολλές θα είναι οι απαγορεύσεις τόσο πιο πολλές θα είναι οι εκδηλώσεις και τα συλλαλητήρια κατά του Προσυμφώνου. Διότι πολύ απλά το κυβερνών κόμμα δεν έχει την αυτοδυναμία και δεν μπορεί να επιβάλλει από μόνο του τα θέλω του. Κι όταν χρησιμοποιεί κι εκμεταλλεύεται πρόθυμους βουλευτές πάλι δεν έχει τη θεσμική πλειοψηφία. Κατά συνέπεια ξέρει από τώρα ότι το Προσύμφωνο είναι ευάλωτο κι ότι θα το ακυρώσουμε εξ ολοκλήρου για να μη μείνει τίποτα από αυτό στην ιστορία της Ελλάδας αφού αποτελεί ιδεολογικό πλήγμα για τον Ελληνισμό. Κι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Έτσι με όλες μας τις δυνάμεις και χάρη στην κυβερνητική απαγόρευση, θα νικήσουμε γιατί το φως πάντα νικά το σκοτάδι. 

πηγή 

Η απαγορευμένη ιστορία

Κανείς δεν τους είχε προειδοποιήσει.
Νόμιζαν ότι η ιστορία ήταν απλώς ένα από τα μαθήματά του.
Αλλά σιγά σιγά κατάλαβαν ότι μερικά κομμάτια της
θα ήταν απαγορευμένα αν δεν αντιστεκόταν.
Έτσι άρχισαν να μαζεύουν υλικό από το παρελθόν
για ν’αντιμετωπίσουν το παρόν
για ν’ αναστηθεί το μέλλον.
Ήθελαν να φωνάξουν δυνατά τη χαρά της αλλά κρατήθηκαν
διότι κατάλαβαν ότι έπρεπε να παραμείνουν στη σκιά
για να παλέψουν για το φως.
Είχαν μάθει για τη λογοκρισία της εξουσίας
και κάθε κίνησή τους θα έπρεπε να είναι προσεκτική.
Δεν ήθελαν να κατηγορηθούν οι άλλοι Αθώοι.
Μόνο τώρα μάθαιναν τι σήμαινε να είναι κάποιος Δίκαιος.
Ποτέ δεν έπρεπε να ξεχάσουν
ότι ο πρώτος τους ρόλος ήταν η προστασία των Αθώων,
κι όχι η αντιμετώπιση της βαρβαρότητας.
Όμως η απαγόρευση της ιστορίας της Μακεδονίας
τους είχε δώσει ένα καινούργιο κίνητρο
για να μάθουν για τις ηρωικές πράξεις
των Μακεδονομάχων.
Αφού τώρα ζούσαν μια άλλη βαρβαρότητα
έπρεπε να μάθουν πως ο Ελληνισμός
είχε καταφέρει να ξεπεράσει την τουρκική βαρβαρότητα
και πως είχε απελευθερώσει τη Μακεδονία
ενώ φαινόταν ανέφικτο εκείνη την εποχή.
Με αυτόν τον τρόπο ανακάλυψαν
κρυφά στοιχεία του παρελθόντος
που εξηγούσαν το μέλλον
δηλαδή το παρόν τους. 


πηγή

Μακεδονικές Δημοσκοπήσεις ενάντια στην κυβέρνηση

Όσο και να θέλει να το κρύψει το κυβερνών κόμμα, ξέρει πολύ καλά το περιεχόμενο των Μακεδονικών Δημοσκοπήσεων, που είναι όλες ξεκάθαρα εναντίον του. Ο νέος Μακεδονικός αγώνας έγινε κριτήριο για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Κι όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας βρίζει τον ελληνικό λαό ενώπιον ξένων στην Κύπρο, τότε πώς να αποφύγει την αντίδραση των Ελλήνων. Διότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ούτε εθνικιστής, ούτε λαϊκιστής και βέβαια ούτε ανόητος. Έτσι κάθε κατηγορία που ακούει από το κυβερνών κόμμα, τον δυναμώνει στην πεποίθηση του να συνεχίσει τον αγώνα του για την προστασία της Μακεδονίας. 

Για αυτόν τον λόγο, το 95,6% λέει ότι το κόμμα που θα ψηφίσει πρέπει να καταψηφίσει το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Επίσης το 71% απάντησε ότι το Προσύμφωνο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας. Και σε άλλη έρευνα το 66% απάντησε ότι θα ψηφίσει κόμμα που είναι κατά του Προσυμφώνου. Βλέπουμε λοιπόν ότι αυτές οι Μακεδονικές Δημοσκοπήσεις θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει άλλα μέτρα, ποντάροντας στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός θα ξεχάσει το θέμα της Μακεδονίας και θα γλυκαθεί με τα χρήματα σαν να ήταν και αυτός πρόθυμος βουλευτής. Αλλά αυτό να το ξεχάσει η κυβέρνηση. 

πηγή 

Το Ποτάμι τα έκανε θάλασσα

Ό,τι και να λέει ο ηγέτης του Ποταμιού για να δικαιολογηθεί το μόνο σίγουρο είναι ότι τα έκανε θάλασσα με την επιλογή του, να παρασύρει όλο το κόμμα για το θέμα του Προσυμφώνου. Δεν είχε καν σκεφτεί τη διάσπασή του και θεωρούσε ότι θα μπορούσε αυτό το κόμμα να αντικαταστήσει τη συγκυβέρνηση. Αλλά πρόεδρος κόμματος δεν σημαίνει αναγκαστικά ηγέτης και φάνηκε με το τέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας. Διότι πολύ απλά το κυβερνών κόμμα δεν είχε ανάγκη από πραγματική συμμαχία κι ήθελε μόνο μερικούς πρόθυμους βουλευτές από όλα τα άλλα κόμματα, χωρίς να δώσει σημασία στην προέλευσή τους, αφού το μόνο που βλέπει ως γνήσιο κόμμα είναι αποκλειστικά το δικό τους. 

Έτσι ο Σύριζα ρούφηξε το Ποτάμι και αυτό στέρεψε, χωρίς βέβαια να μπορεί ν’ αντισταθεί. Το πολιτικό κόστος γι' αυτό είναι μεγάλο και ακόμα πιο μεγάλο το κακό που έκανε στη Μακεδονία με τις ψήφους τους. Τώρα ό,τι και να ειπωθεί μόνο πατριωτικά δεν σκέφτηκε το κόμμα αλλά ούτε και στρατηγικά, αφού δεν είχε την ικανότητα να αναλύσει τα δεδομένα της περιοχής και πίστεψε ότι το Προσύμφωνο Πρεσπών ήταν τρόπος να αναπληρώσει την απουσία ψήφου για το Σχέδιο Ανάν. Έλεος.

πηγή 

Ευρωπαϊκή δημοσκόπηση ενάντια στον Σύριζα

Ενώ ο Σύριζα προσπαθεί να μας πείσει ότι η όλη προσέγγιση του για το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών είναι υποτίθεται ευρωπαϊκή, την ίδια ώρα το ευρωκοινοβούλιο θεωρεί ότι θα χάσει παταγωδώς τις εκλογές και ότι αυτό θα δώσει την ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση να έχει την αυτονομία. Βλέπουμε με τον πιο αντικειμενικό τρόπο ότι ο Σύριζα δεν αντιπροσωπεύει με τίποτα τον ελληνικό λαό και αυτό το ξέρει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Κατά συνέπεια τον θεωρεί ως ένα τελειωμένο κόμμα που όχι μόνο δεν κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία, αλλά κατάφερε να κάνει τους Έλληνες να σιχαθούν την αριστερά που αντιπροσωπεύει σε τέτοιο βαθμό που τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξηγούν ποτέ ξανά αριστερά, τουλάχιστον αυτής της μορφής. Με άλλα λόγια δεν ποντάρουν πάνω σε αυτό το κόμμα για τη συνέχεια ακόμα κι αν θα υπάρχει στη Βουλή με άλλα 4 κόμματα. Ό,τι και να λέγεται λοιπόν από την κυβερνητική προπαγάνδα, η εξουσία ξέρει ότι θα χάσει και το bonus των 50 βουλευτών, με το οποίο ψήφισε το απαράδεκτο Προσύμφωνο των Πρεσπών, που θα μετατραπεί σε πολιτική ταφόπλακα.

πηγή 

Ευρωζώνη και Κυβέρνηση

Ό, τι και να λέει η κυβέρνηση για να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα με τη βοήθεια μουσαμάδων ακόμα κι αν πείθει τα κομματόσκυλα της, δεν μπορεί να απαντήσει στις παρατηρήσεις της Ευρωζώνης. Διότι ακόμα και τα μέτρα που θέλει να πάρει για να ξεφύγει από τη Μακεδονική παγίδα, πρέπει να έχει από κάπου κάποια υποστήριξη. Όμως η Ευρωζώνη εκτιμά αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών της για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων. Έτσι πολύ απλά πάγωσε προς το παρόν τη μετα-προγραμματική υπο-δόση.

Με πιο πρακτικά λόγια, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να πει σε όλους ότι έχουμε τελειώσει με το θέμα των μνημονίων, αντιλαμβανόμαστε ότι τα τεχνικά κλιμάκια της Ευρωζώνης θεωρούν ότι η κυβέρνηση αργεί επί της ουσίας, πράγμα το οποίο γνωρίζουμε και ειδικά στον ενεργειακό τομέα, κι ότι πρέπει να επισπεύσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Μόνο που η κυβέρνηση λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων, δεν θέλει να κάνει καμία κίνηση που θα της προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό κόστος έτσι τα προβλήματά της δεν πρόκειται να τελειώσουν παρά μόνο με τη φυγή της.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.