26 Ιανουαρίου 2019

Eγκρίθηκε το νέο ναυτικό στρατηγικό δόγμα της Τουρκίας: «Δεν υπάρχουν καθορισμένα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο»

Eγκρίθηκε το νέο ναυτικό στρατηγικό δόγμα της Τουρκίας για την περίοδο 2019-23 και αφορά το πλαίσιο και την λειτουργία της τουρκικής Ακτοφυλακής της "Μπλέ Πατρίδας" των 462 χιλιάδων τ.χλμ, όπως λένε οι Τούρκοι.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής Ακτοφυλακής και -μεταξύ άλλων- αναφέρει πως στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν όρια δικαιοδοσίας, που να έχουν καθιερωθεί με συμφωνίες.

Συγκεκριμένα, στην 15η σελίδα αναφέρει πως:

"Οι επιχειρήσεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής στη στεριά είναι μέσα από τα σύνορα, αλλά η περιοχή ευθύνης στη θάλασσα του Αιγαίου δεν περιορίζεται από χωρικά σύνορα. 

Ειδικότερα, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν καθορισμένα -με συμφωνίες με την Ελλάδα- θαλάσσια σύνορα και δεν υπάρχουν όρια"

Πρόκειται για ένα ακόμα... λιθαράκι στον άξονα της «Μπλε Πατρίδας» που κινείται στο πλαίσιο των πάγιων αμφισβητήσεων της Τουρκίας στον χώρο του Αιγαίου.

Ο διοικητής της Τουρκικής Ακτοφυλακής, ναύαρχος Αχμέτ Κεντίρ, στον πρόλογό του, αφού τονίζει και αυτός με τη σειρά του τη σημασία της «Μπλε Πατρίδας», επισημαίνει πως ανάμεσα στις αποστολές που αναλαμβάνει πλέον η διοίκησή του είναι και αυτή την προστασίας υποδομών στρατηγικής σημασίας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία έθεσε "στοπ" σε προσπάθεια "κατάληψης" της Aνατ. Μεσογείου - Ποια πλοία μπλοκάραμε

Με πρωτοσέλιδο θέμα σήμερα η εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’ αναφέρει ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δεν έδωσε άδεια για "κατάληψη" των πεδίων ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου από τους συμμάχους των ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας.

Η τουρκική εφημερίδα γράφει «7 πλοία με σημαίες Ιταλίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Γερμανίας και Μάλτας, τα οποία συμφώνησαν με την Κύπρο για αναζήτηση φυσικού αερίου στα δυτικά της Κύπρου, απωθήθηκαν από τα τουρκικά πολεμικά πλοία μέσα στο 2018».

Η εφημερίδα κάνει έναν απολογισμό της δραστηριότητας το 2018 στην ανατολική Μεσόγειο και το πώς αντέδρασε η Τουρκία στις προσπάθειες ‘κατάληψης’ της Μεσογείου από την Κύπρο και τους συμμάχους της.

Η "Γενί Σαφάκ" αναφέρει με συγκεκριμένες ημερομηνία πότε έγιναν αυτές οι προσπάθειες ‘κατάληψης’ των ευρωπαϊκών πλοίων και οι απωθήσεις.

- Το ιταλικό Odin Finder, το Δεκέμβριο 2018
- Το ιταλικά Saipem 12000, το Φεβρουάριο 2018, στο οικόπεδο 3
- Το γερμανικό Maria S Merian, το Μάρτιο 2018
- Το γαλλικό Thetys II, τον Ιούνιο 2018
- Το αγγλικό Song of Whale, τον Αύγουστο 2018
- Το γαλλικό L’atalante, τον Οκτώβριο 2018
- Το σημαίας Μάλτας Nautical Geo, το Δεκέμβριο 2018


Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται και στο Αιγαίο και ότι η Τουρκία δίνει με τον πιο σκληρό τρόπο απάντηση στις προσπάθειες δημιουργίας τετελεσμένων της Ελλάδας.

Υπογραμμίζει ότι η επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα Ίμια μετά την παραίτησή του, είχε στόχο να δημιουργήσει και πάλι de facto καταστάσεις, αλλά το τουρκικό ναυτικό αντιδρά άμεσα και προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας.

«Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό λειτουργεί αποτρεπτικά για να προστατεύσει κάθε χιλιόμετρο από τα 462 χιλιάδες τ.χλμ της γαλάζιας πατρίδας», όπως γράφει.

Και η εφημερίδα επαναλαμβάνει για άλλη μία φορά ότι ο τουρκικός στόλος προστατεύει ισχυρά την ανατολική Μεσόγειο, παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας να παρεμποδίσει το πλοίο ‘Μπαρμπαρός’ να κάνει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.