26 Ιανουαρίου 2019

Πριν πάρουν οι Ρώσοι την Κωνσταντινούπολη, τα λουκούμια και οι χαλβάδες θα καταρρεύσουν από εμφύλιες διαμάχες στα Δυτικά Βαλκάνια.

Το ΟΦΕΛΟΣ της Εθνικής μας ΘΛΙΨΗΣ είναι ότι τώρα γνωρίζουμε ΠΟΙΟΥΣ έχουμε απέναντι μας. 
Και αυτό είναι μέσα στην Οικονομία του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ, ώστε να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία αυτά που έχουν στην σειρά να πράξουν για την πατρίδα μας. 
Η Μακεδονία δεν χάνεται γιατί τον ΧΡΙΣΤΟ τον Εσταύρωσαν αλλά ο ΚΥΡΙΟΣ Αναστήθηκε, η Ελλάδα είναι προορισμένη να ξαναδιδάξει τον πολιτισμό στον κόσμο. 
Πως θα τρέξουν τα πράγματα; 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Είναι γνωστό ότι δεν θα μας αφήσουν να πάρουμε ανάσα. 
Αλλά την ανάσα μας την δίνει ο Ουρανός. 
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ είχε πολλούς φίλους, ήταν πνευματικά του παιδιά που νουθετούσε από την δεκαετία του 70. 
Μέσα στις νουθεσίες του ο ΑΓΙΟΣ μιλούσε και για τα Εθνικά μας Θέματα με περισσή έγνοια για την πολύπαθη πατρίδα. 

Σε πνευματικό του παιδί από την Μακεδονία κάποια στιγμή μέσα στην συζήτηση στο τέλος της δεκαετίας του 80 και δίχως να προκληθεί με ερώτηση του είπε απρόσμενα: 
- Ότι και να γίνει, αυτό το κράτος έχει θεμέλια από λουκούμια και τοίχους από χαλβάδες , λογικό να καταρρεύσει. 

Ας το πάρουμε με την λογική και όχι με την πονηριά και το δόλο που χρησιμοποίησαν οι σπόνσορες ιδιοτελών συμφερόντων. 
Όταν κάτω από τα θεμέλια αυτού του μορφώματος μαλώνουν οι μεγάλοι γεωπολιτικοί πόλοι, ποιος θα πρωτοπεράσει τον ενεργειακό αγωγό του, λογικό είναι ότι θα καταρρεύσει ολάκερο το οικοδόμημα. 

Turkish stream Vs (EastMed) pipeline 
Από αυτούς τους δυο αγωγούς θα ξεκινήσει ο Γ΄ΠΠ λένε σήμερα αγιορείτες πατέρες. 
Όταν ο τούρκος ανακοίνωσε με τον Ρώσο τον Turkish stream και άρχισαν να τον κτίζουν κτύπησε καμπανάκι στην Δύση και έτρεξαν μια ώρα αρχύτερα τον σχεδιασμό που είχαν για τα Δυτικά Βαλκάνια. 

Λίγο πριν τα γεγονότα που φαίνεται να έρχονται με φόρα.

Οι Δυτικοί θέλουν τον διαμελισμό της τουρκίας για να περάσουν από εκεί τον (EastMed) και να γλυτώσουν έξοδα από την διέλευση του στα μεγάλα βάθη της Αν. Μεσογείου. 

Αλλά το παζαρεύουν με τον Ερντογάν με δώρα στο Αιγαίο. 
Οι Ρώσοι επιθυμούν να διαλύσουν οποιοδήποτε δυτικόστροφο μόρφωμα , ώστε να μην εδραιωθεί η παρουσία των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και να περάσουν από εκεί τον δικό τους αγωγό που είναι κρίσιμος καθότι τα έσοδα από αυτόν θα βοηθήσουν τα προβληματικά Συνταξιοδοτικά και προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας της Ρωσίας. 

Πολύ σύντομα όπως φαίνεται θα βιώσουμε και την οριστική ρήξη της Ρωσίας με την Τουρκία γιατί η τελευταία θα πάρει καλά δώρα- αντιπαροχή στο Αιγαίο από τους Δυτικούς. 
Τότε ο Ρώσος θα κατέβει με φόρα στα Στενά και για τα άμεσα συμφέροντα του. 
Εν τω μεταξύ οι κακοπροαίρετοι βιάζουν εν ψυχρώ την Ελληνική Ιστορία που είναι και Παγκόσμια. 

Ουσιαστικά οι Δυτικοί αυτοεξευτελίστηκαν στις επόμενες γενιές τους διότι υποτιμούν την ανθρώπινη νοημοσύνη. 
Χρόνια το δούλευαν το σχέδιο, αλλά τώρα τους κάθισε.
Κομιτατζήδες – εμφύλιος – Τίτο – διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, μια τεράστια φιάλη μαρτυρικού αίματος. 
Άραγε θα γλυτώσουν από την δικαία οργή;

Φυσικά δεν είναι μόνο τα ενεργειακά που τους έσπρωξαν σε αυτό τον εξευτελισμό, αλλά ήταν και τα ιστορικά απωθημένα των αντίχριστων σκοτεινών δυνάμεων. 
Ότι και να κάνουν οι βρικόλακες της Ιστορίας, η ίδια η ανθρωπότητα θα αντιδράσει και θα τους τιμωρήσει. 
Προς το παρόν ακούγονται μεμονωμένες φωνές, αλλά δυνατές. 
Αργότερα και όταν ξεκινήσει η παγκόσμια σύγκρουση τότε θα αποκαλυφτούν όλα. 

Το ΤΙΜΕ για τις Πρέσπες: Κοντόφθαλμη κι αυτοκαταστροφική συμφωνία 

«Η συμφωνία για αλλαγή ονόματος της Μακεδονίας είναι ένας θρίαμβος για την Ε.Ε., αλλά ανησυχητική για τη δημοκρατία», είναι ο τίτλος του άρθρου του TIME πάνω στη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία αποδομεί με επιχειρήματα, βήμα βήμα και προειδοποιεί παράλληλα για τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργεί η επικύρωσή της. 

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό (με κυκλοφορία 2.500.000 αντιτύπων διεθνώς) επισημαίνει ότι μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991, ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας πήρε το όνομα «Μακεδονία», αλλά η Αθήνα αρνήθηκε να το αναγνωρίσει, λέγοντας ότι νομιμοποιεί τις εδαφικές διεκδικήσεις στη βόρεια ελληνική επαρχία της Μακεδονίας. 

«Για την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνεχίζει λίγο πιο κάτω η ανάλυση, «η συμφωνία των Πρεσπών είναι ταυτόχρονα μια γεωπολιτική νίκη και μια δικαίωση του οράματός της για το πώς πρέπει να λειτουργεί η διεθνής πολιτική». Ωστόσο, όπως επισημαίνει, υπάρχουν τρία προβλήματα με το αφήγημα αυτό. 

Το πρώτο, σύμφωνα με το TIME, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «διάλεξε να αγνοήσει προβληματικές πτυχές μιας διαδικασίας επικύρωσης που αμφισβήτησε τους συνταγματικούς κανόνες και τις αρχές του κράτους δικαίου τόσο στη Μακεδονία όσο και στην Ελλάδα». 

Το δεύτερο πρόβλημα που αναδεικνύει το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό είναι ότι «και οι δύο κυβερνήσεις περνάνε τη συμφωνία των Πρεσπών ενάντια στη βούληση μεγάλου μέρους της χώρας τους». Θυμίζει δε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα «δείχνουν ισχυρή λαϊκή πλειοψηφία ενάντια στη συμφωνία», ενώ υπογραμμίζει ότι «η Ε.Ε. μοιάζει ξανά να εμφανίζεται ως μια γραφειοκρατία που προτιμά να αγνοεί τις λαϊκές αντιδράσεις και την κυριαρχία των πιο αδύναμων κρατών».

Το τρίτο πρόβλημα είναι ότι «ακόμα και ο γεωπολιτικός στόχος της σταθεροποίησης της περιοχής κινδυνεύει από τη συμφωνία, ακριβώς επειδή το πολιτικό μίγμα στην Ελλάδα και τη Μακεδονία είναι τόσο ασταθές». Υποστηρίζει μάλιστα ότι στη γειτονική μας χώρα η αλλαγή ονόματος «υποστηρίζεται από ένα συνασπισμό μιας μειοψηφία της κυρίαρχης σλαβομακεδονικής εθνοτικής ομάδας και την εθνοτική Αλβανική μειονότητα, ενώ είναι αντίθετη η πλειοψηφία των Σλαβομακεδόνων. Με άλλα λόγια, η συμφωνία βάζει ένα συνασπισμό μειονοτήτων απέναντι στην πλειοψηφία της πλειοψηφίας. Ένα τέτοιο σκηνικό θα ανάψει και πάλι τις εθνοτικές εντάσεις και θα αυξήσει την πολιτική πόλωση στη Μακεδονία».

Το TIME ολοκληρώνει την αποδόμηση της συμφωνίας των Πρεσπών ως εξής: «Σε μια περίοδο με σοβαρά προβλήματα στο κράτος δικαίου σε ορισμένα κράτη-μέλη της Έ.Ε. και λαϊκές αναταραχές σε άλλα, μια τέτοια προσέγγιση στα προβλήματα της Ευρώπης είναι κοντόφθαλμη και αυτοκαταστροφική» ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 25.01.2019 17:30 

Κώστας Παπαχλιμίντζος 
Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/to-time-xeskizi-tis-prespes-kontofthalmi-ki-aftokatastrofiki-simfonia 

Πριν πάρουν οι Ρώσοι την Κωνσταντινούπολη, τα λουκούμια και οι χαλβάδες θα καταρρεύσουν από εμφύλιες διαμάχες στα Δυτικά Βαλκάνια. 

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

2 σχόλια:

Ζ είπε...

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ;
ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΖΟΥΜΕ ΡΕ...…!!!!
ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ ΡΕ!!!!! ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΑ!!!!!! ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ-ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΦΩΝ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ!!!
ΩΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ (ILLUMINATI) ΜΕ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΗ ΨΕΥΔΟΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΈΘΝΟΥΣ...ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!!
ΡΕ ΖΩΑ, ΡΕ ΒΟΔΙΑ, ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙ-ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΑ;


ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Το αν ειναι παραμυθια το ξανθο γενος θα αποδειχθει συντομα απο την ιστορία χωρις να θέλω να παρω σαφη θεση υπερ ή κατα...

Τωρα για τα υπολοιπα εχω συγκεκριμενη θεση...
Ζωα και βοδια ειναι αυτοί που ενω γυρω μας θεριευει η προσπαθεια αυτών που θελουν να διαλυσουν την πατριδα εσωτερικών και εξωτερικων εχθρών, αυτοί κοιμουνται και ροχαλιζουν οχι μονο δεν ενεργουν παντοιοτροπως υπερ της Ελλαδας μας αλλά δεν έχουν και καμια πνευματικη εστω δραση ζητωντας το έλεος και την βοηθεια του Θεού.

Στην πατριδα μας από αρχαιοτατων χρονων οι Ελληνες έτσι μαθαμε να λυνουμε τα προβληματα μας...
"Συν Αθηνα και χείρα κίνει" Μαζι με την θεα Αθηνα κουνα και τα χερια σου.... Μαζι με τον Θεό δρασε κι εσυ... λεγανε οι αρχαιοι μας προγονοι...
Αλλά και τα τελευταια 2000 χρόνια παλι οι Ελληνες αγωνιζομαστε και δινουμε το αίμα μας μαζι με την Πιστη μας. Μαζι με τους Αγίους και τους Ηρωες μας.
Συνεπως οσοι παραμελουν αυτή την συγκεκριμενη σχεση των Ελληνων με την Πιστη τους μπορουμε με ασφαλεια να πουμε οτι ειναι βόδια, ζώα και κατι ακομα χειροτερο....
ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

Δεν εχω σκοπο αγαπητε DIM να εχω αντιπαραθεση μαζι σου περαν των όσων ειπες και ειπα...
Το σχολιο σου ηταν αρκετα προσβλητικο και εφτασε στα ορια της ανοχης μου για να το δημοσιευσω.
Το ιστολογιο μας δεν επιθυμω να το κανω βοθρο και οχετο υβρεων...
Αν εσυ θεωρείς οτι προσπαθείς για την πατρίδα το ιδιο θεωρουμε και εμείς...

Η νεοθωμανια θα διαλυθεί....
Και θα διαλυθει όχι γιατι θα το καταφερουμε εγω κι εσυ, αλλά διότι ετσι ειναι το δικαιο... Φτιαχθηκε πανω στο αιμα δεκαδων αθώων μαρτυρων που σφαγιαστηκαν κι αυτο το αιμα θα τους πνιξει....
Γιατι αυτός ο κοσμος ειναι φτιαγμενος απο τον Θεό κι όχι απο τον αλαζονα διαβολο...
Και η θεία Δικη ειναι κατι που δεν μπορει να αποφυγει κανενας μας....
Ειτε αυτό ειναι ένας ανθρωπος, ειτε ειναι μια κοινωνια, ειτε ένα κρατος είτε ένα ολοκληρο εθνος... ειτε ακομα κι ο ιδιος ο διαβολος...

Μάθε λοιπον να ανεχεσαι τους συμπατριωτες σου με τις διαφορετικες αντιληψεις οταν μεσω αυτών φαινεται ότι απλα με διαφορετικο σκεπτικο προσπαθουν για την σωτηρία της πατριδας και την ενισχυση των Ελληνων...
ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.