30 Οκτωβρίου 2017

Ο Ερντογάν έρχεται στην Ελλάδα την εποχή που σπέρνουμε σπανάκια αλλά δεν θα φάει.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Γιατί τον φέρνουν άραγε; 
Όχι φυσικά σαν κηπουρό …

Όμως ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ήταν καλός γνώστης των λεπτών μυστικών της κηπευτικής.

«Η σπορά στα σπανάκια αρχίζει από τον Αύγουστο και μπορεί να εξακολούθηση μέχρι τον Μάρτιο. Για να υπάρχει συνεχής παραγωγή η σπορά πρέπει να γίνεται τμηματικά, κάθε 15 - 20 ημέρες και σ’ ανάλογες εκτάσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες της κατανάλωσης

Για τις χειμερινές καλλιέργειες, που τα σπανάκια έχουν σπουδαία κατανάλωση και τιμές μεγάλες, πρέπει να προφυλάσσονται από τις παγωνιές με ψάθες, άχυρα κλπ. ή να γίνεται η σπορά τους σε ζεστές θέσεις.

Η συγκομιδή των σπανακιών, συνήθως, γίνεται 2 - 3 μήνες μετά την σπορά, αναλόγως της εποχής και των ποικιλιών. Κατ’ αυτήν κόπτονται τα μεγαλύτερα φύλλα και δένονται σε μάτσα, είτε ξεριζώνονται τα φυτά εξ ολοκλήρου. Γενικώς, οι πρώιμες σπορές αποδίδουν μεγαλύτερη παραγωγή φύλλων παρά οι όψιμες» http://www.ftiaxno.gr/ 

Αν η γνωστή στο Πανελλήνιο στιχομυθία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και του πρώην ΓΕΕΘΑ Δημητρίου Γράψα  είναι άκυρη ο καιρός  και οι ημέρες θα μας το δείξουν.

Αν είναι μεταχρονολογημένη τότε αλλοίμονο μας γιατί εξουθενώνουμε μια πρόρρηση του ΑΓΙΟΥ.

Όμως «ο καιρός των σπανακιών»  ακούστηκε ευκρινώς από όλους τους παριστάμενους στον διάλογο αυτό. 

«- όταν θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι… 
Όλοι κοιτάχτηκαν γεμάτοι έκπληξη.
– Και πότε θα γίνει γέροντα αυτό; Τον ρώτησαν…
– Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια… τους είπε και άλλαξε την κουβέντα…» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στον κήπο της Παναγούδας στο Περιβόλι της Παναγίας ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 

Σε αυτή λοιπόν την περίοδο της σποράς και της πρώιμης συγκομιδής στο σπανάκι μας έρχεται ο κ. Ερντογάν, φουριόζος σε μια περίοδο που όλος ο πλανήτης βράζει σαν χύτρα ταχύτητος.

Στην  φετινή λοιπόν περίοδο στο σπανάκι οι εξελίξεις και τα γεγονότα τρέχουν με τέτοιες ταχύτητες που δεν χρειάζεται να έχεις μυαλό να κατανοήσεις ότι κάτι άσχημο έρχεται σε όλο τον κόσμο.

Το Ελληνικό σπανάκι και η Νο1 Γεωπολιτική απειλή 
«Ο πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, αναφέρθηκε στον Ρ.Τ.Ερντογάν ως την μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ και την εξωτερική πολιτική τους: 
«Το Ιράν δεν είναι απειλή για τις ΗΠΑ αλλά ο Τούρκος πρόεδρος»

Ο Ερντογάν αλλάζει «συμμάχους με ταχύτητα του φωτός σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς, όχι πόσο πιστός σύμμαχος είναι για την Αμερική και το ΝΑΤΟ, αλλά αν γνωρίζει καν ποια είναι τα συμφέροντά του» όπως αναφέρει
η aawsat.com.

Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Λευκού Οίκου, έχει αναλάβει τον πόλεμο εναντίον του κ. Ερντογάν κατά δήλωση του ιδίου

Ο κ. Μπάνον είπε τα εξής: «Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εμάς (ΗΠΑ).
Είναι χειρότερη και από το Ιράν. Δεν καταλαβαίνουμε καλά τι συμβαίνει στην Τουρκία υπό τον Ερντογάν. Είναι ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθώ σοβαρά.» Θεόφραστος Ανδρεόπουλος http://www.pronews.gr 30 Οκτωβρίου 2017 

Ο κ. Ερντογάν έρχεται στην καταλληλότερη συγκυρία για αυτόν. Νομίζει ότι έχει τις πλάτες των Ρώσων, νομίζει ότι το Kουρδικό πέθανε , δεν ξέρει ότι θα αναστηθεί μόλις παραιτηθεί ο Μπαρζανί. Νομίζει ότι η ΕΕ διαλύεται βλ. Καταλονία και καθυστερήσεων στο Brexit.

Θεωρεί ότι στις ΗΠΑ θα έχουμε επανάληψη του γνωστού σκανδάλου Γουότεργκεϊτ (Watergate) με το αντίστοιχο σημερινό RUSSIA-GATE. 

«Ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλος του Τραμπ Τζορτζ Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο FBI.

Ο πρώην σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, παραδέχτηκε μυστικά ότι είπε ψέματα στο FBI κατά τη διάρκεια της έρευνας για ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Ελληνοαμερικανός Παπαδόπουλος υπαινίχθηκε στο FBI ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με ανώτατους Ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Παπαδόπουλος είχε δηλώσει επίσης ότι η Μόσχα είχε ενοχοποιητικές πληροφορίες, ουσιαστικά χιλιάδες email, για την Χίλαρι Κλίντον.» http://www.iefimerida.gr/30 Οκτωβρίου 2017 
Θα θέλει να τον υποδεχτούμε με τιμές σουλτάνου; 

Όλα αυτά δείχνουν και πρέπει να μας προετοιμάζουν, αν τελικά έρθει ο κ. Ερντογάν να τον υποδεχτούμε ως «σουλτάνο»  και να υποστούμε το σόου του.

Μαζί όμως με αυτόν θα έρθουν και οι μέχρι τότε διαφαινόμενες εξελίξεις από τον Βορρά βλ. Βόρειος Ήπειρος (αλυτρωτισμός τσάμηδων- κατεδάφιση Ελληνικών σπιτιών στην Χειμάρα), ονομασία των Σκοπίων και το μειονοτικό Θράκης που θα είναι και το πιο δυνατό χαρτί του. 

«Ο Alex Alexiev, Βούλγαρος ιστορικός και σύμβουλος του προέδρου Ρ.Ράντεφ και ταυτόχρονα πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, σε συνέντευξή του στο Radio Focus,  δήλωσε ευθαρσώς για τα δεινά που μας αναμένουν. 

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και αφορά το κήρυγμα του  ριζοσπαστικού ισλάμ» 

«Καμπάνες» βαράνε οι Βούλγαροι εδώ και μεγάλο διάστημα για τα τρομερά σχέδια ακρωτηριασμού Ελλάδας(Δυτικής Θράκης) και Βουλγαρίας(Νότια Βουλγαρία) και δημιουργίας αυτόνομου κρατιδίου της Θράκης στα πρότυπα του Κόσοβο.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα χρησιμοποιηθεί το μουσουλμανικό εξτρεμιστικό στοιχείο και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που βγαίνει ενισχυμένο από την υπόθεση της Καταλονίας….»
https://www.pentapostagma.gr/30 Οκτωβρίου 2017


Όμως όποτε έρθει και με όποιες προθέσεις και αν έρθει ο κ. Ερντογάν  δεν πρόκειται να του ζητήσουμε το υφιστάμενο πολεοδομικό σχέδιο της Κωνσταντινούπολης γιατί η ΠΟΛΗ θα ξανακτισθεί από την αρχή.

«Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ακοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.