20 Οκτωβρίου 2017

Τι θα μπορούσε να αγοράσει η Ελλάδα για την άμυνά της αντί να δώσει 2,4 δισ. για «αναπαλαίωση» των F-16 (και ο αντίλογος)

Το πρωτοφανές κόστος του προγράμματος αντιμετώπισης της πρόωρης "γήρανσης" του στόλου των μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που θα φτάσει στο ύψος των 2,4 δισ. δολάρια, όπως ανακοινώθηκε επίσημα χθες από την υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας των ΗΠΑ DSCA, αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ν.Τραμπ, έχει κάνει πάταγο στην διεθνή αγορά όπλων, καθώς πρόκειται για το ακριβότερο συμβόλαιο "εκσυγχρονισμού" μαχητικών αεροσκαφών στην ευρωπαϊκή ιστορία και ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην παγκόσμια ιστορία.

Ας δούμε, βάσει των επίσημων τιμών που έχουν ανακοινωθεί στις αγορές τους, τι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε αν δεν επενδύαμε στο "λίφτινγκ" παλαιών και νέων F-16, τρίτης γενιάς, αλλά προχωρούσαμε στην απόκτηση νέων εξελιγμένων μαχητικών αεροσκαφών ή συνδυασμού νέων μαχητικών και α/α συστημάτων, διατηρώντας απλώς σε πτητική κατάσταση τα F-16 που έχουν παρατηθεί στο έλεος του Θεού την εποχή των Μνημονίων χωρίς ανταλλακτικά!

Βασικά τα F-16 δεν θέλουν αναπαλαίωση, ούτε λίφτινγκ, έτσι ή αλλιώς ότι και να γίνει δεν μπορουν να αντιμετωπίσουν τα τουρκικά F-35, θέλουν ανταλλακτικά για να μπορέσουν να πετάξουν.

Με 2,4 δισ. δολ. θα μπορούσαν να αποκτηθούν:

- 29 stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35, βάσει της προσφοράς των 83 εκατ. δολ. ανά μονάδα που έκαναν οι ΗΠΑ στην Δανία.
- 45 μαχητικά 4++ γενιάς Su-35 από την Ρωσία, βάσει τις τιμής των 600 εκατ. δολ. που πλήρωσε η Ινδονησία για 11 μαχητικά του τύπου.
- Εναν συνδυασμό 20 μαχητικών F-35 και δύο συστοιχιών S-400.
- Eναν συνδυασμό 30 μαχητικών Su-35 και δύο συστοιχιών S-400.
- Εναν συνδυασμό 20 μαχητικών F-35 και ολικής αναβάθμισης του δικτύου έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο σήμερα ΔΕΝ βλέπει τα F-35, όπως δεν θα τα βλέπουν και τα αναπαλαιωμένα F-16.
- Τρεις φρεγάτες ελέγχου περιοχής FREMM με πυραύλους cruise SCALP Naval που θα έπλητταν σε βάθος 1000 χλμ. την Τουρκία και θα παρείχαν α/α και αντιπυραυλική άμυνα στον στόλο και στην χώρα ακτίνας 150 χλμ.

Και βέβαια σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις προβλέπονται κάπου 200 εκατ. δολ. για την προμήθεια ανταλλακτικών για τα F-16, τα οποία αυτό που κάνουν τώρα θα συνεχίσουν να το κάνουν και μετά.

Αντ' αυτών των λύσεων δίνεται το εξωφρενικό ποσό των 2,4 δισ. δολ. για να βάλουν AESA τα F-16 και να "βλέπουν" τα τουρκικά μαχητικά από απόσταση 40 χλμ. όταν τα F-35 θα τα έχουν "δει" από τα 250 χλμ. και θα έχουν κάνει βολή κατάρριψης των ελληνικών F-16 από τα 100 χλμ.!

Υπάρχει κάποια ελπίδα; 

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ

Ο αντίλογος στο παραπάνω άρθρο του Pronews ήρθε μέσα από ένα σήμαντικό σχόλιο....
από τον aklak 

Καλησπέρα σας, τι έχετε πάθει, δεν είναι δυνατόν μία χώρα να απαξιώσει 125 μαχητικά πρώτης γραμμής, για κάτι που οι άλλοι δεν έχουν πάρει και δεν ξέρουμε αν θα πάρουν ... επίσης στο ΝΑΤΟ ανήκουμε όλοι, ακόμη και οι Αμερικάνοι που αγοράζουν 100άδες F-35 δεν τα πετάνε τα F-16 αλλά τα αναβαθμίζουν, όπως και όλοι οι του ΝΑΤΟ, οπότε τα Σουκχόϊ όσο και καλά να είναι ξεχάστε τα FMS οι Ρώσσοι δεν δίνουν!!! Είδατε μήπως τους
Τούρκους να πετάνε τα δικά τους ή τα αναβάθμίζουν και αυτοί??? Εξάλλου στην μάχη, την "λέτζα" θα την βγάλουν τα "παλαιά" μαχητικά και όχι τα λιγοστά STEALTH F-35 τα οποία θέλουν ιδιαίτερη συντήρηση, ακόμη και οι Αμερικάνοι τα συντηρούν με βοήθεια του εργοστασίου ακόμα ... και απόθεμα ανταλλακτικών δεν έχουν ούτε αυτοί, πόσο μάλλον οι τουρκοι!!!


Γιατί δεν λέτε τα πράγματα με το όνομα τους, χρειαζόντουσαν την αναβάθμιση τα F-16 μας ακόμη και για ομογενοποίηση, όσο για το ραντάρ τους δεν βλέπει στα 40 χιλιόμετρα όπως λέτε , αλλά στα 250 με επίσημα στοιχεία της εταιρείας, ίσως λίγο λιγότερο για stealth αεροπλάνα, αλλά αυτό ισχύει ακόμα και για ένα F-35 που σκανάρει για ένα παρόμοιο F35 αεροπλάνο απέναντι του!!! 

Επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό θα πληρωθεί με FMS, δηλαδή τα πληρώνει η Αμερική στην ουσία, τα υπόλοιπα θα πληρωθούν απο τα ενοίκια των βάσεων και αργότερα όταν θα είναι και πλήρως πιστοποιημένα τα F-35 βλέπουμε τότε, και μην μου πείτε πήραν οι
Ισραηλινοί και τα χρησιμοποιούν ... εκείνοι πήραν μέρος στην ανάπτυξη του μαχητικού και έχουν δικά τους συστήματα επάνω ...


ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΊΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ... ΠΟΙΟΥΣ ΟΜΩΣ??? 
ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΠΑΙΔΕΣ, ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!!! ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΞΕΡΟΥΝ 10 ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.......



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.