Τελευταίες αναρτήσεις

20 Μαρτίου 2013

«Η Κύπρος ξαναδείχνει το δρόμο της αξιοπρέπειας»

Του Δικηγόρου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ - ΤΖΑΚΗ

Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε μαζί το πώς εκλαμβάνει ο ελληνικός λαός τα μηνύματα που διαχρονικά στέλνει με τη στάση του ο κυπριακός ελληνισμός. Έχουν περάσει μερικά χρόνια από την περίοδο που Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο μεγάλος εθνικός ηγέτης του ελληνισμού, Τάσσος Παπαδόπουλος. Στα χρόνια της ηγεσίας του, η Κύπρος έγινε η χώρα – πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφού πρώτα ο κυπριακός ελληνισμός υπερασπίστηκε το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του με το μεγαλειώδες ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, υπήρχαν πλέον οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή μιας πολυεπίπεδης οικονομικής, εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής. 

Επρόκειτο τότε για την καλύτερη οικονομία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., με πλεόνασμα κάθε χρόνο, ευημερία, ανάπτυξη, συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με άλλες χώρες, χάραξη της Α.Ο.Ζ. και έναρξη όλων των διαδικασιών αξιοποίησης των φυσικών της πόρων, μια χώρα με αξιοζήλευτη εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή, υπερήφανη εξωτερική πολιτική και σκληρή διαπραγμάτευση σε όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά πεδία. 
Το μήνυμα, λοιπόν, για μια πατριωτική ηγεσία και εξωτερική πολιτική που διέπνεε την Κύπρο τα χρόνια 2003-2008, ο ελληνικός λαός το …αξιοποίησε εκλέγοντας το 2009 πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου, δηλαδή την πιο καραμπινάτη περίπτωση πολιτικού εξαρτημένου από τους ξένους. Οι συνέπειες γνωστές: τεχνητό φούσκωμα του ελλείματος και σκόπιμη χειροτέρευση των οικονομικών δεικτών ώστε να δικαιολογηθεί ως αναγκαστική η υπαγωγή της χώρας μας στην Τρόικα. 

Σήμερα ήρθε και πάλι η ιστορική στιγμή όπου οι πολίτες της Κύπρου δείχνουν αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα και προσπαθούν να αποτρέψουν εξελίξεις που θα υποθηκεύσουν το μέλλον της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Ας προσέξουμε πώς ο κυπριακός ελληνισμός πιέζει την πολιτική ηγεσία του να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση ώστε να αρθεί ο παραλογισμός της ευρωπαϊκής απόφασης για μερική δήμευση των καταθέσεων. Πώς απορρίπτει τα τελεσίγραφα και τις απειλές των Ευρωπαίων και τις σαχλαμάρες των παπαγαλακίων ότι δήθεν θα έρθουν η συντέλεια του κόσμου και η καταστροφή αν δεν δεχτεί τους ευρωπαϊκούς εκβιασμούς. Πώς πιέζει την ηγεσία του να ορθώσει τείχος αξιοπρέπειας απέναντι σε αποφάσεις που σκοπεύουν να γκρεμίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου και να υποθηκεύσουν τον φυσικό της πλούτο και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες. Και πώς το κυπριακό πολιτικό σύστημα ανταποκρίνεται θετικά στην πίεση αυτή και προσπαθεί για τη βελτίωση της κατάστασης. 

 Ετούτη τη φορά, η Ελλάδα – λαός και ηγεσία -  θα λάβει άραγε το μήνυμα; Θα σταματήσουν επιτέλους η μοιρολατρία και το σκιάξιμο απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς για την πιστή συνέχιση μιας αποδεδειγμένα αδιέξοδης πολιτικής;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.