Τελευταίες αναρτήσεις

23 Μαρτίου 2013

"Εύχομαι να μην βρεθεί πετρέλαιο στην Ελλάδα"

Γράφει ο Μαβίνης Γεώργιος
Ιστορικός
Πολλά αλλάζουν γύρω μου. Την τελευταία φορά που έγραψα, πριν 2 χρόνια (!) για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, δυστυχώς επαληθεύτηκα. Πριν ένα χρόνο έπεσα τυχαία σε ένα ρεπορτάζ γνωστού ιστολογίου για το φυσικό αέριο της Επανωμής Θεσσαλονίκης. Είδα το βίντεο, είδα τις γεωτρήσεις που έγιναν στην περιοχή και είδα και κάποιες "ταφόπλακες" στις γεωτρήσεις. Βρέθηκαν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας 300δις ευρώ, όμως οι έξω είπαν όχι." Έπεσε" τηλεφώνημα από έξω, άφησε να εννοηθεί ο τότε πρωθυπουργός στον επιστήμονα που έκανε την γεώτρηση. Δεν είχε ωριμάσει το φρούτο, ώστε να πέσει μόνο του, προσθέτω εγώ. Bρέθηκαν λοιπόν δύο κοιτάσματα 19 και 9 εκατ. κυβικών μέτρων (cm3),τα οποία αρκούν να ηλεκτροδοτήσουν την Μακεδονία για 30 χρόνια αξίας 300δις ευρώ. Αν δεν κάνω λάθος, τόσο δεν είναι το χρέος μας;;;; Από το 1989 μέχρι σήμερα, δεν έγινε κάτι. 24 χρόνια πέρασαν! 24 χρόνια χρειάστηκε να ωριμάσει το φρούτο και να γκρεμιστεί από το δέντρο. Τώρα κάποια κοράκια τσακώνονται ποιο θα φάει περισσότερο! Πριν δύο μέρες διάβασα ότι ξαφνικά ενδιαφέρονται οι Ισραηλινοί για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Θεσσαλονίκης.
 
Πιστεύω πώς είναι ακόμα νωρίς και οι Ισραηλινοί θα πιαστούν κορόιδα. Θα πέσει και άλλο η τιμή παιδιά.... Μην βιάζεστε! Όλοι θα πάρετε. Ξεπουλάμε!
 
Ο επιστήμονας που έκανε την γεώτρηση to 1989 ισχυρίζεται ότι και τότε αλλά και τώρα η Ελλάδα μπορεί μόνη της (άλλωστε μόνη της έκανε τότε και τη γεώτρηση) να αντλήσει το φυσικό αέριο. Δεν είναι πετρέλαιο που χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνογνωσία και επεξεργασία.
Διαθέτει τα μέσα και έχει επιστημονικό προσωπικό ικανό να προχωρήσει. Ο άνθρωπος αυτός, που αναρωτιέται και ο ίδιος, έχει ένα ελάττωμα! Είναι Έλληνας ομογενής! Δεν γνωρίζει από κουλτούρα Έλληνα πολιτικάντη. Εδώ μιλάμε για ογκόλιθους της πολιτικής! Δύο τινά συμβαίνουν: είναι τελικά τόσο ανίκανοι και αδιάφοροι οι έχοντες την εξουσία (δεν εξαιρώ κανέναν) ή είναι καλοί στα παζάρια τα αφανέρωτα! Ο καθείς καταλαβαίνει!
Ποιος θα προλάβει να μοιραστεί όμως την πίτα; Οι δανειστές στους οποίους υποθηκεύσαμε την δημόσια περιουσία, οι Ισραηλινοί, οι Ρώσοι, οι Γερμανοί;;; Α συγγνώμη! Ξέχασα και τους Έλληνες, αν πέσει κανένα ψίχουλο από την πίτα. Τι κοινό έχει η τριτοκοσμική Λιβερία με την τριτοκοσμική  Ελλάδα; Είναι φυσικά όπως γράφω τριτοκοσμικές, είναι όμως και από τις πλουσιότερες σε υπέδαφος χώρες στον κόσμο.
 
Η Λιβερία έχει τα μεγαλύτερα αδαμαντωρυχεία στον κόσμο και η Ελλάδα τα μεγαλύτερα χρυσορυχεία (βλέπε στην Χαλκιδική). 280 τόνους χρυσού συνολικού ποσού 1 τρις ευρώ, πουλήθηκαν στους Καναδούς για 11 εκατομμύρια ευρώ. 34 ευρώ το στρέμμα παραχωρήθηκε. Πώς δεν πρόλαβα να πάρω μερικά στρέμματα! Ξαφνικά στην κρίση θυμήθηκαν οι ξένοι και οι πολιτικάντηδες μας το χρυσό, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το ουράνιο.... Πέσαν τηλέφωνα. Ήρθε η ώρα μας είπαν οι έξω. Το μαγαζί που πτώχευσε ξεπουλάει σε τιμές ευκαιρίες!
 
Ο τίτλος μου είναι ειρωνικός. Φυσικά και θέλω να βρεθεί πετρέλαιο. Θέλω όμως τα κέρδη να τα καρπωθεί η Ελλάδα και όχι τα ξένα κοράκια που μυρίστηκαν χρήμα μαζί με τις γνωστές ελληνικές οικογένειες που κυβερνούν αυτήν τη χώρα. Και δυστυχώς πολύ φοβάμαι πως θα γίνει το δεύτερο. Και άσε τον Έλληνα να δουλεύει με 400 ευρώ στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου και τα δις να βγαίνουν εκτός Ελλάδας! Τότε θα διαφέρουμε πραγματικά από τη Λιβερία μόνο στο χρώμα των ταλαιπωρημένων κατοίκων της!
 
Υ.Γ. Σήμερα διάβασα πως ο Καναδός πρέσβης συνάντησε τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για να συζητήσουν για την εκμετάλλευση ορυχείων χρυσού στην περιοχή. Εισέπραξε ένα μεγάλο ΟΧΙ! Σημειώνω πως ο πρέσβης δρα ως εκπρόσωπος εταιρείας! Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον χρυσό στη Χαλκιδική. Ναι ακριβώς αυτή, που της παραχωρήθηκε 34 ευρώ το στρέμμα! Ξαφνικά η Ελλάδα απέκτησε ενδιαφέρον στα χρόνια της κρίσης! Και απορώ: μα τόσο ηλίθιοι οι ξένοι που επενδύουν σε μια κατεστραμένη οικονομικά χώρα; Τελικά ο λύκος στην αναπουμπούλα χαίρεται!
 
Υ.Γ. Η σχολή ΤΕΙ στην Καβάλα "Τεχνικός Πετρελαίου" δεν αρκεί;;; Βλέπω κάποιους Νορβηγούς να κάνουν έρευνες στο Ιόνιο και το Αιγαίο. Τόσα χρόνια δεν βγάζαμε επιστήμονες από εκεί; Τότε να την κλείσουμε αν δεν μας κάνει. Συγγνώμη και πάλι. Οι καφετέριες τι θα απογίνουν!!!!!!
 
ΠοσειδώναςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.