20 Δεκεμβρίου 2010

Αναρτησή μας αποτέλεσε μέρος άρθρου στην εφημερίδα Α1!

(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Το παρακάτω άρθρο του κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Α1 του Σαββατοκύριακου 18/19-12-2010.
Οπως θα διαπιστώσετε ένα σημαντικό μέρος του αναφέρεται στο ιστολόγιό μας και ειδικότερα στην στην ανάρτησή μας "Η επόμενη μέρα στον Αγιο Παντελεήμονα".
Να τονίσουμε ότι ο συντάκτης του άρθρου κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας μας ευχαρίστησε για την έμμεση βοήθεια στην σύνταξη του άρθρου του.

Επιτέλους….κάτι άλλαξε στον Άγιο Παντελεήμονα

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Οφείλω να ομολογήσω ότι από την αρχή που έμαθα για τη συναυλία που θα δινόταν ΜΕΣΑ στο Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, ύστερα από πρωτοβουλία «αγνώστων» και με διοργανωτή «άγνωστο», κάτι δεν μου «πήγαινε» και πάρα πολύ. Κάτι μου «μύριζε». Κάτι μου φαινόταν τουλάχιστον περίεργο. Τέτοια ευαισθητοποίηση από έναν ιδιωτικό φορέα, το Μέγαρο Μουσικής, τέτοια «σπουδή» από την Εκκλησία μέσω Αρχιεπισκοπής, τέτοια «προσφορά» από αξιόλογους καλλιτέχνες με επικεφαλής το Γιώργο Νταλάρα;

Που ήταν όλοι αυτοί το 2006 και το 2007 όταν μιλούσαμε και φωνάζαμε μέσα κι έξω απ τη Βουλή αυτοί οι «ολίγοι» που είχαμε πάρει «χαμπάρι» τι γινόταν στην Πλατεία; Που ήταν και το Κράτος; Και η Κυβέρνηση;


Που ήταν όλοι αυτοί και το 2008, τότε που η κατάσταση άρχιζε να γίνεται ασφυκτική για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες και η αρθρογραφία άρχιζε και γινόταν μαχητική και από τη διαγραφόμενη κατάντια της περιοχής έσπευδαν να επωφεληθούν πολιτικά μόνο κάποιες «ακραίες ομάδες»;


Που ήταν όλοι αυτοί το 2009 όταν η « κόκκινη, εμπόλεμη περιοχή» άρχιζε να επεκτείνεται προς Ανατολάς και Δυσμάς, αγγίζοντας την Ομόνοια και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και την Πλατεία Αττικής;

Που ήταν όλοι αυτοί το 2010, όταν η οργή των κατοίκων διογκωνόταν και – όπως είχαμε προβλέψει από πολύ νωρίς- ξέσπασε σα θύελλα στα κεφάλια αυτών που θεωρούνταν υπεύθυνοι, στις Εκλογές του Νοεμβρίου, μετατρέποντάς τις , στην Αθήνα τουλάχιστον, σε φάρσα και όργιο αποχής;


Αλλά η εκδήλωση έγινε. Με λαμπρότητα και ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, με τις χορωδίες, με το Γιώργο Νταλάρα και ήταν συγκινητικά όμορφη και ποιοτική. Μόνο που έγινε άγνωστο με ποιους θεατές και με την εκκλησία περικυκλωμένη από τα ΜΑΤ . Οι πραγματικοί κάτοικοι απέξω, χαρακτηριζόμενοι από διάφορα ΜΜΕ συλλήβδην «ακροδεξιοί».


Ακόμα δεν έχουμε μάθει ποιος το σκέφτηκε, ποιος το «έτρεξε» τόσο γρήγορα και με άψογη παραγωγική διαδικασία, με τόση προβολή και με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Ποιος πίστευε ότι θα υπήρχε όφελος από μια τέτοια υπέροχη μεν, «περίεργη» δε εκδήλωση και για ποιον;


Την Τρίτη το πρωί και αφού έμαθα ότι οι φίλοι μου από την περιοχή, απλοί πολίτες, ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, δεν είχαν ιδέα τι ήταν αυτό που είχε γίνει στην περιοχή τους και φυσικά δεν είχαν πάει, άρχισα να καταλαβαίνω περισσότερα.

Και μετά, διάβασα τι έγραφε στο blog της που αποκαλεί "Ένα Ελληνικό οικογενειακό ιστολόγιο με ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό» η …koukfamily. Δεν τους ξέρω τους ανθρώπους που γράφουν. Αλλά τα γράφουν πολύ όμορφα. Και για να σας πείσω:


«Φίλοι μου από χθες κάτι άλλαξε στην πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα. Προσέξτε τους κατοίκους του από σήμερα το πρωί και θα διαπιστώσετε την μεγάλη αλλαγή στα πρόσωπά τους. Ένα χαμόγελο ανακούφισης και μακαριότητας θα ανθίσει στα, μέχρι πρότινος, κατσουφιασμένα πρόσωπα των Ελλήνων πολιτών αλλά και των Αλλοδαπών λαθρομεταναστών του Αγίου Παντελεήμονα. Επιτέλους ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός συνέβη στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.
Η Συναυλία του Γιώργου Νταλάρα εντός του Ι.Ν. του Αγ. Παντελεήμονος.

Μια συναυλία που είχε σαν στόχο την Αλληλεγγύη και την Συμφιλίωση. Μην ρωτάτε τίνος. Όλων.


Από σήμερα σταματούν οι ληστείες, οι βιασμοί, οι προπηλακισμοί και ο τρόμος των Ελλήνων του Αγίου Παντελεήμονα.
Από σήμερα λύνεται το θέμα της εγκληματικότητας.
Από σήμερα θα είναι χαμογελαστοί οι εκατοντάδες κακόμοιροι, αλλοδαποί, λαθρομετανάστες που στοιβάζονται σαν τα ζώα σε άθλιες πολυκατοικίες, μέσα στην βρώμα και στην δυσωδία.

Από σήμερα θα κυκλοφορούν αγκαλιασμένοι κάτοικοι, Χρυσαυγίτες, κουκουλοφόροι αναρχικοί, ΜΑΤ, ο Αλαβάνος, ο Τσίπρας, ο Αδωνις, οι λαθρομετανάστες, οι ισλαμιστές, οι Αλβανοί, οι Πακιστανοί, οι Αφγανοί και οι μεσίτες, που τρίβουν εδώ και καιρό τα χέρια τους αγοράζοντας τα ξεπουλημένα όσο-όσο σπίτια και καταστήματα των Ελλήνων πρώην κατοίκων.»


Για περισσότερα, μπείτε στο blog και διαβάστε.


Εμένα, μου φτάνει ως εδώ. Φυσικά και δεν θα μάθουμε ποτέ επισήμως τι ήθελε να κάνει το «Μέγα Πνεύμα» που έβαλε στην ίδια ομάδα την Κυβέρνηση, την Αξιωματική Αντιπολίτευση, την Εκκλησία, τους Καλλιτέχνες, τον Νταλάρα και τους πάσης φύσεως μεσίτες, διακινητές λαθραίων και «προστάτες». Τους οποίους χειροκροτούν οι αφελείς και οι καιροσκόποι.


Ξέρουμε όμως ότι όποιος κι αν ήταν ο στόχος του «Μεγάλου Πνεύματος», περιελάμβανε και ψήφους και οικονομικό κέρδος.


Τα σεβάσματά μου Μακαριότατε. Και εύχομαι να πέσατε ΑΠΛΩΣ θύμα.

Καταλήγω απλώς με τον επίλογο του συγγραφέως του βασικού «άρθρου», έναν κύριο ονόματι «Θάνο» που ούτε κατ όψιν ούτε κατ όνομα γνωρίζω:

«Εγώ πλέον περιμένω τους U2 σε κάποιον από τους Ιερούς Ναούς του κέντρου γιατί έμαθα ότι θα ξαναέρθουν ενόψει τόσο μεγάλων concept»
.



Share

2 σχόλια:

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Καλά Χριστουγεννα και ευτυχισμενο το νεο ετος 2011

Ανώνυμος είπε...

Ποιούς U2 ονειρεύεσαι;
Αυτές τις δουλειές τις παίρνει κατ αποκλειστικότητα ο Νταλάρας.
Που ζεις ;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.