Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου *
Μάλλον δεν έχουμε –ως χώρα- αντιληφθεί το μέγεθος του Δημογραφικού μας προβλήματος. Θα μου παρατηρήσετε πως: Δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά και ευρωπαϊκό. Θα συμφωνήσω, αλλά εδώ δεν ισχύει το γνωστό «των πολλών ο θάνατος, ουκ έστι θάνατος». Είναι γεγονός πως το φαινόμενο είναι γενικότερο, αλλά ισχύει επιλεκτικά, αφού αφορά κυρίως Δυτικές κοινωνίες / Κράτη. Οι Ανατολικές –και δη οι Μουσουλμανικές- αυξάνονται και πληθύνονται. Επιπρόσθετα είναι επικρεμάμενη η (δεδομένη) επιχείρηση εξισλαμισμού των Δυτικών και ιδίως των Ευρωπαίων, οι οποίοι βρίσκονται σε παρακμή και συνεπώς είναι ευεπίφοροι σε αλλοιώσεις / μεταλλάξεις. Επίσημες στατιστικές –δικές μας και ξένες – κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου (εις ώτα μη ακουόντων αρμοδίων). Η Ευρώπη (κυρίως αυτή, αλλά όχι μόνον) γεροντοκρατείται, φθίνει. Μετά από λίγες δεκαετίες οι Έλληνες που θα ζουν, θα είναι ασήμαντη μειονότητα, στον τόπο τους. Προδήλως είμαστε απόγονοι –όχι του Προμηθέα, αλλά του ανόητου και ανεύθυνου αδερφού του – του Επιμηθέα! Αδυνατούμε να προβλέψουμε, να πάρουμε μέτρα πρόληψης/να προλάβουμε τα χειρότερα, πριν να είναι πολύ αργά.
Προσωπικά κουράστηκα να γράφω και να ξαναγράφω για τον τρισμέγιστο κίνδυνο (και δεν είμαι ο μόνος βέβαια) που απειλεί τον Ελληνισμό. Έχω μάλιστα χαρακτηρίσει το Δημογραφικό ως «πυρηνική βόμβα» που μας απειλεί με εθνικό αφανισμό. Κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται. Συζητήσεις και ανησυχίες για το που πάει η κατάσταση γίνονται. Στατιστικές επίσημες κατατίθενται. Όμως τίποτα, δυστυχώς, ουσιαστικό / λυσιτελές. Προτείνονται φαιδρά, αναποτελεσματικά ή και αντεθνικά μέτρα τις τελευταίες δεκαετίες όπως πχ:
- Να λύσουμε το Δημογραφικό (όπως και εκείνο του εργατικού δυναμικού;) με τους μετανάστες που γεννοβολούν. Αν υιοθετηθεί η άφρονη και επικίνδυνη αυτή άποψη, θα οδηγηθούμε σε εθνικό αφανισμό, μέσω πληθυσμιακής αλλοίωσης.
- Να ονομάσουμε /κατατάξουμε τους τρίτεκνους στους πολύτεκνους.
Εδώ θα πρέπει να επισημάνω:
- Ο τρίτεκνος είναι πλέον λόγω κοινωνικής πραγματικότητας πολύτεκνος.
- Ποίος ορίζει την έννοια του «πολυτέκνου»; Ο αριθμός; Σωστά, αλλά μόνον …. θεωρητικά, αφού δεν συνάδει με την πραγματικότητα.
Όταν οι γονείς αποκτούν –στην συντριπτική πλειονότητά τους – ένα (1) ή κανένα (0) τέκνο (εξαιτίας των γνωστών δυσκολιών επιβίωσης), τότε όποιος έχει 3 παιδιά τι είναι;
Καιρός να σοβαρευτεί η Πολιτεία ώστε να τελειώνουμε με αυτήν την υπόθεση. Και να θυμούνται – οι εκάστοτε Κρατούντες – πως οι τρίτεκνοι εθνική προσφορά κάνουν.
- Να δοθούν επιδόματα στις οικογένειες με παιδιά. Σωστά. Αλλά τι ύψους επιδόματα; Όπως τα … υπέρογκα που ήδη παίρνουν οι πολύτεκνοι; Πρέπει να αντιληφθούμε ότι χρειάζονται γενναίες αποφάσεις όπως:
- Επαρκής οικονομική ενίσχυση (και όχι επιδόματα ασπιρίνες).
- Να διακόπτεται η εργασία της εργαζόμενης μητέρας –αλλά να μισθοδοτείται-, για τα πρώτα τουλάχιστον χρόνια ανατροφής των παιδιών της και να επαναπροσλαμβάνεται.
Αντιλαμβάνομαι τις οικονομικές δυσκολίες. Εκείνο που δεν κατανοώ είναι γιατί οι Εξουσιαστές μας –ανεξάρτητα από κομματικές προελεύσεις – αδυνατούν να εκτιμήσουν τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή δεν είναι το ζήτημα χρηματικό /οικονομικό. Ότι είναι ύψιστης εθνικής σημασίας /επιβίωσης του Ελληνισμού. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Θα (τους) διευκολύνει –ελπίζω – ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Δαπανούμε υπέρογκα ποσά για τον εξοπλισμό των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Πολύ καλά πράττουμε, αφού πρόκειται για την εθνική αναγκαιότητα προάσπισης της Πατρίδας. Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο με το Δημογραφικό; Υπάρχουν ακόμη ευήθεις αρμόδιοι που πιστεύουν πως είναι ήσσονος σημασίας προτεραιότητα; Αν ναι, θα κάνω άλλη μία προσπάθεια: Τι θα γίνει αν αύριο δεχτούμε μια εξωτερική απειλή; Ποιοι θα πολεμήσουν; Οι λιγοστοί νέοι Έλληνες γηγενείς ή οι πολυπληθέστεροι επήλυδες (σ.σ οι περισσότεροι από αυτούς ως Μουσουλμάνοι, δεν πρόκειται να χτυπήσουν τους ομόθρησκούς τους).
Καλοί, άγιοι, χρήσιμοι, αναγκαίοι οι εξοπλισμοί. Άχρηστοι και αχρείαστοι, αν δεν υπάρχουν Έλληνες Πατριώτες να τους χρησιμοποιήσουν!!!....
ΥΓ. Συμπέρασμα:
Επιβάλλεται συνειδητοποίηση, εκ μέρους των Κρατούντων /Πολιτείας , των εθνικών κινδύνων. Διάθεση μεγάλων κεφαλαίων από τον προϋπολογισμό για Άμυνα και Οικογένειες.
Προσωπικά, αν ήταν στο χέρι μου, θα έδινα περισσότερα για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού.
Δεν είναι όμως!
*Ιατρού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου