1 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ Η ΑΤΗ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Η Ύβρις ήταν μέρος της Ηθικής των Αρχαίων Ελλήνων. Αυτός που υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική) συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο προς τους πολίτες, και κυρίως προς τους νόμους της Πολιτείας και ιδιαιτέρως προς τον άγραφο θεϊκό νόμο που επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση -, θεωρούνταν ότι διέπραττε «Ύβρι», δηλαδή παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους. Η βίαια, αυθάδης και αλαζονική αυτή συμπεριφορά, που αποτελούσε για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας και γενικότερα της τάξης του κόσμου, πιστευόταν ότι (επαναλαμβανόμενη, και μάλιστα μετά από προειδοποιήσεις των ίδιων των θεών) οδηγούσε τελικά στην πτώση και καταστροφή του «υβριστή».
 
Σήμερα το πολιτικό σύστημα που κυβερνά μετά τη Μεταπολίτευση έχει γίνει χείριστος υβριστής του Ελληνικού λαού, των ιερών και οσίων του, των αξιών του, των θεσμών του, της ακεραιότητας της πατρίδας του, της ίδιας της Φύσεως και της φυλής του, της Ηθικής του και της τιμής του. Και ως τώρα επειδή δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη (Νέμεση) μένει ατιμώρητο και ελεύθερο να υποτροπιάζει. Έτσι η Ύβρις και η Ατη έχουν διογκωθεί και πιέζουν αφόρητα το λαό, ο οποίος υποφέρει και στενάζει. 
 
Οι αρχαίοι πίστευαν πως μια «Ύβρις» συνήθως προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή τη «Ατην» δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη ανοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε τη «Νέμεσιν την οργή και εκδίκηση των θεών και επέφερε την «τίσιν» δηλαδή την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του. (Σημείωση: Η Ατη ήταν θυγατέρα της Έριδος και του Διός θεά βλαβερή και ζημιογόνος και πρώτον απ’ όλους έβλαψε τον πατέρα της Δία συνεργήσασα να γεννηθεί πρώτα ο Ευρυσθεύς του Ηρακλή. Ένεκα τούτου αγανάκτησε ο πατέρας της και την έπιασε από τα μαλλιά και την πέταξε έξω από τον Ουρανό και την έριξε στη γη και πήρε όρκο να μην την δεχθεί εκ νέου στον Ουρανό. Στη Γη έγινε αθεράπευτη μάστιγα των ανθρώπων, τρέχοντας παντού και βλάπτοντας αυτούς ακατάπαυστα. Είναι δε τόσο ταχύπους ώστε εν ριπή οφθαλμού βρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο της οικουμένης. Σήμερα θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με τις Μυστικές Υπηρεσίες και τις Διπλωματικές τοιαύτες οι οποίες πλέκουν σενάρια και δημιουργούν συνωμοσίες, έριδες και κρίσεις στα μέρη του πλανήτη που έχουν στρατηγική ή οικονομική αξία. Πέραν αυτών είναι και τα διχαστικά και κακόβουλα κόμματα και τα ΜΜΕ που με τις ψεύτικες ειδήσεις και τις υποβολιμαίες αναλύσεις τους ρίχνουν την έριδα στην κοινή γνώμη και λάδι στη φωτιά για να εξελιχθεί μια κρίση σε πολεμική σύγκρουση ή σε εμφύλιο πόλεμο και διχασμό. Όταν σε κάποιο χώρο υπάρξει Ύβρις αυτομάτως την πρωτοβουλία παίρνει η Ατη). Δυστυχώς, εδώ είχαμε την καταστροφή της Κύπρου και η Νέμεση ήταν απούσα και μόνο το πραξικόπημα τιμώρησε της χούντας και ουδείς δικάστηκε για την Κυπριακή Τραγωδία. Επομένως, έχει το σύστημα τόσο πολύ εκμαυλιστεί ώστε λειτουργεί ερήμην του λαού και της Δικαιοσύνης, όπως στη δικτατορία.
 
Το παρόν αυταρχικό και αντιλαϊκό και ληστρικό σύστημα της κομματοκρατίας ξεπέρασε όλα τα στάδια και τώρα απομένει η τιμωρία όσων κινηθούν για τη διαφαινόμενη παράδοση του μισού Αιγαίου στους Τούρκους 
 
Αν υπήρχε Δικαιοσύνη θα είχε προλάβει πολλά ολισθήματα, αλλά την έχουν εκμαυλίσει και κυβερνούν χωρίς έλεγχο, χωρίς αντιπολίτευση και κάνουν ότι έγκλημα, προδοσία και βλακεία τους καπνίσει. 
 
Το καθεστώς της Μεταπολίτευσης πολλά και σοβαρά δεινά επισώρευσε στον τόπο ατιμώρητο: 
 
1/ Η Διχοτόμηση της Κύπρου και κατοχή της μισής μεγαλονήσου από τον τουρκικό Αττίλα 
2/ Η Χρεοκοπία της Οικονομίας με την επιβολή επί μια 10ετία των εξοντωτικών Μνημονίων 
3/ Η υπερβολική χρέωση της χώρας, με αστρονομικό Εξωτερικό Χρέος το οποίον ανέρχεται στα 763 δις Ε 
4/ Η υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας και ακεραιότητας της χώρας (Ιμια, Αιγαίο) και από τα κάθε λογής εγκληματικά στοιχεία 
5/ Η παράδοση ουσιαστικά της Μακεδονίας μας στα Σκόπια (όνομα, εθνότητα, γλώσσα) 
6/ Η πλήρης εγκατάλειψη των υποδομών και η πρόκληση καταστροφών με θύματα τον Ελληνικό λαό (ατύχηματα Τεμπών, Μάτι, Πυρπόληση της χώρας, Πλημμύρες, Οικολογικές Καταστροφές κ.α) 
7/ Δημογραφική συρρίκνωση των Ελλήνων το γένος και κάθετη αύξηση των μεταναστών με κίνδυνο απώλειας της πατρίδος μας λίαν προσεχώς 
8/ Αντικατάσταση της Δημοκρατίας με ένα νόθο, στείρο και αντιλαϊκό δήθεν «αντιπροσωπευτικό» σύστημα με την εγκαθίδρυση μιας αρπακτικής κομματοκρατίας, με παντελή έλλειψη διαλόγου, με αποτέλεσμα να έχουν προκαλέσει βαθύ διχασμό και ρήγματα στον Ελληνικό λαό και να τον αγνοούν, να τον ληστεύουν, να τον προδίδουν στον εχθρό, να τον περιπαίζουν με φτιαγμένες εκλογές και το άτυχο εκείνο δημοψήφισμα και με τα αργυρώνητα ΜΜΕ να τον εξαπατούν και από τη μύτη να τον σέρνουν στις εκλογές. Έφτασαν στο σημείο ο λαός να χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη του και να απόσχει από τις στημένες εκλογικές αναμετρήσεις. Και τώρα που ζήτησε να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα του να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά στο Σύνταγμα για την Αμεση Δημοκρατία του το απαγόρευσαν. Η Ελλάδα κυβερνάται από εναλλασσόμενη χούντα με δήθεν δημοκρατικό μανδύα. 
 
Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και ο λαός με ειρηνικά μέσα και ενωμένος θα στείλει στο Δικαστήριο την Ύβρη η οποία ξεπέρασε τα όρια και έφθασε στην Ατη στις επόμενες εκλογές. Ο Αγώνας έχει ήδη αρχίσει. 
 
Η ληστρική, ανίκανη και στείρα κομματοκρατία που οδηγεί τη χώρα στην Καταστροφή πρέπει να φύγει. Ήρθε η ώρα ο κάθε πολίτης να συλλογιστεί πατριωτικά και δημοκρατικά και να αναλάβει τις ευθύνες του. Να σώσουμε την Ελλάδα μας.
(31/8/24) 
 
* Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.