17 Σεπτεμβρίου 2024

Ξέρεις τί ἔχω καταλάβει; Πὼς ἂν περιμένεις νὰ ξημερώσει μέρα ποὺ Δὲν θὰ ἔχεις προβλήματα, ἄδικα περιμένεις.

Τὰ προβλήματα ποτὲ δὲν σταματοῦν. 
Οὔτε οἱ ἔγνοιες.
Οὔτε οἱ δυσκολίες. 
Νὰ δίνει μόνο ὁ Θεὸς νὰ τὰ ἀντέχουμε.
Νὰ μᾶς δίνει φώτιση καὶ κουράγιο νὰ συνεχίσουμε τὸν ἀγῶνα. 
 
"Πᾶσα κεφαλὴ καὶ θλίψη", ἄκουσα κάποια στιγμὴ κάποιος νὰ λέει. Κάθε ἄνθρωπος ἔχει τὶς ἔγνοιες του. Κάθε ἄνθρωπος κουβαλᾶ καὶ τὸν Σταυρό του. Αὐτὸ σημαίνει. Καὶ ἔτσι εἶναι. Ἄλλος μεγαλύτερο καὶ ἄλλος μικρότερο Σταυρό. 
 
Κάθε ἕνας ὅμως καὶ κάτι κουβαλάει. 
 
Διάβασα κάπου Πὼς ἔλεγε ὁ Ἀλέξανδρος Παπαδιαμάντης: "Τὸν Σταυρό μου δὲν τὸν παρατῶ. Δὲν θέλω νὰ μὲ βρεῖ ὁ Χριστὸς χωρὶς τὸν Σταυρό μου. Καὶ ἂν ἀκόμα δὲν μπορῶ νὰ τὸν κουβαλῶ, τουλάχιστον θὰ τὸν σέρνω".
 
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος
 



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τα ωραιότερα συμβολικά ιερά κείμενα, που έχω διαβάσει. Λίγα λόγια από τον αγαπητό Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, με μέγιστο νόημα, ο οποίος δεν "μασά" τα λόγια του και ως "χρυσόστομος" μας διδάσκει ότι ναι μεν όλοι κουβαλάμε ένα μικρό ή μεγάλο Σταυρό, αλλά αυτός σε σύγκριση με τα πάθη του Ιησού, που σταυρώθηκε υπέρ ημών είναι μια μικρή δοκιμασία για τους ανθρώπους. Μπορεί να λυγίζουμε υπό το βάρος των καθημερινών μας προβλημάτων, που η σημερινή αμαρτάνουσα κοινωνία επί των ώμων μας τα φορτώνει, αφού φέρουμε εμείς την μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά ας μάθουμε ότι μόνο με προσευχή και θείο διαλογισμό θα μπορούμε να σηκωνόμαστε όρθιοι. Συν Χριστώ και χείρα κίνει ευσεβείς Χριστιανοί. Οι παρακλήσεις στον Ύψιστο για βοήθεια, ποτέ δεν πάνε χαμένες και βέβαιον είναι ότι θα μας φέρουν ανάταση ψυχής.
Αυτό πράττω και εγώ ο άσημος Χριστιανός και μέρα με την μέρα διαπιστώνω ότι ένα άγιο χέρι με βοηθά να βρω την δύναμη για να σηκώσω έστω τον μικρό Σταυρό που κουβαλώ....
Ζητάτε με ευσέβεια την βοήθεια του Ιησού καθημερινά και θα διαπιστώσετε ότι ένα άγιο πέπλο προστασίας και δύναμης ψυχικής θα απλώνεται γύρο σας ως ασπίδα....Στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους μόνο αυτό είναι το βάλσαμο... και μόνο η θεία μας πίστη μπορεί να το φέρει για όλους αφού, ο καθένας μας και κάτι κουβαλάει ...
ΚΥΡΙΕ ὁ Θεὸς τῆς σωτηρίας μου, ἡμέρας ἐκέκραξα καὶ ἐν νυκτὶ ἐναντίον σου· εἰσελθέτω ἐνώπιόν σου ἡ προσευχή μου, κλῖνον τὸ οὖς σου εἰς τὴν δέησίν μου. ὅτι ἐπλήσθη κακῶν ἡ ψυχή μου, καὶ ἡ ζωή μου τῷ ᾅδῃ ἤγγισε ....
Ταπεινά την βοήθεια του Κύριου ημών Ιησού Χριστού μας προσμένουμε και ικεσία αναπέμπουμε όπως ευλογήσει τους δυσπραγούντες και στους ασθενείς να απαλύνει και ιάσει τον πόνο τους ......
Ας μην περιμένουμε άδικα λοιπόν ότι τα προβλήματα μας θα εξαφανιστούν ως εκ θαύματος. Τα θαύματα έρχονται μόνο όταν με ευλάβεια απευθύνουμε ικεσία με καθαρή ψυχή προς τον Χριστό, την Παναγιά, τους Αγίους μας, οι οποίοι κάποια στιγμή εισακούοντας τις προσευχές μας, θα μας τείνουν χείρα βοήθειας, παρηγοριάς και δύναμης ...
Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζοντας το αρθρο κσι το εξαιρετικο σχολιο παιρνουμε κουραγιο για να ειμαστε ορθιοι ακομη σε αυτους τους χαλεπους καιρους.
Ν. Παπαχ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.