27 Φεβρουαρίου 2024

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ.

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
Την ώρα που το Μαξίμου και ο περί αυτού τύπος και ινστιτούτα, φροντίζουν είτε να μας κοιμίζουν με την λογική των «ήρεμων νερών», είτε να αποπροσανατολίζουν με διαφορά δημοσιεύματα σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά. Την ώρα που ηλεκτρονικός και έντυπος τύπος στην χώρα ασχολούνται με το τι έγινε και τι δεν έγινε στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο οποίο να σημειώσουμε ότι ειπώθηκαν σημαντικότατα θέματα, που αφορούν τις θέσεις του κόμματος σε σχέση με τις ευρωεκλογές και επαναβεβαιώθηκε πανηγυρικά η στήριξη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και η πορεία του προς τις σημαντικές ευρωεκλογές, που τελικά μας αφορούν όλους και πρώτα από όλα την ελληνική αγροτιά.
 
Αυτά στις πρώτες γραμμές στις πίσω όμως ήρθε ο υπουργός άμυνας της Ελλάδος να ταράξει την νιρβάνα μας, τι είπε; Ότι: «Εάν προκληθεί θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, θα είμαστε μόνοι μας, παρά τις αμυντικές συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με Γαλλία και ΗΠΑ αλλά και την ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής της ΕΕ». Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας. Η εδαφική ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο παραβιάζονται συστηματικά στην ευρύτερη περιοχή, με εισβολές και πολεμικές συγκρούσεις και η παραδοχή του Έλληνα ΥΠΕΘΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αποκτά βαρύνουσα σημασία.
 
Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, απέναντι σε αυτό το σύνθετο και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, λειτουργεί χωρίς κάποια συγκεκριμένη στρατηγική στην λογική του δόγματος ως «δεδομένου συμμάχου», κάτι που συχνά αποβαίνει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, απεμπολώντας παράλληλα πάγιες αρχές της ελληνικής διπλωματίας καθώς και την ενεργητική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της διακυβέρνησης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Η λογική του να εμφανίζει την χώρα σαν «προχωρημένο φυλάκιο της Δύσης», αντί της λογικής του «πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας», οδηγούν την πατρίδα μας στην καλύτερη περίπτωση να είναι παρατηρητής των εξελίξεων, ενώ στην χειρότερη να αποτελεί μέρος των προβλημάτων και όχι των λύσεων. 
 
Η χώρα μας αντί να σπαταλά το διπλωματικό και πολιτικό της κεφάλαιο σαν «προχωρημένο φυλάκιο της Δύσης», έτσι ώστε και τα εθνικά της συμφέροντα να προστατεύονται και παρατηρητής των εξελίξεων να μην είναι. Προτεραιότητα για την Ελλάδα είναι η προστασία και η μη αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, η κυριαρχία της χώρας και ο αποκλεισμός οποιασδήποτε συζήτησης επί συνεκμετάλλευσης ή απεμπόλησης του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, καθώς και η οριοθέτηση της ΑΟΖ και η ένωση της με την αντίστοιχη της Κυπριακής δημοκρατίας, δικαίωμα που δίνεται από το σύνολο του συμπλέγματος του Καστελόριζου.
 
Η Ελλάδα δεν είχε λόγους να στέλνει πολεμικό υλικό για να σκοτώνονται λαοί αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα την δική της άμυνα, αντιθέτως μπορούσε να υιοθέτηση την λογική των σωφρόνων Ιαπώνων που βοηθούν την Ουκρανία με ιατροφαρμακευτικό υλικό, ούτε είχε λόγους να παραχωρεί ακίδος εδάφη της για στρατιωτική χρήση, το γιατί το περιέγραψε με μερικές λέξεις ο σημερινός υπουργός εθνικής αμύνης, που σε συντομία είναι δύο λέξεις, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.