20 Αυγούστου 2023

Οι φιλότουρκοι ΟΗΕΔΕΣ της Κύπρου για πρώτη φορά συγκρούστηκαν με τους βάρβαρους τουρκομογγόλους!!!!

Για πρώτη φορά οι δόλιοι ΟΗΕΔΕΣ αντιμετώπισαν δυναμικά τις παρανομίες των Τούρκων στην νεκρή ζώνη της Πύλας.
Και γεύτηκαν την βαρβαρότητα των και θρασύτητα των εισβολέων.
 
ΜΜΕ. 18/08/2023.
 
Στους τέσσερις Βρετανούς ανήλθε ο αριθμός των μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επίθεσης στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα. Το τέταρτο πρόσωπο δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά λαμβάνει ιατρική περίθαλψη. Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, οι άλλοι δύο υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στο κεφάλι. Όλοι τυγχάνουν νοσηλείας. 
 
Υπενθυμίζεται πως τα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί, όταν προσωπικό της τ/κ πλευράς επιτέθηκε κατά μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που εμπόδισαν τη διεξαγωγή μη εξουσιοδοτημένων κατασκευαστικών εργασιών στην περιοχή και προκάλεσε ζημιές σε οχήματα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
Γιατί λοιπόν οι οηέδες έκαναν αυτή την νόμιμη παρέμβαση για αποτροπή κατάληψης νέων εδαφών; Απλός ο λόγος. Η περιοχή της Πύλας στο μεγαλύτερο μέρος υπάγεται στις Αγγλικές βάσεις της Δεκέλειας, εξ ου και οι περισσότεροι «ειρηνευτές» ήταν Άγγλοι στρατιώτες εκ των οποίων τέσσερις τραυματίσθηκαν. Οι Άγγλοι λοιπόν προστατεύουν περισσότερο τα «κυρίαρχα» εδάφη τους και δεν κόπτονται για τα νόμιμα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κατοίκων της Πύλας ….
 
Από το 1963 μέχρι και σήμερα μας προδίδουν και κλείνουν τα μάτια και στις παραβιάσεις στην Δένεια, αλλά και στην πράσινη γραμμή π.χ. νέο γήπεδο της ΤΚ Τσεντί Καγιά στην τάφρο των τειχών της Λευκωσίας όπου το έδαφος ανήκει στην Κ.Δ. Ας μην αναφερθούμε και στην καταπάτηση των ΕΚ περιουσιών σε όλη την κατεχόμενη Κύπρο και ειδικά σήμερα της Αμμοχώστου. Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν μίλησαν….
 
Μερικές λοιπόν μέρες και πράξεις των … ειερηνευτών εις βάρος των Ελλήνων Κυπρίων. 
 
Ενδεικτικά ολίγα ….
 
Η φώτο αυτή τραβήχτηκε στην περιοχή της Μιάς Μηλιάς, από την οποία πρώτα πέρασαν οι Βάρβαροι. Τους κατοίκους Ε/Κυπρίους ηρωϊκούς χωρικούς, αυτού του χωριού τους κατάσφαξαν όπως και άλλους, εκδικούμενοι που υποδέχτηκαν ηρωϊκα τους Τούρκους αλεξιπτωτιστές στις 20 Ιουλίου και με τσουγκράνες, φτυάρια, κυνηγετικά δίκαννα τους αποδεκάτισαν. Ο αγροτικός δρόμος, που φαίνεται, μετά από αξίωση των δόλιων Ειρηνευτών, δεν είχε ναρκοθετηθεί, για να διευκολύνονται οι ίδιοι, στις μετακινήσεις τους…. 
 
Τον δρόμο λοιπόν αυτό, που οδηγούσε προς Μεσαόρια, οι ~κύριοι~ τον παρέδωσαν στους Τούρκους εισβολείς, για να τον χρησιμοποιήσουν, για την προέλαση τους, με τα εκατοντάδες τανκς προς Μεσαορία, που ακόμη και με τις ερπύστριες τους καταπλάκωναν αμάχους και γυναικόπαιδα… Και οι Ειρηνευτές με εγκληματική απάθεια παρακολουθούσαν, οι συναυτουργοί πρώτου βαθμού… Η φώτο τραβήχτηκε ίσως από τον Τούρκο ανταποκριτή Γκιουνεκσεβέρ ή το πιθανότερο μάλλον, από το ζεύγος Τζων του BBC και την Χίλαρυ Μπίαρμαν του ABC, οι οποίοι καλά πληροφορημένοι ήταν και για τον χώρο ρίψης των πρώτων αλεξιπτωτιστών και ακόμη, για τον χώρο απόβασης, αλλά και κατά την β΄ φάση και το δρομολόγιο των Τουρκικών δυνάμεων, τοποθεσίες από όπου τράβηξαν συνταρακτικό βίντεο και φώτο. Το ζεύγος θετική στάση κράτησε έναντι των ΕΚ και έψεξαν τα εγκλήματα πολέμου των βαρβάρων…. .Κατά πληροφορίες οι φιλοκύπριοι Μπίαρμαν, μετά την εισβολή εγκαταστάθηκαν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου…
 
ΟΗΕΔΕΣ. ΚΟΛΟΒΑ ΦΙΔΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1963-64-67 ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023.
 
Και η ντροπή του ΟΗΕ: Η Διοικητής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ (αριστερά) μπροστά στα σύμβολα της κατοχής και του ψευδοκράτους, με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο του καθεστώτος στο «αρχηγείο».
 
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη ( και πόσες άλλες) έγινε στις *5/7/21 και το απέκρυψαν οι δόλιοι ΟΗΔΕΣ, μέχρι, που οι Τούρκοι δημοσίευσαν υπερήφανοι την πιο πάνω επαίσχυντη φώτο, για την Δτρια του ΟΗΕ στην Κύπρο…. Ουδεμία απάντηση ή δικαιολογία από ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
*Kαθόλου τυχαία δεν πρέπει να είναι η επιλογή του μαύρου Ιουλίου … Μετά από 15 μέρες οι Τούρκοι εόρταζαν την Τουρκική Εισβολή του 1974. Προεόρτια;
 
Είναι προφανές πως η κυρία διοικήτρια της Ειρηνευτικής Δύναμης από τη Νορβηγία με την ενέργειά της αυτή έχει ξεπεράσει τα όρια και παραβιάζει με τις πράξεις της αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και ομόφωνα ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού.
 
Η Υποστράτηγος Ingrid Gjerde, από τη Νορβηγία, ήταν η νέα Διοικητής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).
 
Η κ. Gjerde, πρόσθεσε, διαδέχθηκε την Υποστράτηγο Cheryl Pearce από την Αυστραλία, η οποία μάλλον κρατούσε θετική στάση προς το ΤΚ καθεστώς παρά προς την Κυπριακή Δημοκρατία. 
 
Έγινε λοιπόν κι αυτό. Η Διοικητής των Δυνάμεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ταγματάρχης Ingrid Gjerde, επισκέφθηκε το αρχηγείο των λεγόμενων τουρκοκυπριακών δυνάμεων ασφαλείας και φωτογραφήθηκε μπροστά από τις σημαίες της κατοχικής Τουρκίας και του ψευδοκράτους αλλά και την φώτο του γενοκτόνου του Ελληνισμού Ατατούρκ. Μήπως μας στέλλουν κάποιο συμβολικό μήνυμα; ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 
ΚΑΜΑΡΩΣΕ, Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ κ. ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ, ΣΥΝΕΝΟΧΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΑΣ.. ΑΠΟ ΤΟ 1963 ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ.
 
1963-1964-1967-1974 …. ΟΗΕΔΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΚ, ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦ, ΣΑΜΠΟΤΑΖ, ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΤΚ .. κ.ά.π. ΠΟΛΛΟΙ ΟΗΕΔΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΜΤ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΕΛΑΘΗΚΑΝ..
 
Αυτό είναι το μεγαλειώδες συμβολικό ποίημα του Ελύτη από το «Αξιον Εστί», που αρμόζει σε όλους τους άσπονδους «συμμάχους» μας επίδοξους ολετήρες του Ελληνισμού, αλλά το τιμημένο χώμα της Ελληνικής Κύπρου, ΠΟΤΕ δεν θα δέσει με την φτέρνα τους ….
 
Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας./Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους./Έφεραν τον Σοφό, τον Οικιστή και τον Γεωμέτρη/ Βίβλους γραμμάτων και αριθμών /την πάσα Υποταγή και Δύναμη το παμπάλαιο φως εξουσιάζοντας./Και το φως δεν έδεσε ποτέ με τη σκέπη τους./Ούτε μέλισσα καν δε γελάστηκε το χρυσό ν’ αρχινίσει παιχνίδι· ούτε ζέφυρος καν, τις λευκές να φουσκώσει ποδιές./Έστησαν και θεμελίωσαν στις κορφές, στις κοιλάδες, /στα πόρτα πύργους κραταιούς κι επαύλεις ξύλα και άλλα πλεούμενα/τούς Νόμους, τούς θεσπίζοντας το καλά και συμφέροντα στο παμπάλαιο μέτρο εφαρμόζοντας./Και το μέτρο δεν έδεσε ποτέ με τη σκέψη τους./Ούτε καν ένα χνάρι θεού στην ψυχή τους σημάδι δεν άφησε· ούτε καν ένα βλέμμα ξωθιάς τη μιλιά τους δεν είπε να πάρει./Έφτασαν ντυμένοι «φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαια δώρα προσφέροντας./Και το δώρα τους άλλα δεν ήτανε παρά μόνο σίδερο και φωτιά./Στ ’ανοιχτά πού καρτέραγαν δάχτυλα μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά./Μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά. (Και ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ) Οδυσσέας Ελύτης
 
Ανέφερα μόνο ενδεικτικά γεγονότα περί της ανέκαθεν ξεδιάντροπης συνεργασίας των ΟΗΕΔΩΝ με το παράνομο ΤΚ καθεστώς και την Τουρκία, διότι είναι εκατοντάδες οι προδοτικές τους πράξεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον καιρό που πάτησαν το πόδι σαν …ειρηνευτές στα χώματα της Κύπρου που αντί να υπερασπίζονται τα θύματα πάντα αμοιβόμενοι με αργύρια από τους Τούρκους πρόσφεραν αφειδώς τις υπηρεσίες τους στους βαρβάρους … Με το αζημίωτο όπως έπραττε και η νέα δτής (Και οι πλείστοι Δτές) της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που φιλοξενείτο από το παράνομο καθεστώς σε ξενοδοχεία πολυτελείας και δέχεται πανάκριβα δώρα από αυτούς …. Η δόλια που ήρθε ντυμένη …φίλη …
 
Και κατά το παρελθόν π.χ.
 
1963-1964 ΄Επικές μάχες Αγίας Τηλλυρίας – Γεώργιος Καρούσος Vs ΟΗΕΔΩΝ ….
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. 
Υπό την σκιά των δεκάδων τουρκικών αεροπλάνων η ΕΦ θαρραλέα αγωνιζόταν, υπό βροχή βομβών εμπρηστικών ναπάλμ, πολυβολισμών που κτυπούσαν θέσεις της, αλλά σάρωναν και ΕΚ χωριά αμάχων …για λόγους αντεκδίκησης από την ντροπιαστική τους ήττα. Και όμως παρά την υπεροπλία τους, οι Τούρκοι έπαθαν πανωλεθρία. Οι γενναίοι Κύπριοι ξάφνιασαν τον διοικητή Γιώργο Καρούσο, ο οποίος μετά τις μάχες είπε: «Έλαβα μέρος σε δεκάδες μάχες, αλλά ποτέ δεν είδα τόσο απαράμιλλο θάρρος. Τους Κυπραίους τους θεωρώ «πελούς» (τρελλούς), στα πεδία των μαχών…»
 
Περίπου τα ίδια, δήλωναν και οι Άγγλοι Ειρηνευτές, που παρακολουθούσαν από μακριά τους σίφουνες του Καρούσου να ισοπεδώνουν τα δεκάδες τουρκικά φυλάκια κάστρα των εξτρεμιστών. Μάλιστα οι κύριοι του ΟΗΕ, αφού εσκεμμένα, εγκατέλειψαν, τα στρατηγικά υψώματα του Λωρόβουνου, τα οποία ουσιαστικά παρεχώρησαν στους Τούρκους, γνωρίζοντας την υπεροπλία των Τούρκων, όπως επίσης ότι σε λίγο θα κτυπούσαν σμήνη τουρκικών αεροπλάνων, έβαζαν στοιχήματα, ότι οι Κύπριοι, ούτε καν θα προσεγγίσουν τους πρόποδες του Λωρόβουνου. (Οι Τούρκοι είχαν ήδη οχυρωθεί και ενισχυθεί από Τουρκία πολύ καλά.) Διαψεύσθηκαν οικτρά και δεν πρόλαβαν ούτε τα χέρια τους να τρίψουν, οι φιλότουρκοι…
 
Όταν οι μάχες εξελισσόταν ραγδαία, υπέρ της ΕΦ, οι κύριοι «Ειρηνευτές» θέλησαν να μπουν εμπόδιο σε νέες νικηφόρες επίθεσεις των ΕΚ… με τα τεθωρακισμένα τους ….
 
Τότε ο αδίστακτος Καρούσος, διότι και προηγουμένως οι κυανόκρανοι ειρηνευτές είχαν προτάξει τα τεθωρακισμένα τους σαν εμπόδιο πρόσβασης της ΕΦ και τα οποία απέσυραν, μετά από τελεσίγραφο του Στρατηγού Γρίβα, έφτασε στα όρια ανοχής των Ειρηνευτών, οι οποίοι πλέον πραγματικά χωρίς ντροπή έδειχναν την αθέμιτη τους συμμαχία και στήριξη προς τους εξτρεμιστές, οι οποίοι όταν πρώτοι άρχισαν επιθέσεις κατά αμάχων και παραβίαζαν τους όρους εντολής του ΟΗΕ, περί ανακωχής, ποτέ δεν παρενοχλήθηκαν. Ποτέ!
 
Αφού όπλισε τα δύο αυτόματα, που κρατούσε, μαζί με τους σκληροτράχηλους αδίστακτους άνδρες του, ρητά τους τόνισε, ότι «Εάν σε 5 λεπτά δεν αποχωρήσετε, τότε θα μείνετε μόνιμα εδώ μαζί με τους Τούρκους φίλους σας», δηλ. νεκροί. Παρακολουθώντας την αυτοθυσία και ηρωισμό του Καρούσου, μπροστάρη των Λοκατζήδων, κατάλαβαν πολύ καλά πλέον ότι σίγουρα δεν αστειευόταν… Οι ΟΗΔΕΣ αποχώρησαν μαζί με τα τεθωρακισμένα τους πριν περάσει το πρώτο λεπτό και δεν ξαναενόχλησαν… Είχαν πάρει το μήνυμα ότι ο Καρούσος δεν έπαιζε και δεν φοβόταν ούτε τα τεθωρακισμένα τους, ούτε και τις απειλές τους. Ήταν βέβαιοι πλέον οι κύριοι του ΟΗΕ, ότι ούτε αυτούς θα άφηνε να τον παρεμποδίζουν, αλλά ούτε και τους Τούρκους πλέον να προχωρήσουν έστω ένα βήμα μπροστά. Μόνο πίσω και με ολοκληρωτική τους ήττα. Είχαν ξεπεράσει κάθε όριο και οι Τούρκοι και οι Ειρηνευτές! Προστίθεται ότι και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, όταν ενημερώθηκε για τις μεροληπτικές πράξεις των ΟΗΕΔΩΝ υπέρ των Τούρκων, συμφώνησε απόλυτα, για την σθεναρή αντιμετώπιση τους, εκ μέρους των Ελλήνων αξιωματικών και της Ε.Φ.
 
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΩΘΕΝ ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΩΓΕΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΑΤΑΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ….ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ….!
 
ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ … ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ. 
 
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΑΣ ….
 
Καρτερούμεν μέραν νύχταν – Δημήτρης Λυπέρτης
 
Καρτερούμεν μέραν νύχταν/να φυσήσ’ ένας αέρας/ στουν τον τόπον πόν’ καμένος τζι’εν θωρεί ποττέ δροσιάν,/για να φέξει καρτερούμεν το φως τζείνης της ημέρας/ποννά φέρει στον καθέναν τζαι χαράν τζαι ΛΕΥΤΕΡΙΑ./Την Μανούλλαν μας για πάντα μιτσιοί μιάλοι καρτερούμεν/για να μας σφιχταγκαλιάσει τζαι να νεκραναστηθούμεν./Η ζωή μας έν’ για τζείνην τζαι ζωή μας τζείνη ένι/ τζαι πως τρώμεν δίχα τζείνης τζι είμαστιν βασταεροί/έν γιατί με τ’ όνομάν της είμαστιν ποσκολισμένοι/πον το βκάλλουν που τον νουν μας μήτε χρόνια, με τζαιροί·/ξυπνητοί τζαι τζοιμισμένοι έν’ για τζείνην η καρκιά μας/που διπλοφακκά για νά ’ρτει τζαι να μείνει δα κοντά μας./Τα λαμπρά μας ούλλον τζι άφτουν τζι οι καμοί μας εν σιούσιν,/έν’ συμπούρκισμαν φουρτούνας των τζυμμάτων του γιαλού/έτσ’ οι λας έν’ που παθθαίννουν όντας ξένοι τζυβερνούσιν·/έχουν μέσα τους φουρτούναν τζι αν τους έχουν προς καλού/τζι όσον τούτοι τζι αν κραδκιούνται που την Μάναν χωρισμένοι,/η αγάπη τους περίτου γίνεται δρακοντεμένη./Πκοιος αντέκοψεν ποττέ του τον αέραν γιά το τζύμμαν/τζι έκαμέν το για ν’ αλλάξει φυσικόν τζαι να σταθεί;/Ομπροστά στον Πλάστην ούλλοι εν είμαστιν παρά φτύμμαν,/έν’ αβόλετον ο νόμος ο δικός του να χαθεί/τζαι για τούτον μιτσιοί μιάλοι για την Μάναν λαχταρούσιν/έν’ η γέννα, έν’ το γάλα, έν’ τα χνώτα που τραβούσιν./Είντα γάλαν ήταν τότες τζείντο γάλαν που βυζάσαν/ας αμπλέψουν να το δούσιν· είμαστιν ούλλοι εμείς./Αν περνούσιν μαύρα χρόνια σγιαν τζαι τζείνα που περάσαν/’πό μας ένας έν τζαι βκαίννει που την στράταν της τιμής/μήτ’ επλάστηκεν ποτέ του, τζι αν πλαστεί τζι αννοίξει στόμαν,/νεκρόν εννά τον ξεράσει τζαι του τάφου του το χώμαν.
 
Και τέλος, αν υπάρχει τέλος στο δια ταύτα, καταχωρείται μια φώτο αρχείου μας, που τραβήχτηκε στα Κόκκινα το 1964 κατά την διάρκεια της ανταρσίας των Τουρκοκυπρίων εξτρεμιστών και Τούρκων γιουρούκκηδων, κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια εικόνα χίλιες λέξεις …. 
 
Με αθέμιτα «μέσα», ύποπτες συναλλαγές, δώρα, οι Τούρκοι εξαγόραζαν πάντα την εύνοια των «Ειρηνευτών» και άσπονδων συμμάχων….
 
Τουρκάλα Τ/Κ, χορεύει «χορό της κοιλιάς», προς ψυχαγωγία και τέρψη Άγγλων «Ειρηνευτών». Προσέξτε το ύφος και τις αντιδράσεις τους, αλλά και τα όπλα τους στραμμένα όχι προς του ΤΚ εξτρεμιστές, που πρώτοι επιτέθηκαν ύπουλα και κατέσφαξαν εκατοντάδες αμάχους, αλλά προς τα φυλάκια της ΕΦ, που προστάτευαν γυναικόπαιδα …Μεθυσμένοι και ζαλισμένοι …Μετά ακολουθούσαν ..άλλα προς τέρψη και ικανοποίηση….των εξαγορασμένων δολίων…. ΟΗΕΔΩΝ που σήμερα παριστάνουν τους υπερασπιστές του Διεθνούς Δικαίου, ειδικά των Άγγλων…. Και οι βάρβαροι συνεχίζουν απτόητοι τα παράνομα έργα προς κατάληψη νέων εδαφών… 
 
Σημ. Παρ όλον ότι είναι γνωστοί οι ταραξίες και τα πρόσωπα τους καθαρά φαίνονται στις φώτο όταν επιτίθενται κατά ειρηνευτών και των οχημάτων του ΟΗΕ, ουδέν νομικό μέτρο ελήφθη εναντίον τους, τόσον από ΟΗΕ, όσον και από Κυπριακή Δημοκρατία ως συνήθως…. Και η λήθη των εγκλημάτων τους θρασύτητα γεννά ….
 
Υ.Γ. Και η Κυπριακή Κυβέρνηση θα ασχοληθεί με το θέμα την 1η Σεπτεμβρίου όταν θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο …. Δηλαδή 2 εβδομάδες μετά τα επεισόδια …..Μη μου τις διακοπές και τους ύπνους τάραττε. 
 
Τα ψηφίσματα καταδίκης δεν είναι αρκετά …. Τα λόγια πετούν. Οι πράξεις μόνο μένουν…! Οι Τούρκοι μας γράφουν στα παλιά κιτάπια του φιλοπόλεμου Κορανίου τους….
 
Επιμέλεια του Αντώνη Αντωνά από κατεχόμενη Αγία Μεσαορία, γη Αγίων και Ηρώων.



Share

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 49 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΝΑΡΚΗΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΛΟΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΟΗΕΔΕΣ …. AN ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 63 ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΡΟΛΟ … «ΕΙΡΗΝΕΥΤΏΝ» ΤΟΤΕ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΡΚΟΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ……. ΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ... ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ…. ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ...
Μ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Και στην νεκρή ζώνη της Δένειας εκτός από τις χερσαίες παραβιάσεις του κατοχικού στρατού και εκδίωξη Ε/Κ γεωργών από τα χωράφια τους …μαχητικό αεροπλάνο του κατοχικού στρατού έκανε κύκλους πάνω από τη νεκρή ζώνη της Δένειας, στην Κύπρο: Με την ανοχή των Ηνωμένων Εθνώ
Ο κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου κάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών να προχωρήσει αμέσως σε διαβήματα, μετά το περιστατικό με πτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από τη Δένεια.
Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιώτου, για μια ώρα το αεροπλάνο του κατοχικού στρατού έκανε κύκλους προς εκφοβισμό πάνω από τη νεκρή ζώνη της Δένειας. Όμως το πιο σοβαρό, όπως είπε, είναι ότι έκανε 5-6 κύκλους σε χαμηλό ύψος πάνω από το χωριό πριν απομακρυνθεί προς τα τουρκικά φυλάκια.
Μ.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Την πληροφορία ότι από τη Δευτέρα θα συνεχιστούν σε «κανονικούς ρυθμούς» οι εργασίες στην Πύλα, μετέδωσε την Κυριακή ο τουρκικός και τουρκοκυπριακός Τύπος. Τη Δευτέρα στην Άγκυρα θα συνεδριάσει η τουρκική Κυβέρνηση, η οποία θα μελετήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση από τα κατεχόμενα και τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι δήθεν εργασίες επισκευής και διαπλάτυνσης του δρόμου από το Άρσος προς την Πύλα στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) Πράσινη Γραμμή συνεχίστηκαν ….
Σύμφωνα με το Πρακτορείο «Αναντολού», οι εργαζόμενοι ολοκλήρωσαν την Κυριακή τις εργασίες θεμελίωσης του νέου δρόμου.
Το προσωπικό της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή για να παρακολουθεί τις εργασίες, συνεχίζει τη στάση αναμονής του στην περιοχή της Πράσινης Γραμμής. Ο τουρκοκυπριακός Τύπος υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του ΟΗΕ παραμένουν στο σημείο και σε ουδέτερη περιοχή, με το οποίο «συμφωνεί» η τουρκοκυπριακή πλευρά.
Τα τουρκικά μέσα ισχυρίζονται ότι «κατά τη διάρκεια των εργασιών που διασφαλίζονται από την παράνομη “αστυνομία” της (παράνομης) “τδβκ”, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στο προσωπικό και στα οχήματα του ΟΗΕ να εισέλθουν με οποιονδήποτε τρόπο στην περιοχή εργασιών».
Επίσης, αναφέρουν ότι «οι εργασίες επισκευής και διαπλάτυνσης του δρόμου θα συνεχιστούν όλη την ημέρα σε κανονικούς ρυθμούς από το πρωί της Δευτέρας».
ΙΔΟΥ Η ΠΥΛΑ ΟΗΕΔΕΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΑΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ….. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΑΥΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙΤΕ!
Μίνως

Ανώνυμος είπε...

Τα συμφέροντα τους προασπίζονται οι ύπουλοι Άγγλοι. Τα εικονιζόμενα αυτοκίνητα σε κάποιες φώτο μαζί με τα αυτοκίνητα ΟΗΕ, με το σήμα SBA ανήκουν στην αγγλική αστυνομία της Δεκέλειας….. SOVEREIGN BASE AREAS
Κ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Αναδημοσίευση ….. προς υπενθύμιση … ΙΔΕΤΕ ΧΑΡΤΕΣ SIGMALIVE.
Σπιθαμή - σπιθαμή παραχωρούν έδαφος της νεκρής ζώνης στο κατοχικό καθεστώς, τα Ηνωμένα Έθνη. Χάρτες που εξασφάλισε και παρουσιάζει το Σίγμα, δείχνουν ακριβώς τη μετατόπιση των ορίων σε περιοχές της Δυτικής Λευκωσίας, από το 1978 έως το 2015. Αντίστοιχα, χάρτης που διένειμαν δημόσιες υπηρεσίες, για σκοπούς διαμοιρασμού των αγροτικών ζωνών, δείχνει να συμφωνεί με τη νέα, παράνομη οριοθέτηση.
Εν γνώσει των Ηνωμένων Εθνών, ο τουρκικός κατοχικός στρατός προελαύνει διαχρονικά και σταδιακά, σε σημεία της νεκρής ζώνης, με την ειρηνευτική δύναμη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, όχι μόνο να μην αποτρέπει τα νέα τετελεσμένα, αλλά… να καταγράφει τις παραχωρήσεις της, σε χάρτες, επιδιώκοντας τη νομιμοποίησή τους.
Το Σίγμα εξασφάλισε χάρτες των Ηνωμένων Εθνών για περιοχές που γειτνιάζουν με τη νεκρή ζώνη.
Οι εν λόγω χάρτες απεικονίζουν τα όρια των δύο γραμμών καταπαύσεως του πυρός, όπως αρέσκεται λανθασμένα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ να αποκαλεί το όριο των παράνομων κατοχικών στρατευμάτων και τη γραμμή προκεχωρημένης άμυνας της Δημοκρατίας, στα χωριά της δυτικής Λευκωσίας.
Το πρώτο σημείο είναι βόρεια, δυτικά και ανατολικά του χωριού Μάμμαρι. Η ροζ γραμμή, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, είναι η τουρκική γραμμή κατάπαυσης του πυρός, όπως αυτή αποτυπώθηκε το 1978.
Η δεύτερη, σαφώς νοτιότερα, αποτελεί το νέο όριο, του 2015. Αντίστοιχα, η γραμμή προκεχωρημένης άμυνας της Εθνικής Φρουράς, έχει εμφανώς μετατοπιστεί προς τα πίσω.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνουν και τους χάρτες, το 2015, έγινε η τελευταία επικαιροποίηση των ορίων των γραμμών κατάπαυσης του πυρός από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, όπως αυτά διαμορφώθηκαν με την πάροδο των χρόνων. Ένα έργο που διήρκησε αρκετό καιρό.
Σε δεύτερο σημείο του χάρτη, φαίνονται οι αντίστοιχες γραμμές στα χωρία Αυλώνα, το οποίο εμφανίζεται και με την τουρκική του ονομασία, και στο χωριό Δένεια.
Μόνο σε ένα σημείο ο κατοχικός στρατός έχει οπισθοχωρήσει, κάτι που συνέβη και από την Εθνική Φρουρά στο ακριβώς απέναντι σημείο, που όπως εκτιμάται, αφορούσε κάποια επιχειρησιακή απαίτηση των Ειρηνευτών.
Η νέα αποτύπωση των Ηνωμένων Εθνών για το όριο του κατοχικού στρατού στην Αυλώνα, έρχεται νοτιότερα και ανατολικότερα κάποιων οικιών του χωριού που προηγουμένως εντάσσονταν στην ουδέτερη ζώνη. Αγγίζοντας τώρα, και τις όχθες του ποταμού Σερράχη.
Η ίδια αποτύπωση, κάτι που προκαλεί προβληματισμό, εμφανίζεται και σε χάρτη που διανεμήθηκε από την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία πριν από περίπου 4 χρόνια, για σκοπούς διαμοιρασμού των τεμαχίων, εντός της νεκρής ζώνης.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...

Ανώνυμος είπε...

Στην παραχώρηση αριθμού σπιτιών, συντείνουν και οι πληροφορίες και η ενημέρωση που κατείχε από το παρελθόν, ο κοινοτάρχης της Αυλώνας, από τον οποίο ζητήθηκε η άποψη.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μενέλαος Σάββα, «Κάποια σπίτια της Αυλώνας στην ουδέτερη ζώνη, φαίνεται ότι κατοικήθηκαν από Τούρκους, παρά το ότι βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη. Τα σπίτια ανήκουν σε ε/κ κάτοικους του χωριού. Περίπου 10 - 12 σπίτια».
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος καταγγέλλει καθημερινή παραβίαση ακόμη και του ανανεωμένου καθεστώτος των ορίων, με χαρακτηριστικό βίντεο, από περιστατικό σήμερα, ενός Τουρκοκύπριου κτηνοτρόφου που εισέρχεται παράνομα στη νεκρή ζώνη.
Δεν δίνουν ξεκάθαρη εικόνα, αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
Διπλωματικές και άλλες αρμόδιες πηγές, με τις οποίες ήρθε σε επικοινωνία το Σίγμα, είτε αρνήθηκαν να σχολιάσουν το επακριβές περιεχόμενο των χαρτών, είτε δήλωσαν άγνοια, αρκούμενοι στην αναφορά πως κατά καιρούς παρουσιάζονται κάποιοι χάρτες από τα Η.Ε., οι οποίοι έχουν απόκλιση από την αντίληψη που εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία, ως προς τα όρια της νεκρής ζώνης.
Ταυτόχρονα, έκαναν λόγο για απαγκιστρώσεις σε ορισμένα σημεία σε βάθος χρόνου, με σκοπό την διευκόλυνση της ειρηνευτικής δύναμης, να επιτηρήσει το στάτους κβο.
Όπως μας διαμηνύθηκε, κατά καιρούς υπάρχουν διάφορες ερμηνείες, για τα όρια της νεκρής ζώνης. Θεωρήθηκε ιδιαίτερα ευαίσθητη δε, η εν λόγω περιοχή, λόγω του βάθους που υπάρχει.
Το παράδειγμα που δόθηκε, συγκεκριμένα, ήταν οι τριβές που υπήρξαν για την τοποθέτηση των συρματοπλεγμάτων, και πάλι στη Δυτική Λευκωσία. Κάτι που ο Γενικός Γραμματέας κατέγραψε στις εκθέσεις του, όπως διαφάνηκε από το πρόσφατο προσχέδιο.
Υπενθυμίζονται εδώ τα πρόσφατα περιστατικά στη Δένεια με Ελληνοκύπριο γεωργό. Ως εκ τούτου, φαίνεται να διαψεύδονται για άλλη μια φορά τα Ηνωμένα Έθνη. Στη Δένεια, είχαν ανέφεραν προκλητικά πως ήταν ο Ελληνοκύπριος γεωργός που παραβίαζε τη νεκρή ζώνη.
Ωστόσο, στους χάρτες φαίνεται πλήρως, πως το όριο της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην εν λόγω περιοχή, είχε από καιρού τραβηχτεί προς τα πίσω, δηλαδή νοτιότερα.
Προηγήθηκε εκβιασμός της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Τσετινκαγια
ΠΡΟΣΕΞΤΕ…..
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως περί τα τέλη του 2021, το κατοχικό καθεστώς επιχείρησε να εισέλθει με μπουλντόζες στο γήπεδο. «Όταν αυτοκίνητα της ειρηνευτικής δύναμης επιχείρησαν να τους εμποδίσουν, οι μπουλντόζες στράφηκαν εναντίον των περιπολικών, προκαλώντας τους μέχρι και ζημιές. Ένα χρόνο περίπου μετά, το γήπεδο παραχωρήθηκε στους Τουρκοκύπριους.»
ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ…

Ανώνυμος είπε...

Tα τουρκικά παράνομα φυλάκια που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και περικυκλώνουν το χωριό Πύλα και τα οποία βρίσκονται εντός νεκρής ζώνης, όπως και ο εξοπλιστικός βαρύς οπλισμός των τουρκοκυπρίων του χωριού δεν σας ενοχλούν δόλιοι Άγγλοι;
Ένα πρωί θα ξυπνήσουν οι ΕΚ κάτοικοι και υπό τουρκική κατοχή θα είναι. Όχι τώρα πως δεν είναι, αφού οι κατοχικές δυνάμεις τους απαγορεύουν ακόμη και τα χωράφια τους να οργώσουν.... αφού παραχωρήθηκαν στους τουρκοκύπριους .....
Σ.Ι. από Πύλα.

Ανώνυμος είπε...

Και η Κ.Δ.οπως και η Ελληνικη κυβερνηση μενουν στα λογια μεχρι καποια στιγμη δουμε τουρκικη σημαια να κυματιζει στο προεδρικο της Κυπρου.
Κωνστντινα

Ανώνυμος είπε...

Κανει νομιμα εργα στη γη του ειπε ο Ταταρ.
Του λεμε και εμεις οτι η γη του ειναι μονο η βαρβαρη τουρκομογγολια στη βσθυτερη ανατολη οπου ζουσστε σαν ζωα.
Τ.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια γιατι δεν εκδιδονται διεθνη ενταλματα συλληψης των εξτρεμιστων τουρκων;
Εδω υπαρχουν κακουργηματικες πραξεις. Βαρυτατοι τραυματισμοι οηεδων και καταστροφη περιουσιας ΟΗΕ.
Μονο αυτη τη γλωσσα καταλαβαινουν οι βαρβαροι.
Μ.Π.Κρητη

Ανώνυμος είπε...

Και ο ορθοδοξος χριστιανος Πουτιν που στηριζει την ισλαμικη Τουρκια σιαμαιος αδελφος του Ερντογαν εγινε.
Οταν στο τελος φιδι τουρκικο τον δσγκωσει θα καταλαβει οτι η τουρκια και η ουχια δεν εχουνε μπιστια.
Το ιδιο θα συμβει και στον δολιο Γκουτερες που επιθυμει να τα εχει καλα με τους βαρβαρους.
Μ.

Ανώνυμος είπε...

H K.Δ. μέσα στα πλαίσια της επαναπροσέγγισης θα περιμένει 2 βδομάδες να τελειώσει το έργο και μετά θα συγκαλέσει εθνικό συμβούλιο. Γιατί να ενοχλεί τους ΕΚ αρχηγούς των κομμάτων εν μέσω εργασιών και διακοπών ....; Ας τελειώσουν λοιπό οι βάρβαροι και βλέπουμε ... Μετά το μπαϊράμι θα έρθει και ο Χασάνης... Μπαϋράμ χασάν μπαυραμτασουράμ ... Στην προκειμένη περίπτωση ο νέος πρόεδρος της ΚΔ με τους αρχηγούς των κομμάτων...
Τάσσος
Ήδη από σήμερα το πρωί οι τουρκικές μπουλντόζες έπιασαν δουλειά και οι οηέδες με κυάλια βλέπουν από μακριά....

Ανώνυμος είπε...

Με βάση τα αποκαλυπτικά σχόλια που συμπλήρωσαν το επίκαιρο άρθρο ... μου ήρθε στο μυαλό ένα κατάλληλο ποίημα ....Είναι του μεγάλου Βάρναλη. ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ
Απόσπασμα
Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας έβρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
Π.Β.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
Τώρα και ανέγερση τουρκικών φυλακίων μέσα στο χωριό, ως δήθεν κατοικίες ... Κούνια που μας κούναγε .... Η Πύλα τουρκοποιείται.... και εμείς στον ύπνο του δικαίου...

Οικία με προδιαγραφές στρατιωτικού φυλακίου που ανήκει σε πρόσωπο τουρκοκυπριακής καταγωγής, γνωστής οικογένειας με μέλη της ΤΜΤ και Γκρίζων Λύκων, έχει ανεγερθεί εντός οικιστικής ζώνης στην Πύλα.

Το θέμα τέθηκε ενώπιον του «Φ», με αφορμή την υπόθεση των παράνομων ενεργειών για επέκταση του δρόμου Πύλας – Άρσους, την ένταση που προκλήθηκε και την γενικότερη ανάδειξη της στάσης που τηρεί η τουρκική πλευρά και οι δυνάμεις κατοχής.

Αναζητώντας απαντήσεις για τις σχετικές πληροφορίες, ήρθαν στην κατοχή μας φωτογραφίες, οι οποίες επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Αποτυπώνουν εργασίες στην οροφή της οικίας κατά τους προηγούμενους μήνες και προκαλούν εύλογα ερωτηματικά ως προς τον σκοπό τους.

Παρουσιάζουν ένα ψηλό περιτείχισμα που ξεπερνά το 1,5 μέτρο και φέρει θυρίδες επάλξεων, όπως αυτές που αντικρίζουμε σε στρατιωτικές αμυντικές εγκαταστάσεις. Η δε τοιχοποιία στην οροφή του εν λόγω κτίσματος δείχνει ενισχυμένη και δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σε οικία. Αντίθετα η γενικότερη εικόνα παραπέμπει, όπως σημειώσαμε, σε στρατιωτικό φυλάκιο.

Η οικία έχει ανεγερθεί σχετικά πρόσφατα, ενώ βάσει του οπτικού υλικού που έχουμε στη διάθεσή μας, η διαμόρφωση στην οροφή του οικοδομήματος δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από κάποιον περαστικό.

Η δε γεωγραφική θέση του σε ύψωμα του σπιτιού και η γεωμετρία των έργων που περιγράφουμε, εντείνουν τα σχετικά ερωτηματικά. Στη διάθεσή μας έχουμε όλα τα δεδομένα για την ακριβή τοποθεσία της οικίας και κατά συνέπεια γνωρίζουμε τη μορφολογία της συγκεκριμένης περιοχής.

Ασφαλής πληροφόρηση που έχουμε λάβει, αναφέρει ότι η οικία είναι ιδιοκτησίας προσώπου τουρκοκυπριακής καταγωγής, το οποίο έχει εξ αίματος συγγένεια με άτομα που λόγω επαγγελματικής στρατιωτικής ενασχόλησης έχει γνώση σε θέματα ασφαλείας.

Πηγή του «Φ» που είναι σε θέση να έχει ενημέρωση για όλα όσα καταγράφουμε, σχολίασε χθες στην εφημερίδα μας ότι τέτοιες ενέργειες «πλήττουν την ουδετερότητα της Πύλας», προσθέτοντας πως «δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς οι Ελληνοκύπριοι με τέτοιου είδους έργα».

Υ.Γ. Επειδή κάποιοι αποδέκτες μας ερωτούν πως προήλθε το όνομα Πύλα ...
Το όνομα Πύλα έχει ελληνική ρίζα και προέρχεται από την ελληνική λέξη "πύλη", διότι ο οικισμός στα αρχαία χρόνια ήταν η μόνη είσοδος, από περιοχή Λάρνακας στην πεδιάδα της Μεσαορίας.
Π.Β.

ΙΔΕΤΕ ΦILENEWS
Ανέγερση οικίας στην Πύλα με προδιαγραφές φυλακίου (εικόνες)

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη καιρός φέρει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια, έτσι και οι του ΟΝΕ πήραν μια πικρή γεύση από τους μονίμως παρανομούντες Τούρκους και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.
Γ. Βεν.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.