6 Αυγούστου 2023

Υποκρισία: Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει τη βλάβη που προκαλεί το κάπνισμα στο αγέννητο παιδί, ενώ αδιαφορεί για τις χιλιάδες αμβλώσεις!

Το υπουργείο Υγείας «θυμάται» πως κάθε έμβρυο είναι ένα αγέννητο παιδί, μόνο στα προειδοποιητικά μηνύματα που φέρουν τα... τσιγάρα 
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης
 
Όποτε εισέρχεται στον δημόσιο διάλογο το θέμα του περιορισμού των αμβλώσεων, έχουμε δει όλοι ότι ένας ολόκληρος ιδεολογικός μηχανισμός ξεσηκώνεται ακαριαία για να καταδικάσει τους υπερασπιστές της ανθρώπινης ζωής. 
 
Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες και σημαντικό μέρος της κοινωνίας, παίρνουν τη «σημαία» του δικαιωματισμού και φωνάζουν για «μεσαίωνα», για «σκοταδισμό, για «οπισθοδρόμηση» και άλλες γραφικές ανοησίες, μόνο και μόνο για να καλύψουν τη συνενοχή τους σε αυτή τη σιωπηρή και ακατάπαυστη γενοκτονία. 
 
Όταν ο Δημήτρης Νατσιός εξέφρασε τη θέση της ΝΙΚΗΣ, δηλώνοντας ότι «εξ άκρας συλλήψεως υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού», ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα άρχισε να του επιτίθεται με λυσσαλέο τρόπο. 
 
Θυμόμαστε επίσης πώς το 2020, το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» πραγματοποίησε μια καμπάνια με αφίσες στους σταθμούς που απλώς ενημέρωναν με νομιμότατο τρόπο τους συμπολίτες μας για το θαύμα της ζωής του αγέννητου παιδιού. Άμεσα είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων, και οι επικριτές έκαναν λόγο για… καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των γυναικών (!), ενώ ο τότε υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής έδωσε εντολή να κατέβουν άμεσα όλες οι αφίσες.
 
Από τότε έχουμε δει καμπάνιες στο μετρό για τα δικαιώματα των θηλαστικών, των πτηνών, των ψαριών και των σεξουαλικών προτιμήσεων πάσης (παρα)φύσεως, άλλα η εμβρυϊκή ανθρώπινη καρδούλα απαγορεύεται να διεκδικεί το δικαίωμα να χτυπάει. 
 
Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη την καμπάνια υπέρ της προστασίας της ζωής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει πράξει τίποτα το ουσιαστικό για τη στήριξη της τεκνογονίας και την υπεράσπιση των αγέννητων παιδιών. Καταλαβαίνει κανείς ότι το μακάβριο «δικαίωμα» στον φόνο του αγέννητου παιδιού, έχει γίνει κάτι σαν κατεστημένο στη χώρα μας. 
 
Το κάπνισμα βλάπτει το αγέννητο παιδί – Η έκτρωση όχι; 
 
Η κυβέρνηση σύστησε υπουργείο Οικογένειας, χωρίς να έχει εξασφαλίσει καν την επιβίωση του κυοφορούμενου παιδιού. Ξεκίνησε από το «ωμέγα», χωρίς να έχει φροντίσει για το «άλφα» της επίλυσης του δημογραφικού. Το δε υπουργείο Υγείας «ανησυχεί» για πλείστα άλλα θέματα, πάντως όχι για την εξολόθρευση εκατοντάδων χιλιάδων ελληνόπουλων κάθε χρόνο. Στα προϊόντα καπνού οι προειδοποιήσεις και τα ενημερωτικά μηνύματα που συνοδεύονται από σοκαριστικές εικόνες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. 
 
Όλα καλά μέχρι εδώ. Όμως τι γράφει μία από αυτές τις προειδοποιήσεις; «Το κάπνισμα μπορεί να σκοτώσει το αγέννητο παιδί σας». Και η εικόνα δείχνει ένα ζευγάρι γονιών να θρηνούν πάνω από ένα παιδικό φέρετρο. Και αυτή η σήμανση κυκλοφορεί – ανάμεσα σε άλλες – από το 2016 έως σήμερα. Να το πούμε υποκρισία εκ μέρους του κράτους; Να το πούμε υποτίμηση της νοημοσύνης μας; Να το δούμε σαν ξεχασμένο μήνυμα που κουβαλά ένα ίχνος τσίπας, το οποίο ξέφυγε από τα σύγχρονα «ραντάρ» της ορθοπολιτικής λογοκρισίας; 
 
Όπως και να το δούμε, προκαλεί θλίψη, απογοήτευση και αγανάκτηση. Ναι, το κάπνισμα μπορεί να σκοτώσει το αγέννητο παιδί μας, άλλα ένα ολόκληρο κράτος έχει φροντίσει ήδη να σκοτώνονται μέσω των αμβλώσεων πολλά περισσότερα παιδιά. Ναι, οι ουσίες του τσιγάρου δηλητηριάζουν το έμβρυο, άλλα τι να πούμε για τα φονικά εργαλεία του χασάπη με τη λευκή ποδιά που αυτοσυστήνεται ως «γυναικολόγος», που καταπατά συστηματικά τον όρκο του Ιπποκράτη και εξαφανίζει ολόκληρα χωριά από αυριανούς Έλληνες στην ελεεινή «καριέρα» του; 
 
Σας πήρε ο… πόνος για τις συνέπειες του τσιγάρου στο έμβρυο, ενώ αδιαφορείτε για τα εκατοντάδες χιλιάδες φέρετρα της αγέννητης Ελλάδας! Το υπουργείο Υγείας διαθέτει την «ευαισθησία» να προειδοποιήσει την έγκυο να μην καπνίζει, άλλα η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να προστατέψει, να επιβραβεύσει, να επιδοτήσει και να εξασφαλίσει ευνοϊκές συνθήκες τεκνογονίας για τη μελλοντική μητέρα.
 
Να αποτρέψει αυτό το ανθρωπιστικό δράμα, κατά προτίμηση όχι με στείρες απαγορεύσεις, άλλα με ενημέρωση, με παιδεία, με κρατική μέριμνα, με ελαφρύνσεις και παροχές στους νέους γονείς. 
 
«Κατέβασαν» άρον άρον τη καμπάνια για το αγέννητο παιδί, άλλα τους έμεινε μια ξεχασμένη αναφορά σε αυτές τις ανυπεράσπιστες ζωούλες πάνω σε ένα… πακέτο τσιγάρα, για να θυμόμαστε πότε – πότε σε αυτό το κράτος ότι υπήρχε ένα ίχνος ανθρωπιάς και λογικής. Σήμερα ακόμα και ο όρος «αγέννητο παιδί» θεωρείται casus belli από τους «δικαιωματιστές» του θανάτου. 
 
Μιας και το υπουργείο Υγείας υιοθετεί ακόμα και «ξώφαλτσα» αυτόν τον όρο, ας μας πει η κυβέρνηση την επίσημη θέση της: τι υπάρχει μέσα στη γυναικεία μήτρα που κυοφορεί; Αν υπάρχει ένα αγέννητο παιδί όπως αναγράφεται στις προειδοποιήσεις του υπουργείου Υγείας, τότε η άμβλωση ισοδυναμεί με φόνο. Απλά τα πράγματα. Αν παραδεχόμαστε ότι υπάρχει παιδί προ και μετά γέννας, τότε παραδεχόμαστε πως υπάρχει άνθρωπος προ και μετά γέννας. Και όταν κάποιος αφαιρεί τη ζωή ανθρώπου, τότε μιλάμε για φόνο. 
 
Δυστυχώς και η κυβέρνηση ακολουθεί την α λα καρτ «λογική» του συμφέροντος που επικρατεί σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας: Αν οι γονείς επιθυμούν την τεκνογονία, τότε βλέπουν την πραγματικότητα, βλέπουν ένα αγέννητο παιδί. Αν δεν επιθυμούν την τεκνογονία, τότε προσποιούνται πως έχουν να κάνουν με μία αδιάφορη μάζα από κύτταρα…
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.