11 Δεκεμβρίου 2020

ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΠΙΚΥΨΗΣ «Η ΕΛΛΑΣ»

Γράφει ο Χρίστος Γούδης
11 Δεκεμβρίου 2020 
 
Κρεμασμένοι όλοι μας στις τηλετυφλοράσεις, στα ραδιοκακόφωνα, στα παρατρεχάμενα φερέφωνα (κυβερνητικά και ακυβέρνητα), και πιασμένοι (ψαρωμένοι) στα δίχτυα των δικτύων της κοινωνικής δικτύωσης, περιμέναμε με αγωνία να ακούσουμε νέα για αυτό που μας απασχολούσε τις τελευταίες μέρες. Και επιτέλους ήρθε. Καλά νέα, επιτέλους (!!!), από την σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις πρωινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου 2020, αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα αρχίσει οσονούπω να μοιράζει μπαγιόκο για την επανόρθωση των οικονομιών των χωρών της Ευρώπης, όλων αυτών που επλήγησαν ανελέητα από ένα ανεγκέφαλο «κάτι», αυτό το εξωαποδώ που οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι αποκαλούν «κορονοϊό 19».  
 
Τώρα το πώς αυτοί οι ανεγκέφαλοι, μηδαμινοί, τιποτένιοι, ουτιδανοί – πως αλλιώς να τους περιγράψουμε – μεταλλαγμένοι (υ)ιοί, εγγονοί και απόγονοι ασήμαντων αποφύσεων της φύσης μπορούν να ανατρέπουν την ζωή και την πορεία του ευφυέστερου και ισχυρότερου πλάσματος της γης, αλλά και του πλανητικού μας συστήματος, ίσως και του γαλαξία μας, και γιατί όχι του σύμπαντος ολοκλήρου και παντός του σύμπαντος κόσμου, της Αυτού Αρχοντομουτσουνάρας του Ανθρώπου, είναι και αυτό ένα ζήτημα, αλλά δεν είναι του παρόντος. 
 
Άλλα νέα που επίσης περιμέναμε με αγωνία, ήταν και αυτά για το κλίμα, κοινώς «περί ανέμων και υδάτων». Όχι άλλο κάρβουνο, όχι διοξείδιο του κάρβουνου (του άνθρακος λένε οι ξιπασμένοι καθαρευουσιάνοι που σνομπάρουν τη γλώσσα του λαού), όχι άλλα ρυπογόνα.
 
Αποφασίσθηκε να φυσούν οι άνεμοι για να γυρίζουν οι ανεμογεννήτριες και να βγαίνει και ο ήλιος για να φορτίζει όλα τα ηλιακά πάνελ και τα φωτοβολταϊκά συστήματα, και να γεμίσουν τα βουνά και τα χωράφια (αφού πρώτα αποψιλωθούν, φωτιά να τα κάψει κάθε καλοκαίρι) στη δική μας χώρα (κάτι σαν αποθηκευτικός χώρος ψυχών και άψυχων είναι πλέον η χώρα μας) με αυτά τα υπερσύγχρονα κολοσσιαία καλλιτεχνικά αριστουργήματα που τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια άγγλους, γάλλους, πορτογάλους (και γερμανούς βεβαίως, βεβαίως), αλλά πρωτίστως κοσμούν τη φύση της Ελλάδας και την καθιστούν mirabile visu (θαύμα ιδείν), ή άλλως ειπείν: «το μάτι σου το αλλήθωρο που τρέχει στον κατήφορο και κάνει ντούγκου-ντούγκου» Η ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα του οικολογικού εκσυγχρονισμού επιτέλους δικαιώνει, έστω και μεταθανατίως, τον Χάρυ Κλυν: «κόψτε τα δέντρα που μας κρύβουν τα ντουβάρια» 
 
Α, ναι. Παρ’ ολίγον να το ξεχάσω, κι εγώ, και ο πρωθυπουργός μας, που είχε την καλοσύνη να εμφανισθεί σαν βρεγμένος γάτος (εντάξει κακοκαιρία έχουμε) στα κρατικά μέσα ενημέρωσης για να μας ενημερώσει (εξαγριώσει, ο καθένας όπως τον πάρει). Περιμέναμε, βρε αδερφέ, και κάτι κυρώσεις που θα δάγκωναν την Τουρκία. Καλά «πέτσα» δεν έχουνε αυτοί οι εβρωπέοι να τείνουν ευήκοον ους στον κυβερνητικό μας εκπρόσωπο; Γιατί νομίζω ότι τους είχε πει σαφώς ότι πολύ το έχουν παρακάνει οι Τούρκοι. Μας έχουν κάνει κόσκινο, εμάς δηλαδή, για την Κύπρο πολύ που μας νοιάζει. Κι εμείς τους είπαμε τους εβρωπέους, βάλτε τους κυρώσεις γιατί αλλιώς θα τους σπάσουμε τα μούτρα. Και τελικά αυτοί μας παρέπεμψαν να απευθυνθούμε στο ευρωπαϊκό Ταμείο Επίκυψης, γιατί λέει αυτό είναι αρμόδιο για όσους ευρωζήτουλες ευλαβικά κλίνουν το γόνυ και ραγιάδικα κάμπτουν την πλαστελινοειδή σπονδυλική τους στήλη, ποτισμένοι από τα διδάγματα και τα θαύματα του φαναριώτικου προσκυνητισμού. Πέτσα δεν έχουν αυτοί οι σκερβελέδες για την Ελλάδα; Μόνο κάτι λεκτικά παρεμφερές φαίνεται ότι έχουν για την χαριτοδιπλωμένη διπλωματία μας. 
 
Και τώρα; Τώρα, άμα οι Τούρκοι τολμήσουν να μας βγάλουν γλώσσα, τους προειδοποιούμε για τελευταία φορά. Θα φάνε καλά. Γλάρο με φύκια. Τι δηλαδή, μόνο σ’ εμάς θα τα σερβίρουν οι ταγοί μας; Ναι, ναι, φύκια και μεταξωτές κορδέλες! Φοράνε και μάσκα οι μασκαράδες! Για να μην τους πιάσει ο ιός, και χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα γίνει άραγε φέτος το καρναβάλι της Βενετίας; Για να ντυθούμε Έλληνες τουλάχιστον, να θυμηθούμε το παρελθόν, και να καθίσουμε «επί των ποταμών Βαβυλώνος» (By the Rivers of Babylon, Boney M, man!). «Εκεί εκαθίσαμεν και εκλαύσαμεν εν τω μνησθήναι ημάς» των 200 ετών εξορίας μας στην «Ελεύθερη Ελλάδα». 
 
Και κάτι τελευταίο, αν και σχετικά άσχετο. Το «ουστ» στους σκύλους δεν το λέμε; Ή και στους άσχετους (που νομίζουν ότι είναι σχετικοί με τον έρωτα της πολιτικής); Και αυτό το «βαριά, βαριά η φούντα του τσολιά» μήπως θα έπρεπε να ακουστεί ξανά κάποτε; Ποτέ δεν είναι αργά ξέρετε.



Share

1 σχόλιο:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..,ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης.
Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.
Ιωάννης Καποδίστριας, 1776-1831, Έλληνας ηγέτης

(σε συνομιλία με τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη, λίγο μετά τον ερχομό του)

Όποιος μας πρόδωσε, δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ για την πράξη του αυτή.
Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΡΕΠΕΣ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ .... ΑΘΛΙΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΕΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΣ ΚΑΙ... ΟΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΑΝΕΧΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΝ ....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.