28 Δεκεμβρίου 2020

Αισθητική Αντιμετώπιση του Κορωνοιού

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Ψυχαγωγία σε ετούτους τους δύστηνους Κορωνο-καιρούς δυστυχώς δεν υπάρχει. Ο κόσμος δεν έχει λόγο, ούτε δυνατότητα να χαμογελάσει. Του επιτρέπεται να επισκεφθεί –με sms ή ιδιοχειρο σημείωμα πάντοτε – τον φαρμακοποιό του και να ζητήσει ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο (σ. σ έχουν τριπλασιαστεί και προβλέπεται περαιτέρω αύξησή τους!).  
 
Όμως οι «πολιτικοί» μας, μας συμμερίζονται. Κάνουν ό, τι τους είναι μπορετό για να μας ψυχαγωγήσουν. Με κάθε τρόπο. Με κάθε κόστος, προσωπικό και κομματικό.
 
Ανησυχεί ο κόσμος, υποφέρει ψυχολογικά και αιμορραγεί, οικονομικά. 
Συνακόλουθο της καραντίνας και κατανοητό. 
 
Όμως: τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και οι έντονα ονυχοπεριποιήσεις εξαιρούνται, θα λειτουργούν.  
- Γιατί; Είναι είδος πρώτης ανάγκης ο καλλωπισμός, αν μάλιστα συνυπολογιστεί πως δεν έχουμε την δυνατότητα να πάμε κάπου; Απλώς για να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη μας και να παρηγοριόμαστε; Αλήθεια γιατί να μην αποστέλλονται … περούκες στα σπίτια, σε ακραίες περιπτώσεις ψυχικών αναγκών;  
- Το βιβλίο όντως είναι περισσότερο απαραίτητο παρά ποτέ για αυτονόητους λόγους. 
 
Αλλά δεν θα μπορούσε να αποστέλλεται στα σπίτια; Γιατί να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία;  
 
Τα νύχια γιατί; Για να ξύσουμε το κρανίο μας μήπως και ο λιγοστός προβληματικός εγκέφαλός μας κατεβάσει ιδέες που θα βοηθήσουν στην αλλαγή της νοοτροπίας μας; Το θεωρώ ανώφελη, αποτυχημένη προσπάθεια εκτός και αν η περιποίηση των νυχιών συγκινήσει την τύχη μας και μας διευκολύνει (ξύνοντας) να κερδίσουμε το ξυστό.  
 
Προφανώς ενώ ο κόσμος καίγεται η ΕΛΛΗΝΟΜΑΡΙΩΡΗ χτενίζεται. 
 
Απορώ: πως δεν σκέφτηκαν οι εξουσιαστές μας να μας προσφέρουν ένα bonus παρηγοριάς, τώρα που δεν μας επιτρέπουν να διασκεδάζουμε; Διεξάγονται αγώνες (στην Ελλάδα και διεθνώς) τους οποίους δεν έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει ο πολύς κόσμος. Λίγοι είναι οι συνδρομητές ιδιωτικών καναλιών μετάδοσης.  
 
Πολλοί οι προσερχόμενοι στις καφετέριες για να δουν τους αγώνες. Τώρα τα «στέκια» έκλεισαν. Τι γίνεται; Τίποτα. Δεν εξυπηρετούσε η παρέμβαση –με όποιο οικονομικό κόστος –της πολιτείας; Να αποζημιώσει τα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα ώστε να μπορεί ο λαός στο σύνολό του, να δει – από δίκτυα πανελλαδικής εμβέλειας (κατ’ εξοχήν τα κρατικά ΕΡΤ)- τα παιχνίδια; Τι νόημα έχει το υποχρεωτικό τέλος που πληρώνουμε στην ΕΡΤ;  
 
Τι είδους μνημόσυνα, με ξένα κόλλυβα, κάνουν οι Κυβερνώντες με το να μειώνουν κατά 40% ή 80% τα ενοίκια των ενοικιαστών, εις βάρος των ιδιοκτητών; Αγαπητικός είναι το Κράτος που παίρνει το ποσοστό /μερίδιό του; Μαζί με τον ιδιοκτήτη το έχτισαν, το ενοικίασαν και συντηρούν το ακίνητο; Δεν τους αρκεί αυτός ο τρισάθλιος, επαίσχυντος, ληστρικός και ανήθικος φόρος = ΕΝΦΙΑ (Σ.Σ Τον επέβαλαν τότε ως … προσωρινό, ώστε να … μονιμοποιηθεί) κ. α χαράτσια; Ντροπή!. 
 
Αλήθεια γιατί δεν επιδοτεί –όπως πχ με τα καύσιμα θέρμανσης –το Κράτος τον (έχοντα υποστεί επαγγελματική ζημιά) ενοικιαστή; Η επιστροφή μέρους της απώλειας (του ιδιοκτήτη αυτή την φορά), απλώς περιπλέκει την όλη υπόθεση και αποδεικνύει την ύπαρξη ενός Κράτους που εφαρμόζει μπακαλίστικες /ψιλικαντζίδικες μεθόδους.  
 
ΥΓ Οι Εθνογονείς Κλαυσιγελωτοποιοί μας, κάνουν ό, τι μπορούν για να σκάσει (έστω … μισό, πικραμένο) το χειλάκι μας.  
Τους ευχαριστούμε με …. δάκρυα ευγνωμοσύνης –ή απόγνωσης; - στα μάτια, με περιποιημένα όμως μαλλιά και νύχια!...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.