28 Δεκεμβρίου 2020

Βιάζουν το Σύνταγμα για να βάλουν Δούρειο Ίππο του Δ’ Ράιχ στα ελληνικά σχολεία!

Με παράκαμψη του Συντάγματος κυρώθηκε το διακρατικό Ιδρυμα Νεολαίας, με το οποίο η Γερμανία διεισδύει στο εκπαιδευτικό σύστημα για να βάλει ταφόπλακα στη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου.
 
Το νομοσχέδιο Κεραμέως δεν υπογράφεται από τον συναρμόδιο υπουργό Δένδια…
 
Στον ενταφιασμό των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της ναζιστικής κατοχής οδηγεί η ίδρυση του τερατώδους Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, με συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο παρά πέντε των εκλογών του Ιουλίου του 2019, και κύρωσε η Βουλή την περασμένη Πέμπτη με τις ψήφους της Ν.Δ.  
 
Την ώρα που η Γερμανία επιμένει να απορρίπτει κακήν κακώς τις απαράγραπτες ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, στο όνομα της δήθεν ελληνογερμανικής φιλίας και αλληλοκατανόησης, συμφώνησαν στην ίδρυση του επίμαχου αντεθνικού ιδρύματος με σκοπό (υποτίθεται) τη «μείωση των προκαταλήψεων και την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και την κατανόηση του τρόπου ζωής, των παραδόσεων και της νοοτροπίας στην εκάστοτε άλλη χώρα».
 
Οι παραπάνω στόχοι δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια. Ποια είναι η πραγματικότητα; Μέσω του ιδρύματος, η Γερμανία επιδιώκει να διεισδύσει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν οι αρμόδιοι οργανισμοί, να στρεβλωθεί η ιστορική μνήμη της Εθνικής μας Αντίστασης.  
 
Προπαγάνδα  
 
Η λειτουργία του διακρατικού οργανισμού αναμένεται να εξελιχθεί σταδιακά σε εργαλείο γερμανικής προπαγάνδας για την απεμπόληση των δίκαιων διεκδικήσεων του ελληνικού λαού για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, που οφείλει η Γερμανία για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα μας οι ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.  
 
Ειδικότερα, το ίδρυμα αναμένεται να λειτουργήσει, μέσω της γερμανοποίησης της ελληνικής εκπαίδευσης, ως δούρειος ίππος για τη διαμόρφωση μιας ελληνικής νεολαίας, χωρίς γνώση, χωρίς παρελθόν, χωρίς ιστορική μνήμη. Είναι παραπάνω από σαφές ωστόσο πως, όσες γέφυρες και να επιχειρήσει να ρίξει το Βερολίνο, οριστική συμφιλίωση και καλό κοινό μέλλον και των δύο χωρών δεν μπορεί να υπάρξουν, αν πρώτα δεν αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος της χώρας μας. 
 
Νομικές συνέπειες  
 
Επιπλέον, προκύπτουν και άμεσες νομικές συνέπειες. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, το ίδρυμα αυτό ενισχύει δυνητικά τη νομική θέση του Βερολίνου σε ενδεχόμενη παραπομπή του ζητήματος των γερμανικών οφειλών σε διεθνές δικαστήριο. Οι ίδιοι επισημαίνουν πως η δημιουργία του ιδρύματος θα αποτελέσει βούτυρο στο ψωμί των Γερμανών, καθώς θα στηριχθεί το επιχείρημά τους πως όσοι συνεργάζονται τόσο στενά με τη γερμανική κυβέρνηση στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των «στερεοτύπων» δεν είναι δυνατόν να στρέφονται εναντίον της και να διεκδικούν τις επανορθώσεις.
 
ΓνώριΖε η Ν.Δ.
 
Με βάση τα παραπάνω, προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα για τη Ν.Δ., καθώς γνώριζε όλες τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς που έχουν διατυπωθεί εδώ και μήνες. Συγκεκριμένα, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι οργανισμοί, δηλαδή το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων, έχουν κρούσει πολλάκις τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ προ δεκαημέρου έστειλαν και υπόμνημα στον πρωθυπουργό, στους πολιτικούς αρχηγούς και τους υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών σε σχέση με το ζήτημα αυτό, ωστόσο φωνή βοώντος εν τη ερήμω.  
 
Μάλιστα, σχετική παρέμβαση έκανε στη Βουλή ο Αριστομένης Συγγελάκης, επικεφαλής του Συμβουλίου Διεκδίκησης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση «ως απόδοση φόρου τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και στη θυσία του ελληνικού λαού για τη συντριβή του φασισμού» να θέσει φραγμό στη γερμανική κρατική διείσδυση στα ελληνικά σχολεία και να προχωρήσει με αποφασιστικές ενέργειες στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
 
Η αντιπολίτευση  
 
Την ίδια ώρα, εισακούοντας και την κραυγή αγωνίας των δύο οργανισμών, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να μη συμπράξουν στην ψήφιση της συμφωνίας, με το ΚΙΝ.ΑΛ. μάλιστα να υποβάλλει ένσταση αντισυνταγματικότητας, την οποία στήριξε σύσσωμη η αντιπολίτευση, ωστόσο απέρριψε η «γαλάζια» παράταξη. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μάλιστα, καταλόγισε μικροκομματικές προθέσεις πίσω από την ένσταση της αντισυνταγματικότητας, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τάχθηκε υπέρ της… διεύρυνσης των σχέσεων με τη Γερμανία, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί πως η λειτουργία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας θα μπορέσει να δώσει τις δυνατότητες «κατανόησης και γνώσης της Ιστορίας, και της αποδοχής των τραγικών καταστάσεων του παρελθόντος, ώστε και οι επόμενες γενιές να πουν “ποτέ ξανά”».  
 
Παρά τις προφάσεις εν αμαρτίαις των δύο υπουργών στην Ολομέλεια, φαίνεται πως το έγκλημα είναι… προμελετημένο. Αλλωστε, η κυβέρνηση επιχείρησε να φέρει τη σχετική σύμβαση στη Βουλή από την πίσω πόρτα, καθώς δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός και συγκεκριμένα το άρθρο 112 του Συντάγματος που προβλέπει την κύρωση διεθνούς συμβάσεως με αυτοτελές νομοσχέδιο. Αντ’ αυτού, επιλέχθηκε η ενσωμάτωση της σύμβασης σε άλλο, άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επαγγελματική εκπαίδευση.  
 
Επιπροσθέτως, το επίμαχο νομοσχέδιο Κεραμέως, παρόλο που κύρωσε διεθνή σύμβαση, δεν υπογράφεται από τον συναρμόδιο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, δημιουργώντας πλήθος ερωτημάτων. Την ίδια ώρα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών μετέχει σε αυτή τη διαδικασία, αποδεικνύοντας εκ νέου πως απώτερος σκοπός της διμερούς συμφωνίας είναι η επικράτηση της γερμανικής προπαγάνδας εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.
 
Συνένοχος ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαγραφή οφειλών 309 δισ.
 
Η δημιουργία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας είναι απότοκος της γενικότερης στρατηγικής όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες έχουν πλέον εγκαταλείψει πλήρως το ενδεχόμενο των γερμανικών επανορθώσεων, τις οποίες και θυμούνται μόνο για μικροκομματικούς λόγους και συνήθως λίγο πριν από τις εκλογές.
 
Για του λόγου το αληθές, το ψήφισμα της ελληνικής Βουλής της 17ης Απριλίου του 2019 για τη μεθοδική και αποφασιστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων πετάχτηκε τελικώς στον κάλαθο των αχρήστων, μια και η χώρα δεν επανήλθε μετά τη ρηματική διακοίνωση στο Βερολίνο.  
 
Τότε όμως, ενάμιση χρόνο πριν, ο ΣΥΡΙΖΑ διατεινόταν πως η απόφαση της Βουλής θα δρομολογούσε μια διεθνή συζήτηση και μια διεκδίκηση σε διακρατικό, διακοινοβουλευτικό και νομικό επίπεδο. Η δε Ν.Δ., από όταν ανέλαβε, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Πλέον, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η ικανότητα και αυτής της κυβέρνησης να διεκδικήσει το παραμικρό από το Βερολίνο αμφισβητείται. Σημειωτέον πως το αποκαλυπτικό πόρισμα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών έχει εκτιμήσει το οφειλούμενο ποσό στα 309.498.817.179 ευρώ.
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.