14 Ιουλίου 2020

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΚΡΙΣΙΝ ΚΑΚΟΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

"Αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβερνήσεως των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί, πως η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων". (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)

- Μετά την μεταπολίτευση, όταν ήλθαν οι Προοδευτικοί Έλληνες στο προσκήνιο, κατά την γνώμη μου, πολλά άλλαξαν προς το χειρότερο, στην Εθνική παιδεία των Νέων μας. Απαξιώσαμε τον Πατριωτισμό, την Ελληνική Γλώσσα, την Χριστιανική μας πίστη και γενικά τις αρχές και αξίες της Ελληνικής μας Παιδείας.

- Οι Λόγοι που η παιδεία των Νέων μας απαξιώθηκε, κατά την γνώμη μου, έχει πολλά αίτια. Εδώ θ’ αναφερθώ σε δύο βασικά παραδείγματα που δίδουν την εικόνα:

Πρώτον: Για πολλά χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας τοποθετούντο Υπουργοί προοδευτικοί με τάσεις διεθνισμού, ασφαλώς με το ανάλογο επιτελείο. Ένα παράδειγμα:

- Προ ετών! Στο Υπουργείο Παιδείας διορίστηκε κάποια αξιόλογη κυρία, ως ειδική γραμματέας στο τομέα εκπαίδευσης. Ίσως δε θα την ξέραμε, ούτε θα απασχολούσε κανέναν, διότι επρόκειτο για καθηγήτρια Πανεπιστημίου, εάν δεν υπήρχε αυτός ο καταιγισμός δημοσιευμάτων την εποχή εκείνη, περί των απόψεών της.

- Πέρα των δημοσιευμάτων διάβασα μια επιστολή του Dr Nicholas Kaloy, πρόεδρου European League of Geneva, που απευθύνετο προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό της χώρας μας. Στην επιστολή του παρουσίαζε ορισμένα στοιχεία από το βιβλίο της Γραμματέως του Υπουργείου παιδείας με τίτλο "Τι είναι η Πατρίδα μας", με εξόχως ενδιαφέροντα θέματα.

- Γράφει το Βιβλίο της Γραμματέως που σημειωτέων ήταν υπεύθυνη για την παιδεία των Ελληνοπαίδων.

"…Η Ελληνική Εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατισμού ιμπεριαλισμού…" (Σελ. 16)

"Είναι ρατσισμός όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας! Επίσης! Όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός, έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες (Σελ. 81-88)

"Εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στη μέση εκπαίδευση η αρχαία ελληνική γλώσσα" (Σελ. 86). Θα τρίξουν τα κόκκαλα του Κοραή, του Παπαρρηγόπουλος, του Σολωμού, του Παλαμά και όλων των Ανθρώπων του πνεύματος της πατρίδος μας, εάν αντιληφθούν ποιοι ρυθμίζουν την Παιδεία των σημερινών Ελλήνων. Έλεος!

"Είναι ρατσισμός να ανησυχούμε, για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στη χώρα μας, ή να λέμε ότι σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα ή ότι πρέπει να κρατήσουμε την Εθνική μας ομοιογένεια και να μη διαβρωθούμε εθνολογικά" (Σελ.96)

"Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες, μας έκανα Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν" Θεέ φύλαξε την ευλογημένη πατρίδα μας από τους Έλληνες!!!


- Αυτά και πολλά άλλα ανέφερε, ο εν λόγω κύριος στην επιστολή του, παράλληλα με τον λιθοβολισμό που έχουμε σήμερα στην ιστορία μας, ακόμη και στην γλώσσα μας και μάλιστα εκ των έσω.

Δεύτερον: H Iδεολογική αντίληψη των υπευθύνων του Υπουργείου, περί Πατριωτισμού και Ελληνικής Ιστορίας και όχι μόνον. Σταδιακά αντικατέστησαν, την ύλη των σχολικών Αναγνωσμάτων με κείμενα, όπως μας λέει ο εξαίρετος Δάσκαλος από το Κιλκίς, που μάχεται για την Ελληνική Παιδεία, σκουπίδια.

- Ας δούμε εδώ άλλο ένα παράδειγμα από τις ασχήμιες που συσσωρεύτηκαν στα κείμενα των Ελληνικών Σχολείων.

- Στο βιβλίο Γλώσσας Ε! Δημοτ. (Σελ. 44) γράφει:

"Η Ιταλία μας κήρυξε πόλεμο … μετά γύρισε ο Μπαμπάς στην Μάνα και της είπε, πως θα τρέξει στη τράπεζα να σηκώσει λεφτά, δεν έχουμε δραχμή είπε και έφυγε τρέχοντας στη σκάλα. Όταν γύρισε ο προκομμένος Μπαμπάς, ήλθε από την Τράπεζα απογοητευμένος, γιατί η Τράπεζα ήταν κλειστή και δεν μπορούσε να σηκώσει λεφτά! … πήγαν σε ένα Υπόγειο της κ. Γεωργιάδου, γιατί το σπίτι της έχει υπόγειο και δεν μπορούν να το τρυπήσουν οι Μπόμπες. Και! Ο Μπαμπάς πρότυπο ήρωα, πήρε στην αγκαλιά του, το αφηγητή μικρό υιό του και του είπε Άκη από σήμερα θα γίνεις Άντρας! Και ο Άκης εμπνεόμενος από την γενναιότητα του Πατέρα του απάντησε ‘’Εγώ τότε φοβήθηκα πάρα πολύ, γιατί δεν ήθελα σήμερα να γίνω Άντρας, για να μην πολεμήσω’’.

- Τι! Κείμενο είναι αυτό; τι προάγει το αναφερόμενο σκουπίδι; Δυστυχώς την ηττοπάθεια, την αφιλοπατρία και το ψεύδος, διότι! Όλοι γνωρίζομε από τα επίκαιρα της εποχής ότι, την ημέρα που κηρύχθηκε ο πόλεμος και η γενική επιστράτευση, ο λαός ξεχύθηκε στους δρόμους, με έξαρση ενθουσιασμό, φιλοπατρία, ένα πραγματικό πανήγυρη του λαού μας. Αυτά σκέπτονται οι Τούρκοι και δεν τολμούν.

- Λέει ο Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ: "Με ζήλο στα Σχολεία της Προδοσίας του Σάπιου αιώνα σέπεται η Γενιά"

- Καλό είναι να προσέχουμε τις σκέψεις μας, ακούγονται στον Ουρανό. Καλόν είναι επίσης να ακούμε τους λόγους μας, γιατί κτυπούν στις καρδιές εδώ στη Γη.

- Αν! είναι ρατσισμός, να αγαπάει κανείς την Πατρίδα του, να είναι υπερήφανος γιατί είναι Έλλην, γιατί αγαπάει την Ελληνική Γλώσσα, την Ιστορία του και έχει πίστη στο Θεό: Τότε! Εγώ δηλώνω απερίφραστα, είναι ενθεργός ρατσιστής.

- Για να πούμε και το δίκαιο, η σημερινή Κυβέρνηση προσπαθεί και στην παιδεία των νέων μας με σωστές κινήσεις, ας ελπίζουμε ότι, θα λάβει σοβαρά υπόψιν τις ανησυχίες του Ελληνικού λαού.

- Ένα Κράτος, ένα Έθνος δεν χάνεται, ούτε με πολεμική ήττα, ούτε με τη σκλαβιά και τυραννία, ούτε με την πτώχευση. Χάνεται μόνο από ιδέες.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος Ε.Α
Επίτιμος Δκτης Σ.Σ.ΕShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.