30 Ιουλίου 2020

ΠΑΝΑΓΙΑΣ με μάσκες, άντε να το επιβάλλεται, ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ με μάσκες και αποστάσεις μπορεί να γίνει

Τους καλάρεσε που έκλεισαν τις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα και τώρα θέλουν να «φιμώσουν» με μάσκα την ίδια την ΠΑΝΑΓΙΑ; 
Ακόμα να καταλάβουμε πως λειτουργεί ο πνευματικός νόμος; 
Οι εκκλησίες στην Ελλάδα κλειστές την Μεγάλη Εβδομάδα και σε δύο μήνες η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ανοίγει ως τζαμί. Ποιος δίνει δικαιώματα στον πονηρό; 

Και πάμε στις μάσκες. 
Όταν έπρεπε να τις φορέσουμε τότε, για κάποιους ειδικούς ήταν επικίνδυνες και τα μέτρα περιοριζόταν στις αποστάσεις και στο πλύσιμο των χεριών. 
Ορθό το μέτρο της χρήσης της μάσκας, αλλά η υπερβολή του ενέχει κινδύνους εν μέσω θέρους να σκάσουν τα πνευμόνια μας. 
Στις αποβάθρες των σταθμών του μετρό υπάρχει κλιματισμός; 
Πρόσωπα ωχρά μικρών και μεγάλων προσπαθούν να αναπνεύσουν και οι μάσκες να στάζουν από ιδρώτα. 
Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και μέσα στις εκκλησίες και τα ξωκλήσια που δεν έχουν κλιματισμό. 
Αυτές οι μουσκεμένες μάσκες από τον ιδρώτα πόσο ασφαλείς είναι σας ρωτάω; 
Και αν κάποιος τις αλλάξει με νέες στεγνές, σε λίγα λεπτά το ίδιο αποτέλεσμα λόγω αποπνικτικής ζέστης. 
Εξομοιώνετε τα μπαρ με τις εκκλησίες και τις λατρευτικές λιτανείες; 
Τι όμορφα που τα πασάρετε γιατί έχετε καλό σύμβουλο; 

Άραγε όταν γίνεται ο έλεγχος θα πρέπει όσοι υποφέρουν από άσθμα, πνευμονικές και καρδιολογικές παθήσεις να πληρώσουν πρόστιμο γιατί θέλουν να αναπνεύσουν και να μην πεθάνουν; 
Σε λίγο ανακοινώσεις για τον μοιραίο τους Δεκαπενταύγουστο. 
Έρχεται της ΠΑΝΑΓΙΑΣ, η πανδημία και οι ιοί της φρίττουν από την ΑΓΙΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΗ που σκορπάτε δωρεάν στην πλάση. 
Άλλο πρόληψη και άλλο υπερβολή. 
Άλλο πράγμα να σκάζεις μέσα στις εκκλησίες και άλλο πράγμα να ευφραίνεσαι από το ευώδες θυμίαμα. 
Άλλο πράγμα να σε θεωρούν ηλίθιο και άλλο πράγμα να σε βλέπουν σαν ξύπνιο. 

Γιατί ανοίξατε τα σύνορα εν μέσω διαπιστευμένης αύξησης των κρουσμάτων ειδικά στις Βαλκανικές χώρες με άμεσες συνέπειες όχι μόνο στην Βόρειο Ελλάδα, καθότι οι Βαλκάνιοι τα καλοκαίρια , όπως φαίνεται προτιμούν και την Αθήνα ( φτηνές τιμές καταλυμάτων λόγω της πανδημίας); 

Βάλτε το κέρδος από τον τουρισμό που θα βγει με το άνοιγμα των συνόρων και από την άλλη πλευρά βάλτε τις συνέπειες στην κοινωνική υγεία. 
Ποιος θα δώσει λόγο, όταν έλθει η έξαρση της πανδημίας που διαφημίζεται, σαν να ξέρατε ότι θα ερχόταν; 
Τώρα σας μάραναν οι Εκκλησίες και η τρομολαγνεία των πιστών εν μέσω της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Στις εκκλησίες τα μέτρα πρόληψης τηρήθηκαν με περισσή ευλάβεια γιατί και ο χώρος τους είναι χώρος ιδιαίτερης ευλάβειας. 
Στα σύνορα τα μέτρα πρόληψης τηρήθηκαν το ίδιο; 
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι εκεί έδιναν στίγμα σωστής παρακολούθησης της καμπύλης ή κατά προσέγγιση; 
Μέσα στις πρώτες βδομάδες του Ιουλίου με ανοικτά σύνορα άλλαξαν τα πάντα προς το δραματικό; 

Οι Ορθόδοξοι έχουν καλό λοιμοξιολόγο, την ίδια την ΠΑΝΑΓΙΑ. 

Πολλά τα ιστορικά παραδείγματα και οι αναφορές με πραγματικά ντοκουμέντα που η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ έσωζε από λιμούς και λιμούς γιατί αυτά πάντα πάνε μαζί. 
Γιατί πρέπει να δημιουργηθεί πάλι φόβος και ανασφάλεια, συνθήκες που θα δώσουν και την τελευταία σπρωξιά στην λεγόμενη βιομηχανία του θρησκευτικού και του άλλου τουρισμού; 

Η μόνη «βιομηχανία» που είχε πάντα εδώ προκοπή ήταν η αλητεία, η προδοσία, η λαμογιά, η αμαρτία και η βλασφημία. 
Φυσικά και οι πολλοί "μασκαράδες" 
Τελειώνουν όλα αυτά με τον «τορπιλισμό» των κακώς κειμένων της μεταπολίτευσης. 
Και ένα ερώτημα κρίσιμο για τις ημέρες μας, καθότι δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει. 

ΠΑΝΑΓΙΑΣ με μάσκες, άντε να το επιβάλλεται, ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ με μάσκες και αποστάσεις μπορεί να γίνει; 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.