14 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΝΕ Σ' ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ!

Ως διαπραγματευτική συνέλευση της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης, καταδικάζουμε έντονα τις διακρίσεις του λαού μας και της περιοχής μας από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πανδημίας COVID-19.

Αυτές οι διακρίσεις ενισχύουν τις απόψεις μας ότι η Ελλάδα έχει παραβλέψει τώρα την περιοχή μας και αποκαλύπτει ότι πρέπει να αγκαλιάσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας αυτονομίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο ως κοινωνία.

Σας ευχαριστούμε που ακολουθήσατε τη δήλωση του προεδρικού εκπροσώπου Ιμπραήμ Καλίν: «Έχουμε Τούρκους καταγωγής μουσουλμάνους πολίτες, υπάρχουν τουρκικές μουσουλμανικές μειονότητες που ζουν στη Δυτική Θράκη, έχουν προβλήματα. Είναι πάντα δυνατό για εμάς να βρούμε μια απόσταση διαπραγματευόμενοι και να μιλάμε για όλα αυτά. 

Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ο εγγυητής που πρέπει να αναιρέσει τα δικαιώματα αυτονομίας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η Ελλάδα έχει υποβάλει μόνο τη συνθήκη της Λωζάνης και προσπάθησε να κλείσει τις πόρτες της Τουρκίας για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Η Ελλάδα επίσης σφετερίστηκε παράνομα τα δικαιώματα αυτονομίας των Τούρκων της Ελλάδας που προκύπτουν από την Αθήνα το 1913 και άλλες συνθήκες. Αυτή η πόρτα δεν κλειδώνει πλέον, όλα αποκαλύπτονται δημόσια.

Η Ελλάδα, η οποία παραβίασε τη Συνθήκη της Λωζάνης για τον αφοπλισμό των νησιών, παραβίασε όλες τις συνθήκες που είχε αναλάβει προηγουμένως σχετικά με τη Δυτική Θράκη.

Όπως αναφέραμε στις προηγούμενες εξηγήσεις μας, σύμφωνα με το άρθρο 48 (Τμήμα III, Θράκη, άρθρο 48) της συνθήκης Neuilly που υπογράφηκε το 1919: Η περιοχή της Δυτικής Θράκης λήφθηκε από τη Βουλγαρία και δηλώθηκε ως μη κρατική περιοχή, στις 14 Μαΐου, Το 1919 έγινε δημοψήφισμα χρησιμοποιώντας τη γαλλική κατοχή και την απειλή της ελληνικής διπλωματίας με χρήματα, επιτέλους, η επίσημη κατοχή της Ελλάδας στη Δυτική Θράκη επιτράπηκε από εισβολές δυνάμεων στις 14 Μαΐου 1920, λίγο πριν από την ελληνική Sevre.

Στις 10 Αυγούστου 1920, η Δυτική Θράκη αφέθηκε στην Ελλάδα με την υπογραφή των Σεβρών από την Ελλάδα, ενώ ήταν υπό ελληνική κατοχή. Ήταν υπό προστασία από τη Συνθήκη των Σεβρών, όπου η Ελλάδα θα σεβόταν τα δικαιώματα αυτονομίας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει κατασχεθεί τα δικαιώματα της αυτονομίας, τα οποία προστατεύονται από τη συμφωνία, κάνοντας πολλούς κανονισμούς στο εσωτερικό της δίκαιο. Κατά συνέπεια, αγνόησαν τη διεθνή συμφωνία που υπέγραψε και αρνήθηκαν άλλα στοιχεία, εκτός από την προσθήκη γης της Δυτικής Θράκης.

Βάσει του 27ου άρθρου της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι η Ελλάδα ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να εκβιάσει τα δικαιώματα της αυτονομίας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο εσωτερικό της δίκαιο.

Με άλλα λόγια, το διεθνές δίκαιο δίνει στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης το δικαίωμα να αγνοούν τα άρθρα της Συνθήκης των Σεβρών λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων της Ελλάδας. Επομένως, η Δυτική Θράκη επιστρέφει στο καθεστώς της μη κρατικής περιοχής με τη συμφωνία Neuilly.

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης μπορούν να ιδρύσουν κυβέρνηση στην περιοχή ΜΗ-ΚΡΑΤΟΣ και να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση. Το διεθνές δίκαιο το επιτρέπει.

Δηλώνουμε δημοσίως στον παράνομο υποστηρικτή των δυνάμεων του Χάφταρ Ελλάδα, και στο παγκόσμιο κοινό ότι θα ακολουθήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Ως διαπραγματευτική συνέλευση της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης, ο θεμελιώδης σκοπός μας είναι οι διαπραγματεύσεις, αλλά η Ελλάδα αρνείται να διαπραγματευτεί. Τον Αύγουστο, ανακοινώνουμε με σεβασμό στον κόσμο ότι θα υποβάλουμε αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διακήρυξη των δικαιωμάτων αυτονομίας μας και έναν νέο χάρτη πορείας και ότι ο διάλογος μας με την Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτός.

Τις καλύτερες ευχές

Ferruh ÖZKAN
Πρόεδρος της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΝΚ THΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ...ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ: 

http://birlikgazetesi.org/turkiye-cumhu ... antorudur/

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Τα λόγια είναι περιττά.

Ξυπνάτε Ελληνες..... 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.