10 Απριλίου 2020

Πάντοτε υπήρχαν δυσαρεστημένοι, αντιδραστικοί και εξυπνάκηδες στην Ελλάδα.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Διαβάζω ότι η μεγάλη Ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» αποθεώνει τη χώρα μας ρωτώντας «Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα;» και αμέσως απαντά ότι «ότι παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κορωναϊού». 

Διαβάζω και την βρετανική Independent που με ένα εκτενές άρθρο της Κέιτι Φάλον προσπαθεί να περιγράψει το πώς η Ελλάδα κατάφερε να «ισιώσει την καμπύλη του κορωναϊού».

Αλλά και οι Ιταλικές εφημερίδες μας ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ως «καλό παράδειγμα εφαρμογής μέτρων».

Τους στέλνω μερικές πληροφορίες για τις επόμενες μέρες: 
  • Από την Κυριακή των Βαΐων ξεκινά η ΕΛ.ΑΣ. πιο αυστηρούς ελέγχους στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενόψει του Πάσχα. 
  • Η αστυνομία ετοιμάζεται να επιστρατεύσει ακόμη και κιάλια νυχτερινής όρασης σε κρίσιμα σημεία διέλευσης προς τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, άλλα και στις παρακαμπτήριες οδούς.  
  • Η ΕΛ.ΑΣ. θα επιστρατεύσει και drones που θα παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους, καθώς και δύο ελικόπτερα, με την Πυροσβεστική να συνεισφέρει πιθανότατα στην επιχείρηση.  
  • Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός κατ’ οίκον, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα ακυρωθούν οι όποιες προσπάθειες περιορισμού διασποράς του ιού.
Και ενώ ο κόσμος όλος μας επαινεί, Πολιτεία και πολίτες, για την αποφασιστικότητα και συνέπειά μας, υπάρχουν ακόμα μειοψηφίες που αντιδρούν και διαμαρτύρονται , χωρίς να λαμβάνουν υπ΄ όψη τους ότι αυτό που έχουμε πετύχει –τουλάχιστον ως τώρα- αποτελεί επίτευγμα και παράδειγμα σωστών και έγκαιρων ενεργειών και συμμόρφωση των πολιτών στις αποφάσεις που ενδεχομένως τους δυσαρεστούν.

Ήταν όμως αναμενόμενο. Πάντοτε υπήρχαν – και θα υπάρχουν- δυσαρεστημένοι, αντιδραστικοί και εξυπνάκηδες στην Ελλάδα. Πάντα υπήρχαν –και θα υπάρχουν- αυτοί που ΔΕΝ υπακούουν στις απαγορεύσεις και πηγαίνουν κόντρα στη λογική γιατί… έτσι τους αρέσει. Αυτό άλλωστε δεν ίσχυε μέχρι και χτες, προχτές και προ Covid 19 με όλους αυτούς που έκαναν του κεφαλιού τους και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς , κυρίως γιατί δεν υπήρχε ο βαρύς πέλεκυς της τιμωρίας να τους περιμένει επάνω απ΄τα κεφάλια τους; Και – για να εξηγούμεθα- όχι μόνο στην Ελλάδα. Αλλά οι Έλληνες φαίνεται ότι φοβηθήκαμε περισσότερο, καταλάβαμε γρηγορότερα, είχαμε μιαν πολύ πιο ευαισθητοποιημένη πολιτική ηγεσία απ΄ ότι οι πολίτες σε άλλες, πολύ ισχυρότερες και πολύ μεγαλύτερες χώρες, όπως λ.χ. οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία.

Τελικά είναι πολύ απλούστερα απ΄ όσο φαίνεται τα πράγματα. Και όλα ξεκινούν από τη σοβαρότητα των Αρχών και των Ηγεσιών. Στη Βρετανία ο Μπόρις Τζόνσον περίμενε την «ανοσία της αγέλης» και σήμερα είναι ο ίδιος στην Εντατική. Στην Αμερική, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνιόταν να παραδεχτεί ότι υπήρχε σοβαρή απειλή – όπως όταν αρνιόταν ότι υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη- δεν επέβαλε μέτρα, έλεγε στους Αμερικανούς να βάζουν μαντίλια στο πρόσωπό τους αλλά τώρα, κάθε φορά που μιλάει, αναφέρεται σε 100-200.000 νεκρούς, τρέμουν τα χείλη του και είναι έτοιμος να κλάψει. Όσο για την Τουρκία όπου κανείς μας δεν ήξερε επί ημέρες αν υπήρχαν κρούσματα και θύματα, με τον ανεπανάληπτο Ερντογάν να τα κρύβει και να λέει στους Τούρκους να πλένουν τα χέρια τους με κολόνια λεμόνι και να πίνουν πετιμέζι από μούρα.

Και για να κλείσω: Σήμερα ήρθε στο σπίτι μου ένας «κούριερ», χωρίς μάσκα και χωρίς γάντια και ήθελε να μου παραδώσει ένα φάκελο που κρατούσε στα χέρια του. Του έκλεισα την πόρτα στα μούτρα. Είπαμε: Πάντοτε υπήρχαν – και θα υπάρχουν- δυσαρεστημένοι, αντιδραστικοί και εξυπνάκηδες στην Ελλάδα. Καλά ξεμπερδέματα!



Share

4 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Εγω λοιπον κυριε Κωνστανταρα ειμαι δυσαρεστημενος γιατι τα μετρα δεν ειναι ισια ουτε τα σταθμα ιδια ....οι Ελληνες εσωκλειστοι κ οι ορδες να καταφθανουν με τα αρματαγωγα ανενοχλητα στιβαγμενοι ,να γινονται πυρηνες λαθροεισβολεων σε ολη την χωρα ...να παιζουν μπαλλα στα παρκα να κοροιδευουν τις αρχες να κοβουν βολτες χωρις να δινουν λογαριασμο να καταστρεφουν το βιος των κατοικων περιοχων που αλωνιζουν κ πολλα αλλα που εαν εκανες τον κοπο να δεις απο αυτα που ανεβαζουν ερασιτεχνες κ οχι πληρωμενοι με τα μονταζ τοτε θα συμφωνουσες .
Εγω επισης αντιδρω γιατι με μια απαγορεψη διαρκειας σβησανε εθνικη εορτη κ την μεγαλυτερη εορτη της χριστιανοσυνης .....επισης γιατι εδω κ πολυ πολυ καιρο δεν ακουσα νεκρους απο γριππη ω ! τι θαυμα ...κουραστηκε κ εδωσε στον ιο τα πρωτεια κ ολα τωρα βαπτιζονται ετσι .

Θα ημουν ενθερμος υποστηρικτης κ το εννοω εαν δεν συνεβαιναν κ αυτα κ πολλα αλλα που εχουν δει το φως κ μου αλλαζουν σκεψη κ κριση κ κριτικη
Εξυπνακιας ομως δεν ειμαι ΑΚΟΜΑ,κ τιμω εστω κ αν διαφωνω με ολα αυτα οπως σερβιρονται μεχρι τις τωρα εντολες ....ομως δεν ειναι πρεπον να μας κοροιδευουν ,ακομα δεν το εχουμε χασει εντελως .
Καλη Ανασταση λοιπον κ καλο σκλαβωμενο Πασχα , ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΟΙ ΟΧ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου Δαναε μια χαρα τα ειπες....
Θα σου στειλω σε μεηλ την δικη μου απαντηση στον αγαπητο αρθρογραφο μας...

Ανώνυμος είπε...

Πώς κρίνει τόσο εύκολα ο αρθρογράφος τους διαφωνούντες;
Υπάρχουν και σοβαροί πολλοί αλλά και πολλές σοβαρές ενστάσεις κατά των καταστροφικών για την πνευματικότητα και την οικονομία αρα και για την υγεία, υπερβολικά αυστηρών μέτρων.

Ακεψιμάς

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε Ακεψιμα...
Δεν γινεται να συμφωνουμε παντα ολοι σε ολα...
Ο κ Κωνστανταρας ειναι πολλα χρονια αρθρογραφος μας και σε καποια θεματα λογικο ειναι να εχει άλλη αποψη απο την δικη μας...
Ωστοσο η Ελευθερία του Λογου ειναι κατι βαθια ιερό...
Και το ιδιο ισχυει και για τα σχολια...
(Εμεις παντα ΜΟΝΟ ενα ζητουμε απο αρθρογραφους και σχολιαστες, την ευπρεπεια.
Και ολα δημοσιευονται....)
Στα λεω αυτα ως ένας "αντιδραστικός εξυπνακιας"...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.