15 Απριλίου 2020

ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

- Ενθυμούμαι τις θρασύτατες δηλώσεις του ανιστόρητου, πρώην προέδρου της Δημοκρατίας των Σκοπίων, ότι: «… και εσείς οι Έλληνες θα έχετε διεκδικήσεις εδαφών σας από τους Αλβανούς. Διότι η φυλή τους ευρέθη εδώ στην Ελλάδα, ενωρίτερα από εσάς». Υπάρχουν και πλείστα άλλα ανθελληνικά ξένα «φώτα» ερευνητών, οι οποίοι προσπαθούν μεθοδικά και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, να μειώσουν το μέγεθος και την αξία της λαμπρής Ιστορίας μας. Η κατηγορία αυτή των μισελλήνων έχουν πληνθυθεί σημαντικά, ιδίως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κορυφαίοι από αυτούς μετά τον Φαλμεράγιερ, υπήρξαν οι Γκαροντί, Χόλντεν, Μόργκαν, Καρπάθ, Μπόσι, Νυροζέλ, Χάτινγκτον Φίμπιγκερ κ.ά.

Μετά από τα παραπάνω ερεθίσματα, στο παρόν κείμενο θα προσπαθήσω πολύ συνοπτικά, να εκθέσω τις απόψεις μου, ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΠΟΤΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Στις μέρες μας είναι επιτακτική ανάγκη, να διαφυλάξουμε και να διαιωνίσουμε την ιστορική ταυτότητα του Έθνους των Ελλήνων. Διότι! πολλοί περί αυτής φλυαρούν ανιστόρητα είτε ως αδαείς, είτε σκόπιμα εξυπηρετούντες αλλότρια ιστορικά συμφέροντα. Παρατηρείται επίσης σήμερα το λίαν επικίνδυνο δηλ. η μερική σύγχυση κάποιων συμπατριωτών μας, ως προς την Εθνική μας ταυτότητα. Αυτό οφείλεται κυρίως:

- Στην ελλιπή διδασκαλία της Ιστορίας
- Στην συνεχιζόμενη και ιδίως από τα Μ.Μ.Ε. φθορά της Ελληνικής γλώσσας, και
- Στην πολεμική ορισμένων κατά Πατριωτισμού και της εκκλησίας των Ελλήνων,δηλαδή! των λαβάρων και των ιερών παρακαταθηκών της.

- Ο Μέγας ΠΛΑΤΩΝ στα έργα του «Τίμαιος» και «Κριτίας» αναγράφει ότι κατά το πανάρχαιο και μεθοδικό Αιγυπτιακό Αρχείο, οι Έλληνες στο χώρο τους είχαν πολύ ανεπτυγμένο πολιτισμό προ του 2000 π.Χ. με έναρξη δημιουργίας του το 2500 π.Χ., και ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι παρέλαβαν τον πολιτισμό τους από τους Έλληνες.

- Διάσημοι Ιστορικοί ερευνητές, έχουν προ πολλού αποδείξει ότι δημιούργημα των γηγενών Ελλήνων είναι οι προ του 2000 π.Χ. απώτατοι πολιτισμοί Αιγαιακός, Μινωϊκός και Μυκηναϊκός.

- Η ονομασία των κατοίκων του Ελλαδικού χώρου, είναι συνδεδεμένη και παράγωγη των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν σ’ αυτόν. Ο Ελληνικός χώρος ανέκαθεν λόγω κλίματος και μεγάλης ηλιοφάνειας ήταν «φωτεινός» και ήταν εναγκαλισμένος από το υγρό στοιχείο.

- Για τον λόγο αυτό οι κάτοικοί του ονομάσθηκαν Έλληνες (φωτεινοί) και Αχαιοί (λαός της θαλάσσης) εκ του «αχ» πανάρχαια Ελληνική λέξη που σημαίνει «ύδωρ» από όπου και οι λέξεις «Αχελώος», «Αχέρων» Αχαΐα (τόπος βροχών) κ.λ.π.

- Τα περί προέλευσης των Ελλήνων εκ της Αρίας Φυλής από τις έρημες στέπες του παγωμένου βορά (περιοχή η οποία ήταν ακατοίκητη λόγω παγετώνων, διότι η απόσυρση αυτών είναι σχετικά πρόσφατη), αποτελούν πλέον μυθεύματα άνευ επιστημονικού ενδιαφέροντος. Ούτε ακόμη είναι αληθές ότι οι πανάρχαιοι Έλληνες, ως απόγονοι Βορείων ήσαν ξανθοί με γαλανούς οφθαλμούς και με την επιμειξία ενόθευσαν τα φυλετικά τους χαρακτηριστικά. 

- Ο Δωρικός τύπος ήταν Ξανθός. Ο Όμηρος σαφώς αναφέρει τους Ξανθούς τύπους και ορφνούς με γαλανούς οφθαλμούς Έλληνες. Στην Μακεδονία υπάρχουν υψηλοί (Μακεδνοι) άνθρωποι ξανθοί και ορφνοί. Στα Σφακιά της Κρήτης υπάρχουν Ξανθοί απόγονοι των Δωριέων αλλά και κοντοί μελαμψοί απόγονοι των Ετεοκρητών. Αξίζει τον κόπο, εδώ να μνημονεύσουμε ότι, η Επιστήμη σήμερα παραδέχεται ως φυσιολογικό το φαινόμενο της μεταλλακτικής εμφανίσεως των απογόνων, οφειλόμενο στην ικανότητα του ανθρώπου να παράγει νέες κληρονομικές ποικιλίες, φαινόμενο το οποίο συχνά παρατηρούμε ακόμη και σε μια και την αυτή οικογένεια.

- Τα Ελληνικά φύλα γεννήθηκαν και διαμορφώθηκαν στην Ελλάδα βραδέως κατά την διαδοχήν των αιώνων, όπως και η γλώσσα των και εμφανίζονται, περί την 3η π.Χ. χιλιετηρίδα, ως λαός συμπαγής με κοινή θρησκεία και κοινή εθνική γλώσσα.

Συμπεραίνοντας καταλήγουμε ότι, οι Έλληνες ήσαν αυτόχθονες στην χώρα αυτή, ήσαν δε διαιρεμένοι σε τέσσερα βασικά φύλλα:

Τους Αιολείς: Αυτοί κατοικούσαν στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Βοιωτίας. 

Τους Ίωνες: Κάτοικοι της Αττικής, των Μεγάρων, της Ευβοιας και των Β.Δ. και Δ. παραλίων της Πελοποννήσου. Και από αυτούς πολλοί μετοίκησαν στα Δ. παράλια της Μ. Ασίας, γι αυτό και η χώρα αυτή, από αυτούς ονομάστηκε «Ιωνία», έφθασαν δε μέχρι την Κύπρο. Με το όνομα αυτό εγνώρισαν οι Πέρσες τους Έλληνες και με το όνομα αυτό οι Τούρκοι ονομάζουν και σήμερα τους Έλληνες «Γιουνάν» (=Ίωνες), την δε Ελλάδα Γιουνανιστάν (χώρα των Ιώνων).

Τους Αχαιούς: Οι οποίοι αρχικά ζούσαν στην Νότιο Θεσσαλία, στην συνέχεια όμως, εξαπλώθηκαν βαθμιαία, σχεδόν σ’ όλη την Ελληνική Επικράτεια, Κρήτη και Κύπρο. 

Τους Δωριείς: Ήσαν κάτοικοι που ζούσαν στις περιοχές του Ολύμπου, της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας, από όπου επιχείρησαν την γνωστή «Κάθοδο των Δωριέων».

Βέβαια πρέπει να παραδεχθούμε, ως μυθολογική παράδοση ότι ονομάσθηκαν «Έλληνες» από τον υιό του Δευκαλίωνα και θα πρέπει ν’ ανατρέξουμε σε πραγματικές και Ιστορικά εξακριβωμένες πηγές, για την προέλευση του ονόματος. Χωρίς βέβαια αυτό, να μειώσει το γεγονός ότι, στην αρχαία γλώσσα των Ελλήνων η λέξη «Έλληνας», σημαίνει «φωτεινός» και ύδωρ σημαίνει «Αχ».

Κατά τους προϊστορικούς χρόνους ονομάζοντο «Έλληνες» και «Γραικοί» οι ιερείς του αρχαιότερου και περιφήμου Μαντείου της Δωδώνης στην Ήπειρο. Από τα ονόματα αυτά ονομάσθηκαν «Έλληνες», και «Γραικοί», όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδος. 

Από την Ήπειρο λοιπόν προήλθε η ονομασία της φυλής μας «Έλληνας» λόγω του μεγάλου Σεβασμού τον οποίο ενέπνεε το Ιερό του Διός της Δωδώνης στο τότε ας πούμε Πανελλήνιο, συνετέλεσε στην διάδοση του ονόματος «Έλλην» το οποίο βαθμηδόν εξετόπισε τα γνωστά ονόματα της Ιλιάδας του Ομήρου, Δαναοί, Αχαιοί, Αργείοι και ξαπλώθηκε σ’ όλη την πατρίδα μας, η οποία και εξ αυτού έλαβε το όνομα «Ελλάς». 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε. α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.