5 Απριλίου 2020

ΤΕΛΟΣ στην άρση αποδοχής ασύλου!!!- Ξαναγυρνάμε στο δόγμα του «μπάτε σκύλοι αλέστε»

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ασύλου φαίνεται να έχει υποπέσει σε ένα τραγικό σφάλμα.

Η φωνή απόγνωσης του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, πριν από λίγες ημέρες για την ανάγκη παράταση της απόφασης της κυβέρνησης για τη μη αποδοχή αιτήσεων ασύλου που ίσχυε από την 1η Μαρτίου μέχρι και χθες δεν εισακούστηκε όπως φαίνεται αφού αυτό αποκάλυψε και στο blog του στο pagenews.gr ο Λάμπρος Καλαρρύτης ο οποίος πολύ εύστοχα παρατήρησε στο άρθρο του ότι «…ξαναγυρνάμε στο δόγμα του «μπάτε σκύλοι αλέστε» και πάρτε άσυλο. 

Όσοι μπαίνουν παράνομα, απ’ όπου και αν είναι, ό,τι και να είναι, θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτημα χορήγησης ασύλου. Business as usual. Η ευθύνη του μεταναστευτικού (ξανα)πέρασε στο επανιδρυθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άρα την ευθύνη την έχει πλέον ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης, και ο υφιστάμενός του, Γιώργος Κουμουτσάκος οι οποίοι αποφάσισαν να μην παρατείνουν την άρση στην αποδοχή αιτημάτων ασύλου». 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης είχε τονίσει πριν από λίγες ημέρες όταν ο χρόνος κόντευε να λήξει και να σταματήσει η άρση της απαγόρευσης: ««Σε τρεις ημέρες τελειώνει ο μήνας, στη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα δεν δέχεται αιτήσεις ασύλου. Το μέτρο αυτό είχε πολύ θετικά αποτελέσματα. 

Αποθάρρυνε εισόδους. Η κυβέρνηση πρέπει να το παρατείνει. Η προσπάθεια σωτηρίας της χώρας υπερέχει κάθε σχετικής καταγγελίας εναντίον της στα λεγόμενα “διεθνή φόρα”. Η Τουρκία έχει καταταγεί στις “ασφαλείς χώρες”. Αιτήσεις ασύλου, συνεπώς, υποβάλλονται εκεί, ως χώρα πρώτης εισόδου των αιτούμενων. Γιατί “ανέλαβε” η χώρα μας τον καταστροφικό ρόλο αυτό;». 

Είναι πλέον διάχυτη η ανησυχία κυρίως των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ότι τώρα χωρίς αυτή την παράταση, αλλά και με το γεγονός ότι σε λίγο καιρό οι καιρικές συνθήκες θα είναι αρκετά ευνοϊκές οι βάρκες με μετανάστες θα καταφθάνουν και πάλι στα ήδη επιβεβαρυμένα νησιά, με τους ανθρώπους αυτούς να μπορούν πλέον να καταθέτουν αίτηση ασύλου. 

Ωστόσο ελοχεύει ακόμη ένας μεγαλύτερος κίνδυνος όσοι καταφέρουν να έρθουν ενδεχομένως να έχουν μολυνθεί και από τον κορωνοϊό για τον οποίο τα νησιά δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για έναν τεράστιο όγκο ασθενών που θα πρέπει να τους περιθάλψουν. 

Η παράταση για τη μη αποδοχή αιτήσεων ασύλου που δεν έγινε, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης αλλά και ο πρωθυπουργός ώστε μην παρατηρηθούν φαινόμενα με εκατοντάδες βάρκες μεταναστών να συρρέουν στα ελληνικά νησιά. 

Πηγή pagenews.gr
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.