27 Μαρτίου 2020

Καταγγελία μη ανάρτησης σχολίων κατά του ιστολόγιου ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητοί μου φίλοι αναγνώστες και συνάδελφοι ιστολόγοι σήμερα μετά από αρκετό διάστημα υπομονής, αποφάσισα ότι οφείλω να καταγγείλω την φίμωση μου από το ιστολόγιο ΑΠΟΨΕΙΣ το οποίο αναδημοσιεύει άρθρα άλλων ιστολογίων και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων.

Ευτυχώς όπως συνηθίζω κράτησα όλα τα σχετικά στοιχεία και τις ημερομηνίες των όσων έκανα, προσπαθώντας να πείσω τους διαχειριστές του εν λόγω ιστολογίου, να αναρτήσουν τα σχόλια μου... 

Να επισημάνω ότι είναι δική τους (υποτίθεται) θέληση η ανάρτηση σχολίων, εφόσον έχουν επιλέξει να υπάρχει φόρμα σχολίων, στην οποία μάλιστα ζητούνται επιπλέον στοιχεία πέραν του ονόματος (π.χ. email) ώστε να αναρτηθεί το κάθε σχόλιο.
(Συγκεκριμένα εγώ τους έβαλα και την διεύθυνση του ιστολογίου μας)

Και επίσης πολύ λογικά έχουν θέσει και την παράμετρο της έγκρισης για να αποφεύγουν τα μη ευπρεπή ή υβριστικά σχόλια...

Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής:

Το πρώτο σχόλιο που έγραψα στις 11 Μαρτίου 2020 και, ακολουθώντας τα βήματα που μου υποδείχθηκαν, επιχείρησα να αναρτήσω ήταν στο άρθρο του κ. Μιχάλη Ιγνατίου με τίτλο: "Αυτή η πλάκα με τη Θεία Κοινωνία πρέπει να σταματήσει: Να ανασταλεί μέχρι να περάσει η λαίλαπα…". στο οποίο ο αρθρογράφος μεταξύ άλλων έγραφε κατά λέξη τα εξής: Η αναστολή της θείας κοινωνίας δεν είναι μία αντιχριστιανική πράξη. Αντίθετα είναι μία καλή χριστιανική πράξη.
Φυσικά όπως θα έκανε ο καθένας από εμάς έπρεπε να απαντήσω και το σχόλιό μου ήταν το εξής: 

Δεν αναστελεται η Θεία Μετάληψη κ Ιγνατίου…. που τιμησε η οικογενειά σας τον κληρο…
Δεν ξερετε ότι στις μεγαλες δοκιμασιες οι πιστοι εχουν ακομα μεγαλυτερη αναγκη τον Χριστό;
Δεν ξερετε οτι κοινωνουν οι αρρωστοι και οι μελλοθανατοι;
Τι ειδους πιστη ειναι αυτη που εχετε;
Ο Χριστός δεν μεταδίδει ασθενειες….
Δεν ξερετε οτι η Θεία Μεταληψη ειναι το Σωμα και Αιμα Του Χριστού μας;
Αν δεν το ξερετε ειναι μια καλη αρχη σε οποιαδηποτε ηλικια να ξαναξεκινησετε την μελέτη της πιστης μας….


Φυσικά αγνοήθηκε παντελώς....
Και επανερχόμενος στις 14 Μαρτίου 2020 επανέλαβα το σχόλιο μου γράφοντας τα εξής: 

(Επαναλαμβάνω το σχόλιο μου διότι δεν αναρτηθηκε την πρωτη φορα…..)

Παρακαλω να αναρτηθει εφόσον ειναι ευπρεπες και εφόσον εχω θεσει υποψιν σας ολα τα στοιχεια που απαιτουνται…

Δεν αναστελεται η Θεία Μετάληψη κ Ιγνατίου…. που τιμησε η οικογενειά σας τον κληρο…
Δεν ξερετε ότι στις μεγαλες δοκιμασιες οι πιστοι εχουν ακομα μεγαλυτερη αναγκη τον Χριστό;
Δεν ξερετε οτι κοινωνουν οι αρρωστοι και οι μελλοθανατοι;
Τι ειδους πιστη ειναι αυτη που εχετε;
Ο Χριστός δεν μεταδίδει ασθενειες….
Δεν ξερετε οτι η Θεία Μεταληψη ειναι το Σωμα και Αιμα Του Χριστού μας;
Αν δεν το ξερετε ειναι μια καλη αρχη σε οποιαδηποτε ηλικια να ξαναξεκινησετε την μελέτη της πιστης μας…. 

 
Επίσης αγνοήθηκε κι αυτό κι ευτυχώς κράτησα την σχετική εικόνα (αν και μέχρι σήμερα μπορώ να βλέπω τα Μη εγκεκριμένα σχόλια μου, φυσικά ΜΟΝΟ εγώ!!!!)


Το δεύτερο σχόλιο που έγραψα στις 15 Μαρτίου 2020 και ακολουθώντας και πάλι τα βήματα που μου υποδείχθηκαν, επιχείρησα να αναρτήσω ήταν στο άρθρο του κ. Κώστα Βενιζέλου με τίτλο: “Η διαχείριση κρίσεων με όρους μικρομάγαζου δεν γίνεται: Όταν η επιστήμη… προσκυνά την Σύνοδο”, στο οποίο ο αρθρογράφος καταφερόταν μεταξύ άλλων και κατά της Θείας Κοινωνίας ως παράγοντα μετάδοσης του κορωνοϊού, λέγοντας χαρακτηριστικά:
Η Σύνοδος υποστηρίζει ότι οι λειτουργίες θα τελούνται κανονικά, ενώ σημειώνει εμφαντικά ότι αποτελεί βλασφημία η σκέψη ότι η Θεία Κοινωνία μολύνει ή μεταδίδει ασθένειες. Σαφώς και δικαιούνται να έχουν την όποια θέση και άποψη θέλουν οι της Συνόδου, αλλά αυτό δεν μπορεί να επηρεάζει αρνητικά τους πολίτες. Γιατί εάν πηγαίνουν στην Εκκλησία «όσοι θέλουν και επιθυμούν» και λαμβάνουν και κοινωνία και στο τέλος κολλήσουν, είναι οι πολίτες που θα έχουν επιπτώσεις. Κι αυτοί που πήγαν εκκλησία και αυτοί που δεν πήγαν. 

Δεν μπορούσε λοιπόν ούτε κι αυτή η θέση να μείνει ασχολίαστη από εμένα και το σχόλιο μου ήταν το εξής:

Κ Βενιζελε συμφωνω οτι η Εκκλησια μας πρεπει να λαβει μετρα και να προειδοποιει τους πιστους για τα θεματα υγειας. Ομως η Θεια Μεταληψη ειναι το Σωμα και το Αιμα του Κυριου. Ειναι ο ιδιος ο Χριστος μας. Καμια ασθενεια δεν υπαρχει και δεν μεταδιδεται απο τον Χριστο. Το Ποτηριο της Ζωης αιωνες τωρα προσφερεται απο την Εκκλησια μας σε ολους τους βαρια ασθενεις, ετοιμοθανατους με λοιμωδεις ασθενειες ακρως μεταδοτικες και θανατηφορες και οι Ιερεις μας καταλυουν οτι απομενει οπως οριζει η Εκκλησια μας. Συνεπως πρεπει να εξαιρεθει απο τις υπολοιπες πολυ ορθες θεσεις περι υγιεινης εντος των Ιερων Ναων μας.
Ειδαλλως πεφτουμε σε θεσεις αθειας. Για εμας τους Ορθοδοξους ειναι αδιανοητο να θεωρησουμε οτι μπορει να κολλησουμε ασθενεια απο την Κοινωνια μας με τον ιδιο τον Κυριο που θεραπευει ψυχες και σωματα καθημερινως.
Δηλωνει απιστια.
Οποιος απλα το νομιζει δεν πρεπει να απεχει απλα απο την Θ. Μεταληψη τωρα λογω Κορωνοιου, αλλα για παντα καθως οποτε κι αν παει να Κοινωνησει μπορει καλλιστα καποιος απο τους συμμετεχοντες να κουβαλαει μια μεταδοτικη ασθενεια.


Και το σχόλιο αυτό ακόμα μπορώ να το δω ΜΗ εγκεκριμένο και σας το παραθέτω στην παρακάτω εικόνα:

Κατόπιν των ανωτέρω αποφάσισα να στείλω στην φόρμα επικοινωνίας τους που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, σχετικό μήνυμα διαμαρτυρίας, το οποίο σας παραθέτω: 

Θα ηθελα να με ενημερωσετε αν αναρτατε σχόλια των αναγνωστων σας. Παρακολουθω την ιστοσελιδα σας αρκετό καιρό και τελευταίως αποφάσισα να επεμβω με σχόλιο μου εκφραζοντας τις θεσεις μου σε δυο αναρτησεις σας με ευπρεπη τρόπο.

Βλεπω όμως ότι δεν εγκρινονται, αλλα παραμενουν σε κατασταση εγκρισης...
Παρακαλω πολυ να αναρτηθουν ή να επικοινωνησετε μαζι μου για να καταλαβω για ποιον λόγο δεν αναρτωνται.
Εφοσον υπαρχει αυτή η δυνατοτητα που εσεις επιλεξατε για τους αναγνωστες σας, να μπαινουν σχόλια, νομιζω οτι αποτελει δικη σας δεσμευση τα ευπρεπη σχόλια να μπαινουν ανεξαρτητως φυσικα θεσεων που εκφραζουν με βαση την ελευθερία του λογου.
Εναν παραπανω λογο μαλιστα εχουμε να το ζηταμε απο την στιγμη που εχετε βαλει σαν προϋποθεση για την αναρτηση σχολίου να δηλωσουμε το ονομα και το μέηλ μας.

Σας ευχαριστω πολυ.


Φυσικά και το μήνυμα μου αυτό αγνοήθηκε παντελώς με αποτέλεσμα σήμερα να είμαι στην δυσάρεστη θέση να το καταγγείλω, ως ύστατο όπλο κατά της φίμωσης μου και υπέρ της ελευθερίας του λόγου που απαιτούμε όλοι οι πολίτες σε αυτόν τον τόπο.

Ξέρω ότι πιθανότατα να μην γίνει κάτι και τώρα, αλλά τουλάχιστον να γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχει αυτή η καταγγελία, που από εδώ και στο εξής θα βρίσκεται για πάντα στο διαδίκτυο και στην αναζήτηση λερώνοντας την φήμη ενός ιστολογίου που "ευαγγελίζεται" την προώθηση των ιδεών και των απόψεων... 

ΘΑΝΟΣ

ΥΓ. Ελπίζω η ΜΗ ανάρτηση των σχολίων μου να μην έχει να κάνει με ενδεχόμενη έχθρα του εν λόγω ιστολογίου απέναντι στην Πίστη μας, αλλά απλά να είναι δείγμα σνομπαρισμού.



Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ, ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΙΣΩΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ...ΑΓΝΩΣΤΟ....ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ....
ΑΝ ΑΦΟΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΙΜΗΜΕΝΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΥΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ....


Η ΘΥΣΙΑ ΥΠΕΡ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilykoukfamily.blogspot.com › blog-post_494
Translate this page
Mar 14, 2020 - Η ΘΥΣΙΑ ΥΠΕΡ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ... Κουράγιο αδέλφια, θάρρος αδέλφια, υπομονή αδέλφια, πίστη αδέλφια…

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΦΘΟΝΟΥ .....

Φθόνος έλκος εστι της αληθείας.
– Ο φθόνος είναι πληγή της αλήθειας.
Δημόκριτος, 470-370 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Στην Ελλάδα άπαντες οι έχοντες ονύχια αγωνίζονται να σπαράξωσιν τους έχοντες πτερά.
Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Άμιλλα είναι η τάση να φτάσει κανένας τον άλλον, που τον θαυμάζει, ή και να τον ξεπεράσει, χωρίς να αισθάνεται φθόνο, αν ο άλλος τον ξεπερνάει.
Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός.
Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Το θερμόμετρο της επιτυχίας είναι ο φθόνος των ανίκανων.
Σαλβαντόρ Νταλί, 1904-1989, Ισπανός ζωγράφος

Οι κακοί άνθρωποι φθονούν και μισούν. Είναι ο δικός τους τρόπος να θαυμάζουν.
Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
www.ledrastory.com


Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.